Zimbabwe, navnet stammer fra The Great Zimbabwe eller Dzimbadzamabwe, som betyder stenhuse. Landet har cirka 14 millioner indbyggere, som er venlige og meget hjælpsomme. De fleste forstår og taler engelsk. Landet er fuld af smuk natur og er ofte overset til fordel for lande som Sydafrika og Zambia.

 • Valuta: Amerikanske dollars
 • Hovedstad: Harare
 • Sprog: Shona, Engelsk og Ndebele
 • Hvornår er det bedst at rejse i Zimbabwe: April til november, under tørsæsonen, men Victoria Falls er mest spektakulært i juni til september

Visum til Zimbabwe: Fås ved grænsen

Transport: I Zimbabwe bruger taxachaufførerne ikke taxameter, men en lokal taxa i centrum og forstaderne koster normalt 3 dollars. Vejene mellem byerne er dårlige og fuld af huller, så forvent at alt transport mellem byerne tager lang tid og tog er nok en bedre mulighed. 

Harare

Harare: Er hovedstaden og har cirka 3 millioner indbyggere. Det er laid back og fuld af museer og hippe barer. 

Overnatninger: Forvent ikke standard som i Sydafrika og lignende. Hostels starter fra 15 dollars for et dorm, 25 for et singleværelse og 35 for et dobbeltværelse. 

 • Small Word Backpackers Lodge i forstaden Avondale er i gåafstand fra shoppingcentre og cirka 15-20 minutters kørsel med offentlig transport til centrum.
 • Western bed and breakfast ligger i Avenues, cirka ti minutters gang fra centrum. Et singleværelse koster fra 30 dollars, mens et dobbeltværelse koster fra 50 dollars.

Hvad kan man se og opleve i Harare? Zimbabwe Museum of Human Sciences,  National Gallery of Zimbabwe, Wild Is Life Grand Zimbabwe, Horseback Safari 2,5 times kørsel fra Harare, Kuimba Shiri bird Sanctuary, Mukuvisi woodlands etc. gode cafeer og shoppingcentre.

IMG_2472

Bulawayo Railway Museum


Bulawayo:
 Er den andenstørste by i Zimbabwe og ligger mellem Harare og Victoria Falls. Her taler folk primært Ndebele og engelsk. Centrum er mindre crowded ift Harare.

Overnatninger: Priserne minder om dem i Harare, jeg kan anbefale:

 • Lily’s Backpacker Lodge, 3km fra centrum. Ejeren, Lily, har en lille butik i The Centre, hvor hun mødes med sine gæster. Hun tilbyder gratis transport til og fra centrum, når det passer dig, ellers koster en taxa 3 dollars. Det er mere som et homestay end et hostel, for her er ingen reception, men jeg følte mig virkelig hjemme her! 
 • Af andre nævnværdige hostels er Burkes Backpackers 7 km fra centrum og Parkers Backpackers.

Hvad kan man se og opleve i Bulawayo: Matopos National park, 35 km fra centrum, Natural History Museum, Bulawayo Railway Museum, Jairos Jiri Craft shop, Khame Ruins 20 km fra centrum.

Spis på: Bonne Journee Restaurant and Steakhouse, Indaba Book Café.

IMG_2373

Nyasha at Vic Falls

Victoria falls: Er en lille by tæt på Victoria Falls og er landets mest besøgte by. Vandfaldene er smukke og regnskoven gør det ekstra specielt. 

Overnatninger: Backpackere på budget kan campere ved ethvert hostel for 8 dollars, mens dorms koster 15 dollars, et singleværelse 25 dollars og et dobbeltværelse 40 dollars. Mange backpackere, andre rejsende og lokale mødes ved de forskellige lodges og hygger om aftenen.

Hvad kan man lave ved Victoria Falls? Udover at se vandfaldene kan man tage et sunset cruise, river rafte, sejle i kano, bungy jumpe, flyve helikopter og meget mere (reklamelinks).

Andre steder som er værd at besøge i Zimbabwe:  The Great Zimbabwe Ruins, Kariba Dam, Mana Pools National Park, Chinhoyi Caves og Chimanimani Mountains.

Denne guide er skrevet af min gode ven Nyasha, som også var min guide på trekket op ad Table Mountain. Han kommer fra Zimbabwe, men bor og arbejder til dagligt i Sydafrika.

Støt gerne bloggen ved at booke dine overnatninger gennem mine reklamelinks til hotels.com* og booking.com* samt oplevelser gennem getyourguide*, udstyr gennem Friluftsland* og produkter gennem Matas* (reklamelinks er markeret med *). Det koster naturligvis ikke dig ekstra. Du kan også følge med på Facebook og instagram eller tilmelde dig nyhedsbrevet. På forhånd tak!

Flere indlæg om farverige Afrika:

4 Comments

 • Hej!

  Jeg er stødt på dit navn inde på Backpackerplanet og ifm. research på nettet.

  Jeg kan se, at du ikke har været i Burkina Faso, men du har jo alligevel et imponerende “rejse-CV”, så jeg tænker, at du alligevel har nogle tanker, jeg kan gøre brug af. Så jeg håber meget, at du vil hjælpe mig

  Jeg har en veninde, der har etableret en skole i Burkina Faso (ca. kvarters kørsel fra lufthavnen). Derfor har jeg også fået mig et sponsorbarn der, og nu spørger min veninde og jeg ikke kommer forbi og besøger skolen og mit “barn” i nogle dage i februar.

  Det vil jeg naturligvis rigtig gerne!! Min veninde vil allerede være der, og hente mig i lufthavnen.

  Men jeg er lidt nervøs omkring at tage dertil. UM fraråder alle ikke-nødvendige rejser til landet, fordi der i løbet af de sidste 2 år har været et par angreb på nogle restauranter rettet mod vesterlændinge, og der desuden står, at der er risiko for bortførelser.

  Men hvor er der efterhånden ikke risiko for terror? Min veninde, der i øvrigt lige nu er i isoleret del af Congo (der jo heller ikke ligefrem er verdens mest sikre land!) for at lave noget videnskabeligt arbejde, har rejst i virkelig mange afrikanske lande. Jeg har også rejst med hende i en relativt isoleret del af Nordkenya for et par år siden.

  Hun siger, at Nordkenya er langt værre end Burkina, og det er noget fjol, det der står på UM.

  Et eller andet sted vil jeg helst stole på hende – hun har ligesom erfaringen, og er jo vant til at rejse i store dele af Afrika.

  Men det nager mig, at UM skriver som de gør. Jeg er selv ret berejst, og er generelt ikke bange for at rejse, men kunne alligevel godt tænke mig, at høre dine tanker.

  Jeg kan i øvrigt vist godt stadig dækkes af Gouda Rejseforsikring (jeg er 90% sikker på dette, men skal lige have undersøgt det mere), hvilket for mig taler for at tage afsted.

  I øvrigt er de billigste flybilletter med mellemlanding i Addis Ababa og Niamey (Etiopien og Niger). Addis Ababa er jeg ikke betænkelig ved, men Niger? Det er ganske vist kun en time, og jeg skal jo ikke udenfor lufthavnen..

  Alle gode beroligende råd modtages med kyshånd!

  Mange kærlige globetrothilsner

  • Hej Anne-Sophie

   Jeg vil/kan selvfølgelig ikke sige om du skal tage afsted eller ej, det er kun dig selv der kan afgøre det.

   Det lyder da dejligt med muligheden for at kunne besøge dit sponsorbarn! Og dejligt, at din veninde også kan være der 🙂
   Jeg synes det lyder sjovt, at de fraråder det pga terror, men de har fx ikke lavet nogle rejsevejledninger til England/London, Frankrig eller Belgien, som alle har været meget ramte af terrorangreb de sidste par år (jeg tager faktisk selv til Belgien i næste måned). Selvfølgelig skal du være opmærksom i bestemte områder, men som du selv påpeger, så kunne det alligevel ske i Europa.

   Men jeg kan godt forstå, at du bliver lidt bekymret når du læser UM. Ligger skolen i et område som direkte er nævnt på UM? Har du hørt din veninde hvilke forholdsregler der er taget ift jeres sikkerhed? Selvfølgelig er det ikke sikkert, at der sker noget, men tænker umiddelbart at det kunne berolige dig?

   Jeg har rejst i områder i Malaysia (Tawau, Sandakan, Mabul og Sipadan), som UM også fraråder alt rejse til pga hyppige kidnapninger, disse råd kom vel 6 måneder før jeg tog dertil, måske endda lidt før, men jeg havde ikke opdaget det og var meget grøn backpacker, som gik meget rundt alene også om aftenen og der skete ikke noget. Det er selvfølgelig noget man skal tage alvorligt, men det er jo heller ikke sikkert at der sker noget. UM skal skrive om alle de risici der er i forbindelse med at rejse uanset hvor stor risikoen er, selvfølgelig er der en større risiko når de fraråder et område ift et de ikke fraråder.

   Ift flybilletter, så kunne det måske være en god idé, at bruge lidt ekstra og undgå Niger, hvis det gør dig lidt utryg? Jeg ville nok ikke have noget i mod at lande dig, for hvad ville der kunne ske? Det er jo ikke ligefrem fordi nogle kidnappere ville komme langt med et offer fra en lufthavn uden et boardingpas til dig 😉

   Jeg håber det hjalp
   Tine

   • Hej Tine,
    Mange tak for dine tanker! Det var rigtig rart at høre fra en anden, der også har rejse meget.

    Jeg tror, at jeg endnu engang vil høre min veninder om sikkerhedsforanstaltningerne, og hvad hun tænker om mellemlanding i Niger..
    Det var meget brugbart, og jeg hælder efterhånden mod at tage afsted 😉
    Mange hilsner

    Anne-Sophie

    • Hej Anne-Sophie

     Det var da så lidt og det var godt at høre, at det var brugbart. God tur, hvis du kommer afsted 🙂

     Mvh
     Tine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *