Vietnam er et skønt land, at rejse rundt i og er virkelig god til backpackeren eller det budgetbevidste rejsende! Maden er lækker, oplevelserne mange, naturen ubeskrivelig smuk. Prisniveauet er rigtig billigt og backpackervenligt, du kan for eksempel få en sandwich (Banh Mi) fra 2 kroner, de fleste steder dog fra hele 4,5 😉

Folk er enormt søde og hjælpsomme. Jeg havde hørt rygter om, at folk kiggede mærkeligt på rejsende og virkede lidt sure, men det oplevede jeg intet af. Det er et fantastisk land, som jeg vil anbefale alle at tage til! Og det behøver bestemt ikke være dyrt, se med her hvad 24 dage i det nordlige Vietnam kostede mig:


Rejsebudget for Vietnam:


Mad/drikke: 1039,7 kroner
Visum: 375 kroner
Transport: 485 kroner
Overnatninger: 764,4 kroner
Oplevelser: 771,85 kroner
Diverse: 147,23 kroner

I alt: 3580,18 kroner
Pr dag: 149,17 kroner


okse og bjerg i sapa vietnam


Noter til budget/Priser i Vietnam:


Prisniveauet i Vietnam er generelt rigtig lavt, så man får meget for pengene!

 • Flybilletter fra Danmark og retur til Vietnam koster fra knap 3000 kr, hvis du er heldig at finde nogle rigtig billige billetter, men forvent at bruge cirka 3500-4000 kr. Ofte er det billigst at flyve retur til Ho Chi Minh City, tjek priser her, jeg vil nok anbefale en billet som går til Hanoi og hjem fra Ho Chi Minh City, hvis du altså vil se hele landet. Tjek priser her (reklamelink).
  • Jeg rejste fra Laos til Vietnam med bus, så flybilletter er ikke medtalt i dette budget.

Overnatninger

 • Jeg valgte tit nogle af de billigste hostels i starten, hvilket jeg fortrød – det kan virkelig godt betale sig at vælge de hostels/hoteller til +5 dollars! Også selvom de billigste hostels har fået gode anmeldelser, så passer de bare ikke altid…
 • Jeg valgte tit hostels med morgenmad for at spare lidt penge og morgenmaden var oftest god og bestod tit af æg, toast, lidt frugt og te/kaffe.
 • Et hotelværelse kan fås fra 5 dollars, men jeg vil nok anbefale, at du bruger 20 dollars per nat som minimum.

Mad og drikke

 • Mit billigste måltid kostede kun 1,5 kroner for en sandwich og noget at drikke, men normalt ligger prisen på cirka 7,5 kroner og op efter. Se nogle af de bedste steder jeg spiste her.
 • Jeg har ikke medregnet min julemiddag (400 kr) og skræddersyet tøj med i mit budget (cirka 850 kr for tre kjoler), da det hørte under mit julebudget og “min-veninde-skal-giftes”-budget 😉

Oplevelser og andet

 • Jeg blev vist rundt af lokale to dage, i Danang og i Hanoi, hvor jeg ikke fik lov til at betale noget selv, så det er to dage, hvor jeg stort set ikke brugte penge.
 • Jeg lejede motorcykler tre gange i Vietnam og de er medregnet i aktiviteter og ikke transport – de kostede mellem 24-40 kroner at leje.
 • Jeg valgte også, at besøge to huler i Phong Nha National Park (Dark cave og Paradise cave), en fornøjelse som udgør næsten 1/3 af udgifterne til oplevelser og det var endda nogle af de billigere huler at besøge…
 • Et endagscruise til Halong Bay fra Cat Ba Island kan fås fra 14 dollars.
 • Min trekkingtur i Sapa kostede 25 dollars.
 • Jeg gav cirka 60 kr for adgang til mig og min veninde til en forlystelsespark i Danang.

10 fantastiske spisesteder i Nordvietnam


Sparetips til Vietnam:


 • Flyver du til eller fra Hanoi, så tag lokalbus nr. 17
  • Den kører mellem lufthavnen og The Old Quarter og koster kun 9000 Dong (cirka 2,75 kroner) pr mand, mens en taxa koster 300.000 Dong (93 kroner)
 • Vælg sovebusser når du kan, de er behagelige, men husk ørepropper og evt øjenmaske 😉
 • Tag lokalbussen mellem Da Nang og Hoi An, det er hyggeligt og koster kun 20.000 (6 kr)
 • Hæv penge i citibank, HSBC og MBs automater (DongA bank skulle også være gode, men dem har jeg ikke prøvet), da det er de eneste automater, hvor du kan hæve mere end 3 millioner dong (900 kroner)
 • Husk studiekort, på mange attraktioner i Hanoi kommer man ind til halv pris med et gyldigt studiekort – fx Temple of Litterature

 Her boede jeg (kun anbefalelsesværdige steder er med)


Disse steder er ikke party hostels, men generelt er de rene og pæne samt ligger godt placeret. De er dog testet på to forskellige rejser til Vietnam.

OBS: Jeg har her benyttet reklamelinks, det betyder at jeg tjener lidt hvis du booker gennem mine links, men det koster ikke dig ekstra. Jeg håber at du vil støtte bloggen ved at bruge mine links, på forhånd tak 🙂

Can Tho:

Nguyen Shack (jeg boede dog primært inde i byen, men det hotel er lukket)

Ho Chi Minh City:

Vitamin Smiles hostel

8 Comments

  • Mange tak, det var lige hvad jeg håbede på. Normalt ville jeg nok også bruge lidt mere, men jo mere jeg sparede på denne tur jo mere var der til næste tur 😉 Men Vietnam er generelt rigtig billigt og jeg følte bestemt ikke at jeg manglede noget og blev nødt til at springe noget over p.g.a. prisen 🙂

 • Hold da op det er billigt i Vietnam. Godt overblik du har lavet.
  Selvom jeg jo rejser med børn, så kan vi godt bruge dit overslag til at danne os et indblik.

  /Bettina
  .Danishadventurer.dk

  • Jeg blev også noget overrasket 🙂 Ja, I har nok et lidt andet budget, men det er også muligt at finde mange fine og ikke mindst billige hoteller og mange oplevelser koster jo det samme pr. person om man er en eller fire 🙂 Jeg er glad for at du kan bruge det, Bettina 🙂

 • Spændende læsning og gode informationer. Jeg rejser til Vietnam i 3 uger med mine 2 piger på 9 og 13 år og tænker at tage turen fra Hanoi til Ho Chi minh (hvor vi flyver hjem fra), er der nogle ting, du tænker, at vi skal springe over, når der er børn med på turen?

  • Mange tak, Heidi. Jeg er glad for at det kan bruges 🙂 Umiddelbart så tænker jeg ikke, at der ikke er noget af det som de ikke kan. Trekkingturene i Sapa kan planlægges efter niveau, så I ikke behøver at bestige et bjerg og det samme kan mange andre oplevelser 🙂 Det er svært at sige om der er noget I skal springe over, når jeg ikke kender jeres præferencer. Dine piger er jo også gamle nok til at kunne begå sig i storbyer, men generelt, så er det klart naturen som er det fedeste i Vietnam, så det ville i høj grad være det, som jeg ville fokusere på 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *