Jeg tog tidligt fra mit hotel og mod lufthavnen. Det nu tid til at rejse hjem efter tre måneders fantastisk rundrejse i Asien. Det blev dog ikke lige den hjemrejse, som jeg havde regnet med….

Turen mod Bangkok lufthavn og vejen gennem immigration gik rimelig smooth, og jeg sad hurtigt blandt de mange tax free-butikker og ventede på at gå ombord på mit fly. Jeg fik mere og mere hovedpine og glædede mig egentlig bare til, at jeg kunne gå ombord og sove. Det kom bare ikke til at ske med det samme….

53 timers hjemrejse

Omkring 45 minutter før afgangen, opdagede jeg pludselig, at tavlen havde ændret sig, så vores fly nu var udsat på ubestemt tid. Der stod kun en enkelt mand og kunne give information til os alle sammen, men det betød da ikke, at vi fik besked samlet. Nej, han stod bare og ventede på, at vi selv skulle opdage tavlen og komme til ham.

Det gjorde jeg så og fik beskeden: “Vi bliver lige 5,5 timer forsinket p.g.a. tekniske problemer og nej, så kan du ikke nå dit fly videre til Danmark i morgen…”. Han garanterede dog, at jeg kunne blive ombooket til et af de andre fly til Dubai senere på natten. Så jeg stillede mig ned i kø til at blive ombooket.

lufthavnslounge

På dette tidspunkt ville jeg ønske at jeg var lige så lille som hende her

En nat i en airport lounge i Bangkok lufthavn

Det var lidt som om at køen til at blive ombooket var lidt ikke-eksisterende. Boardingpas kom fra alle sider fra alle mulige medarbejdere, og da det endelig var blevet min tur, var der selvfølgelig ikke flere pladser på de andre fly. Så i stedet stak de mig en billet til en af lufthavens lounger.

Jeg har altid været lidt nysgerrig på lufthavnsloungerne og ville egentlig gerne se en, men at få adgang kl 1 om natten med beskeden om, at man måske kunne komme ombord på et fly 5,5 timer senere, var ikke lige sådan jeg havde forventet at se en….

Min hovedpine blev bare værre og værre, så jeg skyndte mig op i loungen, hvor jeg fik lidt at spise og drikke, mens jeg tog kontakt til familien. Jeg skulle have været hjemme og fejre min brors dimission, men det hele blev desværre så nødt til at blive udsat. Derefter krøllede jeg mig sammen i den lille stol og fik nogle timers søvn, indtil en medarbejder gik i gennem loungen og vækkede os alle.

Læs også: At sove i lufthavne – alt hvad du skal vide

dubai

Om at blive glemt i Dubai lufthavn…

Vi gik ombord på flyet, hvor piloten beklagede forsinkelsen, men en medarbejder havde åbenbart fået madforgiftning og skulle åbenbart skiftes ud. Jeg var dog så heldig at have fire sæder for mig selv, aldrig før har jeg sovet så godt på et fly.

Vi ankom tidlig om morgenen i Dubai, og alle os som skulle videre til København blev trukket til side. De havde lavet nye boardingpas til os alle eller i hvert fald nogle af os. Jeg var selvfølgelig blevet glemt i mængden og måtte derfor gå hen til en skranke, hvor de kunne printe et til mig. Min hovedpine var ikke ligefrem gået over, og dette hjalp bestemt ikke på den.

Da jeg kom til skranken, fandt jeg ud af, at de ikke blot havde glemt at printe et boardingpas til mig, de havde også glemt at booke et hotel til mig. Så tre forskellige medarbejdere gik i gang med at printe og booke. Det var åbenbart sværere, end man lige skulle tro. Jeg fik boardingpas og hotelvoucher og blev så sendt mellem tre forskellige skranker, da jeg spurgte om min store backpackerrygsæk, inden jeg opgav og gik ned for at finde bussen til hotellet.

dubai mall

En dag i Dubai

Jeg mødte en lille flok danskere, som skulle til samme hotel som jeg, og jeg blev hurtigt en del af dem. Jeg plejer egentlig at undgå danskere, når jeg rejser, men det var egentlig rart ikke at være alene i den situation. Vi ankom til hotellet, checkede ind og fik noget frokost fra den store buffet. Mens de fleste andre tog på tur i Dubai, gik jeg op og fik en lur på mit værelse.

Jeg havde det ikke særlig godt, men luren hjalp heldigvis nok til, at jeg kunne tage shuttle bussen ind til Dubai Mall. Jeg gik en tur rundt i området og tog så derefter forbi nogle af Dubais attraktioner: Dubai Akvarium Burj Khalifa og Dubai Fountain, hvor jeg så aftens springvandsshow, inden jeg tog metroen tilbage til hotellet og spiste aftensmad med de andre danskere. Aftenen blev afsluttet med et dejligt karbad.

Behøver jeg at fortælle, at jeg frøs?

Endelig hjemme efter 53 timers hjemrejse

Klokken 5.15 om morgenen ringede værelsestelefonen. Det var tid til at stå op. Jeg kom ned i receptionen, og pludselig var bussen der for tidligt, så vi måtte springe morgenmaden over for at nå i lufthavnen. Jeg var stadig ikke frisk og glædede mig til at få det sidste stykke overstået! Og mit held forsatte bare!

I lufthavnen virkede mit visakort selvfølgelig ikke, men heldigvis kunne jeg låne penge til morgenmad af danskerne. I flyet blev jeg placeret lige ved siden af en mand som stank langt væk af alkohol, og som fortsatte sit forbrug af våde varer under hele turen.

Det er altså ikke noget som ligefrem hjælper på kvalme kan jeg fortælle jer. Selvfølgelig skulle han da også tæppe, høretelefoner, bestik og menu fra flyet og med hjem, man skal jo have noget for sine penge! Og som prikken over i’et, så blev flyet til København da også lige 1,5 time forsinket.

Man kan roligt sige, at min tålmodighed var opbrugt på det tidspunkt. Men resten af turen gik fint, og jeg skulle heldigvis ikke vente alt for længe på toget til Aarhus, hvor min mor stod klar med kram og en dejlig varm jakke, 53 timer efter at jeg forlod mit hotel i Bangkok.

Støt gerne bloggen ved at booke dine overnatninger gennem mine reklamelinks til hotels.com* og booking.com* samt oplevelser gennem getyourguide*, udstyr gennem Friluftsland* og produkter gennem Matas* (reklamelinks er markeret med *). Det koster naturligvis ikke dig ekstra. Du kan også følge med på Facebook og instagram eller tilmelde dig nyhedsbrevet. På forhånd tak!

Flere indlæg fra Thailand og Dubai

8 Comments

 • Hold da op for en hjemtur du der havde. Det er som om at når det først går galt med den flytransport så forsætter det bare i alt evighed. Men positivt om noget tid kan du grine af det og synes det var en sjov oplevelse 😉
  Maria ville overraske os efter vi ikke havde set hende i 3 måneder. Vi havde aftalt at mødes i Las Vegas. Hun havde så besluttet at tage et fly dagen før fordi hun ville overraske os og bare dukke op på vores hotel. Det ville have været en vild overraskelsen men……… hendes fly blev aflyst fra Chicago til Las Vegas så desværre blev hende meget hemmelige nøje overraskelse ødelagt.

  • Ja, det var bestemt ikke sjovt. Jeg tror heller ikke ligefrem at sygdom hjalp…Men det var da et lækkert nok hotel i Dubai, in the middel of nowhere 😉 Jeg synes egentlig heller ikke, at Emirates klarede det særlig godt, så kald da en spade for en spade og fortæl os, at vi skal være en dag i Dubai mens vi er i Bangkok…Oh well, jeg glæder mig til at kunne grine af det. Ej, det er godt nok også ærgerligt! Jeg havde egentlig også prøvet, at se om jeg kunne ændre mit fly til dagen før, så jeg kunne have været med til min brors dimission, men det kunne desværre ikke lade sig gøre…

 • Har nu ellers kun haft rigtig gode oplevelser med Emirates bl.a. en opgradering til business 🙂 men enig så fortæl det fra starten så man lige kan vende sig til tanken og forberede dem derhjemme på sin sene ankomst.
  Ja selvfølgelig kommer du til at grine af det en dag. Efter noget tid, er det tit de trælse og udmattende oplevelser som bliver sjove.
  Godt det var et fedt værelse men ja, sygdom hjælper heller ikke på det men godt du kom helt hjem igen 🙂

  • Ja, det havde jeg også kun før. Jeg vil også opgraderes en dag! 😉 Nemlig, jeg kunne godt regne ud at jeg nok ikke komme hjem samme dag som planlagt, da der kun er et fly til CPH om dagen på den tid af året, men ja sig det for at man lige netop kan vende sig til tanken og forberede familien. True! Jeg tror også, at jeg havde brokket mig, hvis jeg ikke havde fået et ordentlig værelse! Nemlig og familien tog det pænt. De ventede med frikadellerne og rykkede min brors fejring 🙂

 • Sikke en tur hjem. Men dejlig befriende at du skriver om det. Vi skriver jo ellers mest om alt det sjove, gode, dejlige der sker på vores rejser. Vi er netop ved at forfatte et indlæg om da vores flybilletter blev annulleret og da vi blev smidt ud af et hostel -på en og samme ferie! Nogle gange er man bare uheldig…

  Hygge hejsa
  Anne Marie

  • Ja, sikke en tur må du nok sige. Det tror jeg, at de fleste af os gør, men det er ikke altid lige sjovt eller let at rejse og sådan er det bare en gang i mellem. Nu tror jeg heller ikke at sygdommen hjalp. Det lyder bestemt heller ikke sjovt! Jeg oplevede på et hostel i Laos, at de tog mit sengetøj to gange. Anden gang gjorde jeg ikke noget ved det, da jeg bare ville sove i min lagnpose, men da jeg skulle i seng havde de givet sengen til en anden…heldigvis fik jeg en anden, men dagen efter checkede jeg ud 😉

  • Virkelig en lang rejse hjem! Det var skønt endelig at lande, men jeg ville godt have forsat turen 😉 Men med fire måneder til det næste eventyr, så går det nok 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *