UNESCOs verdensarvsliste er en liste over steder, byer, bygninger, monumenter, natur m.m. af enestående og universel værdi for hele menneskeheden (på engelsk kaldes det også World Heritage Sites) og som bør bevares fremover. Der er dog en lang række kriterier for stederne som bliver optaget. Hvis et sted bliver optaget på UNESCOs verdensarvsliste er landet pålagt at beskytte området.

I dag er der mere end 1100 steder optaget på listen fordelt over mere end 160 lande, men endnu flere er nomineret til optagelse på listen. Hvert år taget listen op til revision, nye steder tilføjes, og steder som ikke er blevet beskyttet ordentligt tages muligvis af listen, blandt andet er Great Barrier Reef et af de steder, som genovervejes på listen. Er du til spændende kultur og fantastisk natur, så skal du helt sikkert overveje nogle af stederne på verdensarvslisten!

Her deler jeg den bedste inspiration og de bedste rejsetips til steder på UNESCOs verdensarvsliste, så du kan få den bedste oplevelse på disse populære rejsesteder. Uanset om du skal rejse til Asien, Europa, Sydamerika, Nordamerika, Afrika eller Oceanien!


Inspiration og information til steder på UNESCOs verdensarvsliste