Har du også altid tænkt at lufthavnslounger var for de rige som har råd til at flyve på business class eller first class? Det troede jeg i hvert fald engang. Men jeg er selv blevet klogere! Og det er jeg rigtig glad for.

Selv synes jeg, at lufthavne kan være larmende og lidt stressfyldte, men når jeg er i en lounge, finder jeg ro og kan slappe af inden min flyvetur. Så jeg har flere gange været i en lufthavnslounge, selvom jeg har været på et backpackerbudget, og her kan du læse hvordan!

hvordan kommer du til/fra Beijing lufthavn

Mit første bekendtskab med lufthavnslounger

Jeg prøvede for første gang en lufthavnslounge i 2015, hvor jeg skulle flyve fra Bangkok til Danmark efter tre måneder i Asien. Vores fly fra Bangkok blev forsinket med 5,5 timer, og flyselskabet valgte at give os alle loungeadgang, selvom vi ikke havde krav på det.

Selvom det var en rigtig træls situation som betød, at jeg missede mit fly i Dubai og endte med at komme hjem 25 timer forsinket, så var det alligevel sjovt at opleve en lufthavnslounge, og jeg blev enig med mig selv om, at jeg måtte prøve det en anden gang. Men jeg tænkte også, at det nok måtte blive engang, når jeg ikke længere var studerende.

Men senere samme år fandt jeg ud af, at det kan være billigere, end jeg troede, at besøge en lufthavnslounge!

flyforsinkelse i Taipei

Jeg foretrækker i hvert fald en lounge fremfor at sidde på gulvet 😉 

Mine oplevelser med loungeadgang i lufthavne

Senere samme år skulle jeg til Australien for at studere ved James Cook University i Townsville. Jeg fandt nogle billige flybilletter til Taipei og hjem fra Singapore og købte derudover flybilletter med lavprisselskaber til Australien fra Asien og retur, hvormed jeg sparede 3000 kr ift. andre billetter, som jeg havde set. Det er jo mange penge at spare, især når man er på SU!

Men hjemrejsebilletten inkluderede også 7,5 times transit i Beijing lufthavn. Jeg havde tænkt, at jeg kunne bruge tiden i Beijing, men min veninde fortalte mig, at jeg ville bruge alt for lang tid på transport til og fra byen, så det slet ikke kunne betale sig for mig.

Jeg googlede lidt forskelligt information og fandt frem til Loungebuddy.com, hvor man kan købe loungeadgang fra kun 195 kr. Loungen tilbød mad, drikke, gratis internet (som ikke fandtes i Beijing lufthavn dengang, jeg ved ikke, om der gør nu), store lækre stole, ro og mulighed for at tage bad!

beijing lufthavnslounge beijing lufthavnslounge

Lufthavnsloungen i Beijing

For mig var det alle pengene værd efter at have gået rundt i Singapore en hel dag og dernæst have fløjet i mange timer til Beijing. Derudover var det direkte sundhedsskadeligt at trække vejret i Beijing den dag, da smoggen var så tyk, at den var giftig.

Det er naturligvis ikke altid, at jeg bruger lufthavnslounger, for det er ikke altid, at jeg synes, at det er pengene værd. Det er fx, hvis jeg kun har kort tid i lufthavnen eller hvis det simpelthen er for dyrt at booke loungeadgang, det er især i lufthavne i Doha, Dubai osv som er dyre.

Udover Beijing lufthavn har jeg været i lounge i Dhaka lufthavn (Bangladesh), da jeg rejste fra Kuala Lumpur til Kathmandu. Det var en meget anderledes oplevelse end i Beijing! Loungen var meget mindre og så ved første øjekast mindre eksklusiv ud end loungen i Beijing.

Lufthavnsloungen i Dhaka, Bangladesh

Men den var ren og pæn, maden blev ofte udskiftet, og personalet var exceptionelle serviceminded. De stod klar til at brygge kaffe til mig, som jeg ville have dem, og på toilettet stod der en dame som gav mig papirshåndklæder. Det var næsten lidt for meget af det gode! Og de lod mig endda være i loungen i længere tid end jeg havde købt pas til! Det var sådan en skøn oplevelse!

Nogle backpackere fra flyet syntes tydeligvis, at det var spild af penge, men jeg syntes, at det var alle pengene værd! Jeg fik både skrevet på rejsebloggen og slappet af med et par gode film.

kuala lumpur lufthavn

Hvad skal du være opmærksom på, når du booker lounge?

Udover at lufthavnslounger kan være dyre, så er der naturligvis nogle andre ting som du skal være opmærksom på fx:

  • Faciliteterne kan variere meget!
  • De lounger, som du kan købe adgang til, er naturligvis ikke lige så fancy og gode, som dem business og first class passagerer har adgang til.
  • Passene er tidsbegrænset og kan variere fra 6-12 timer, så vælg det som passer dig!
  • Nogle lounger er udenfor security, og andre som er indenfor security – vælg en som er indenfor security, hvis du ikke vil/kan forlade transitområdet (husk, det kan tage op til et par timer at komme gennem security, alt efter hvilken lufthavn du er i), og vælg en udenfor security, hvis du er i lufthavnen så tidligt, at du endnu ikke kan tjekke ind til dit fly.
  • Print din bestilling! Nogle gange skal du aflevere den til personalet i loungen, og det er ikke altid nok at vise den på mobilen.
  • Nogle gange skal du købe adgang på forhånd online (måske endda med op til 2 dages varsel) og andre gange skal du bare møde op i lufthavnen og betale der. Sidstnævnte gælder fx i Billund lufthavn og CPH. Men det kan du se på loungebuddy.

Der findes naturligvis også andre muligheder end Loungebuddy.com, fx kan man købe et pas hos Priority Pass som giver adgang til lounger 10 gange eller et begrænset antal adgange i løbet af et år, og nogle kreditkort giver også adgang (tjek i din bank).

Støt gerne bloggen ved at booke dine overnatninger gennem mine reklamelinks til hotels.com* og booking.com* samt oplevelser gennem getyourguide*, udstyr gennem Friluftsland* og produkter gennem Matas* (reklamelinks er markeret med *). Det koster naturligvis ikke dig ekstra. Du kan også følge med på Facebook og instagram eller tilmelde dig nyhedsbrevet. På forhånd tak!

Flere rejsetips

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *