Rejseblog: Vietnams hovedstad med lokale guider

Efter successen med Hang i Da Nang, så glædede jeg mig virkelig til at blive vist rundt i Hanoi af en flere lokale venner! Dagen forløb lidt anderledes end forventet. Men blev stadig god!

Hvad der skulle have været en ny smags sensation

Omkring frokosttid kom tre vietnamesere på to motorcykler. Det var mine lokale venner, Hang, Ngoc og Duc, som jeg kendte fra Aarhus der skulle vise mig rundt i Hanoi. Vi startede turen med at finde en helt bestemt restaurant, som solgte Bún Chả.

Bún Chả

Bún Chả

De blev virkelig begejstret, da vi satte os ved et bord og endnu mere begejstret da jeg tog den første bid. De var overbevist om at jeg nu skulle til at smage en ny sensationel ret, men jeg havde faktisk været der før, ved et rent tilfælde, hvilket de virkede til at være lidt skuffede over.

Mens vi sad og snakkede, spurgte de ind til hvad jeg havde set i Vietnam indtil nu. Jeg fortalte om de steder, som jeg havde besøgt, men når jeg så fortalte, at jeg ikke havde set ALLE turistattraktionerne de steder, hvor jeg havde været, så blev de meget skuffet. Så jeg følte mig lidt nødsaget til at lyve…

Læs også: Med lokal guide i Danang – en lokal del af Vietnam

is hanoi

Hanois bedste is og egg coffee

En frokost er tydeligvis ikke fuldendt uden dessert, så vi hoppede op på motorcyklerne igen og kørte videre for at finde Hanois bedste is. Ngoc havde tidligere været på et fantastisk issted, så det måtte vi jo finde, men hun kunne ikke lige huske hvor det lå… Efter at have kørt rundt i Hanois gader fandt vi butikken. Vietnameserne elsker is og ud fra længden af køen, så var vi kommet til et godt sted. Vi bestilte fire is til den nette sum af 24 kroner. Varmen havde taget lidt fat og cirka halvdelen af isen smeltede ned i hænderne på os og endte på fortovet – ups.

Læs også: Min guide til Hanoi

temple of literature

En af de attraktioner, som de ville vise mig – Temple of Litterature/Văn Miếu, Vietnams ældste universitet 

Vi kørte rundt i byen og de spurgte: “Har du set [indsæt turistattraktion på vietnamesisk]?” og mit standardsvar blev: “Det ved jeg ikke. Jeg har set [indsæt turistattraktion på engelsk]”. Da vi så kom frem, så viste det sig, at jeg allerede havde været der…Vi manglede bare et fælles sprog når det kom til turistattraktioner…

Til sidst endte vi på Coffee Đinh, hvor vi skulle krydse en af de mest trafikkeret veje i Hanoi. Mine venner insisterede på at følge mig over vejen, da det var aaaalt for farligt for sådan en uvant turist, som mig. De havde vist lige glemt, at jeg allerede havde tilbragt en uge i byen…men vi kom da sikkert over…

Læs også: Trekking i Sapa – uden alle turisterne

egg coffee

Vietnamesisk kærlighed

De tre vietnamesere gik i lettere panik. Hvad skulle de nu vise mig, når jeg havde set de attraktioner som var åbne på en mandag?? Jeg prøvede flere gange, at spørge dem om hvad de gerne ville se og hvor de normalt tog hen for det var jo steder som disse, at jeg helst ville se/opleve, men de forstod det vist ikke. Der er asiater og europæere vist lidt for forskellige når det kommer til at rejse….

vietnamesisk tegner

De besluttede sig for at jeg skulle ned og have tegnet et billede af mig ved Hoàn Kiếm (den store sø i Hanoi) for det var jo så unikt for Vietnam! (Jeg kunne ikke få mig selv til at sige, at det på ingen måde er unikt, men noget man oplever over hele verden…)

Vi nåede hele vejen rundt om søen før vi fandt en tegner – en ældre herre og hans barnebarn. Den ældre herre erklærede straks sin kærlighed til mig! Han fortalte mig og samtlige vietnamesere der kom forbi, hvor smuk jeg var. Så satte han sit barnebarn til at tegne mig, mens han holdt øje med sin nye kærlighed og stillede det ene litterære spørgsmål efter det andet. Selvom de lige havde fortalt ham, at de læste medicin…

Læs også: Min guide til Ho Chi Minh City

vietnamesere i hanoi
Ngoc og Hang

Hanoi blomsterpark

Mine venner var begejstret – de havde fundet en attraktion i Hanoi, som jeg ikke havde set! En blomsterpark 10 km uden for centrum. Vi kom til parken og de forsøgte at overtale mig til at iklæde mig en vietnamesisk nationaldragt til alle billederne, som vi nu skulle tage i parken. Men det fik jeg pænt snakket mig ud af 😉 Parken var rigtig flot – fyldt med kunstige blomster (og et par enkelte ægte…) og en masse ting, så som en scooter, en vindmølle og andre seje ting, som var perfekt til et selfie 😉

Mine venner gik selvsagt amok i selfiebilleder, de er jo også asiatere, og jeg hoppede med på bølgen og man hvor fik vi grint meget! Det var et sted, som jeg aldrig selv havde fundet, så det var fedt at opleve!

vietnamesisk blomsterhave

Đức midt i et plastik træ

vindmølle i hanoi

Ja, vindmøllen var fin.

Dagen sluttede af med en hurtig bid mad inden de satte mig af ved mit hostel, hvor jeg kunne hente min bagage og tage bussen til mit lufthavnshotel, hvor jeg da lige blev gratis opgraderet til et singleværelse (i stedet for en sovesal) – Så kunne min backpacking rejse i Vietnam vist ikke slutte bedre.

Støt gerne bloggen ved at booke dine overnatninger gennem mine reklamelinks til hotels.com* og booking.com* samt oplevelser gennem getyourguide*, udstyr gennem Friluftsland* og produkter gennem Matas* (reklamelinks er markeret med *). Det koster naturligvis ikke dig ekstra. Du kan også følge med på Facebook og instagram eller tilmelde dig nyhedsbrevet. På forhånd tak!

Mere fra vidunderlige Vietnam

2 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *