Vil du gerne rejse ud i verden, men ved du ikke helt, hvor du skal starte? Er du i tvivl om visum, pakkeliste og alt det andet? Jeg har rejst i mere end 40 lande og har forsøgt at samle nogle af mine bedste råd lige her i denne rejseguide!

Så du kan forberede og planlægge din rejse! Søger du inspiration, så kan du med fordel læse med på rejsebloggen eller se under destinationer, hvis du allerede ved, hvor du vil rejse til.

Men denne rejseguide hjælper dig i gang med planlægningen af rejsen. Har du flere spørgsmål om alt fra billig transport fra lufthavnen til ruteforslag og personlige anbefaling. Så skal du være mere end velkommen til at skrive til mig på:

info@aworldtoexplore.dk

Personligt, så synes jeg, det vigtigste er at få styr på flybilletter, visumregler, valuta, budget, rejseforsikring samt de første par overnatninger. Det kan godt lyde lidt overvældende og af lidt meget, men bare rolig, alt det, kan du få hjælp til her i denne rejseguide. Derudover gennemgår dette indlæg alt hvad du skal tænkte over inden afrejse.


Rejseguides til forberedelse af rejsen


Skal du afsted på din første backpackerrejse, så er det naturligvis vigtigt, at du finder det rette udstyr. En forkert rygsæk kan skade ryggen mere end den gør gavn. Derfor er det vigtigt, at du ved, hvad du skal gå efter.

Her er nogle af mine bedste rejsetips efter mange års backpacking. Du kan finde fra alt til tips om at undgå jetlag og tyveri til at få den bedst mulige vekselkurs og finde den rejseforsikring som passer dig!


Rejseudstyr og pakning


Modsat mange andre førstegangsrejsende, så pakkede jeg vist lidt for lidt eller også var det bare de forkerte ting jeg fik med…Men jeg er blevet bedre til at pakke de rigtige ting. Så vil du gerne pakke rigtigt, finde den rigtige rygsæk, det rigtige kamera og finde de bedste rejseapps. Så læs med på rejsebloggens tips til udstyr og pakning lige her:


Ruteforslag


Det sværeste ved at planlægge ens rejse kan være at beslutte ruten og hvor lang tid det kan være godt at bruge hvert sted. Derfor har jeg lavet en masse rejseguides med ruteforslag basereret på egne erfaringer, så du kan finde inspiration til din rejserute!


Rejsebudgetter


Et af de spørgsmål, som jeg får oftest, er om priser i de forskellige lande, og hvor meget man skal bruge i hvert fald. Derfor har jeg noteret, hvor meget jeg har brugt i de forskellige lande, så du kan få et overblik over, hvor meget du kan forvente at bruge!


Visum


Alt det der med visum kan være ret svært at overskue og have styr på, specielt på den første rejse og hvis man skal til mange lande. Efter mange års erfaring med visum, så jeg guider dig gennem de forskellige visum til alt fra Sydøstasien til Oceanien lige her. Jeg vil dog altid anbefale, at du også tjekker um.dk, da reglerne kan ændres meget hurtigt. Så din rejse bliver lettere.


Sparetips


Som backpacker elsker jeg at spare penge på mine rejser. Hvem gør ikke det? Hvorfor betale fuld pris for et værelse, hvis du kan få det med rabat? Hvorfor betale mere for din flybillet end ham som sidder ved siden af dig?

Her er mine bedste tips til at spare penge på alt fra flybilletter til overnatninger, så du kan rejse længere og billigere!


Rejsetips til under rejsen


Her har jeg samlet nogle af mine bedste rejsetips til under rejsen, så ved du, hvordan du minimerer chancen for at blive bestjålet til hvordan du får den bedste nat på en natbus.