Vietnam har fantastisk mad! Jeg elsker det vietnamesiske køkken og var heldig, at have venner i Vietnam, som viste mig nogle af de bedste spisesteder i Da Nang og Hanoi, derudover var jeg heldig at finde nogle af de bedste spisesteder i Hoi An i løbet af den uge, hvor jeg var der.

Så jeg endte med at spise nogle fantastiske steder og jeg fandt senere ud af at flere af stederne faktisk også er rimelig berømte i Vietnam. Så jeg vil nu give jer tips til steder, hvor I kan få Vietnams måske bedste Banh Mi og flere ensretter, som I helt sikkert ikke har hørt om før og så endda til priser som vil få enhver backpacker til at juble! Velbekomme!


Indholdsfortegnelse

Danang:


Bánh Xèo og Nem Lụi i Danang, Vietnam

Spis: Bánh Xèo og Nem Lụi

Hvad er det? Det er en fantastisk ret! Man får en masse grøntsager, nogle “miniomeletter” (Bánh Xèo) og nogle spyd af svinekød (Nem Lụi) og så ruller man det ellers ind i rispapir og dypper det i peanutssauce – lækkert! Man kan få det mange steder i Vietnam, men denne restaurant fik jeg anbefalet af min vietnamesiske veninde og der var også kun lokale tilstede, så I vil virkelig få en lokal oplevelse her!

Pris: 5.000-15.000 Dong (1,5-4,5 kroner)

Hvor finder jeg det? Quán Cô Mười, 23 Châu Thị Vĩnh Tế, Quận Ngũ Hành Sơn

god mad i Danang

Spis: Bo Kho og Kem Flan (caramen)

Hvad er det? Bo Kho er en kødgryde med masser af smag, mens Kem Flan er en vietnamesisk udgave af Flan. Begge dele er ret lækkert.

Pris: 10.000-25.000 Dong (∼3-8 kroner)

Hvor finder jeg det? Chè Xuân Trang, 31 Lê Duẩn, Quận Hải Châu

Læs også om mine oplevelser i Danang


 Hanoi:


god mad i Hanoi
Spis: Bún Chả

Hvad er det? Bún Chả er Hanois “nationalret”. Det er ikke min favoritret, men det er stadig lækkert. Du får serveret små kødboller med nudler og forårsruller med krabbekød. Den restaurant, som jeg anbefaler laver kun denne ene ret og har gjort det siden 1966, hvor de selv opfandt retten. Restauranten er altid fyldt, men det burde være til at få et bord, hvis du bare venter lidt eller prøver at se på samtlige etager! Så har du lyst til Bún Chả er dette stedet at smage det!

Pris: 100.000 Dong (∼30 kroner)

Hvor finder jeg det? Bún Chả Dac Kim, 1 Hàng Mành 2, Hàng Gai, Hoàn Kiếm

OBS. der skulle åbenbart være et sted, som er bedre og billigere end dette. Tjek kommentarene i bunden af indlægget 🙂

is i Hanoi

Spis: Kem dài

Hvad er det? Det er mere eller mindre den vietnamesiske udgave af soft ice. Det smager godt og er perfekt til en varm dag, men pas på de smelter meget hurtigt!

Pris: 20.000 Dong (∼6 kroner)

Hvor finder jeg det? Patice Kem Tuoi, 42C Lỹ Thường Kiệt, Hoàn Kiếm

kaffe i Hanoi

Drik: Egg coffee

Hvad er det? Egg coffee er en special kaffe i Vietnam. Det er mere eller mindre æggehvider pisket med sukker (marengsmasse) med kaffe i bunden. Det lyder måske lidt mærkeligt, men det smager overraskende godt! Og Café Đinh er berømt for denne slags kaffe. Det er et meget lokalt sted. Indgangen er ved siden af en lille butik og op ad en bagtrappe. Men spørg en lokal i nærheden af adressen, hvis du ikke kan finde den, så er jeg sikker på at de kan vise dig vej 🙂

Pris: 17.000 Dong for egg coffee (∼5,5 kroner, de har også andre slags kaffe)

Hvor finder jeg det? Cafe Đinh, 13 Đinh Tiên Hoàng, Hoàn Kiếm

god mad i vietnam

Spis: Lý Quốc Sư

Hvad er det? Mere eller mindre en vietnamesisk udgave af samoas

Pris: 7.000-17.000 Dong (∼2,25-5,5 kroner)

Hvor finder jeg det? Bánh Gối Gốc Đa, Sinh viên, Cặp đôi, Nhóm hội

Læs også: Min rejseguide til Hanoi og om mine oplevelser med lokale guider i Hanoi


Hoi An:


vietnams bedste banh mi

banh mi

Spis: Bánh mì

Hvad er det? Bánh mì er Vietnams svar på en sandwich og det er utrolig lækkert. På hele min tur i Vietnam fik jeg de bedste bánh mì her. Hvad deres hemmelighed er, måske de fire sauce som de kom i min sandwich? Jeg ved det ikke, men lækkert var det. Hverken for tørt eller for snasket og fyldt med smag. Du kan ikke tage til Hoi An uden at komme forbi her!

Pris: 15.000-35.000 Dong (∼4,5-11 kroner)

Hvor finder jeg det? Bánh mỳ Phượng, 2B Phan Chau Trinh

vietnams bedste ret

Spis: Cao lầu

Hvad er det? Cao lầu er Hoi An‘s ensret og det smager helt fantastisk, hvis du får den det rigtige sted! Det blev faktisk til en af mine yndlingsretter i Vietnam. Det er en ret bestående af nudler, salat, svinekød og flæskesvær med en lækker sauce!

Pris: 25.000 Dong (∼8 kroner)

Hvor finder jeg det? Ved gangbroen, hvorfra du kan fotografere den japanske bro, ligger der en masse gadekøkkener hvor man kan få Cao lầu og mange andre lækre retter. Jeg gik hen til bod nummer 2 fra broen.

Støt gerne bloggen ved at booke dine overnatninger gennem mine reklamelinks til hotels.com* og booking.com* samt oplevelser gennem getyourguide*, udstyr gennem Friluftsland* og produkter gennem Matas* (reklamelinks er markeret med *). Det koster naturligvis ikke dig ekstra. Du kan også følge med på Facebook og instagram eller tilmelde dig nyhedsbrevet. På forhånd tak!

Mere fra vidunderlige Vietnam

8 Comments

 • Spændende at få et indblik i maden i Vietnam der både ser og lyder lækkert 🙂 Kunne godt tænkte mig at prøve den der kaffe hold da op den lyder speciel.

  • Det var rigtig lækkert! Nogen dage gik faktisk mere eller mindre bare med at gå rundt i Hanoi og smage på lækkert mad 😛 Den var godt nok også speciel. Jeg prøvede den først på en anden café, men der var den godt nok alt for sød, så prøvede jeg den et andet sted med mine vietnamesiske venner og der var den meeeget bedre 🙂

 • Hej Tine,

  Det er en dejlig blog med meget skønne billeder. I november skal jeg forbi Myanmar og Thailand. Derudover kan vi ikke helt beslutte os for Vietnam eller Indonesien (3 uger) Vi elsker både strand, kultur og natur. Kan du give os nogle pointers? 🙂

  • Hej Maria
   Tusind tak, det er jeg glad for at du synes! Det lyder som en fed tur! Selvfølgelig kan jeg det! I vil kunne finde alle tre ting i begge lande. Både Indonesien og Vietnam er relativ store lande, hvor I kan bruge lang tid, så I må vælge nogle ting fra uanset hvilket land I tager til. I det nordlige Vietnam kan det godt være koldt på den tid af året, men jeg rejste der i december og januar, hvor jeg faktisk havde godt vejr det meste af tiden og mange dage med temperaturer på omkring 20-25 grader.

   Hvis I tager til Vietnam ville jeg i hvert fald besøge Halong Bay, Cat Ba National Park (og øen), Sapa og Hoi An! Det synes jeg var nogle af de mange highlights i Vietnam. Hoi An og Cat Ba Island har faktisk også en strand 🙂 Uanset hvor I går i Vietnam, så vil I opleve kulturen. Hvis I vil lidt off-beaten track, så prøv at se på Ha Giang og Tam Coc (forvent dog ikke de gule farver på den tid af året 😉 ), hvis I tager til nogen af de steder, som jeg har nævnt, så skal I nok se fantastisk natur. Men I skal nok til Hoi An eller sydpå for at komme til en lækker strand, prøv evt at se på øen Phu Quoc 🙂

   I Indonesien kan I nogen steder opleve regnsæson, men det burde ikke stoppe jer! Jeg har engang rejst tre uger på Borneo i regnsæsonen og havde i alt 1,5 times regn…Hvis I tager til Indonesien, så vil jeg anbefale, at I tager til Sumatra eller Bali/Lombok/Gili + evt. komodo, da I ellers ville få meget rejsetid. På Sumatra vil I kunne se Orangutaner i junglen, se kaffeplantager, se Indonesiens største sø (Lake Toba), slappe af på Palau Weh og meget mere. På Bali vil I opleve en anderledes del af Indonesien, de har nemlig deres egen religion, I vil kunne trekke i rismarker, besøge strande (de bedste er dog på Nusa Lembongan eller Gili), I vil kunne bade i vandfald og bestige vulkaner. Meget af det kan I også på Lombok, som endda skulle være mindre turistet 🙂 og så kan I se komodovaraner på komodo 🙂

   Jeg håber, at det hjalp 🙂 I skal være velkommen til at skrive igen, hvis I har flere spørgsmål, vil have tips til Myanmar og Thailand eller hvis der er noget som jeg skal uddybe 🙂 Ellers god rejse!

 • Hej Tine

  God blog med god info der er “lige til at spise” 🙂

  Mht Bun Cha så har du været et dyrt sted, (måske fulgt en guidebog?) men ikke det bedste sted. Det bedste sted vi har fundet er på 27 Dao Duy Tu i Hanoi og der koster det kun 35.000 + 10.000 pr forårsrulle.

  Det er super lækkert, jeg har også prøvet de dyre til 90-100.000 men de kan slet ikke måle sig med den ovenfor.

  Velbekomme.

  • Hej Kenneth
   Tak fordi du har læst med!
   Ja, jeg synes også at det virkede lidt dyrt ift andre steder som jeg havde prøvet og nej, jeg fulgte ikke en guidebog, det var mine vietnamesiske venner som tog mig med derhen

   Det kan være, at jeg havde elsket retten endnu mere, hvis jeg havde besøgt den restaurant, som du anbefaler. Den må jeg prøve næste gang så! Tak for tippet!

 • Hej Tine,

  Ved du om priser på transport, mad og oplevelser i 2022 stadigvæk ligger omkring det niveau du beskriver, eller om det er stukket lidt mere af siden du var der?

  PS. Hvis man rejser i september (starten og 2 uger frem), er der så noget man skal være obs på. Bruger din guide som reference til at planlægge lidt.

  vh. Casper.

  • Hej Casper,

   Jeg har ikke hørt, at priserne skulle være stukket helt af i Vietnam i 2022. Men jeg har endnu ikke været tilbage i Vietnam selv, så jeg kan ikke bekræfte 100% om det er rigtigt. Jeg har kun hørt, at transport er mere begrænset end før, så man skal være ude i bedre tid, når man booker. Før corona kunne man fint booke 1-2 dage før eller endda samme dag, men i dag skal man booke bus/tog måske 3-5 dage før, men det kan som regel lade sig gøre at finde en privatchauffør, hvis bussen er fuldt booket 😉

   September er en overgangsmåned, så I kan være uheldige at få en del regn nogle steder, men som oftest er det kun om eftermiddagen. I kan også være heldige og ikke rigtig opleve noget regn. Den 2. september er det Vietnams nationaldag, så der kan I helt sikkert opleve parader osv. Det kan anbefales at booke hotel eller lignende for dagen og weekenden d. 2-4. september for at være sikker på, at I har et hotel 🙂

   Jeg er glad for, at min guide kan bruges som reference.
   Mvh Tine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *