At søge visum til Kina er nok en af de mest omstændelige visumprocesser, som jeg har været i gennem, men når man først har styr på papirarbejdet, så er det faktisk ikke så slemt. Læs med, når jeg guider dig gennem alt, hvad du skal vide om at søge visum til Kina, baseret på egne erfaringer.

Støt gerne bloggen ved at booke dine overnatninger gennem mine reklamelinks til hotels.com* og booking.com* samt oplevelser gennem getyourguide*, udstyr gennem Friluftsland* og produkter gennem Matas* (reklamelinks er markeret med *). Det koster naturligvis ikke dig ekstra. Du kan også følge med på Facebook og instagram eller tilmelde dig nyhedsbrevet. På forhånd tak!

I nogle tilfælde har du ikke engang brug for et visum!

Har du 72 timers transit eller mindre i Kina (i sådan et tilfælde skal du have et fly ind og ud af landet til et andet land end Danmark, så fx DK-BeijingSydney), så kan du være undtaget fra at søge visum, men prøv at forhøre dig på visumkontoret først. Se mere her. Skal du “kun” til Hong Kong og/eller Macau, så behøver du ikke et visum på forhånd.


Hvad skal du bruge til at søge visum til Kina?


For at søge visum til Kina, så er der en del dokumenter, som du skal have styr på og have med på visumkontoret. Et visum til Kina kan kun søges i Danmark med mindre at du bor i udlandet og kan bevise, at du gør det, fx ved at få en officiel deklaration på, at du studerer i det pågældende land eller er ansat i en virksomhed.

Dog skulle det pt være muligt at få et visum i Hong Kong, men det ændrer sig hele tiden. Så tjek lige online først, om det kan lade sig gøre og være forberedt på at ændre dine planer, hvis du alligevel ikke kan få et visum der.

ansøgningsform til et kinesisk visum

Dit pas

Surprise, surprise! Selvfølgelig skal du bruge et pas, når du søger visum. Desuden skal dit pas være gyldigt i minimum 6 måneder efter den forventet afslutning af rejsen.

En kopi af informationssiden i dit pas

Af en eller anden grund, så skal du også have en kopi af informationssiden (altså den side, hvor der står pasnummer, dit navn osv) i dit pas. Jeg tror muligvis, at visumkontoret gemmer den, men hvad de bruger den til ift. dit visum til Kina, aner jeg ikke…

En udfyldt visumform samt et pasbillede

Du skal udfylde en visumform online (du kan finde formen her) samt printe og underskrive den.

Så skal du også skanne et billede ind, samt medbringe et fysisk pasbillede. Jeg anbefaler, at billederne er ens, da jeg ikke ved, om de må være forskellige, og det ville være ærgerligt at blive afvist p.g.a. et billede. Officielt skal pasbilledet være 4,8×3,3 cm, men visumkontoret godtager også almindelig danske pasfotos på nuværende tidspunkt (2019).

OBS: Har du været i Kina før, skal du også medbringe en fotokopi af det gamle visum.

rejse i Kina

En invitation fra en enhed/person i Kina eller hotel/hostel bookinger for HELE rejsen

Dette er den lidt mere besværlige del af at få et visum til Kina. Enten skal du have en invitation fra en person eller en enhed i Kina. Eller du skal have booket hotel/hostel for hele rejsen. (Bare rolig, ruten kan sagtens ændres, efter du har fået dit visum. Få evt inspiration til en rute her).

På visumformen skal man udfylde ruten for ens rejse med adressen på alle overnatningssteder og så skal man samtidig have alle bookinger printet ud, så de kan afleveres på kontoret.

Læs også mine tips til at finde billige overnatninger. Støt bloggen med et par kroner ved at bruge mine reklamelinks til hotels.com og/eller booking.com.

En flybillet ud af landet igen

Kineserne vil helst ikke have, at du bliver i landet, derfor skal du også bevise, at du forlader landet igen (og de tjekker på visumkontoret). Det er lige meget om din flybillet går hjem til Danmark igen efter din rejse eller om den går videre til et andet land. Du skal bare bevise, at du er ude af landet igen indenfor den tid, du har angivet på din ansøgning.

Læs også mine tips til at finde de billigste flybilletter

find de billigste flybilletter


Sådan søger du visum til Kina


Det er egentlig ikke så svært, så snart, at du har styr på dine dokumenter. Du skal først bestille en tid på visumkontoret. Man kan godt være flere ansøgere på samme tid, hvis I fx er en familie der skal afsted sammen. Det kan du gøre så snart, at de har registreret din ansøgning (der kan sagtens gå nogle timer, før den er registreret i deres system, så hav gerne tålmodighed). Skal du søge et ekspress visum, altså hvor de udsteder det hurtigere end normalt, så skal din tid ligge før 13.30.

Du kan ikke sende dit pas til visumkontoret og søge visum på den måde. Det skyldes, at du skal afgive fingreaftryk for at få et visum til Kina, derfor kan du heller ikke få andre til at aflevere dig ansøgning for dig. De firmaer, som arbejder med at udstede visum til Kina, kan derfor ikke stå for hele ansøgningen, da du stadig skal ind og afgive fingeraftryk. De hjælper derfor kun med at udfylde din ansøgning, aflevere papirene osv.

OBS: Børn under 14 år, ældre over 70 år og folk som, indenfor 5 år, har givet fingreaftryk og bruger samme pas til at søge visum, behøver ikke komme ind på visumkontoret.

På 20 minutter svarede jeg på klassiske spørgsmål som: “Hvad skal du i Kina?”, “Hvor længe skal du være i Kina?” osv. Jeg fik udleveret et stykke papir, hvor jeg skulle skrive under på, at de gerne måtte hente oplysninger om mig og alt, hvad jeg skrev, var sandt. Ligeledes skulle jeg på et stykke papir skrive hvilke lande, jeg havde befundet mig i, i mere end 30 dage, de sidste tre år. Dengang skulle jeg ikke afgive fingeraftryk, før jeg ankom i Beijing lufthavn.

En ekspedienten kiggede alle mine papir i gennem for informationer og for at tjekke, om alt var i orden. Så fik jeg udleveret en slags kvittering, som jeg skulle bruge til at få udleveret mit pas igen. I dag skal man betale for ens visum, når man afleverer sit pas, og man kan godt få sendt ens pas med visum hjem til en (mod betaling naturligvis)

visum til Kina


Hvad koster et visum til Kina og hvor lang tid skal man vente på det?


Et almindeligt visum koster 962,5 kr (for visum og ekspeditionsgebyr) og tager normalt 4 arbejdsdage fra du afleverer det, til du henter det. Man kan betale med kontanter, dankort, visa og mastercard.

Du kan betale for at få det lavet hurtigere. Det koster 252-525 kr ekstra, oveni dit visum, alt efter hvor hurtigt det skal laves. Skal dit pas sendes, så koster det derudover 275 kroner som minimum + porto. Skal du have det sendt hjem, så forvent at det godt kan tage 10 arbejdsdage eller mere at nå frem.

Du betaler for dit visum, når du afleverer dit pas. Du kan sagtens få en anden til at hente dit pas, så skal de bare have din kvittering og gerne et ID på dig.

Dit visum giver dig tilladelse til at rejse ind i Kina indenfor tre måneder og så kan du opholde dig i landet i op til 30-35 dage efter at have rejst dertil. Husk, at tjekke om alt er korrekt på dit visum, inden du forlader kontoret! På kontoret anbefaler de, at du søger cirka en måned før afrejse mod Kina.

Priserne kan hele tiden ændres, så tjek gerne de seneste priser her. Så husk på, at de er søde på kontoret og meget gerne vil hjælpe! Jeg kom endda til at grine sammen med hende, som hjalp mig. Så mangler du et dokument eller er der noget, som du har glemt at udfylde, så hjælper de dig.

Yderligere information

Åbent

Alle hverdage kl 9-15 for ansøgninger og for afhentning af pas på hverdage kl 9-16.

Vær dog opmærksom på, at de har lukket på kinesiske helligdage, som falder på hverdage. Tjek deres kalender her

Adresse

Lyngbyvej 28, st. tv., 2100 København Ø

FRALÆGGELSE AF ANSVAR FOR ANSØGNING AF VISUM TIL KINA

Brug af informationer fundet i denne guide og på A World to Explore sker på eget ansvar. Visum guiden til Kina er alene af vejledende karakter. Visumregler kan ændres med kort varsel og selvom jeg forsøger, at holde min visum guide til Kina løbende opdateret, så kan reglerne til tider nå at skifte så hurtigt, at jeg ikke kan følge med. Tjek derfor altid visa for china for de seneste regler, inden du tager til visumkontoret, da visumreglerne for Kina kan ændre sig, mens du sidder med din ansøgning og det derfor ville være ærgerligt at blive afvist p.g.a. en bagatel. Det er alene dit ansvar at overholde de til enhver tids gældende regler.

Støt gerne bloggen ved at booke dine overnatninger gennem mine reklamelinks til hotels.com* og booking.com* samt oplevelser gennem getyourguide*, udstyr gennem Friluftsland* og produkter gennem Matas* (reklamelinks er markeret med *). Det koster naturligvis ikke dig ekstra. Du kan også følge med på Facebook og instagram eller tilmelde dig nyhedsbrevet. På forhånd tak!

Mere fra mystiske Kina her

71 Comments

 • Hej Tine. Jeg har læst din guide til visumansøgningen, tusind tak!! Det er virkelig godt forklaret!! Min datter og jeg skal til Beijing. Det var en impulsiv beslutning, og det var inden vi fandt ud af at man skal søge visum etc. (ellers havde vi nok ikke købt rejsen for “bare” en uge). Jeg kan dog ikke finde visumformuleren man skal udfylde. Er det fordi den er blevet opdateret, at den er fjernet fra din side? Var det svært at søge? Vi har købt billetter og bestilt overnatninger, men synes det virker lidt uoverskueligt. Men vi vil gerne spare pengene på at gå gennem et bureau…

  • Hej Anh. Det var så lidt, jeg er glad for, at du kunne bruge den. Jeg synes ikke, at det var slemt! I har jo styr på overnatninger osv. Så er det bare at udfylde papirerne og aflevere dem på kontoret 🙂 De penge kan I godt spare! Linket skulle være opdateret nu 🙂

   • Hej Tine. Mange tak for det hurtige svar! Hvad gør man med invitationen? Og de er ret strikse i Kina, så vil Airbnb tælle for et hotelværelse?

 • Og hvad med WiFi? Har du købt et WiFi æg i lufthavnen? Og hvad med mobil? Vi vil også gerne besøge muren. Hvilken del kan du anbefale? Har du evt prøvet turen på Airbnb? Den får nemlig lidt blandede anmeldelser..

  • Hej Anh. Ift. invitation, så behøver I den ikke, når I har booket alle overnatninger og har flybilletterne 🙂 Ift. WiFi, så brugte jeg bare på mine hostels. Husk dog en VPN, jeg kan anbefale expressVPN, hvis du vil på Facebook, Gmail, Google osv. Jeg har downloadet app’en maps.me som er et offline kort samt Google translate som også kan fungere offline, så plejer jeg egentlig ikke at bruge så meget andet 🙂

   • Mange tak for din hjælp, Tine! Vi bookede et hotel, fik vores visum og afbestilte det igen. Tusind tak for hjælpen og en inspirerende blog og ikke mindst for at spare os for at betale 900 kr for et visumbureau

    • Det var da så lidt! Jeg er da bare glad for at kunne hjælpe. 900 kr er da mange penge, som man kan bruge på andet sjov! God tur!

 • Fint med en oversigt over hvad man skal bruge, Tine.
  Desværre er det meget mere besværligt for os, der bor i det mørke Jylland. Vi kan vælge at rejse til København – og spilde en dag + rejseudgifter (og selvfølgelig håbe på at der ikke mangler et dokument). Herudover kan man så betale for at få visum sendt til hjemadressen.
  Alternativt kan man vælge at sende via et firma, og de ved godt nok, hvad de skal have for servicen. Man skal virkelig igennem deres sider for at finde det minimum, som de vil have betaling for. Jeg kan godt forstå, at de pågældende har flotte adresser for deres kontorer.

  • Hej Erling. Jeg bor selv i Aarhus og tog selv til København to gange for at få det lavet, men jeg har også familie derovre, så kunne besøge dem oveni min tur til visumkontoret. Så sparede jeg stadig penge ift at få et firma til at ordne tingene for mig.

 • Hej Tine

  Jeg skal have lavet visum til min chef. De har fået en ny formular, hvor billedet skal uploades. Det var en lang proces, jeg brugte nok ca 4 timer, på at få noteret alle de oplysninger de har brug for. Det billede jeg uploadede er ikke det samme som jeg har i fysisk form. Tror du det har nogen betydning? Jeg var på visakontoret d. 6. september, men en lille seddel på døren, skrev at der var lukket. Der stod intet på deres hjemmeside. Øv, man bruger rigtig meget tid og de er ikke så behjælpelige. Tror du du kan hjælpe mig?

  • Hej Didde

   Hold da op, det lyder godt nok lidt besværlig og som om at du har været rigtig uheldig! Hvor må det være irriterende, at de vælger at holde lukket uden at skrive det på hjemmesiden! Jeg er faktisk ikke sikker, for jeg skulle ikke uploade et billede online, men tror ikke umiddelbart, at de behøver være ens, for det er jo fx heller ikke nødvendigvis det samme billede som man har i sit pas. Jeg prøver dog lige, at høre en anden læser som har søgt visum fornylig og så vender jeg tilbage hurtigst muligt. Du kan evt skrive til visumkontoret her: denmarkcenter@visaforchina.org, jeg er ked af ikke at være til mere hjælp pt, men jeg håber, at det lykkes! 🙂

  • Hej igen Didde. Den anden læser turde ikke tage chancen, så deres digitale billede var magen til det billede som de havde med på visumkontoret. Det ville godt nok være ærgerligt, hvis man blev afvist p.g.a. et billede og skulle til at bruge tid på at lave det om. Så måske du skulle skrive til dem først og høre? 🙂 I så fald må du meget gerne skrive svaret i en kommentar, da jeg er sikker på, at du ikke er den eneste som har det spørgsmål 🙂 Jeg er ked af, at jeg ikke kan være til større hjælp :/

 • Hej Tine

  Jeg har sendt det hele til Chinese Visa Application, Service Center, Lyngbyvej 28, st. tv. 2100 København Ø, Det er sendt anbefalet men de har nægtet modtagelse, det samme er sked med min venindes.
  Har du nogen ide hvorfor??

  kh
  Jette

  • Hej Jette

   Det skyldes desværre, at man nu skal dukke op personligt (for at give fingeraftryk) eller få et autoriseret bureau til at søge for en. Det har de lige ændret for kort tid siden, desværre Kh Tine

 • Hej. Har du nogen idé om, hvad man kan gøre, hvis man har ‘submitted’ en visumansøgning med fejl? Jeg kan ikke korrigere den… Der mangler en rejsedestination oplyst (man skal jo oplyse alle rejsedestinationer de sidste fem år). Skal jeg lave en ny, eller kan man evt. oplyse det, når man møder op på ambassaden?
  Vh. Anja

  • Hej Anja.
   Jeg er ikke helt sikker på hvad du mener med, at du har “submitted” den forkert? Er ansøgningen sendt afsted eller har du bare lavet en fejl på den ansøgning som du skal have med på visumkontoret? Du skal oplyse alle rejsedestinationer, som du har tilbragt 30 dage eller mere i, de sidste fem år, så har du været 14 dage i Italien, så skal det ikke oplyses 🙂 Det lyder til, at du bare har udfyldt dokumentet forkert (fordi du har glemt en destination), så tror jeg bare, at du skal udfylde en ny. Men jeg ville nok tage kontakt til visumkontoret på ﹢45 70 20 93 08 og høre ad 🙂

   • Tak, jeg fandt en måde at korrigere visumansøgningen på 🙂 Og ja, jeg havde glemt en destination i udfyldelsen, men har korrigeret den, FØR vi møder på ambassaden. Jeg synes ikke, der stod noget om 5 år, da ansøgningen skulle udfyldes. Måske er det nyt fra september, da ændringerne trådte i kraft.
    Vh. Anja.

    • Hej Anja. Dejligt, at det lykkedes! Det kan sagtens være ændringerne. Jeg skulle først udfylde den del på visumkontoret, så vidt jeg husker Anyway, god tur til Kina!

    • Hej Anja,
     Jeg har lavet samme nummer og har fundet en fejl på min “submittede” ansøgning. Hvordan korrigerede du i ansøgningen ?

     vh Jesper

 • Hej Tine
  Mange tak for en super overskuelig og god guide til en ellers svær proces!
  Har dog få spørgsmål:
  Jeg har læst på flere hjemmesider, at man kan aflevere sin visa ansøgning også få det udleveret allerede dagen efter, kan det passe?
  Derudover er jeg også forvirret over prisen på et almindelig 30 dages visa til Kina, da der står noget forskelligt på hver hjemmeside jeg besøger.

  Vh Annika

  • Hej Annika
   Det var så lidt, er glad for at den kan bruges.
   Så vidt jeg ved, så kan man få det dagen efter, hvis man betaler for rush service (så koster visummet knap 1500 kr), men jeg ville nok lige skrive til visumkontoret på denmarkcenter@visaforchina.org for at være sikker

   Et visum koster 962,5 kr pt, men bliver selvfølgelig dyrere, hvis du skal have rush service eller de skal sende dit pas hjem til dig eller hvis du får et bureau til at gøre det for dig. Jeg tænker, at det måske er derfor, at du har set forskellige priser

   Vh Tine

 • Hej Tine
  Tusind tak for en fin oversigt over visum processen, det var lige sådan en jeg manglede.
  Jeg kan se du skriver at et visum kun gælder i 3 måneder fra ansøgningstidspunktet, ved du hvad jeg gøre nu jeg planlægger at rejse rundt i et år og først besøge Kina i slutningen af min rejse? Ved du om det er muligt at få et visum som gælder længere eller om man kan ansøge ved indrejse?
  Vh Carina

  • Hej Carina.
   Det var da dejligt at høre, at det lige var hvad du manglede Du kan ikke søge ved indrejse, desværre, jeg ved heller ikke om det kan lade sig gøre, at få et visum der gælder længere. Jeg tvivler lidt, da de er meget firkantet i Kina. Men prøv at skriv til visumkontoret, de ved det helt sikkert! Alternativt, så kan man pt søge om visum i Hong Kong (det kan selvfølgelig ændre sig fra dag til dag), måske det var en mulighed for dig?

 • Hej

  Jeg skal til Bangkok via Beijing. Skal jeg have visa for at være i transit? og hvis jeg skal, hvilket skal jeg så have?

  • Hej Jesper
   Du skal ikke have visum til Kina, hvis du er i transit. Du må faktisk forlade Beijing lufthavn i op til 72 timer uden et visum 🙂 God tur!

 • Hej Tine.
  Tak for en super guide. Jeg har dog lige et spørgsmål.
  Jeg har rejst mange steder i verden, dog ikke Kina med det bliver der lavet om på, da jeg skal afsted 2 måneder, til Baoding fra d. 15. Januar. Så lige det der spørgsmål.
  Jeg tager en del stærk smertestillende medicin, efter en arbejdsulykke, og ved at der er forskellige regler, angående indførsel. Jeg har fået lavet et medicinpas hos min læge, dette er på Engelsk, men oplevede en masse problemer i Filippinerne, hvor jeg var 3½ måned i sommer. Har du nogle erfaringer med at medbringe medicin, eller tror du jeg skal spørge på ambassaden? Og ved du noget om, hvor gammelt dokumentet må være? Jeg fik det lavet i 30/4-2018.
  På forhånd tak.
  Venligst
  Jørgen

  • Hej Jørgen.
   Jeg ved desværre ikke meget om at tage medicin med Kina, om medicinpas osv. Så for at være sikker på, at du bliver vejledt korrekt, så ville jeg kontakte ambassaden, hvis jeg var dig. Det kan du gøre på dette telefonnummer: 39460889 🙂

   Mvh
   Tine

 • Hej Tine

  Jeg har egentlig bare et spørgsmål ift det der med at skulle møde op personligt (eller betale en virksomhed for det). Gælder det alle? Også børn? Vi er en familie med to børn, så det bliver lidt dyrt at skulle rejse derover alle fire for bare at få visum :). Ved du om vi som forældre kan tage børnenes ansøgninger med? Eller kræver det at de også står der med deres egen ansøgning? Mine unger er 6 og 10 år.
  Vi skal først afsted til Beijing i april, men vil bare lige tjekke i god tid :). På forhånd tak.

  Mvh
  Rasmus

 • Hej Tine
  Rigtig god information!
  Jeg vil bare lige sikre mig, at jeg kan få en anden til at hente visa for mig, hvis jeg tager af sted for at ansøge? Jeg kommer selv fra Jylland, og derfor er det lidt en dyr tur at skulle til København af to omgange.
  Mvh Mia

  • Hej Mia
   Det må du gerne. Du skal bare give dem den seddel/kvittering, som du får udleveret på visumkontoret 🙂
   Mvh Tine

 • Hej Tine,
  Dejligt med en nem vejledning! Har båret frugt, tror jeg! 😉
  Jeg har submitted min ansøgning online, men kan ikke booke en tid. Er det fordi, de ikke har registreret ansøgningen endnu? De siger nemlig, at de ikke kender mit application number? Og jeg har fået godkendt den online. Hvor lang tid gik der før, at du kunne booke en tid?

  • Hej Marie,
   Det var da dejligt at høre 🙂
   Jeg skulle dengang ikke submitte noget online, men skulle medbringe det online. Dog var det ikke svært at finde en tid online, så jeg tror godt, at du kan vente lidt. Prøv evt. i morgen 🙂

 • Hej Tine
  Mega god vejledning! Har dog et spørgsmål der bekrymrer mig en smule. Det er sådan, at min veninde og jeg skal til Kina i ca.2 måneder og derefter Japan. Da vi skal være væk i så lang tid og planerne derfor godt kan ændre sig undervejs, har vi kun bestilt hostel til de første 5 dage. Du siger at man skal kunne dokumentere alle de steder man skal bo? Det vil ikke kunne lade sig gøre for os, da vi finder bosteder når vi er der. Har du nogen ide om der er et alternativ til at skulle dokumentere alle sine bosteder ?
  Håber sådan du kan hjælpe
  Vh Freja

  • Hej Freja
   I skal kunne dokumentere alle overnatninger, når I søger visum. Der er ingen som siger, at I ikke må ændre dem undervejs 😉 Bare book overnatninger for to måneder og aflys dem, når I har fået jeres visum. Det er der mange der gør, inkl. mig selv, da jeg heller ikke vidste hvordan mine planer ville blive.
   Mvh
   Tine

   • Mange tak for svar! Derudover har jeg endnu et spørgsmål. Er det et krav at man skal dokumentere sin flybillet ud af landet ? for det er sådan at vi skal fra Kina til Japan, men havde kun planer om at bestille flybilleten mens vi var i Kina. Men det kan måske slet ikke lade sig gøre
    vh Freja

    • Det var så lidt. Ja, I skal kunne vise en billet ud af landet. De vil ikke tage i mod jeres ansøgning med mindre, at I kan vise en billet ud af landet (I kan jo evt. købe en billet som kan ændres). Vær også opmærksom på, at et turistvisum normalt kun gælder en måned, så hvis I skal være i Kina i to måneder ville I højst sandsynligt have et multi-entry visa, så skal man forlade landet efter en måned og kan komme tilbage igen og tilbringe endnu en måned i landet.

 • Hej Tine
  Vi skal rejse til Shenzhen i april hvor vi skal besøge min bror og familie.
  Vi er netop i gang med at udfylde visumansøgninger for os selv og vores tre børn på 2, 4 og 7 år.
  Jeg synes det er lidt kompliceret mht hvor meget man skal udfylde for børnene. Fx ved indkomst – klikker man vel af i No applicate ik?
  Jeg er lidt bange for at få det gjort forkert og stå i kbh unden børnene og blive afvist. Vi vil helst ikke have dem med da de er så små og det vil blive enormt udfordrende at have dem med på ambassaden mht ventetid mm.
  Dernæst når nu applicationerne er submitted – det skal de selvom vi tager over på ambassaden ik? Skal jeg booke 5 individuelle tider eller kan vores 5 ansøgninger gå under en tid?
  Håber det hele giver mening?

  Kender du det med at være nervøs for om alt nu er korrekt. .)

  Tusind tak fordi du svarer på alt det du gør 🙂

  Vh.
  Sofie

  • Hej Sofie
   Ved børnene skal I bare klikke af i no applicant, da de forhåbentlig ikke tjener penge i den alder 😉 Jo, de skal submittes før I kommer på visumkontoret, men I kan heller ikke få en tid før I har et application number. Jeg er ret sikker på, at I bare skal booke en tid, da I jo er fem der rejser sammen 🙂

   Ja, jeg kender godt det med at være nervøs, det var jeg også selv, men de er heldigvis rigtig søde på kontoret og vil bare gerne hjælpe, så man kan få sit visum 🙂

   Vh Tine

 • Hej
  Vi er et ægtepar som skal søge visum. Tror du vi skal bestille to tider på kontoret eller er én ikke nok, når vi rejser sammen?

    • Det var så lidt. Jeg håber, at det hele går smertefrit. Har du lyst, så må du meget gerne skrive herinde, når du får svar, så andre med samme spørgsmål kan læse svaret herinde 🙂

     • Hej Tine

      Her er svaret jeg fik fra visumkontoret:
      Dear Inge,
      You just have to make one appointment. Just remember to use the “add” function to put both you in the same booking.

      Jeg havde faktisk også fundet ud af det inden svaret kom – vi kan bare ikke booke tid endnu før end vi er fuldstændig færdig med ansøgningerne og det tager godt nok noget tid. Så meget de skal vide…..
      Best regards
      CVASC

     • Hej Inger
      Tak for svaret, det er dejligt at få afklaring 🙂
      Haha, ja, der er meget arbejde med ansøgningen og man kan jo næsten blive helt paranoid med alt det de skal vide
      Du må sige til, hvis du har flere spørgsmål ellers god rejse!

 • Kære Tine

  Jeg vil bare sige dig tusind tak for din rigtig gode hjemmeside og for at du deler alle dine oplevelser og info med andre. Jeg har brugt din hjemmeside flere gange i forbindelse med visum til Kina.

  Venlig hilsen
  Annette

  • Kære Annette

   Tusind tak for de søde ord! Jeg er glad for at høre, at du kunne bruge siden 🙂 Du må endelig sige til, hvis du har flere spørgsmål i forbindelse med din rejse ellers god tur.

   Mvh
   Tine

 • Hej Tine!
  Jeg har hørt, at man ikke behøver at møde op og afgive fingeraftryk, hvis man er over 70. Ved du, om det er korrekt?

 • Det er IKKE korrekt at man betaler for ens visum, når man henter sit pas igen.
  Det er meget muligt at 99 procent af danskere går rundt med deres dankort på sig hele tiden.
  MEN har du ikke dit dankort på dig så er du på spanden (som jeg var) , – i og med at de IKKE godtager at man betaler for visumet når man henter passet (på trods af, at det STADIG står i deres egen vejledning !!! ) .
  Du kan dog stadig betale med kontant, – hvis det er det du vil.
  De bedste rejsehilsner,
  Kim

  • Hej Kim,
   så har det ændret sig indenfor de sidste par uger, for har lige haft en anden læser i gennem som fik det for 10-14 dage siden og betalte da hun samlede det op.
   Men tak for update, det vil jeg da lige rette i guiden! Jeg håber, at du fandt en løsning og alligevel fik afleveret din visumansøgning, da du var der.
   Rigtig god rejse,
   Tine

 • Hej igen,

  Nej, vi skal være et par dage i Shanghai i begge ender.

  Vores søn bor i Shanghai så denne gang skal vi se lidt andet og derfor være godt 1 uge i Vietnam !

  Men jeg må prøve mig frem !

  m.v.h.

  Dorthe

  • Ah på den måde. Jeg er ret sikker på, at I kan få et 144 timers visum til begge gange I er i Shanghai, fordi I flyver fra Danmark til Vietnam (via Shanghai) og så fra Vietnam til Danmark (via Shanghai). Der er skrevet en rigtig god guide her: https://www.travelchinacheaper.com/china-visa-free-transit-guide. Dog ville jeg lige kontakte visumkontoret i København, for at sikre mig, at det kan bruges to gange og om man kan få et transitvisum, når I har købt en returbillet til Kina og en returbillet til Vietnam derfra, hvis det selvfølgelig er sådan det forholder sig 🙂

   Med venlig hilsen
   Tine

 • Hej Tine,

  Har du erfaring med dobbelt indrejse til Kina ?

  Har sat kryds i feltet, men hvilke ind og ud rejser skal man oplyse.

  Jeg har billeter og datoer til hele rejsen, vi rejser DK – Shanghai – Vietnam – Shanghai – DK

  På forhånd tak,

  Med venlig hilsen,
  Dorthe

  • Hej Dorthe,

   Det har jeg ikke, men er det bare fordi du skal mellemlande i Shanghai? For så behøver du ikke et visum, du skal først have et visum så snart, at du forlader lufthavnen i mere end 72 timer (i nogle tilfælde behøver du heller ikke i op til 144 timer) 🙂

   Med venlig hilsen
   Tine

  • Det var så lidt. Jeg ville ønske, at jeg kunne svare mere præcist, men jeg tør simpelthen ikke vejlede for meget i tilfælde af, at jeg giver forkerte informationer. Jeg håber, at visumkontoret kan give dig den rigtige vejledning 🙂 Jeg har forresten skrevet en del om Vietnam, hvor jeg også har boet, hvis du mangler inspiration til den del ellers god rejse!

   Med venlig hilsen
   Tine

 • Hej Tine,

  Bare til orientering, så var det nemt m.h.t. dobbelt indrejse, da vi havde flybilletter til alle ind- og udrejser.

  Det var det hun nævnte som vigtigt, så håber jeg bare det passer i virkeligheden.

  m.v.h.

  Dorthe

 • Hej Tine
  Er lige kommet hjem fra Visum kontoret – og forstår egentlig stadig ikke hvad der skete. Vi fulgte “opskriften” på hjemmesiden, hvor man skulle udfylde en formular, uploade et foto og så submitte det. Alt ok. Videre skulle vi udfylde en anden formular, Form V.2013. På denne formular skulle vi også lime et billede og det skulle så afleveres når vi kom derind.
  Men det viste sig, at vi fik sidstnævnte formular med hjem igen. Til gengæld skulle billedet limes oven på det uploadede billede ??
  Har de lavet om på procedurerne, ved du det ? eller har vi misforstået noget.
  Nå men alt lykkedes og de var utrolig søde og hjælpsomme derinde.
  Påskehilsen
  Birgit

  • Hej Birgit

   Ja, det lyder lidt spøjst. Jeg er ikke helt sikker på hvad de forskellige former hedder Og produceren har ændret sig, siden jeg selv søgte, så hvad jeg ved pt er kun fra andre rejsende. De har skulle udfylde formen online, printe og medbringe den. Derudover skulle de også tage et pasbillede og en kopi af deres pas med og så fik de deres visum efter nogle dage. Det lyder til at det er det samme I har været i gennem? 🙂 Selv skulle jeg udfylde en form i hånden og endnu en på kontoret 🙂
   Dejligt at det lykkedes på trods af forvirringen! 🙂
   God Påske
   Tine

 • Hej Tine
  Jeg er igang med at søge visum da jeg skal rejse rundt i Kina 3 uger i september med en veninde, vi har lavet rejsen gennem et rejsebureau så vi har fået en visuminvitation. Men hele processen virker meget tung, er det virkeligt korrekt at man skal redegøre for alle sine rejser man har foretaget gennem sit liv, er selv 45 år så må erkende der er en del og er ikke sikker på jeg kan huske dem alle. Ved du/har du hørt hvad andre har gjort i denne situation?
  PS dejlig hjemmeside god og overskuelig
  Hilsen
  Henriette

  • Hej Henriette
   Jeg skulle blot kunne redegøre for mine rejser de sidste tre år og så vidt jeg ved, så har det ikke ændret sig 🙂 Men der står måske noget andet på ansøgningsskemaet?
   Tak for de søde ord!
   Hilsen,
   Tine

   • Hej Tine
    Tak for din besked, jeg synes ikke umiddelbart det står noget nogen steder hvor meget eller hvor lidt man skal udfylde, det gælder også arbejde og uddannelse hvor langt skal man gå tilbage, jeg har nogle kollegaer som har været i Kina i år og de siger at der skal udfyldes langt tilbage men jeg tænker det er jo i forbindelse med arbejde/professionelt og jeg er jo bare turist.
    Så min tanke var om du måske havde været i dialog med nogen som har været afsted i år og som måske kendte de nærmere detaljer derfor forsøgte jeg at få et svar herigennem 🙂
    Hilsner
    Henriette

    • Hej Henriette,
     Man skal helt korrekt udfylde meget mere, når man skal have et business visum til Kina og man skal kunne bevise meget mere. Jeg var afsted i Kina sidste år og skulle kun vise det tre år tilbage (og kun de lande, hvor jeg havde været i 30 dage eller mere) og jeg har som sagt ikke hørt fra nogle andre, som har skulle give mere information om deres rejser på et turistvisum og folk plejer at være søde at melde tilbage herinde, hvis tingene har ændret sig
     Mvh Tine

 • Hej Tine

  Har du erfaring/viden omkring processen for at søge om opholdstilladelse i Kina? 🙂

  VH
  Yemal

  • Hej Yemal
   Desværre ikke. Jeg har kun søgt om turistvisum. Men jeg kunne forestille mig, at det er MEGET svært at få opholdstilladelse til Kina, når det er sådan en omstændig process at få turistvisum, og generelt er regeringen vist ikke særlig vild med udlændinge med mindre de er turister. Jeg ville tage kontakt til visumkontoret, ambassaden eller en visumagent, hvis jeg var dig.
   Mvh Tine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *