Hvad der skulle have været Cambodias Mount Rushmore, desværre løb de tør for penge…

Battambang var destinationen. Jeg var lige ankommet med bussen fra Siem Reap. Jeg undgik at tage en tuk tuk fra busstationen, da de aggressive chauffører irriterede mig voldsomt, i stedet hoppede jeg ombord på den gratis lokale bus ind til byen – vel og mærke mens den kørte! De lokale klappede nærmest af mig, da jeg kom ombord, og de gjorde straks et sæde klar til mig med store smil på læberne. Det var vist ikke så tit, at de så en blegfis med blondt hår ombord på deres bus!

Forvirrende Battambang

Jeg blev sat af midt i Battambang centrum og gik hurtigt mod mit hostel (reklamelink) på 1½ street, men det var som om, at gaden ikke fandtes! Jeg kunne finde 1st street, 2nd street og 2½ street, men ikke 1½ street…

Jeg spurgte på en lokal café. De kunne ikke så godt engelsk, så de sendte hjælp efter naboen. Han var ikke sikker på, hvor 1½ street var, men da de spurgte en tredje person, kunne han fortælle, at jeg bare skulle gå ind på 2nd street, så ville 1½ street komme parallelt med.

Da jeg ankom til hostellet (reklamelink), satte jeg mig straks ved et bord for at spise frokost. Cirka 30 sekunder senere havde jeg fået en invitation om at besøge Battambangs seværdigheder sammen med en flok af solorejsende!

tempel i Battambang

Gruppen, Caroul og jeg var tydeligvis de eneste, som hørte efter og viste respekt overfor Buddha, som vores chauffør havde befalet os at gøre

Jeg kunne faktisk ikke have bedt om en bedre start på solorejsen! Det var kun 4. dagen på min backpacker solorejse og her sad jeg med en invitation til at joine en gruppe af solorejsende på en eftermiddagstur rundt i Battambang. Et par timer senere kom der to tuk tuks, inklusiv batman tuk tuk’en, kørende hen til hosteldøren (reklamelink). Vi fordelte os i de to tuk tuks, og så gik turen ellers mod bat caves.

landskaber i cambodia

Byens høstmaskine og den lokale skole i Battambang

Vi kom hurtigt ud af byen og kom til rismarkerne. Her så vi byens eneste høstmaskine. Vores chauffør fortalte stolt, at de havde fået høstmaskinen, her i Cambodjas tredje største by, for blot to år siden.

Nu gik det jo meget hurtigere med at høste og bønderne slap for at blive bidt af de kobraer som ofte gemte sig blandt risene. Til gengæld koster det også 160 dollars/hektar, at leje høstmaskinen. Vi kørte mod bat caves og kom til en lille skole. Børnene kom løbende ud af skolen og vinkede begejstret!

battambang

Udsigten fra toppen var bestemt ikke dårlig!

Udsigten på vejen op og Battambangs Killer Cave

Templer og Killer Cave nær Battambang

Vores tuk tuk chauffør endte med at komme til at fungere som guide på turen op ad bjerget, da han var den bedste, af de to chauffører, til engelsk. Vi besluttede os for at gå op af stien af bjerget og blev belønnet med den ene smukke udsigt efter den anden.

På toppen af bjerget ligger Banan templet. Vores chauffør fortalte om templets betydning. Jeg må ærligt sige, at jeg ikke rigtig hørte efter. Jeg havde simpelthen fået set nok templer, så jeg brugte i stedet tiden på at tage billeder af templet og den flotte udsigt.

Vi besøgte Killer Caves som er et af de mange steder blev brugt som en henrettelsesplads under Pol Pots regime, men som er mindre kendt end for eksempel Killing Fields nær Phnom Penh. Pol Pot kom til magten i 1975 og slog 1/4 af den cambodjanske befolkning ihjel under sin regeringstid. Hulen er, i dag, lavet om til et mindested for de dræbte i Battambang.

Vores chauffør fortalte om de forfærdelige hændelser som skete den gang, mens tårerne pressede sig på. Han havde selv mistet familiemedlemmer dengang. Han fortalte også, at de unge i Cambodia desværre ikke lære om den del af landets historie, og at han var overbevist om at det var et bevidst valg fra regeringens side, da flere af Pol Pots håndlangere stadig er en del af regeringen. Forfærdeligt!

solnedgang i battambang

Solnedgangen på vores “hemmelige” spot i Battambang

Den bedste solnedgang i Battambang og flere tusind flagermus

Solen var ved at gå ned og vores chauffør kendte det perfekte sted, at se solnedgangen fra. Så vi forlod turister og andre rejsende, gik tilbage til toppen og klatrede ud på nogle klipper.

Her kunne vi sidde og nyde den smukkeste solnedgang i Battambang, helt alene. Vi måtte dog droppe, at se hele solnedgangen, da vi ikke ville gå ned af bjerget i mørke.

Vi kom ned til bunden af bjerget og sluttede os til flokken af turister og rejsende, som ventede på at se flagermusene tage på jagt. Vi ventede længe, men det var ventetiden værd, da en stort stribe af flagermus væltede ud af hulen!

Der var tusindvis af dem og det var umuligt, at se enden på rækken. Da flere blev ramt af ukendt væske fra flagermusene, besluttede vi os for at køre tilbage til byen.

En glemt rygsæk

En flok lokale børn havde dog opdaget en glemt rygsæk, så vores chauffør besluttede sig for at finde ejeren. Mørket have for længst opslugt landskabet. Kun vores lygter og affaldet, som blev brændt af i vejkanten oplyste vejen. Den giftige røg fra affaldsbrændingen nåede vores næser, og vi blev nødt til at holde tøj for næse og mund for at holde den værste røg væk.

tuk tuk i cambodia

Cambodias Batman reddede heldigvis dagen!

Vores chauffør kørte med hastig fart for at indhente de andre tuk tuks. Vi overhalte den ene efter den anden tuk tuk, mens han råbte: “Did any of you forget your bag?” passagerne troede, at han lavede sjov, men da vi bekræftede, at den var god nok, gik alvoren op for dem.

Vi fandt ikke tuk tuk’en med ejermanden i, men da vores chauffør havde spurgt alle på vores vej og fordi de kender hinanden, så fik han pludselig et opkald da vi var kommet tilbage.

En af hans kollegaer kørte rundt med ejermanden, som lettet og lykkelig fik sin taske tilbage. Vi var ellers blevet advaret på forhånd af en turist som hårdnakket påstod, at børnene ville stjæle alt hvad der var værd at stjæle. Det viste sig jo heldigvis at være forkert!

Informationer og tips

Pris:

15 dollars (+ drikkepenge) for at leje en tuk tuk med chauffør hele dagen – Vi kunne sidde fire i hver tuk tuk

Tip:

De fleste tager på tur til små landsbyer og the bamboo train (en tur gennem landskabet på bambuspinde) om formiddagen og denne tur om eftermiddagen. Det havde min gruppe også gjort og de var begejstret, selvom det var turistet, men jeg var kun med på “eftermiddagsturen” da jeg ankom til Battambang omkring kl 13 🙂 Bamboo train koster 5 dollars at prøve.

Hvor skal man bo i Battambang?

Jeg boede på Ganesha Family Guesthouse. Det er et okay hostel og et rigtig godt sted at møde andre rejsende. Selvom de har en bar, så er det ikke et partysted. Jeg mødte hurtigt nogle andre rejsende, som jeg udforskede Battambang med. Det ligger perfekt ift. natmarkedet, spisesteder og floden, men samtidig et sted, hvor du undgår for meget larm. Se mere information og priser her.

Vil du gerne bo lidt bedre, så kan Delux Villa anbefales, der boede min veninde, da hun besøgte Battambang. Der er sengene gode og værelserne er store. Der er en fint pool og morgenmad inkluderet i prisen. Det ligger lidt væk fra centrum, så der er dejlig roligt på hotellet. Se mere information og priser her (reklamelinks).

Støt gerne bloggen ved at booke dine overnatninger gennem mine reklamelinks til hotels.com* og booking.com* samt oplevelser gennem getyourguide*, udstyr gennem Friluftsland* og produkter gennem Matas* (reklamelinks er markeret med *). Det koster naturligvis ikke dig ekstra. Du kan også følge med på Facebook og instagram eller tilmelde dig nyhedsbrevet. På forhånd tak!

Mere eventyr fra Cambodia

6 Comments

 • WOW sikke en skøn tur du havde med en masse bonus oplevelser. Dejligt at læse at fordomme omkring børn der stjæler bliver gjort til skamme og at vores medmennesker selvfølgelig er venlige og hjælpsomme 🙂
  Fed oplevelse, Tine og kan helt klart sætte mig ind i mætnings punktet for at have set alllllttt for mange templer og at man bare ikke orker flere, da de egentlig ligner hinanden alle sammen.
  Sikke en tuk tuk guide i var heldige at få, ikke sikkert i havde fået oplevet den smukke udsigt og flagermusene så……
  Dejligt indlæg og tak fordi du tog mig med til Cambodia 🙂
  /Annette

  • Ja, det var en rigtig skøn tur! Er så glad dor at jeg blev spurgt om jeg ville med! Endte med at rejse med flere af dem senere 🙂 Ja, det er jeg også glad for! Selvfølgelig skal man passe på sine ting (og ikke efterlade dem alle mulige mærkelige steder), men langt de fleste mennesker er jo heldigvis ærlige og hjælpsomme 🙂 Puha, ja det der templer får jeg hurtigt nok af i Asien! Ja, vi var rigtig heldige, den anden kunne knap nok et ord på engelsk. Det har virkelig stor betydning for sådan en tur. Heldigvis kunne vi jo alle få glæde af ham da vi kom til bjerget 🙂 Det var en rigtig fedt tur! Det var da så lidt, tak fordi du læste med, Annette 🙂

  • Tusind tak, det er jeg da glad for at høre! 🙂 Det var en rigtig spændende tur og klart anbefalelsesværdig! Jamen, det var da så lidt, jeg håber at det gav lidt inspiration 🙂

 • Hej,

  Vi har kigget en del på din rejseblog, og fundet en masse inspiration som vi vil benytte os af på vores egen rejse – så stor tak for det!
  Vi står og skal 4,5 måned til Australien og Asien fra d. 21/2-17.
  Vi havde i første omgang planlagt at rejsen skulle forløbe således:

  Beijing: 21/2 – 24/2
  Australien: 24/2 – 30/3
  Indonesien/Bali: 30/3 – 7/4
  Singapore: 7/4 – 10/4
  Thailand: 10/4 – 12/5
  Cambodia: 12/5 – 22/5
  Vietnam: 22/5 – 11/6
  Filippinerne: 11/6 – 12/7
  København 12/7

  Som du kan se havde vi planlagt at skulle til Australien først, dernæst at rejse op sydfra gennem Indokina og slutte af på Filippinerne.
  Dog er vi ved nærmere eftertanke kommet i tvivl om denne rejseplan er den helt ideelle, da regnsæsonen især sætter ind på Filippinerne i den periode vi rejser der. Derfor overvejer vi nu om vi skal tage de cirka 30 dage på Filippinerne inden vi rejser til Australien – herefter at tage den resterende del af rejseplanen og dermed ende i Vietnam. Hvordan er dine tanker/erfaring med ovenstående?

  Ang. visum har vi næsten styr på alt, dog mangler vi lige at få klarlagt hvordan det hænger sammen i Australien. Har du erfaring med det?

  Håber du vil tage dig tid til at svare, så vi kan få en bedre rejseoplevelse 🙂

  Med venlig hilsen,
  Thea & Christian

  • Hej Thea og Christian

   Først og fremmest mange tak for jeres mail. Jeg er glad for at I har kunne bruge bloggen og kan fortælle at der i den kommende periode kommer endnu mere inspiration til Asien og Australien 😉

   Dernæst undskyld, at det har taget lidt tid at svare, men jeg har lige været i Budapest og ville gerne give jer et fyldestgørende svar. Derfor får I det først nu. Det håber jeg at I forstår 🙂

   Det lyder som en rigtig spændende rejse og jeg synes at det lyder fornuftigt, at tage Filippinerne før Australien eller lige efter Australien og så derefter rejse til Vietnam, Cambodja, Thailand osv. Thailands varmeste måned er april, hvor det næsten er ulideligt, at være i landet, så ved at vende den om, så I først rejser til Vietnam og Cambodja kan I undgå den. Det skal dog lige siges, at jeg ikke ved hvordan varmen er i Cambodja og Vietnam på det tidspunkt.

   Derudover er det rigtig koldt i Beijing i februar og forureningen er rigtig høj for tiden. Jeg skulle fx mellemlande i Beijing i december og vores fly blev tre timer forsinket, da forureningen var så høj, at det svarede til en askesky og det gjorde decideret ondt at trække vejret. Så det ville jeg nok droppe, hvis jeg var jer 🙂

   Derudover ville jeg nok skære et par destinationer fra, hvis jeg var jer. Jeg forstår godt, at I gerne vil se det hele, det ville jeg også rigtig gerne på min første tur (og vil det forsat gerne 😉 ). Det er nogle store lande, som I vil besøge og jeg tror at I vil skulle stresse lidt i gennem Vietnam, Cambodja og Bali. Så jeg vil forslå, at I måske skærer Singapore, Beijing og Bali fra. Jeg synes klart, at de fede oplevelser sker når man har tid for så har man tid til at opleve attraktioner, men også på at udforske og komme i lidt større kontakt med de lokale 🙂 Jeg har aldrig fortrudt, at jeg har lang tid i et land, men har et par gange fortrudt, at jeg ikke har haft længere tid 😉

   Visum til Australien kan I søge her: http://www.border.gov.au/Trav/Visa-1/651- og det er gratis 🙂

   I må endelig sige til, hvis I har flere spørgsmål.
   Hav en god dag,

   Tine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *