Sidste år rejse jeg til New Zealand og på vejen dertil havde jeg 24 timer i Dubai. Jeg var spændt på at se hvad Dubai kunne byde på. Jeg nåede at se mange seværdigheder på kun 24 timer i Dubai!

Indtjekning på hotellet

Vi landede en tidlig morgen i Dubai og to direkte til vores hotel. Vi havde booket et fint hotel (reklamelink) i det hyggelige område Deira til ingen penge, da vi ankom i lavsæsonen.

Vi ankom før check ind, men spurgte om vi kunne få lov til at tjekke ind lidt før. Det kunne vi selvfølgelig godt, det ville bare lige koste 250 kroner ekstra. Det var mere end vi havde betalt for værelset. Så i stedet satte vi os i lobbyen, fik skiftet tøj og besluttede os for at spise morgenmad i hotellets restaurant.

Vi var nemlig landet i Dubai dagen hvor Ramadan startede, så vi havde ikke mange muligheder for at købe mad andre stedet. Efter morgenmaden havde hotellet skiftet receptionist og han tillod os at tjekke ind tidligere, da vores værelse allerede var klar, og så endda helt gratis. Vi smed hurtigt vores ting på værelset og tog ud for at udforske Dubai!

Dubais souqs

Dubais mange souks

Vi fandt hurtigt en taxa, som kunne tage os til Dubais mange souks (markeder). Vores første stop var guldsouken.

Her gik vi blandt butikker fyldt med guld smykker. Vi fandt det ene overdådige armbånd og halskæde efter det andet. Alt sammen selvfølgelig belagt med diamanter og andre ædelstene. Ingen af smykkerne passede vores stil eller pengepungen for en backpacker eller andre almindelige mennesker, så vi skyndte os videre! Vi tog forbi tøjmarkedet, hvor vi fandt nogle smukke halstørklæder og flotte snabelsko.

marked i Dubai

Vi forsatte derefter til krydderimarkedet – min favorit souk. De mange dufte fyldte vores næser. Her var alt fra vanilje til kanel og anis samt nogle krydderier, som vi ikke lige kunne genkende. Alt blev selvfølgelig også solgt med “special price for you!” 😉 Vi købte dog ikke andet end et par tørklæder

Vi faldt i snak med nogle lokale inklusiv en politibetjent og vi spurgte om det var tilladt for os at spise og drikke i løbet af dagen, da vi jo ikke er muslimske. Det var det selvfølgelig – hvis vi altså havde lyst til en tur bag tremmer…Men da de fleste var gået sagde betjenten alligevel, at det var i orden at drikke, så længe at vi sørgede for at ingen så os drikke

abra - en lokal sejltur i Dubai

En sejltur over Dubai Creek med en lokal abra

Vi ville begge gerne se den anden side af Dubai creek og hjemmefra havde jeg besluttet mig for, at jeg gerne ville sejle med en abra. En abra er en lokal lille sejlbåd, som sejler frem og tilbage over Dubai creek. Turen var kort, billig og rigtig hyggelig.

Langsomt sejlede vi i gennem det rolige vand. Langs floden så vi det lokale liv og fik et lille indblik af den ældre del af Dubai. Temperaturen nåede op på 45-50ºC i skyggen, så det var dejligt at sidde i skyggen og mærke den kølige brise mod ansigtet også selvom det betød, at jeg blev overbegloet af en gammel mand ombord på båden 😉

Burj al Arab

Burj al Arab og Jumeirah Beach

Vi hoppede ombord på en taxa mod verdens eneste 7 stjernet hotel, Burj al Arab. De mange taxature begyndte at løbe op, men når man ikke har meget tid, så bliver man nogen gange nødt til at betale lidt ekstra. Man kan altså ikke tage til Dubai uden at besøge Burj al Arab! Men når man ikke har pengepungen til at betale for et værelse, så bliver man nødt til at se det fra parkeringspladsen 😉

Jumeirah Beach

Vi gik mod Jumeirah Beach, stranden ligger ikke langt fra Burj al Arab, men solen bagte fra oven og vi skulle ikke gå mange skridt før vi var badet i sved.

Den ene kilometer føltes næsten som et maraton! Men vi gjorde det og vi blev belønnet med en fantastisk strand med kridhvid stand og helt klart vand! Og så havde vi den næsten helt for os selv! Men varmen forsatte og det var for varmt til at blive siddende, så vi gik op til hovedvejen for at finde endnu en taxa, som kunne tage os til næste og sidste stop.

Misty dinosaueren i Dubai Mall

Dinosaurer og hajer i Dubai Mall

Vi kom op til Dubai Mall og så den ene dyre bil efter den anden og endda en enkelt guldbelagt bil! Kort tid forinden vores besøg havde Dubai Mall købt det 155 million år gamle dinosauerskelet af arten Amphicoelias brontodiplodocus, bedre kendt som en langhals. Så det skulle vi da se! Skelettet er også kendt under navnet Misty. Det er det mest komplette dinosauer skelet, som man nogensinde har fundet og selvfølgelig skulle det ende her i Dubai.

En række kendere stod omkring skelettet klar til at fortælle om det smukke dyr. Vi tog videre rundt og så nogle af de andre store tiltag, som Dubai Mall havde fortaget sig. Her kunne man jo finde alt fra skøjtebaner til verdens største akvarium i et shoppingcenter – selvfølgelig!

Akvarium i Dubai Mall

Burj Khalifa og the Dubai Fountain dancing

Vi gik ud fra Dubai Mall for at finde Burj Khalifa og Dubai fountain. Her satte vi os på en bænk og nød solnedgangen. Der gik ikke længe før fire kinesiske kvinder havde mast sig ind på bænken ved siden af os, som om at det ikke var varmt nok i forvejen….Der gik ikke mange sekunder før den ene kvinde placerede sin hånd midt på mit lår!

Jeg blev så forbavset, at jeg ikke kunne lade vær med at grine voldsomt over den absurde situation. De tog et hurtigt billede og forsvandt lige så hurtigt igen. I det mindste sagde hun da tak for billedet….
Burj khalifa i Dubai
Vi besluttede os for at finde et sted at spise inden springvandsshowet og fandt Texas roadhouse. Her bestilte vi to store bøffer.

Vores tjener kom ind med en spand peanuts til os og fortalte at kl 19.13 kunne vi få lov til at spise og drikke, men ikke et sekund før! Vores kolde colaer stod på bordet og fristede vores tørstige kroppe.

Præcis kl 19.13 gik alle tjener ud i restauranten og erklærede, at nu måtte folk godt spise. Efter en dejlig aftensmad gik vi ud og så the dancing fountains. Vandet dansede i smuk harmoni til Andrea Bocelli’s version af Con te partiro. Det var overraskende smukt og en perfekt afslutning på vores dag i Dubai!

Støt gerne bloggen ved at booke dine overnatninger gennem mine reklamelinks til hotels.com* og booking.com* samt oplevelser gennem getyourguide*, udstyr gennem Friluftsland* og produkter gennem Matas* (reklamelinks er markeret med *). Det koster naturligvis ikke dig ekstra. Du kan også følge med på Facebook og instagram eller tilmelde dig nyhedsbrevet. På forhånd tak!

Flere indlæg fra Mellemøsten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *