Myanmar, eller Burma om du vil, er helt fantastisk! Et land, som har været isoleret fra omverden i årtier. Turister og rejsende er først lige begyndt, at komme til landet og det kan man tydeligt mærke! En rejse til Myanmar er som en rejse tilbage i tiden!

Folk er søde og nysgerrige, man bliver hurtigt til en lokal attraktion i dette smukke land, men det er heldigvis sjældent ubehageligt 😉 Myanmar er et land som skal opleves nu! Det kan være rørende billigt og rasende dyrt. Generelt er det dyrere, at rejse i Myanmar end de omkringliggende lande, men det er alle pengene værd. Se hvad 12 dage i Burma kostede mig:


Rejsebudget for Myanmar:


Mad/drikke: 433,2 kroner
Visum: 241 kroner
Transport: 645 kroner
Overnatninger: 883,5 kroner
Oplevelser: 365 kroner
Diverse: 81 kroner

I alt: 2648,7 kroner
Pr dag: 220 kroner


budget for at rejse i Bagan


Noter til budget/Priser i Myanmar:


 • Flybilletter fra Danmark og retur til Myanmar koster fra cirka 3200 kr, hvis du er heldig at finde nogle rigtig billige billetter, men forvent at bruge cirka 3500-4000 kr. Tjek priser her (reklamelink).
 • Da jeg rejste med min mor i Burma, bød turen altså ikke udelukkende på de billigste backpackersteder.

Overnatninger:

 • Hoteller er generelt dyrere i Myanmar end mange andre steder i Sydøstasien, det var faktisk sjældent at vi kunne finde noget til under US$25 for et dobbeltværelse.
 • Vi var heldige, at vi fandt nogle gode hotel deals hjemmefra, så vi brugte i gennemsnit lidt mindre end 25 dollars pr nat for to personer. 
 • Sovesale/dorms koster dog fra cirka 65 kroner/nat, så der ville man kunne spare lidt ift. at vælge private værelser.
 • Morgenmad var ofte inkluderet i hotelpriserne, så det skulle vi heldigvis ikke bruge penge på.

Transport:

 • Vi fløj mellem Inle og Bagan. Det er rigtig dyrt at flyve i Burma. Min mor betalte dog lidt af min billet, men flybilletten udgør stadig mere end 50% af transportposten.
 • Vi tog en VIP natbus fra Yangon til Inle for cirka 20 dollars. Standarden var virkelig høj!
 • Mellem Bagan og Mandalay tog vi en lokal bus for cirka 10 dollars per mand.

Oplevelser:

 • Man skal betale indgangsfee for at rejse ind i Bagan (US$20) og Inle (US$10), det er medregnet i oplevelser.
 • Shwedagon Pagoden koster 8 dollars i indgang.
 • Vi betalte 20.000 kyat (cirka 100 kr) for en båd rundt på Inle Lake. Der er plads til hele seks personer på en båd, vi valgte dog at have en privat båd.
 • U Bein Bridge var gratis, men kostede naturligvis transport.
 • I Bagan gav vi 4000 kyat (20 kr) for leje af en elcykel.

Andet:

 • Vi søgte et evisum hjemmefra. Det var rigtig let og kan gøres her, det er koster 50 dollars.
 • Bagan var klart den dyreste by at være i af alle dem vi besøgte, så skal man spare lidt, så kan det betale sig at have færre dage der.
 • Nogle ting er vildt billige mens andre er vildt dyre, fx koster 1,5 L cola kun 2 kroner mens transport og overnatninger oftest lå i den dyre ende

Sparetips til Burma


Sparetips til Myanmar:


 • Book din bådtur til Inle Lake via dit hostel/hotel. De fleste bådmænd krævede 30-35.000 Kyat (∼160-185 kroner) for en hel dag, mens vi kunne få det for 15-20.000 Kyat (80-105 kroner) ved at booke det via vores hotel.
 • Saml en stor gruppe til at dele en båd til Inle lake med. Man kan være op til seks personer i en båd, så det bliver rørende billigt, hvis man deler båd, men man kan selvfølgelig blive nødt til at gå mere på kompromis med turen.
 • Spørg om prisen i Kyat i stedet for dollars. Ofte vil de lokale spørge om dollars.
 • Den officielle kurs mellem dollars og Kyat er 1300-1400 kyat/dollar, men de lokale regner ofte bare med 1000 kyat/dollar, så ved at betale i Kyat for noget der koster 4 dollars så sparer du pludselig 1200 kyat (eller 6 kroner)
 • Flyver du til eller fra Mandalay, så har Air Asia en gratis shuttle bus mellem lufthavnen og byen, hvis du kan vise en gyldig Air Asia billet
 • Benyt dig af sovebusser når du kan (VIP-busserne er dog de ekstra par dollars værd)
 • Skal du veksle dollars til Kyat, så får du klart den bedste kurs ved at veksle 100 dollars sedler! (sedlerne skal være fra efter 2006 og uden fejl eller revner)
 • Undgå at flyve rundt i landet 😉

seværdigheder i Burma


Her boede vi (kun anbefalelsesværdige steder er med)


Bemærk at kvaliteten af overnatningssteder i Myanmar ikke er lige så høj, som i resten af sydøstasien, men vi endte alligevel med at finde en masse gode deals online. Det hotel vi boede på i Inle og det i Yangon havde ikke fantastiske rengøringsstandarder, så klipklappere kan anbefales. Dog gjorde udsigten fra morgenmaden i Inle klart op for rengøringen!

OBS: Jeg har her benyttet reklamelinks, det betyder at jeg tjener lidt hvis du booker gennem mine links, men det koster ikke dig ekstra. Jeg håber at du vil støtte bloggen og bruge mine links, på forhånd tak! 

Gode og billige hoteller i Burma

 

Mere om Myanmar:

Cykeltur i Bagan
Bådtur på Inle lake
5 gode restauranter i Myanmar
Overvældende skønhed ved Shwedagon Paragoden
Se mere fra Burma her

 

Flere rejsebudgetter

Rejsebudget for Laos
Rejsebudget for Vietnam
Rejsebudget for Thailand
Rejsebudget for Cambodja
Rejsebudget for Singapore

Mere inspiration fra magiske Myanmar

4 Comments

 • Super indlæg, Tine selvom jeg nu ikke tror at jeg selv ville kunne klare overnatningerne for det beløb. HAHA
  Dit indlæg giver en ide om prisniveauer i Myanmar som jo er meget anvendeligt. Fint med dine sparetips 🙂 god detalje.
  /Annette

  • Nej, sikkert ikke. Vi var dog heldige, at finde nogle gode tilbud i Yangon og Mandalay. I Mandalay fik vi fx to overnatninger for prisen af en og så viste det sig at være et ret fint hotel 🙂 Jeg var også på et lidt stramt budget, pga min kommende flytning 😉 så min mor gik også en gang i mellem med til at bo på lidt billigere steder end hun nok selv ville have valgt, men de var nu også ganske udmærket 🙂 Mange tak

 • Hej,
  Vi sidder og er ved at planlægge vores rejse til Myanmar, og vi er meget i tvivl om, hvor nemt det er at rejse rundt på egen hånd. Vi er erfarne backpackere, som helst vil gøre turen alene, men alle steder vi kigger, ser det ud til, at det er bedst, hvis vi har booket en masse ting hjemmefra. Vi er dog ikke meget for de på forhånd planlagte ture. Vi har dog ikke super lang tid (14 dage). Derfor har vi lige nogle spørgsmål

  Er det nemt at rejse/komme rundt i Burma uden noget er booket på forhånd? Her tænker vi specielt på transporten
  Skal hotellerne bookes på forhånd?
  Er det et must at have guidede ture?

  • Hej Camilla

   Tak fordi du kigger forbi og bruger tid på at skrive en kommentar 🙂

   Jeg synes at det var ret nemt. Der er flere turbureauer i byerne og mulighed for at booke på hoteller/hostels. Vi oplevede kun en gang, og vi rejste lige i starten af højsæsonen, at der var fuld booket og det var da vi ville fra Yangon til Bagan, men så tog vi til Inle i stedet for og tog senere derfra til Bagan 🙂 Jeg vil anbefale, at I ser Bagan før Inle, da Bagan er lidt mere turistet 🙂 Men busserne er virkelig gode! Book VIP, så får I nogle rigtig gode sæder også selvom det er en af de billigste VIP-busser 😀

   Jeg rejste med min mor og hun ville gerne booke på forhånd, så vi ikke skulle rende rundt og finde nogle hoteller. Nogen gange så ankommer man med bussen omkring kl 5 om morgenen, så det kan være rart at vide hvor man skal hen på forhånd. Men det virkede ikke til at være et problem at finde noget når man var kommet frem. Men hvis I vil bo på bestemte hoteller, så kan det godt være en god idé at booke på forhånd 🙂 Vi var også ret heldige at finde et godt tilbud på et hotel i Mandalay hjemmefra og vi vidste at vi i hvert fald skulle have to overnatninger der, så det bookede vi til halv pris hjemmefra 🙂

   Nej, bestemt ikke! Vi ordnede det dernede og der er masser af folk, som gerne vil vise jer attraktionerne. Spørg på jeres hoteller eller snak med nogle af de lokale, som går rundt i byerne og vil sælge jer en tur. Men ift. guidede ture, så er det kun nødvendigt ved Inle (da man jo sejler dertil) samt på trekket dertil, men ellers kan I gøre det meste på egen hånd eller ved at leje en chauffør som kan køre jer dertil 🙂

   Vi havde 12 dage og var forbi Yangon, Inle, Bagan og Mandalay. Hvis vi havde haft mere tid, så ville jeg gerne have nået trekket fra Kalaw til Inle, det skulle være helt fantastisk!

   Det håber jeg var svar nok. Du må endelig sige til hvis du har flere spørgsmål, har brug for tips til hoteller eller andet! Ellers god rejse!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *