Doha, Qatars hovedstad, er en by, som jeg egentlig ikke har noget imod, hvis jeg ikke kommer til at besøge igen. Det er virkelig det mærkeligste land, som jeg nogensinde har besøgt! Men har man en mellemlanding er det måske værd at bruge en dag eller to på at udforske lidt af Doha, når man nu alligevel er der.

Her bor knap en million ud af 2,5 millioner indbyggere i Qatar. Doha blev etableret i 1825 og startede som en lille fiskerby, hvor de primært gik efter perler, men så fandt man olie i undergrunden og Qatar er i dag verdens rigeste land og de lokale qatarer betaler ikke skat eller for forbrug. Jeg tilbragte tre dage i byen og det var dengang mere end rigeligt. Her er mine bedste tips til oplevelser og seværdigheder i Doha, Qatar.


Seværdigheder og oplevelser i Doha, Qatar


museum of islamic art, Doha, Qatar

Museum of Islamic Art

I Doha ligger verdens eneste museum for islamisk kunst og det er nok et af de mest kendte steder i landet. Jeg er generelt ikke til museer og at se en række potter, tekstiler, bøger osv., siger mig ikke en pind og er du samme type, så har du hurtigt set udstillingerne. Men Museum of Islamic Art er en arkitektonisk perle. Udsigten over Doha Skyline derfra og generelt at komme hen til det flotte museum og se det er helt klart noget tid værd!

Åbent: Kl 9-19
Pris: 50 ryial (100 kr), halv pris for universitetsstuderende.

Souq Warqif

Der findes flere forskellige souqs eller markeder i Doha, Qatar. Souq Warqif skulle efter sigende være et af de største markedsområder i byen. Her kan man finde alt fra krydderier og til dyreskind (jeg så et tigerskind, da jeg var der. Det gjorde mig faktisk lidt trist…). Her er restauranter og isbarer. Heldigvis er der noget for alle prisklasser i området. Det er et hyggeligt sted at sidde og observere det lokale liv og måske købe en souvenir eller to.

Åbent: 7.30-12.30 og igen 15.30-22.30 de fleste dage, dog først fra kl 16 om fredagen.

qatar

En tur ud i ørkenen

Qatar er en ørken, og ligesom i Dubai er det populært at tage på en dagstur i ørkenen. Jeg couchsurfede, så mine værter tog mig med ud i ørkenen helt gratis, og det var en fantastisk oplevelse. Havet er utroligt smukt, og det er sjovt at køre og hoppe rundt i alle sanddynerne. Det skal helt sikkert opleves! Det er selvfølgelig også muligt at tage en tur derud og der findes mange forskellige varianter, både med kamelsafari, solnedgange og meget mere.

Se ture og tjek priser her (reklamelink)

Katara Cultural Village

Er du til kultur, så skal du besøge Katara Cultural Village. “Catara” er det historiske navn for Qatar, altså det navn som landet havde indtil 18. hundredetallet. Ved Katara Cultural Village kan man opleve traditionel qatarsk arkitektur, så som moskéer, et amfiteater, gallerier og meget mere. Det er et rigtig flot område at gå rundt i og engang i mellem sker der også flere events i området.

Rejsetip: Ved Katara Cultural Village ligger også Katara Beach, et af de få steder, hvor man kan bade i Qatar. Derudover kan ens besøg også kombineres med The Perle, som er en kunstig ø, hvorpå man har bygget luksushjem. Dog er der ikke så meget at opleve på The Perle for turister.

Besøg Falcon Souq i Doha

Som sagt har Doha en del souqs. En af de mest særpræget souqs er helt klart Falcon Souq. En falk er et statussymbol i Qatar, så derfor har de naturligvis også en hel souq, hvor de sælges. En falk kan koste helt op imod 500.000 dollars! Det var egentlig en lidt mærkelig oplevelse at se de forskellige falke helt tæt på, men de virkede til at blive passet godt på. De står i skygge med en let brise, de får fint med mad og holdes for det meste med bind for øjnene, så de slapper mere af.

Åbent: kl 7-18 lørdag til torsdag.

Doha Corniche

Doha Corniche

Doha Corniche eller Doha havnepromenade, som vi nok ville kalde den. Er en 7 km lang strækning langs byen. Her har man de kæmpe højhuse på den ene side og Doha Bay på den anden side. Her kan man se de traditionelle både, som kaldes dhows, som engang blev brugt til perlefiskeri, før man fandt ud af, at landet havde kæmpe oliereserver. I dag bliver bådene brugt til at sejle rundt med turister. Det er et skønt sted at få lidt luft og sidde på en bænk og kigge ud på vandet.


Andre steder som måske er værd at besøge i Doha


Siden mit besøg i Doha er der åbnet flere seværdigheder i byen. Jeg har fra andre rejsende hørt, at Qatar Nationalmuseum og Qatar National Library skulle være et besøg værd, om ikke andet så for arkitekturen! Derudover kan man også besøge den kunstige ø, The Perle, den besøgte jeg også, men det mindede bare som en hver anden bydel i Doha, syntes jeg…


Hvor skal man bo i Doha, Qatar?


Dohas centrum er heldigvis ret lille, så placerer man sig tæt på Souq Warqif, så er man i gåafstand fra mange attraktioner og heldigvis for det, for så er man fri for at begive sig rundt med taxa eller lignende, for de kører vanvittigt!

Skulle jeg tilbage til Doha, Qatar, en dag, så ville jeg klart vælge hotellet The Royal Riviera Hotel. Det ligger perfekt placeret ift. seværdigheder! Der er gratis te og kaffe. På taget er der swimmingpool og får man det rigtige værelse, så er der også udsigt over Doha Corniche! Morgenmad kan tilkøbes og så er det faktisk også rimelig billigt!

Tjek priser her (reklamelink)

Støt gerne bloggen ved at booke dine overnatninger gennem mine reklamelinks til hotels.com og booking.com samt oplevelser gennem getyourguide.


Kort over Doha, Qatar


Flere indlæg fra Mellemøsten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.