Myanmar, eller Burma om du vil, er helt fantastisk! Et land, som har været isoleret fra omverden i årtier. Turister og rejsende er først lige begyndt, at komme til landet og det kan man tydeligt mærke! En rejse til Myanmar er som en rejse tilbage i tiden!

Folk er søde og nysgerrige, man bliver hurtigt til en lokal attraktion i dette smukke land, men det er heldigvis sjældent ubehageligt 😉 Myanmar er et land som skal opleves nu! Det kan være rørende billigt og rasende dyrt. Generelt er det dyrere, at rejse i Myanmar end de omkringliggende lande, men det er alle pengene værd. Se hvad 12 dage i Burma kostede mig:


Rejsebudget for Myanmar:


Mad/drikke: 433,2 kroner
Visum: 241 kroner
Transport: 645 kroner
Overnatninger: 883,5 kroner
Oplevelser: 365 kroner
Diverse: 81 kroner

I alt: 2648,7 kroner
Pr dag: 220 kroner


attraktioner myanmar


Noter til budget/Priser i Myanmar:


Jeg rejste på et rimelig stramt budget, da jeg studerende, da jeg rejste i Myanmar. Derfor kan det godt betale sig at sætte ekstra til side ift. hvad jeg rejste på. Dog rejste jeg også med min mor, så nogle gange boede vi, og spiste vi også lidt dyrere end jeg ville have gjort, hvis jeg rejste alene.

 • Flybilletter fra Danmark og retur til Myanmar koster fra cirka 3200 kr, hvis du er heldig at finde nogle rigtig billige billetter, men forvent at bruge cirka 3500-4000 kr. Tjek priser her (reklamelink).
 • Jeg havde 12 dage i Myanmar.

Overnatninger:

 • Da jeg rejste med min mor i Burma, bød turen altså ikke udelukkende på de billigste backpackersteder.
 • Hoteller er generelt dyrere i Myanmar end mange andre steder i Sydøstasien. Det var faktisk sjældent at vi kunne finde noget til under US$25 for et dobbeltværelse, og kvaliteten var ikke lige så høj som fx i Thailand og Vietnam.
 • Vi var heldige, at vi fandt nogle gode hotel deals hjemmefra. Så vi brugte i gennemsnit lidt mindre end 25 dollars pr nat for to personer. 
 • Sovesale/dorms koster dog fra cirka 65 kroner/nat, så der ville man kunne spare lidt ift. at vælge private værelser.
 • Morgenmad var ofte inkluderet i hotelpriserne, så det skulle vi heldigvis ikke bruge penge på.

Transport:

 • Vi fløj mellem Inle og Bagan. Det er rigtig dyrt at flyve i Burma. Min mor betalte dog lidt af min billet, men flybilletten udgør stadig mere end 50% af transportposten.
 • Vi tog en VIP natbus fra Yangon til Inle for cirka 20 dollars. Standarden var virkelig høj!
 • Mellem Bagan og Mandalay tog vi en lokal bus for cirka 10 dollars per mand.

Rejseblog: Shwedagon Pagoden i Yangon, Burma

Oplevelser:

 • Man skal betale indgangsfee for at rejse ind i Bagan (US$20) og Inle (US$10), det er medregnet i oplevelser.
 • Shwedagon Pagoden koster 8 dollars i indgang.
 • Vi betalte 20.000 kyat (cirka 100 kr) for en båd rundt på Inle Lake. Der er plads til hele seks personer på en båd, vi valgte dog at have en privat båd.
 • U Bein Bridge var gratis, men kostede naturligvis transport.
 • I Bagan gav vi 4000 kyat (20 kr) for leje af en elcykel.

Andet:

 • Vi søgte et evisum hjemmefra. Det var rigtig let og kan gøres her, det koster 50 dollars.
 • Bagan var klart den dyreste by at være i, af alle dem vi besøgte, så skal man spare lidt, så kan det betale sig at have færre dage der.
 • Nogle ting er vildt billige mens andre er vildt dyre, fx koster 1,5 L cola kun 2 kroner, mens transport og overnatninger oftest lå i den dyre ende

Inle Lake, Myanmar


Sparetips til Myanmar:


 • Book din bådtur til Inle Lake via dit hostel/hotel. De fleste bådmænd krævede 30-35.000 Kyat (∼160-185 kroner) for en hel dag, mens vi kunne få det for 15-20.000 Kyat (80-105 kroner) ved at booke det via vores hotel.
 • Saml en stor gruppe til at dele en båd til Inle lake med. Man kan være op til seks personer i en båd, så det bliver rørende billigt, hvis man deler båd, men man kan selvfølgelig blive nødt til at gå mere på kompromis med turen.
 • Spørg om prisen i Kyat i stedet for dollars. Ofte vil de lokale spørge om dollars.
 • Den officielle kurs mellem dollars og Kyat er 1300-1400 kyat/dollar, men de lokale regner ofte bare med 1000 kyat/dollar, så ved at betale i Kyat for noget der koster 4 dollars så sparer du pludselig 1200 kyat (eller 6 kroner)
 • Flyver du til eller fra Mandalay, så har Air Asia en gratis shuttle bus mellem lufthavnen og byen, hvis du kan vise en gyldig Air Asia billet
 • Benyt dig af sovebusser når du kan (VIP-busserne er dog de ekstra par dollars værd)
 • Skal du veksle dollars til Kyat, så får du klart den bedste kurs ved at veksle 100 dollars sedler! (sedlerne skal være fra efter 2006 og uden fejl eller revner)
 • Undgå at flyve rundt i landet 😉

det bedste hotel i Mandalay, Burma


Her boede vi (kun anbefalelsesværdige steder er med)


Bemærk at kvaliteten af overnatningssteder i Myanmar ikke er lige så høj, som i resten af Sydøstasien, men vi endte alligevel med at finde en masse gode deals online. Det hotel vi boede på i Inle og det i Yangon havde ikke fantastiske rengøringsstandarder, så klipklappere kan anbefales. Dog gjorde udsigten fra morgenmaden i Inle klart op for rengøringen!

Støt gerne bloggen ved at booke dine overnatninger gennem mine reklamelinks til hotels.com og booking.com samt oplevelser gennem getyourguide.

Støt gerne bloggen ved at booke dine overnatninger gennem mine reklamelinks til hotels.com* og booking.com* samt oplevelser gennem getyourguide*, udstyr gennem Friluftsland* og produkter gennem Matas* (reklamelinks er markeret med *). Det koster naturligvis ikke dig ekstra. Du kan også følge med på Facebook og instagram eller tilmelde dig nyhedsbrevet. På forhånd tak!

Mere inspiration fra magiske Myanmar

10 Comments

 • Super indlæg, Tine selvom jeg nu ikke tror at jeg selv ville kunne klare overnatningerne for det beløb. HAHA
  Dit indlæg giver en ide om prisniveauer i Myanmar som jo er meget anvendeligt. Fint med dine sparetips 🙂 god detalje.
  /Annette

  • Nej, sikkert ikke. Vi var dog heldige, at finde nogle gode tilbud i Yangon og Mandalay. I Mandalay fik vi fx to overnatninger for prisen af en og så viste det sig at være et ret fint hotel 🙂 Jeg var også på et lidt stramt budget, pga min kommende flytning 😉 så min mor gik også en gang i mellem med til at bo på lidt billigere steder end hun nok selv ville have valgt, men de var nu også ganske udmærket 🙂 Mange tak

 • Hej,
  Vi sidder og er ved at planlægge vores rejse til Myanmar, og vi er meget i tvivl om, hvor nemt det er at rejse rundt på egen hånd. Vi er erfarne backpackere, som helst vil gøre turen alene, men alle steder vi kigger, ser det ud til, at det er bedst, hvis vi har booket en masse ting hjemmefra. Vi er dog ikke meget for de på forhånd planlagte ture. Vi har dog ikke super lang tid (14 dage). Derfor har vi lige nogle spørgsmål

  Er det nemt at rejse/komme rundt i Burma uden noget er booket på forhånd? Her tænker vi specielt på transporten
  Skal hotellerne bookes på forhånd?
  Er det et must at have guidede ture?

  • Hej Camilla

   Tak fordi du kigger forbi og bruger tid på at skrive en kommentar 🙂

   Jeg synes at det var ret nemt. Der er flere turbureauer i byerne og mulighed for at booke på hoteller/hostels. Vi oplevede kun en gang, og vi rejste lige i starten af højsæsonen, at der var fuld booket og det var da vi ville fra Yangon til Bagan, men så tog vi til Inle i stedet for og tog senere derfra til Bagan 🙂 Jeg vil anbefale, at I ser Bagan før Inle, da Bagan er lidt mere turistet 🙂 Men busserne er virkelig gode! Book VIP, så får I nogle rigtig gode sæder også selvom det er en af de billigste VIP-busser 😀

   Jeg rejste med min mor og hun ville gerne booke på forhånd, så vi ikke skulle rende rundt og finde nogle hoteller. Nogen gange så ankommer man med bussen omkring kl 5 om morgenen, så det kan være rart at vide hvor man skal hen på forhånd. Men det virkede ikke til at være et problem at finde noget når man var kommet frem. Men hvis I vil bo på bestemte hoteller, så kan det godt være en god idé at booke på forhånd 🙂 Vi var også ret heldige at finde et godt tilbud på et hotel i Mandalay hjemmefra og vi vidste at vi i hvert fald skulle have to overnatninger der, så det bookede vi til halv pris hjemmefra 🙂

   Nej, bestemt ikke! Vi ordnede det dernede og der er masser af folk, som gerne vil vise jer attraktionerne. Spørg på jeres hoteller eller snak med nogle af de lokale, som går rundt i byerne og vil sælge jer en tur. Men ift. guidede ture, så er det kun nødvendigt ved Inle (da man jo sejler dertil) samt på trekket dertil, men ellers kan I gøre det meste på egen hånd eller ved at leje en chauffør som kan køre jer dertil 🙂

   Vi havde 12 dage og var forbi Yangon, Inle, Bagan og Mandalay. Hvis vi havde haft mere tid, så ville jeg gerne have nået trekket fra Kalaw til Inle, det skulle være helt fantastisk!

   Det håber jeg var svar nok. Du må endelig sige til hvis du har flere spørgsmål, har brug for tips til hoteller eller andet! Ellers god rejse!

 • Hej Tine.
  Sikke en super fed blog du har! Virkelig mange ting man kan bruge 🙂

  Jeg er igang med at planlægge en rejse rundt i Asien på 6-7 måneder. Tænker udmiddelbart Myanmar, laos, Vietnam, Cambodia, Thailand, Malaysia, og Indonesien. Ingenting er fast planlagt endnu, og når jeg rejser vil jeg også kunne tage det med ro og gøre det i mig eget tempo. Jeg tænker primært at rejse rundt med bus og tog evt både og selvfølgelig fly til Indonesien og hvis der ellers bliver brug for det. Mit spørgsmål går på hvordan man ordner alt det der med Visa. Du skriver at mange af landende har krav på at se udrejse billet og kilroy fortalte at nogle lande kan nægte en adgang hvis man ikke har det. Hvis man ikke flyver rundt og har billetter hvordan kan man så vise dem udrejse billet når man vil tage bus? Kilroy kunne ikke hjælpe med dette men sagde at man kunne købe bus billetter til billige penge som viste man rejste ud af landet? Ved du noget om det? Evt nogle gode råd? Eller hvor jeg kan søge information henne?

  Med venlig hilsen Amanda

  • Hej Amanda

   Mange tak for de søde ord! Jeg er glad for, at du finder den brugbar! 🙂

   Det er selvfølgelig helt i orden at du skriver 🙂
   Jeg har godt nok skrevet at de kan kræve, at du viser en billet ud af landet, men sandheden er bare at de sjældent gør det.
   Jeg har været i Sydøstasien tre gange og er aldrig blevet i nogen af landene om jeg har en billet ud af landet.

   Grunden til at jeg har skrevet på min side, at flere lande kræver en billet ud af landet er så at mine læsere ikke kan klandre mig, hvis de ikke har en billet ud af landet og derfor ikke kan komme ind. Hvilket det er sikkert også er grunden til at Kilroy siger sådan.

   Sandheden er dog, at de sjældent spørger. Dog har jeg hørt om en der ville have et 15 dages gratis visum til Vietnam og som blev spurgt i lufthavnen. For det meste spørger de bare hvor længe du skal være i landet (hvis de altså spørger om noget) og så siger du bare en måned eller lignende 🙂

   Hvis du fx har en returbillet til Bangkok, så er det jo også bevis for at du forlader de lande, som du skal besøge.

   Du må sige til hvis du har flere spørgsmål! Ellers rigtig god tur
   Tine

   • Åh tusind tak for hurtigt svar!! Jeg tænker som sagt at rejse rundt med bus indover grænserne og derfor ikke kan fremvise hvornår jeg rejser ud igen, tror du godt at det kan lade sig gøre? Jeg tager et fly til Bangkok og vil rejse med bus ind igennem Cambodia, så kan jo ikke vise noget hvis de beder mig om det
    Altså hvis du har nogle gode råd til min tur, ruter, ting man skal se må du da meget gerne skrive det hvis du har lyst.
    Endnu engang tusind tak for svar :-)))

    • Jamen, det var da så lidt 🙂

     Sagtens, jeg blev aldrig spurgt om noget da jeg fik mine stempler. Haha, I Cambodja er de så ligeglade! De vil bare gerne have penge. Det er jeg sikker på at du ikke får problemer med. Jeg tror ærlig talt at du ikke får problemer nogen steder 🙂

     Det er lidt svært at give tips til en person, som man ikke kender…men:

     I Myanmar, så må du ikke gå glip af Shwedagon Paragoden og Inlesøen!

     I Vietnam kan jeg virkelig anbefale Halong Bay, Cat Ba Island/nationalpark, Hoi An

     I Cambodja må du ikke gå glip af Angkor selvfølgelig, men Battambang og Bat caves var virkelig også fedt og lidt off beaten track. Er du i Phnom Penh kan jeg anbefale S21 og killing fields. Koh Rong-øerne er virkelig smukke! Tag til Samloem hvis du vil have øen næsten til dig selv eller tag til Long Beach eller landsbyen derovre hvis du vil væk fra alle menneskemylderet – dog kan du også undgå larmen ved at bo lidt væk fra hovedstranden. Kampot skulle også være helt fantastisk, det nåede jeg desværre ikke..

     I Thailand kan jeg virkelig anbefale Chiang Mai og Kanachaburi! Af øer kunne jeg godt lide Koh Chang og Lanta, mens jeg hader samui og phi phi, de øer har ikke meget sjæl tilbage..

     I Laos var luang Prabang rigtig skønt og Vang Vieng rigtig smukt. Vil du lidt off beaten track, så er Nong Khiaw rigtig dejlig og smuk!

     Jeg har ikke været meget på fastlandet i Malaysia, men var vild med Cameron Highlands. Taman Negara skulle vist også være fantastisk – jeg kan mere fortælle om Borneo, hvis du vil dertil ellers kan jeg anbefale danishadventurer.dk for mere info om Malaysia og Indonesien 🙂

     Jeg var selv i Indonesien for syv år siden, så min info er nok ikke så up to date 😉 men Komodo, Lombok skulle være helt fantastisk!

     På mine rejsebudgetter kan du finde sparetips til de forskellige lande, mens du kan finde information og tips til de forskellige ture, som jeg tog på osv, hvis du går ind og læser om de forskellige ture (informationen) står i bunden

     Mvh
     Tine

     • Tusind tak for hjælpen Tine, kan virkelig bruge det til noget! 🙂 er lidt mere rolig nu. Ha en god dag
      Med venlig hilsen Amanda

     • Jamen det var da så lidt, skulle du komme på mere, så må du endelig sige til 🙂
      Det lyder godt, at du er mere rolig nu.
      Tak og i lige måde

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *