At rejse alene er fedt! Der er selvfølgelig også dårlige sider ved det. Den første gang er speciel svært at rejse alene. Jeg har efterhånden været på en del solorejser. Jeg har her samlet en liste over mine yndlingslande at rejse alene i og hvorfor jeg har valgt dem. Måske kan den hjælpe dig med at komme afsted på din første solorejse!

Battambang, Cambodia

Cambodia

Okay, de fleste lande i Sydøstasien er faktisk gode for solorejsende, men for mig virkede det bare som om at der var lidt flere solorejsende i Cambodia end andre steder i regionen. Cambodia er et fedt land at rejse i. Det har noget for alle; templer, ruiner, kultur, strand og fest. Det er et billigst land at rejse i, der er smukt og afstandene er korte. Der er rig mulighed for at møde andre eller også kan du hurtigt komme et nyt sted hen, hvis du bliver træt af festaberne eller andre 😉

Læs mere om Cambodia
øer i Vietnam

Vietnam

Jeg har både rejst og boet i Vietnam og jeg eeeeelsker landet! Lige som i Cambodja, så er Vietnam et af de lande hvor jeg har mødt flest solorejsende. Derudover er kulturen spændende, maden fantastisk, naturen utrolig smuk og priserne er helt i bund. Hvad mere kan en backpacker ønske sig?

Læs mere om Vietnam her

rejse alene i filippinerne

Filippinerne

Jeg blev virkelig overrasket over Filippinerne! Filippinerne er et virkelig smukt land, men det er uden tvivl også et af de allerbedste lande, som jeg har rejst alene i! De lokale er rigtig gode til engelsk og er generelt rigtig nysgerrige. De fleste steder, hvor jeg har rejst, har de lokale været rigtig nysgerrige, men når de så også er lige så gode til engelsk som filippinerne er, så er det rigtig let at få nye venner. Jeg oplevede også tit, at folk spurgte, om jeg ikke havde nogle venner, hvortil jeg svarede: “Nej, jeg rejser alene” til det svarede de ofte: “Så er vi bare dine venner!” – behøver det være sværere?

Du kan læse mere om Filippinerne her samt mine generelle oplevelser i landet.

salar de uyuni, Bolivia

Bolivia

Jeg eeeeelsker Bolivia (måske du kan fornemme et mønster?). Naturen er helt fantastisk og jeg har aldrig oplevet noget lignende! Bolivia er klart min favorit i Sydamerika og også en af mine favoritter generelt! Det er et smukt land, det er billigt og der er masser af gruppeture, hvor du kan møde nye mennesker! Nogle steder, så som Salar de Uyuni kræver endda at du tager en tur (privat eller gruppetur), så det er bare at springe ud i det!

Læs mere om Bolivia her

coromandel - en time fra Auckland

New Zealand

New Zealand er smukt, sikkert og meget let at komme rundt i. Det er et land i den dyrere ende, så mange backpackers bor på dorms og tager bussen rundt, så du vil helt sikkert møde en masse mennesker (også selvom du ikke tager partybussen 😉 ). New Zealand er dyrere end de tidligere nævnte lande her i indlægget, men der findes også billige muligheder og det er et paradis for naturelskere og adrenalin elskende folk!

Læs mere om New Zealand her

Pinnacles National Park i Vestaustralien

Australien

Okay, Australien og New Zealand kunne lige så godt ligge side om side, men jeg elsker bare Australien lidt mere end New Zealand 😉 Rejser du på Østkysten af Australien, så møder du helt sikkert en masse mennesker! Det er der størstedelen af turisterne tager til, men tager du til Vestkysten, hvor der er færre turister, så vil du sikkert få et større sammenhold med de folk som du møder fordi I er færre. Australierne er utrolig søde og nysgerrige, så du vil helt sikkert falde i snak med en masse! Og bor du på sovesal vil du helt sikkert også møde en masse andre rejsende!

Læs mere om Australien

cape town fra table mountain

Sydafrika

Sydafrika var for mig det bedste land at rejse alene i! Nok 95% af dem jeg mødte i Sydafrika rejste alene! Jeg rejste dog også udenfor højsæsonen, men helt seriøst 95%! Jeg er sikker på at du nok skal møde en masse også selvom du rejser i højsæsonen! Sydafrika er utrolig smukt og folk er virkelig søde! Er du til natur, kultur, dyreliv, adventure og adrenalin, så er Sydafrika helt sikkert noget for dig!

Læs mere om Sydafrika her                      

Flere indlæg om at rejse alene

14 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *