Hoi An var stedet som alle rejsende anbefalede mig i Vietnam. Det tog lidt tid for mig at forelske mig i byen, men nu er det blevet mit af mine yndlingssteder i Vietnam. Her kan du læse hvorfor, jeg kan lide den og få mine bedste tips til smukke Hoi An.

Den lokale bus fra Danang til Hoi An

Jeg forlader mit hostel i Danang og i samme øjeblik åbner himlen sig. Jeg beslutter mig dog for, at jeg ikke gider vente til det er overstået og finder stoppestedet nær mit hostel.

Jeg kommer ombord på bussen og finder en plads. Kontrolløren kommer ned til mig. Hun tager et kig på min rygsæk og siger: “Man skal betale ekstra for bagage”. Jeg er udmærket klar over, at det ikke passer, men jeg har kun store sedler på mig og bliver enig med mig selv om, at der ikke er nogen grund til at hidse sig op for de ekstra tre kroner. Hun sikkert har mere brug for pengene end jeg…

Bussen bumler afsted, mens regndråber glider ned af ruderne. Jeg tager noget musik i ørerne og slapper, så vidt muligt, af. Bussen er fyldt med lokale og backpackere. Jeg sidder med tasken i mit skød.

Mine lår bliver svedige af varmen fra tasken, men jeg ved, at jeg ikke skal sidde her så længe. Vi når heldigvis frem netop som vægten fra rygsækken begynder at genere en smule.

old town, Hoi An

Modeller og flere snydepelse

Vi bliver straks overfaldet af scooterchauffører, da vi ankommer. Jeg spørger, om de kender mit hostel. Det gør de og det ligger selvfølgelig laaaangt fra busstationen. Jeg finder dog hurtigt mit kort frem på mobilen og kan se, at hostellet ligger mindre end 1 km derfra. Jeg tjekker ind på mit hostel og går mod den gamle bydel.

Jeg går lidt rundt og kan godt se, hvorfor folk synes, at Hoi An er så romantisk. Overalt er der små farverige huse med masser af patina! Her er modsat Danang ingen trafik i centrum, udover et par cykeltaxaer. Efter Laos, hvor trafikken er ikke-eksisterende de fleste steder, var det noget af en omvæltning at komme til Da Nang, hvor man bare skal træde ud i den tætte trafik og hvor scooterne kørte så tæt på, at jeg skreg, hver gang jeg skulle krydse gaden.

america's next top model

America’s next top model er fyren, kvinden blev nummer to (åbenbart)

Da jeg kommer til centrum bliver jeg mødt af en horde af skrigende vietnamesere. Jeg spørger en af kvinderne hvad der foregår. Hun svarer hurtigt: “Det er vinderen og runner-up til America’s Next Top Model. Se, de står lige der. Det er så vildt!” Hun kigger på mit kamera og tilføjer: “Skynd dig at tage et billede!” – jeg gør, som hun befaler og forlader dernæst stedet og virvaret, men centrum er ikke større end jeg gentagende gange bliver indhentet af modellerne og fanskaren.

Hoi An i Centralvietnam

Hoi An er fyldt med patina!

Jeg går ned i den anden ende af centrum og bliver mødt af en kvinde, som spørger om jeg ikke lige skal have fjernet hår på benene. Jeg havde egentlig tænkt på det, inden jeg forlod Laos. Jeg spørger lidt ind til det, og straks hiver hun mig ind i hendes butik med ordene: “Vi kan lige prøve, så du kan se hvor godt det er.

Jeg kan også fjerne hårene over læberne” – Hårene over læberne? Så tydelige er de da heller ikke tænker jeg. Hun fjerner først lidt hår på det ene ben og før vi har aftalt en pris, så begynder hun på det andet.

solnedgang i Hoi An, Vietnam

Jeg stopper hende og spørger om prisen, hvortil hun svarer: “Det koster kun 1 million dong (300 kr)” – godt nok har jeg ikke været længe i Vietnam, men jeg er godt klar over, at prisen er helt hen i vejret. Jeg takker nej og forsøger at forlade butikken. Hun griber fat i min arm og holder godt fast! Så bliver jeg først sur. Jeg river mig løs og forlader butikken, mens hun råber af mig.

Min tid i Hoi An starter ikke godt, men dagen efter forelsker jeg mig i byen.

cykeltaxaer i Hoi AN

Da jeg forelsker mig i Hoi An

En pige fra mit hostel spørger, om der er nogle som har lyst til at gå på opdagelse i Hoi An, i et roligt tempo. Vi ender med en gruppe på fire: Ireren Annie, chileneren Monserrat, canadieren Marissa og mig.  Vi går blandt de gule huse, langs floden. Vi når det lokale frugt og grøntsagsmarked. Det er som om at tiden lidt er gået i stå her. En dame vinker os hen og lader os smage på et par eksotiske frugter.

Vi køber en pose litchi og forsætter langs floden. Vi krydser floden af en lille flod. Et par mænd spørger hvad vi dog laver her, det er jo på den anden side af floden, hvor alle turistattraktionerne er. Vi nyder de grønne landskaber. Et par køer kigger dovent på os, mens de passerer os.

lokale vietnamesere i Hoi An

Søde lokale i Hoi An

Tiden nærmer sig frokosttid og Marissa har hørt om det bedste bahn mí sted i byen gennem TV-showet: No Reservations med Anthony Bourdain, som hun gerne ville prøve. Vi andre har ingen præferencer, så det bliver til frokost på Banh Mi Phuong. Stedet er svært at finde, så selv med vejledninger og den eksakte adresse kommer vi til at vade forbi den lille biks flere gange.

romantiske Hoi An

Stedet lever dog op til vores forventninger og serverer nogle af de bedste bahn mí jeg nogensinde har smagt! Efter en lækker frokost og en god kop kaffe ved Hoi An Rostery splittes gruppen op, da Monsterrate og Marissa skal tilbage og pakke inden de skal videre om aftenen.

den japanske bro i Hoi An

Annie og jeg havde også Steve the Minion med ude i byen en dag. Det gav nogle sjove oplevelser!

De næste mange dage i Hoi An bruger jeg på at holde jul, cykle ud i rismarkerne mod strandene, få syet et par kjoler, gå på opdagelse i de små gader for at ende ude i rismarkerne, hvor jeg møder lokale som undrer sig over hvad jeg laver væk fra de sædvanlige turistruter, gå på opdagelse i byen og på aftenmarkederne, alene og med Annie. Jeg forelsker mig mere og mere i Hoi An!

Hoi An var lige hvad jeg har brug for! Her kan jeg igen møde en masse andre rejsende, hvilket er tiltrængt efter længere tid på off beaten track i Laos. Til sidst tvinger mig et fuldt booket hostel mig til at komme videre.

floden i Hoi An

Tips og information

Nedenstående links er reklamelinks

Hvad skal man lave i Hoi An?

Tag et madlavningskursus

Hoi An er et af de bedste steder i Vietnam at tage et madlavningskursus. Der er et kæmpe udvalg af madlavningskurser i byen, men jeg kan anbefale dette.

Få skræddersyet tøj

Hoi An er fyldt med skræddere og det er billigt at få syet tøj her! Så får du noget tøj, som passer til dig. Forvent at betale omkring 150-300 kr for en kjole, cirka 100 kr for bukser, cirka 160 kr for en skjorte og omkring 1000 kr for et jakkesæt, men husk at prutte om priserne.

Jeg kan personligt anbefale Maya Design. De var meget professionelle og de stopper ikke, før du er tilfreds med resultatet. Selvom de kun ligger nr. 101 ud af 471 skræddere, så er anbefalingerne overvældende positive. Jeg er dog sikker på, at de fleste skræddere er dygtige.

An Bang Beach, Hoi An

An Bang Beach 

Tage på stranden

Der er flere strande, som man kan cykle til fra den gamle bydel. Jeg kan især anbefale An Bang Beach! Her betaler man en lille pris for at parkere sin cykel og der er flere restauranter, hvor man kan købe mad og drikke.

Cykel og/eller gå en tur i rismarkerne

Jeg elsker at gå på opdagelse i forskellige kroge af byerne og man skal faktisk ikke ret langt for at finde en mere lokal side af Hoi An. Mange cykler blot i gennem rismarkerne til strandene, men til højre og venstre ad hovedvejen er der også nogle fine rismarker.

Se Den Japanske Bro og nogle af templerne i Hoi An samt My Son udenfor byen

Den Japanske Bro er en af hovedattraktionerne i Hoi An. Den er ikke overvældende, men en lidt must see. Om aftenen ligger der også nogle yderst gode spisesteder lige ved siden af, som bestemt er en gåtur værd! Der findes også flere små templer og bygninger i byen. Personligt, så synes jeg ikke, at de er så overvældende, men er du meget interesseret i templer, så er det måske et besøg værd.

Ligeledes er My Son Templerne også et besøg værd. De er lidt ligesom en miniudgave (med understreg under mini) af Angkor Wat i Cambodia. Du kan booke en tur her.

lanterner i Hoi An

Spis dig i gennem byen

Hoi An har en masse fantastisk mad. Inklusiv den bedste Banh Mí, som jeg har smagt i Vietnam og jeg har endda boet i Vietnam! Man kan næsten ikke gå galt i byen med maden i Hoi An! Så spis løs! Hvis du vil have nogle tips til nogle gode spisesteder i byen, så tjek denne guide ud!

Gå på opdagelse i den gamle bydel

Hoi An er særligt velegnet til at gå på opdagelse i! Så far vild i de smukke gader, som i øvrigt er på UNESCOs verdensarvsliste, og se de smukke, farverige lanterner. Det kan dog blive lidt crowdet om aftenen.

seværdigheder i Hoi An

Hotel i Hoi An

Leder du efter et billigt, men lækkert hotel i Hoi An, så er Hoi An Odyssey* måske valget for dig. Hotellet ligger i rolige omgivelser, cirka 10-15 minutters gang fra midten af Old Town, dog har de også en gratis shuttlebus dertil samt til stranden. Det har en lækker swimmingpool, desværre er der ikke vildt mange solsenge, men det virker ikke til at være et problem. Værelserne har balkon med udsigt over floden. Morgenmaden er stor og lækker. Tjek priser her*.

Skal man bo endnu bedre, så er Hoi An Acient House Resort and Spa* et fantastisk valg. Tjek priser her*.

Hostel i Hoi An

Jeg boede på Little Leo* i Hoi An. Hostellet ligger lidt fra Old Town, men det tager ikke mange minutter at gå dertil ellers kan man også låne gratis cykler, hvis de ikke allerede er optaget. Hver morgen kan man vælge mellem forskellige retter, og alle spiser samlet, så der er god mulighed for at møde andre rejsende. Tjek priser her*.

Hvordan kommer man til og fra Hoi An?

Mellem Danang og Hoi An kører der en lokal bus. Bussen burde koste 18.000 dong (5,5 kr), den kostede 16.000, da jeg var der, men det er ikke usædvanligt at turister betaler 30-50.000 (8-14 kr).

Har du 16.000 dong, så bare giv kontrolløren det beløb og ignorer dem, hvis de beder om mere. Sig evt. at du bor i Vietnam, og at du derfor kender priserne. Det hjælper nogle gange, men om man betaler 4,5 kr eller 8 kr er i min optik så små beløb, at det ikke gør mig meget, at jeg bliver snydt lidt.

Skal du videre til Hué eller kommer derfra, så kan jeg anbefale, at du tager toget fra Danang gennem Van Hai Passet, det er sådan en smuk tur! Jeg vil anbefale, at du booker din billet på forhånd, da der kan være lang kø på billetkontoret. Det kan du gøre her.

Støt gerne bloggen ved at booke dine overnatninger gennem mine reklamelinks til hotels.com* og booking.com* samt oplevelser gennem getyourguide*, udstyr gennem Friluftsland* og produkter gennem Matas* (reklamelinks er markeret med *). Det koster naturligvis ikke dig ekstra. Du kan også følge med på Facebook og instagram eller tilmelde dig nyhedsbrevet. På forhånd tak!

Opdateret 2022

Mere fra vidunderlige Vietnam

6 Comments

  • Super flotte billeder, Tine 🙂 Vi var også meget glade for Vietnam, og Hoi An er altså bare en fantastisk oplevelse. Specielt om aftenen når der er lys i alle lanternerne 🙂
    Toni / afoot

    • Mange tak, Toni! Helt sikkert, det var så smukt med lanternerne og de lysende “både” i floden om aftenen. Åh, jeg har helt lyst til at komme tilbage

  • Hoi An for en fin plass, når lysene er tent å folk mylder i gatene etter mørkets frembrudd. Savner virkelig plassen, en plass man nesten ikke vil forlate. Å som du sier Vietnamesere er virkelig et hyggelig folk, tilbrakte nesten 3 måneder der i starten av 2017 å skall garantert til bake.

    • Jeg er helt enig, det er sådan et hyggeligt sted! Så var vi i Vietnam på samme tid. Jeg boede i Can Tho i starten af 2017 🙂 Jeg savner også landet!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *