At rejse alene er fedt! Der er selvfølgelig også dårlige sider ved det. Den første gang er speciel svært at rejse alene. Jeg har efterhånden været på en del solorejser. Jeg har her samlet en liste over mine yndlingslande at rejse alene i og hvorfor jeg har valgt dem. Måske kan den hjælpe dig med at komme afsted på din første solorejse!

battambang

Cambodia

Okay, de fleste lande i Sydøstasien er faktisk gode for solorejsende, men for mig virkede det bare som om at der var lidt flere solorejsende i Cambodia end andre steder i regionen. Cambodia er et fedt land at rejse i. Det har noget for alle; templer, ruiner, kultur, strand og fest. Det er et billigst land at rejse i, der er smukt og afstandene er korte. Der er rig mulighed for at møde andre eller også kan du hurtigt komme et nyt sted hen, hvis du bliver træt af festaberne eller andre.

Læs mere fra Cambodia her

 

øer i Vietnam

Vietnam

Jeg har både rejst og boet i Vietnam, og jeg eeeeelsker landet! Lige som i Cambodja, så er Vietnam et af de lande, hvor jeg har mødt flest solorejsende. Derudover er kulturen spændende, maden fantastisk, naturen utrolig smuk og priserne er helt i bund. Hvad mere kan en backpacker ønske sig? Du kan læse om mine oplevelser som solorejsende i Vietnam her.

Læs mere fra Vietnam her

 

rejs alene i filippinerne

Filippinerne

Jeg blev virkelig overrasket over Filippinerne! Filippinerne er et virkelig smukt land, men det er uden tvivl også et af de allerbedste lande, som jeg har rejst alene i! De lokale er rigtig gode til engelsk og er generelt rigtig nysgerrige.

De fleste steder, hvor jeg har rejst, har de lokale været rigtig nysgerrige, men når de så også er lige så gode til engelsk som filippinerne er, så er det rigtig let at få nye venner. Jeg oplevede også tit, at folk spurgte, om jeg ikke havde nogle venner, hvortil jeg svarede: “Nej, jeg rejser alene” til det svarede de ofte: “Så er vi bare dine venner!” – behøver det være sværere? Du kan læse om mine oplevelser som solorejsende i Filippinerne her.

Læs mere fra Filippinerne her

 

middle camp, mardi himal, annapurna, nepal

Nepal

Jeg faldt med det samme pladask for Nepal! Her er fantastisk natur, dyrliv og templer. Derudover er nepaleserne enormt gæstfrie! Jeg mødte mange solorejsende, men også mange par. Jeg valgte at vandre alene i Nepal, men jeg forestiller mig også, at det er ret hyggeligt at vandre med en guide. Men i Nepal er der mange tehuse-treks, hvor man overnatter. Der møder man folk fra hele verden, så der er ingen grund til at være bekymret for, om man bliver ensom på en solorejse til Nepal.

Læs mere fra Nepal her

 

laguna verde, bolivia

Bolivia

Jeg eeeeelsker Bolivia (måske du kan fornemme et mønster?). Naturen er helt fantastisk, og jeg har aldrig oplevet noget lignende! Bolivia er klart min favorit i Sydamerika og også en af mine favoritter generelt! Det er et smukt land, det er billigt og der er masser af gruppeture, hvor du kan møde nye mennesker! Nogle steder, så som Salar de Uyuni kræver endda at du tager en tur (privat eller gruppetur), så det er bare at springe ud i det!

Læs mere fra Bolivia her

 

coromandel - en time fra Auckland

New Zealand

New Zealand er smukt, sikkert og meget let at komme rundt i. Det er et land i den dyrere ende, så mange backpackers bor på sovesal og tager bussen rundt, så du vil helt sikkert møde en masse mennesker (også selvom du ikke tager partybussen 😉 ). New Zealand er dyrere end de tidligere nævnte lande her i indlægget, men der findes også billige muligheder, og det er et paradis for naturelskere og adrenalin elskende folk!

Læs mere fra New Zealand her

 

Pinnacles National Park i Vestaustralien

Australien

Okay, Australien og New Zealand kunne lige så godt ligge side om side, men jeg elsker bare Australien lidt mere end New Zealand 😉 Rejser du på Østkysten af Australien, så møder du helt sikkert en masse mennesker! Det er der størstedelen af turisterne tager til, men tager du til Vestkysten, hvor der er færre turister, så vil du sikkert få et større sammenhold med de folk som du møder, fordi I er færre. Australierne er utrolig søde og nysgerrige, så du vil helt sikkert falde i snak med en masse! Og bor du på sovesal vil du helt sikkert også møde en masse andre rejsende!

Læs mere fra Australien her

 

lokale i Sydafrika

Sydafrika

Sydafrika var for mig det bedste land at rejse alene i! Nok 95% af dem jeg mødte i Sydafrika rejste alene! Jeg rejste dog også udenfor højsæsonen, men helt seriøst 95%!

Jeg er sikker på at du nok skal møde en masse også selvom du rejser i højsæsonen! Sydafrika er utrolig smukt og folk er virkelig søde! Er du til natur, kultur, dyreliv, adventure og adrenalin, så er Sydafrika helt sikkert noget for dig!

Du kan evt tage Bazbus rundt – den er populær blandt rejsende, det gør det meget sikkert at rejse rundt (selvom man også fint kan rejse med de sydafrikanske busser), og det er en god måde at møde andre. De fleste begynder deres rejse i Cape Town, hvor man blandt andet kan bestige Table Mountain, rejser langs kysten og slutter i Johannesburg.

Læs mere fra Sydafrika her

Støt gerne bloggen ved at booke dine overnatninger gennem mine reklamelinks til hotels.com* og booking.com* samt oplevelser gennem getyourguide*, udstyr gennem Friluftsland* og produkter gennem Matas* (reklamelinks er markeret med *). Det koster naturligvis ikke dig ekstra. Du kan også følge med på Facebook og instagram eller tilmelde dig nyhedsbrevet. På forhånd tak!

Flere indlæg om at rejse alene

18 Comments

 • Hej med dig.

  Fed blog! Rigtig gode tips og meget brugbart.

  Jeg skal alene ud i verden her til januar, har jeg besluttet mig for. Det er min første gang, og jeg ved faktisk ikke rigtig, hvor jeg skal starte. Jeg ved, at jeg gerne vil have en kombination af strand, vandring og kultur. Men hvor er et godt begynder sted? Har læst, også hos dig, at sydøstasie, altså Vietnam og cambodja, er gode bud. Men hvorfor helt præcist? Jeg har overvejet de to lande, men også cuba og Sri Lanka. Eller har faktisk overvejet de fleste steder.

  Jeg tror mit spørgsmål, hvis du har tid og lyst til at hjælpe lidt går på, hvor du ville tage hen hvis det var første gang, du skulle rejse, og du søger en kombination af vandring og lære sig selv at kende, strand og kultur (kan være i mange former)
  Jeg har ‘penge nok’ til ikke at skulle bo på de Aller dårligste hoteller, jeg vil gerne spenderer nogle dage på stranden, sidde på en café i byen og læse, vandre, møde mennesker. Se hvor vinden tager mig hen.

  Håber du kan hjælpe ud fra min meget diffuse kommentar 🙂

  Mvh

  • Hej med dig

   Det lyder fedt med en solorejse! Jeg er rigtig glad for Vietnam og Cambodia, men generelt er jeg også vild med Sydøstasien. Jeg synes, at landene i Sydøstasien er billige, tilbyder value for money, maden er (som oftest) god – især i Vietnam og Thailand, det er let at komme rundt og at komme off beaten track, der er mange andre rejsende, som man kan møde og så er det rimelig let at rejse til andre lande, hvis man ikke bryder sig om det land, man er i. Jeg har kun gode oplevelser med de lokale i Vietnam (dog har jeg hørt negative historier fra andre rejsende) og det samme i Cambodia. Begge lande har en spændende historie. Vietnam har fantastisk mad, fantastisk natur og gode vandremuligheder, Cambodia har fantastiske strande og fed jungle! Men Filippinerne er også virkelig et godt rejseland og har også det du søger.

   Sri Lanka har også meget at byde på, men der kan være lidt længere mellem rejsende, da der ikke er så mange hostels i landet (endnu), men de lokale er også søde her. Cuba er også virkelig fantastisk! Dog er der langt mellem rejsende i Cuba, da de fleste bor hjemme hos lokale (det er også en fantastisk oplevelse og en god måde at møde de lokale på), så man er meget alene – det er jo også dejligt nogle gange, vær dog opmærksom på, at det kan være rigtig svært at rejse i Cuba, hvis man ikke taler spansk…

   Jeg mener, at man kan rejse alene de fleste steder, man skal bare lige være forbedret på, at det ikke er alle steder som er lige let at rejse rundt og det ikke er alle steder, hvor man møder lige mange rejsende.

   Med venlig hilsen
   Tine

 • Hej Tine

  Så hvis du skulle alene første gang i en 3-4 uger med tid til vandring, strand og også bare tulle rundt i hole byer, hvordan ville du så lave ruten? Bare på High level niveau?

  • Hej Martin
   Har du set mine ruteforslag? Jeg har skrevet en til Cambodia og en til Vietnam, måske du kan få en overordnet idé, om hvad du kan lave? 🙂
   https://aworldtoexplore.dk/rejseguide-cambodia/
   https://aworldtoexplore.dk/ruteforslag-vietnam/

   I Filippinerne ville jeg nok overveje Banaue, Mt. Pulag og Palawan. Jeg synes ikke, at storbyerne i Filippinerne er så spændende….I Sri Lanka kan du mere eller mindre nå øen rundt, jeg havde selv 3,5 uge i landet og nåede godt omkring (Negombo, Colombo, Hikkaduwa, Yala, Ella, Kandy, Uppuveli, Nilaveli, Dambulla og Sigiriya) – jeg havde faktisk lidt for lang tid til den rute…

  • Jeg har jo boet i Vietnam, så jeg har et særligt forhold til landet, men det er nok også det land, hvor der er mest “at lave” og flest kontraster – Jeg rejste i landet, før jeg boede der. Inden jeg kom dertil var Cambodia min favorit, men den blev hurtigt slået af Vietnam

 • Tak for god hjælp 🙂
  Hvor langt vil du råde til at tage på 3 uger. Jeg har ikke et behov for at skulle se så meget som muligt bare for at gøre det?

  • Med tre uger vil jeg holde mig til et land eller central/nordvietnam eller at rejse fra HCMC til Siem Reap
   Så har du mulighed for at opleve en masse, uden at stresse for at skulle nå “det hele” 🙂 Om du skal vælge det ene eller det andet, tænker jeg, kommer an på, hvad du er til. Jeg tror umiddelbart, at Cambodia ville kunne opfylde dine ønsker bedst muligt 🙂

  • Det var så lidt. Jeg håber, at du blev klogere 🙂 Sig endelig til, hvis du har flere spørgsmål ellers god rejse!

 • Hej Tine

  Rigtig fin blog med god inspiration 🙂 Jeg vil blot komme med en anbefaling til en måske kommende solo-rejse! Min første (og eneste indtil videre) rejse alene gik til Argentina – et helt fantastisk smukt land, som også var sikkert og nemt at rejse rundt i. Omend det nok er i den dyre ende, synes jeg virkelig, at Argentina har meget at byde på, både i forhold til kultur og natur, som er meget forskellig, afhængig af hvilken ende af landet du befinder dig i. Og et godt land for en førstegangs solo-rejsende 🙂

  • Hej Marie-Louise

   Tak for anbefalingen!
   Argentina er uden tvivl også et godt land. Jeg rejste også der på min første solorejse, dog var jeg mere vild med Bolivia Jeg tænker også, at det kunne skyldes, at jeg mest af alt opholdt mig i Buenos Aires og desværre ikke fik set meget natur i Argentina. Jeg gad virkelig godt også tilbage til Argentina og se mere af naturen, især Patagonien! Måske landet så ville komme på min liste derefter Har du nogle gode tips til Argentina?

 • Jeg har endnu ikke været i Bolivia, så det kunne være det også skulle være på min liste!
  Så kan jeg godt forstå, at du ikke blev fuldstændig solgt – jeg var glad for Buenos Aires, men det bedste ved min tur var helt sikkert naturoplevelserne! Jeg vil helt sikkert anbefale Patagonien – jeg var både i El Chaltén i Argentina og i Torres del Paine i Chile (man kan let tage bussen dertil fra Argentina fra El Calafate, hvor jeg også vil anbefale at man ser gletsjeren Perito Moreno). Det er vist de klassiske steder at tage hen, men også med god grund! Derudover var jeg meget begejstret for Salta, som er helt modsat Patagonien med ørken, tørke og farverige bjerge – og her jeg vil anbefale, at man lejer en bil og selv kører rundt i stedet for at booke ture.
  Jeg kunne skrive meget mere, men det bedste ved turen var, at det var overraskende let og trygt at rejse rundt på egen hånd, og meget nemt at møde andre solo-rejsende 🙂

  • Naturen i Bolivia er også fantastisk, men generelt overraskede Bolivia mig, og det var nok noget af det, som jeg faldt for 🙂
   Jeg var også to dage i Salta, på vej til Bolivia, men jeg nåede desværre ikke ud i ørkenen. Jeg havde fået at vide, at 1,5 måned til at rejse fra Buenos Aires til Lima ville være gooood tid (jeg er bestemt ikke enig). Men så har jeg heldigvis nogle oplevelser tilgode i Argentina og Sydamerika. Jeg vil rigtig gerne have nogle måneder til at udforske mere af Argentina og måske også Brasilien og Chile.

   Enig, det er rigtig let at komme rundt og busserne er virkelig gode! Jeg følte mig heller ikke utryg på noget tidspunkt i landet 🙂

 • Det er også altid godt at have nogle oplevelser til gode 😉 Jeg var 1,5 måned udelukkende i Argentina, og det var bestem ikke for lang tid – men det er jo nok meget forskelligt hvordan folk kan lide at rejse!

  • Uden tvivl og jeg har hørt, at Patagonien er en af de helt store oplevelser at have tilgode 😉 Det tror jeg bestemt også ville være mere passende for mig, men det var på min første rigtige rejse, så jeg kendte ikke mit tempo, før jeg tog afsted, så jeg lyttede bare til rejsebureauet som hjalp mig… Jeg ville også gerne have haft længere tid i Bolivia, men man bliver jo klogere. Det kan jo godt være at rejsekonsulenten er vant til at rejse væsentlig hurtigere end jeg. Men jeg gad virkelig godt tilbage og se mere af Argentina og Sydamerika generelt, så mon ikke også, at jeg kommer det en dag? Så skal jeg helt sikkert forbi El Chaltén i Argentina og Torres del Paine i Chile og mange andre af de flotte steder som findes i Patagonien 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *