Jeg elsker Cambodja. Jeg har været i landet to gange og det stjal mit hjerte fra første dag! Det er virkelig et land, som jeg kan anbefale, at du besøger. Landet er spækket med masser af skønne naturområder, spændende og forfærdelig historie, en masse smukke templer og søde lokale.

Her er min rejseguide til Cambodja og mine rejsetips til landet, så du kan få det meste ud af dit ophold i landet og opleve dets seværdigheder, hvis turen går til Cambodja!

Støt gerne bloggen ved at booke dine overnatninger gennem mine reklamelinks til hotels.com* og booking.com* samt oplevelser gennem getyourguide*, udstyr gennem Friluftsland* og produkter gennem Matas* (reklamelinks er markeret med *). Det koster naturligvis ikke dig ekstra. Du kan også følge med på Facebook og instagram eller tilmelde dig nyhedsbrevet. På forhånd tak!

brug nogle dage i Siem Reap


Dag 1-3 Siem Reap


Du ankommer sikkert til Siem Reap med bus eller tog fra Thailand (forvent at turen fra Bangkok til Siem Reap vil tage cirka en dags tid), hvis du er på gennemrejse i Sydøstasien. Eller måske du ankommer med fly fra Danmark til Siem Reap.

Fra Siem Reap kan du udforske Angkor Wat templerne – for mig var en dag nok, men overvej at bruge tre dage på det, hvis du virkelig elsker templer. Brug ellers dagene på at udforske markederne i byen, tage på dagstur til det smukke Phnom Kulen-vandfald*, tag et madlavningskursus*, besøg de “hemmelige” Koh Ker og Beng Mealea-templer*, tag til den flydende landsby Kompong Phluk og Tonlé Sap-søen*, tag en guidet cykeltur til de små landsbyer* og meget mere.

Rejsetip: Har du tid, så er toget fra Bangkok og til den Cambodianske grænse den smukkeste vej til landet. Læs om mine oplevelser og tips til turen i dette indlæg.

Hvor skal man bo i Siem Reap?

Hostel i Siem Reap

Det hostel, som jeg boede på i Siem Reap er desværre lukket. Men jeg har fundet et hostel, Onederz hostel* som har en fantastisk placering 300 meter fra Siem Reap Night Market. Samtlige sovesale har aircondition. På sovesalene er der el-stik, læselampe og opbevaringsrum til hver enkelt seng. Hostellet har en swimmingpool på taget, en bar og en restaurant med lækker mad. Tjek priser her*.

Et alternativ til Onederz hostel kunne Lub d Cambodia* eller Cozy Cloud*.

solnedgang i siem reap

Hotel i Siem Reap

Suon Angkor Boutique*

Suon Angkor Boutique ligger i et fredeligt område i Siem Reap. Hotellet har to swimmingpools og gratis transport fra lufthavnen samt til/fra Siem Reap Night Market fra kl 17-22. Samtlige værelser er elegant indrettede og har aircondition. Der er eget badeværelse med badekar eller bruser, tøfler, badekåber og gratis toiletartikler. Personalet er søde og hjælpsomme, de får gæsterne til at føle sig forkælet. Det får en god rating. Tjek priser her*.

Mane Village Suites*

Mane Village Suites har en dejlig pool og en skøn have tæt på Siem Reap Night Market. Værelserne er store og har et privat badeværelse med bruser, hjemmesko og gratis toiletartikler. Der er et køleskab og flere værelser har et lille tekøkken. Det er muligt at låne en tremmeseng til familiens mindste medlemmer, og hotellet har også store familieværelser. Der er gratis lufthavnstransport. Det er et virkelig godt valg. Tjek priser her*.e

Se alle hoteller i Siem Reap her*


Dag 4-7 Battambang


På fjerde dag tager du afsted mod Battambang (udtales Battambong). Jeg anbefaler at du tager båden over Tonle Sap til Battambang, det er klart den smukkeste vej. Forvent dog, at det kommer til at tage hele dagen – særligt, hvis du rejser udenfor regnsæsonen. Pris: 20-22 dollars.

Dagen efter du ankommer til Battambang anbefaler jeg, at du lejer en tuk tuk med chauffør og oplever the Bamboo train samt bat caves og landsiden. På den sidste dag anbefaler jeg, at du lejer en cykel og udforsker byen, særligt livet omkring floden er rigtig hyggeligt.

Gå heller ikke glip af udsigten fra Sky Bar på King Fy hotel, priserne ligger i den dyre ende for byen, men klart de ekstra kroner værd! Om aftenen på dag seks tager du bussen videre til Phnom Penh (lad vær med at betale ekstra for en hotel bus, det er ikke pengene værd). Du kan også se det verdensberømte cirkus og få massage af blinde.

Battambang i Cambodja

Hvor skal man bo i Battambang?

Hostel i Battambang

Ganesha Guesthouse*

Jeg boede på Ganesha Guesthouse*, da jeg var i Siem Reap. Dengang var der ikke mange hostels, og Ganesha Guesthouse* var ret populært. Værelserne er meget spartanske, men til gengæld er der virkelig gode muligheder for at møde andre rejsende i fællesområderne. Der er en bar og en restaurant som serverer lækker mad. Det ligger få minutters gang fra aftenmarkedet og floden i byen. Tjek priser her*.

Et alternativ kunne være Blue Diamond* som ligger længere fra aftenmarkedet. Til gengæld er det et nyere hostel med swimmingpool.

Hotel i Battambang

Lux Guesthouse*

Leder du efter et billigt hotel i Battambang. Så er Lux Guesthouse et godt valg. Her er en stor swimmingpool med solsenge og værelser med aircondition. Personalet skulle være søde, selvom de ikke er vildt gode til engelsk. Der ligger en lækker cafe lige rundt om hjørnet, og hotellet har generelt en god placering tæt på centrum. Tjek priser her*.

The Sanctury Villa Battambang*

The Sanctury Villa Battambang har store, lyse værelser og en stor swimmingpool. Det ligger 5-10 minutters tuk tuk tur fra busstationen, færgeterminalen og centrum. Den inkluderede morgenmad skulle være lækker. Personalet skulle være enormt søde og hjælpsomme. Tjek priser her*.

Maisons Wat Kor*

Maisons Wat Kor* er et af de bedste hoteller i Battambang. Hotellet ligger i skønne omgivelser og bliver beskrevet som en oase af ro og fred. Hotellet har en lotushave, en skøn swimmingpool, en spa og en restaurant som serverer lækre retter. Det ligger i en mere lokal del af Battambang. Personalet skulle være enormt serviceminded og gode til engelsk. Tjek priser her*.

Se alle hoteller i Battambang her*

phnom penh, cambodia


Dag 8-9: Phnom Penh


Phnom Penh er Cambodias hovedstad og en by, som jeg ikke har et særlig godt forhold til, grundet mine oplevelser første gang jeg var i byen. Men man kan næsten ikke rejse rundt i Cambodia uden at besøge Phnom Penh. Du ville i mange tilfælde alligevel skulle skifte bus der, så hvorfor ikke opleve byen nu hvor du er der?

Brug tiden i Phnom Penh på at besøge Killing Fields og S21. Det er uden tvivl et forfærdeligt besøg, men de to steder giver et fantastisk indblik i en grusom tid i Cambodias historie, som stadig kan mærkes når man rejser rundt i landet.

Efter et besøg på de to forfærdelige steder, så kan jeg virkelig anbefale, at du tager til kongepaladset eller til et sjovt sted, så du ikke bliver helt deprimeret. Shop på det centrale marked og gå en tur langs vandet. På dag 10 tager du videre til Kampot/Kep.

hvad skal man se i Cambodja?

Hvor skal man bo i Phnom Penh?

Hostel i Phnom Penh

Første og eneste gang jeg har været i Phnom Penh boede jeg på et hostel, hvor sengen var en tynd madras på gulvet med et myggenet over. Det var bestemt ikke noget at råbe hurra for, men jeg er overbevist om, at det var meget billigt.

Dog er der sket meget på hostelscenen i Cambodia siden dengang i 2011. Der er kommet flere gode hostelkæder til. En af dem er Onederz* som leverer et godt produkt til billige penge. Dem anbefalede jeg også til Siem Reap. Her er gode værelser, en skøn udsigt, gode fællesområder og sødt personale. Tjek priser her*.

Lovely Jubbly Villa* kunne være et godt alternativ til Onederz, hvis du gerne vil bo et sted med pool. Tjek priser her*. Leder du efter et partyhostel, så er Mad Monkey* altid et godt valg. Tjek priser her*.

Hotel i Phnom Penh

Hotel Zing* eller Molyan Hotel*

Hotel Zing er et billigt hotel med en rigtig god placering i centrum af Phnom Penh. Værelserne er rene og pæne. Hotellet ligger lige ved den centrale marked og i gåafstand fra floden. Man skal naturligvis ikke forvente et hotel som The Hiltons, men det er rigtig godt til prisen. Tjek priser her*. For nogle få kroner mere kan man bo på Molyan Hotel*. Her er lidt mere stemning, en rooftop bar med en fantastisk udsigt over byen. Tjek priser her*.

Manor House*

Ønsker man et hotel i den billige ende men med swimmingpool? Så er Manor House et godt valg! Personalet er supersøde og hjælpsomme. Restauranten serverer lækkert mad og poolområdet er fantastisk. Gæster kalder hotellet for en oase i en ellers larmende by. Tjek priser her*.

Pavilion*

Skal du have et virkelig lækkert hotel, så er Pavilion et fantastisk valg! Hotellet har en skøn pool og frodige omgivelser. Det er indrettet i en romantisk stil med et touch af Cambodia. Hotellet har også flere åbne områder, et fitnesscenter og et spa. Det er helt klart et unikt hotel midt i Phnom Penh! Tjek priser her*.

Pavilion tillader dog ikke børn på hotellet, så rejser du med børn, så kunne Baitong Hotel & Resort* være et godt alternativ.

Se alle hoteller i Phnom Penh her*

must sees i Cambodja


Dag 10-13: Kampot og Kep


Stort set alle som tager til Kampot forelsker sig i stedet! Kampot er en lille romantisk by og som så mange andre steder i Cambodia er byen utrolig afslappet. Brug dine dage på at komme helt ned i gear og nyd de naturskønne omgivelser. Sejl op af floden, cykel i landskabet, lig i en hængekøje, besøg det lokale marked og nyd livet.

Fra Kampot kan man tage en dagstur til Kep, en lille by ved vandet som er kendt for deres krabber. Man kan naturligvis også tage en overnatning i Kep, hvis man har lyst og tid. Udenfor Kep ligger også Rabbit Island, en primitiv, men lækker ø. Øen kan man besøge på en halv dag eller man kan tage en overnatning der.

kampot

Hvor skal man bo i Kampot?

Hostel i Kampot

Der er endnu ikke så mange hostels og hoteller i Kampot, men Banyan Tree hostel og The Easy Panda Kampot virker til at være populære valg, hvis man gerne vil møde andre backpackere. Her er gode fællesområder, sødt personale og rolige omgivelser.

Hotel i Kampot

Jeg vil klart anbefale, at du finder et hotel tæt på floden eller rismarkerne, når du bor i Kampot. Det er en rolig oplevelse og noget af det bedste ved Kampot.

Bamboo Bungalows*

Bamboo Bungalows er små nuttede bungalows lavet af bambus. De ligger helt ned ved floden og har den smukkeste udsigt! Hotellet har en restaurant og en bar med rimelig priser og ligger i gåafstand fra centrum. Dog er det bambushytter, så man skal være forberedt på, at der nogle gange kan komme dyr på besøg. Tjek priser her*.

Sré Lodge*

Sré Lodge er et helt boutique hotel midt i rismarkerne i Kampot. Så man kommer tæt på den lokale landsby, men uden at gå på kompromis med komforten. Der er naturligvis pool og et badekar med en fantastisk udsigt. På hotellet ligger en restaurant som serverer lokale retter med et moderne twist. Det er virkelig et røverkøb til prisen! Tjek priser her*.

Se alle hoteller i Kampot her*

Sihanoukville og Koh Rong-øerne


Dag 14-18: Sihanoukville og Koh Rong-øerne


Tidligt om morgenen tager du til Shianoukville og Koh Rong-øerne. Koh Rong-øerne er Cambodias paradisøer! Forstil dig kridhvide strande, sand der føles som kartoffelmel, turkis vand og fantastiske solnedgange. Det er Koh Rong øerne!

Koh Rong er kendt som party- og backpackerøen, men bare rolig, det er muligt at komme væk fra festen! Øen har rigtig meget at byde på: Trekking i junglen, de smukke strande, dykning, snorkeling – du ved alt hvad der høre med til ølivet.

Koh Rong Samloem er den mere stille ø af de to og lidt mere honeymoon-agtigt, men du kan altså godt bo her selvom du er solorejsende. Samloem er også lidt dyrere end den anden ø, på Samloem giver du fra cirka 5 dollars for et måltid, hvorimod at den let kan findes til 1 dollar på den anden ø.

Bliver du på fastlandet eller vil du kombinere din tur til øerne med nogle dage i Sihanoukville, så vil jeg anbefale, at du søger mod Otres Beach i stedet for hovedbyen. Der er stranden væsentligt bedre og turisterne er færre.

long beach, koh rong

Hvor skal man bo på Koh Rong?

Hotel på Koh Rong

Jeg boede på High Land Beach Bungalow* der ligger tæt på hovedstranden, men væk fra larmen om aftenen. Hotellet har en fantastisk udsigt og serverer en lækker morgenmad. Det ligger tættere på junglen, så det er ikke usædvanligt, at man får besøg af de lokale dyr. Men kan man leve det, så får man god value for money! Tjek priser her*.

Vil man have det lidt bedre, så er Sweet Dreams Koh Rong* et rigtig godt bud. Hotellet har store, lyse værelser og ligger ved en privat strand på modsatte side af hovedstranden. Derfor er det fuldstændig roligt. Der er en utrolig lækker morgenmad inkluderet, og det skulle være muligt at låne stand up paddle boards på hotellet. Flere gæster skriver, at der intet er at forbedre ved dette hotel. Tjek priser her*.

Se alle hoteller på Koh Rong her*

kratie og Banlung i Cambodja


Dag 19-20: Kratie


På dag 19 tager du en bus fra Sihanoukville til Phnom Penh og derfra tager du en natbus videre til Kratie. Kratie er kendt for en ting: Irrawaddy delfinen. Irrawaddy er en lyserød delfin, som lever i Irrawaddy-floden og som er stærk truet. Sejl ud på floden og prøv at spotte den fine delfin i solnedgangen! Brug lidt tid på at besøge byens hyggelige marked og slap af med en god bog.

Hotel i Kratie

Der findes ikke mange hoteller i Kratie, men de bedste hoteller i den billige ende er Le Tonlé Guesthouse* og Sorya Guesthouse*, men skal det være ekstra godt, så er Rajabori Villas* et godt bud på et lækkert hotel som ikke sprænger budgettet.


Dag 21-24: Banlung


Ban Lung er ikke kendt blandt mange danskere, men det er virkelig en perle! Her finder du rig muligheder for at trekke, se smukke vandfald, bade i en vulkansk sø, besøge en gummiplantage, river rafte og meget mere. Det er virkelig et naturskønt område, som fortjener din opmærksomhed, hvis du har tid. Skal du videre til Laos er det også et oplagt stop på vejen! (Skal du derimod til Vietnam kunne du til fordel tage til Banlung og Kratie først og dernæst til Kep/Kampot/Sihanoukville, hvorfra det er muligt at tage til Vietnam)

rejs rundt i Cambodja


Har du længere tid end 24 dage?


Så vil jeg anbefale, at du bruger lidt ekstra tid i de forskellige steder nævnt herover ellers kunne du overveje at inkludere Koh Tonsay (Rabbit Island), Koh Ta Kiev eller Mondulkiri (den Cambodianske jungle) på din rejse gennem dejlige Cambodia.


Har du “kun” 14 dage?


Så anbefaler jeg at du fravælger Battambang, Kratie samt Ban Lung og/eller bruger mindre tid i Sihanoukville samt Kampot/Kep. Gider du ikke til S21 og Killing Fields, så er der heller ikke meget grund til at besøge Phnom Penh og det kunne derfor også fravælges.

En detaljeret guide over bustider og priser i Cambodia kan findes på siden movetoCambodia.com.


Cambodias vejr


Vejret i Cambodia er bedst fra november til marts. Her er det som oftest tørt, dog kan der forekomme enkelte byger ind i mellem. Temperaturen i dagstimerne ligger på 27-29 grader, mens det er 20-25 grader om natten. Med andre ord, er det de mest behagelige måneder at rejse i Cambodia i.

April måned er som oftest den varmeste måned og fugtigheden er ofte højt. Temperaturerne ligger i gennemsnit på 35 grader, men kan nå op til 40 grader. Så det kan til tider være ulideligt at rejse i Cambodia i april. Men kan du ikke rejse på andre tidspunkter, så ville jeg stadig ikke tøve med at rejse i Cambodia i april, men husk at drikke rigeligt med væske 😉

Monsunsæsonen starter i april og slutter omkring oktober/november. Det betyder altså ikke, at det regner konstant, det er som oftest 1-2 timer, hvorefter det for det meste klarer op. Temperaturerne kan godt nå op til 35 grader. Men til gengæld er der væsentlig færre turister i denne periode og landskaberne er ofte mere frodige.


Kort over CambodiaStøt gerne bloggen ved at booke dine overnatninger gennem mine reklamelinks til hotels.com* og booking.com* samt oplevelser gennem getyourguide*, udstyr gennem Friluftsland* og produkter gennem Matas* (reklamelinks er markeret med *). Det koster naturligvis ikke dig ekstra. Du kan også følge med på Facebook og instagram eller tilmelde dig nyhedsbrevet. På forhånd tak!


Mere inspiration fra Cambodja

26 Comments

 • Ja, nu er det jo ikke fordi, jeg lige fik mindre lyst til at besøge Cambodja……
  De der kartoffelmelsstrande, vil jeg gerne besøge – og Ankor Wat – og……….. 🙂

 • Hvor er det første billede taget? Det ser helt fantastisk ud!

  Vi skal til Cambodia i næste måned for at få et nyt visum til Thailand, så jeg sidder og prøver at planlægge og få alting til at gå op. Fordi de har hævet prisen så tosset på Ankor Wat, leder vi efter andre fantastiske oplevelser, der ikke snupper op til flere dagsbudgetter per mand 🙂 Vi starter i Phnom Penh, fordi det er det eneste sted, vi kan få vores visum, og så regner vi med at tage mod Siem Reap 🙂

  • Det er taget lidt udenfor Battambang, på toppen af bjerget ved bat caves 🙂 En superhyggelig by! Ja, hvad sker der lige for de stigninger? Jeg tror, at det kostede 20 dollars første gang jeg var der…Men jeg ville nok alligevel synes, at det var pengene værd 😉

   Jeg er ikke super begejstret for Phnom Penh, som i overhovedet ikke, men jeg havde også nogle uheldige oplevelser første gang jeg var der…ved ikke om det har ændret sig, men kan anbefale, at I finder et hotel med pool, så kan I i det mindste ligge der, hvis I ikke bryder jer om byen 😉

 • Hej Tine

  Jeg faldt over din blog, da jeg ledte efter et sted at tage hen i januar måned og faldt derfor over dine guides til Cambodja.

  Jeg er begyndt at kigge på billetter derned og kan simpelthen ikke beslutte, om det er bedst at tage til Bangkok og så rejse derfra eller bare flyve direkte til fx. Siem Reap.

  Hvad kan bedst svare sig? Du skriver i din blog: “du ankommer sikkert fra Thailand” og det er det, jeg ikke ved, om er bedst/nemmest.

  Håber, du kan hjælpe.

  Venlig hilsen Signe

  • Hej Signe

   Hvis du “kun” vil til Cambodja og ikke har ønske om at opleve Bangkok eller andet i Thailand, så ville jeg flyve direkte til Cambodja ellers kommer du hurtigt til at bruge to til tre dage ekstra på at komme til Siem Real. Jeg tror at det er billigst at rejse til Phnom Penh frem for Siem Real ellers kan det være billigst at flyve til Bangkok og dernæst med et lavprisflyselskab til Siem Real, men det kan du jo undersøge

   Grunden til min formulering er at rigtig mange tager til Cambodja fordi de vil fra Thailand til Vietnam og gerne vil se Angkor Wat på vejen

   Jeg håber det hjalp lidt
   Mvh
   Tine

   • Tak for dit svar.

    Ah okay, så forstår jeg det bedre. Og tak for din blog, den er virkelig guld værd og hjalp mig til at finde ud af, hvor jeg lige skulle bruge min ferie i januar på

    Venlig hilsen Signe

    • Det var da så lidt 🙂 Er glad for at du kan bruge bloggen! Du må endelig sige til, hvis du har flere spørgsmål 🙂

     Mvh
     Tine

 • Kære Tine
  Jeg synes, at dine anbefalinger virker rigtig gode.
  Vi er en familie med to gamle forældre, to 45-årige søstre og 3 præ-teenagere der gerne vil rejse i Thailand, Vietnam eller Cambodia og gerne vil se ruiner og lidt lokal kultur & mad – og så selvfølgelig dejlige strande uden betonbyggerier, uden fester men med lokal venlighed, mulighed for dykning osv.

  Vi søstre, der betaler, vil gerne en tur som er en smule over backpackerniceau men stadigt billig. Og så skal den være rar for de gamle forældre.

  Er det noget, vi kan skrives lidt ved om?

  Hvor du evt. klart vil anbefale os at flyve til/fra, og tage hen?

  Jeg har læst mange af dine anbefalinger og er blevet lidt varm på Cambodia, selvom vi startede ud med at ville lande i Phuket….

  Hvad siger du mon?

  mvh Birgitte

  • Kære Birgitte

   Det lyder da som en dejlig tur I skal på

   Det kan vi sagtens skrive lidt om, men jeg er jo ikke rejsekonsulent som kan planlægge hele jeres rejse, men giver gerne tips

   Umiddelbart så tænker jeg, at I måske skulle starte i Bangkok, for så rejse ind i Cambodja og Vietnam. Så kunne I flyve til sydthailand og slutte turen af med afslapning, dykning osv Jeg synes i hvert fald, at det er rart at afslutte mine rejser med afslapning

   Mvh
   Tine

   • Hej, det tænker jeg nemlig også.
    Tak for svaret – det var også kun for at styre mod det bedste … når man nu har et par friske, men gamle folk med.

    Alle de her dejlige lidt billigere steder hvor du bor… kan du særligt anbefale ET – som bare er hjertevarmt og rart i 3-4 dage? Vi skal nok anbefale dig hvor vi kommer frem og også skriver fra.

    kh Birgitte

    • Hej

     Det er også helt i orden. Jeg vil også meget gerne hjælpe

     Hmm, et sted? Den er svær… Jeg var særlig glad for mit hotel i Can Tho, men tror ikke at det er så særligt, når man bare skal være der i 3-4 dage… Men at bo i Mekongdeltaet nogle dage (i et homestay ved en af bifloderne) og Hoi An er to steder/oplevelser som I bare ikke må gå glip af! Hvis I har mod på det, så var det også en uforglemmelig oplevelse, at bo hos Su i Sapa. Det er ikke superkomfortabelt, men virkelig en af de største oplevelser i Sydøstasien. Su er virkelig sød og hjertevarm Jeg bor jo mest på hostels og ved ikke om det er noget for jer? Ellers kan jeg prøve at forhøre mig hos nogle venner, hvor de har boet?

     Mvh
     Tine

 • Skønne beskrivelser og billeder! Sidst fik vi ikke oplevet strandende, så vi håber at komme tilbage og se Sihanoukville og Koh Rong-øerne. Oplevede du, at det var dyrere at bo og spise der? Og er der nok spisesteder og aktiviteter, til at man kan blive der en uges tid? 😀

  • Mange tak Man kan sagtens finde billige steder at bo, vi betalte vist 6-8 dollars pr nat for tre personer, så det synes jeg stadig er billigt. Vi fandt retter for 1-2 dollars, frisk frugt er billigt, men forvent nok nærmere 5 dollars og op efter hvis I vil have grillmad. Samloem skulle dog være dyrere Jeg var kun på Koh Rong og der brugte jeg fire dage og jeg kunne nok godt bruge længere, da jeg virkelig trængte til at slappe af Hvis I tager til Koh Rong og Samloem, så tror jeg godt, at I kan bruge en uge, men ellers er der også andre øer i nærheden Shihanoukville vil jeg ikke rigtig anbefale, jeg syntes ikke at byen var charmerende, men jeg var ved Otres Beach i 2011 og var vild med den primitive vibe

  • Det var så lidt! Ja, det var billigt. Jeg kunne godt bruge en endnu en tur med en lækker strand og billig frugt i Cambodja 😛 Jeg ved ikke om det har ændret sig meget siden 2011, men jeg håber det ikke…

 • Kære Tine,
  I mit forsøg på at planlægge en god rejse til min datter, som hun skal overraskes med til sin konfirmation som gave, er jeg faldet over din hjemmeside – og tillader mig at udnytte, at du skriver, at man er velkommen til at kontakte dig, hvis man vil have lidt råd med på vejen ;O)

  Jeg er nødt til at tænke lidt økonomisk på penge- og tidsmæssigt… men er ikke interesseret i den helt skrabede backpackerudgave, da jeg har sparet op til, at kunne give den lidt mere gas end i den ellers stramme hverdag.

  Vi skal afsted fra den 29. juli og lander hjemme i DK den 17. aug. Turen går fra KBH til Bangkok, hvor vi har tre overnatninger.

  Derfra er min plan, at vi skal til Cambodia, hvor jeg gerne vil have tre overnatninger i Siem Reap og tre overnatninger i Phnom Penh. Herefter vil jeg gerne en uge til Thailandbugten, da jeg kan forstå, at det er der, der er størst sandsynlighed for tørvejr og sol. Måske Koh Phanang…

  Jeg tror, at vi flyver til Cambodia, men er lidt i tvivl om, det skal være Siem Reap eller Phnom Penh først. Og om turen fra vores sidste stop i Cambodia skal gå direkte til Thailandbugten eller over Bangkok. Altså hvad kan bedst svare sig i forhold til økonomi vs. tid og oplevelser. Og rejsen imellem Siem Reap og Phnom Penh. Båd eller fly. Jeg tænker at bådturen er en oplevelse i sig selv.

  Kan du mon give dit besyv med?

  Og har du gjort dig nogle erfaringer på dine rejser, som du synes, at jeg skal have med i baghovedet, når jeg skal afsted med min lille familie?

  De bedste hilsner – og tak for en inspirerende side.
  Helene

  • Kære Helene

   Undskyld det lidt sene svar, men weekenden har været lidt hektisk.
   Først og fremmest tænker jeg om der er en særlig grund til at I vil til Phnom Penh? Personligt synes jeg ikke særlig godt om byen, men S21 og Killing Fields er selvfølgelig en interessant oplevelse, omend barsk. Så ville jeg hellere bruge tid i Battambang eller Kampot 🙂 Phnom Penh vil uden tvivl være det største kulturchok. Vælger I dog både at tage til Phnom Penh og Siam Reap, så er bådturen klart den smukkeste tur, men bussen er det hurtigste, så det kommer jo lidt an på hvad man har lyst til 🙂

   Tager I til Thailandbugten, så vil jeg lige slå et slag af for et par dage i Khanom, hvor man kan være heldig at se lyserøde delfiner: https://aworldtoexplore.dk/khanom-thailand/. Af erfaringer, så kan jeg anbefale, at I har nogle bufferdage, hvor I ikke skal noget, så I har mulighed for at være et sted længere tid, hvis I skulle få lyst til det 🙂 I må selvfølgelig gerne bruge mine links til at booke overnatninger med, så støtter I bloggen med et par kroner 🙂 Ellers bare spørg løs til jeres rejse!

   Med venlig hilsen
   Tine

   • Kære Tine,
    Tak for dit svar. Jeg vil gerne vise mine børn Phnom Penh og den historie, der er at finde der. Jeg ved den er barsk, men for børn, der er vant til et noget bedre liv, kan det være dannende. Vi har kun 6 dage ialt incl ankomst og afrejsedage i Cambodia, og jeg vil gerne have god tid til at absorbere de oplevelser vi får. Og det sker så på bekostning af, at vi kun får lidt med. De to steder du nævner i Cambodia. Hvad er årsagen til, at det foretrækkes?

    Khanom lyder da som det perfekte sted at opleve. Skal vi have fast base på Koh Samui, Koh Phangan eller? For at det giver mening med Khanom. Vi har kun een uge i Thailandbugten i alt.

    Mange hilsner,
    Helene

    • Helt i orden, det skal der også være plads til 🙂 Jeg synes blot at Phnom Penh er ucharmerende, hvoridmod at Kampot og Battambang er hyggelige og natursmukke, men hvis du gerne vil vise dem S21 og killing fields, så skal der selvfølgelig være plads til det, men sørg for at have noget mere opmuntrende klar senere på dagen, det trænger man virkelig til efterfølgende!

     Man kan sagtens bo i Khanom og have de uspolerede strande helt for sig selv, der er alligevel en del at lave selvom området ikke er kendt. Personligt bryder jeg mig ikke om Koh Samui, det var primært halvgamle tyske mænd, som ledte efter en thailandsk kæreste, da jeg var der. Så ville jeg hellere bo på Koh Phangan, her skulle den nordlige del være mest rolig, mens den sydlige er der, hvor der holdes Full Moon Party. Koh Tao skulle også være dejlig og er dykkerøen i Thailand 🙂

 • Hej Tine,
  Vi, en familie på 5, skal til Cambodja til vinter.
  Opdagede du nogle steder du kunne anbefale med børn? Og så du mange fugleedderkopper?
  Hilsen Nana

  • Hej Nana

   Det lyder som en god plan. Jeg tror, at de fleste børn ville kunne lide en halv til en hel dag ved Angkor Wat. Men ellers tænker jeg Koh Rong Samloem, delfiner i Kratie og måske en tur i junglen ville være godt for børn. Nej, jeg mindes ikke rigtig at have set nogen udover de døde på markedet, men man kan jo ikke udelukke, at man kan se en eller to i junglen. Men det var ikke noget, som jeg ville bekymre mig om.

   Mvh Tine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *