Hong Kong er en fantastisk by! Her finder man det perfekte kombination af det traditionelle Kina og Vesten (lidt ligesom Taipei, dog er de to byer også meget forskellige). Selvom det er en storby, så er der noget for alle – de shoppeglade, naturelskerne og kulturinteresserede. Her er mine bedste tips til byen efter flere besøg i byen!

 


Hong Kongs seværdigheder


victoria peak


Seværdigheder på Hong Kong Island


Victoria Peak

Victoria Peak er et af de mest kendte attraktioner i Hong Kong. Her får man en fantastisk udsigt over Hong Kong og nogle af bugterne i byen. Man kan vælge at tage sporvognen op, det er klart den dyreste vej derop og så meget får man heller ikke for pengene. Men drømmer du om at tage sporvognen op, så skal du selvfølgelig det!

Vil du gerne lidt væk fra menneskemængden, så kan det også anbefales at gå the Peak Circle Walk eller en af de mange ruter ned fra The Peak.

Der kan være lang kø til at købe billetter, derfor anbefaler jeg, at du køber en på forhånd. Det kan gøres her*. Har du et octopuskort, så behøver du heller ikke stå i kø til at købe billetter.

Mid-Level escalators - verdens længeste udendørs rulletrappe

Verdens længste udendørs rulletrappe

Nu tænker du måske. Verdens længste udendørs rulletrappe. Skulle jeg tage halvvejs jorden rundt for at se en rulletrappe? Nu rabler det da vist for dig, Tine….Men Mid-levels rulletrapperne på Hong Kong Island er altså et besøg værd.

Hong Kong er fyldt med enormt høje bygninger og ofte ser man bare de nederste etager ellers ser man det hele på afstand, fx fra et udsigtspunkt. Men på Mid-levels rulletrapperne, får man lov til at se bygningerne fra flere forskellige højder og jeg synes, at det er værd at bruge lidt tid på. Især, hvis du i forvejen er i området.

Rejsetip: I løbet af dagen går de opad, men om aftenen/natten går turen nedad, så planlæg din tur omkring det.

street art Hong Kong

Street art ved Hollywood Road, Ki Ling Lane og Chung Ching Street

Jeg elsker god street art og Hong Kong er fyldt med flot street art! Jeg brugte rimelig lang tid på at gå på opdagelse i gaderne her. Det kan klart anbefales og så ligger det ikke langt fra Mid-Level escalators. Hint hint 😉

Rejsetip: Man Mo templet, ligger i nærheden og er muligvis også et besøg værd.

Tian Tan Buddhaen, Lantau Island, Hong Kong

Billede venligst udlånt af Camilla fra Cammi.dk


Seværdigheder på Lantau Island


Tian Tan Buddhaen

Tian Tan Buddhaen på Lantau Island er en imponerende Buddha statue på 34 meter. Det skulle dermed gøre det til verdens største siddende bronze Buddhaer. Den er ikke lige så stor som Leshan Buddhaen i Kina, men den er stadig imponerende og omgivelserne er fantastiske! Desværre har jeg kun haft mulighed for at se Buddhaen på afstand, p.g.a. tidsmangel, men det gjorde den altså ikke mindre imponerende!

Man kan tage en kabelbane* derop fra Tung Chung MTR station og det er altså en flot tur, som jeg nød rigtig meget første gang, jeg var i Hong Kong. Turen kan bookes her*, og man kan nogle gange spare penge ved at booke online. Men det er også muligt at tage en bus derop fra samme metrostation.

Man kan selvfølgelig også vandre derop, som jeg prøvede på, men desværre måtte opgive. Læs om mine oplevelser her.

Det kan også være værd at overveje at besøge Tai O og måske få et glimt af de lyserøde delfiner i området, nu hvor du er på Lantau Island i forvejen. Jeg vil anbefale, at du vælger at sejle med Hong Kong Dolphinwatch, hvis du vil se delfinerne, da de tager hensyn til dyrene. De sejler onsdag, fredag og søndag.

Hong kong skyline


Seværdigheder i Kowloon


Tsim Sha Tsui Promenaden

På Kowloonhalvøen ligger Avenue of the Stars, Hong Kongs svar på Walk of Fame. Her kan man finde stjerner på flere kendte kinesere. De fleste af os vesterlændinge kender nok de færreste der, men Jet Li er der i hvert fald.

Udover Avenue of the Stars, så kan man også se Hong Kong skyline og Symphony of Lights herfra. Første gang, jeg så Symphony of Lights, var jeg blæst bagover. Det er ok show, men sammenlignet med lysshowet i Singapore, så er det lidt tamt. Vil du shoppe mærkevarer, så er det også i dette område, at du finder mange store brands.

Symphony of Lights er hver aften kl 20 og varer 10 minutter.

kowloon park

flamingo kowloon park

Kowloon Park

Trænger du til lidt ro i det ellers hektiske Hong Kong? Så er Kowloon Park et rigtig godt bud, selvom at tage ud i naturen også er et andet rigtig godt bud. Jeg kan dog rigtig godt lide Kowloon Park. Her er en masse springvand og bænke, hvor man kan sidde og se de lokale dyrke tai chi eller lignende. Men de har også flamingoer i parken! Og en masse andre fugle, men jeg synes, at flamingoerne er de sejeste 😉

udsigtspunkt Hong kong

China Ferry Terminal Observation Deck

China Ferry Terminal Observation Deck ligger forbundet med en gangbro til Kowloon Park. Herfra kan man se Hong Kong Skyline, men modsat til Tsim Sha Tsui, så mødte jeg nærmest ingen mennesker. Jeg ved ikke, om det er det samme under Symphony of Lights, men udsigten herfra er god og er værd at bruge et par minutter på 😉


Markeder i Hong Kong


Hong Kong er fyldt med markeder og der er noget for de fleste! Jeg har selvfølgelig ikke besøgt dem alle, men nedenfor kan du se dem, som jeg har besøgt. Ekstra rejsetip: Skal du købe elektronik, så kan jeg anbefale Sim City nær Ladies Market, der er priserne lavere end i de fine shoppingcentre. Mongkok Computer Centre skulle også være rigtig god.

ladies market i hong kong

Ladies Market

Ladies Market er nok det mest berømte marked i Hong Kong. Her kan du købe alt fra guldfisk til falske mærkevarer. Her sidder fattige også tit og spiller musik eller synger i håb om at tjene lidt penge. Personligt så synes jeg, at det er meget crowded.

Man bliver hurtigt “overfaldet” af sælgere og meget af tingene på markedet, kan man finde de fleste andre steder. Men vil du forbi, så kan jeg anbefale, at du kommer efter kl 13 og gerne inden det bliver mørkt, så er det ikke så crowdet.

Åbent: Hver dag kl 12.00-23.00

temple street night market

Temple Street Night Market

Jeg kan væsentlig bedre lidt Temple Street Night Market end Ladies Market. Måske fordi der ligger mange gode spisesteder lige op af markedet 😛 Jeg ved det ikke. På Temple Street Market sælger de mange af de samme ting på Ladies Market, men markedet er lidt større og mindre besøgt, da jeg var der….

Åbent: Hver dag kl 17.00-23.00 (det skulle dog være bedst kl 19.00-22.00)

Upper Lascar Row/Cat street

Upper Lascar Row/Cat street

Upper Lascar row, også kendt som cat street, er en lille gade som ligger gemt lidt væk fra hovedvejene på Hong Kong Island. Her finder du en masse boder som sælger antikviteter. Her kan du finde bøger, smykker, nøgleringe og meget mere.

Jeg ved ikke om tingene er mere originale end dem, du finder på Ladies Market osv, men det virkede mere “ægte”, da de ikke blev solgt side om side med kopier af fodbold t-shirts og andre genuinely fake souvenirs…Men den lille gade er helt klart et besøg værd, om ikke andet, så bare for et kig.

Åbent: Kl 11.00-18.00


Andre oplevelser i Hong Kong


vandring i Hong Kong

Lantau Trail eller en anden vandretur

Hong Kong har mange forskellige vandreruter og det er helt klart værd at bruge noget tid i naturen, når man besøger Hong Kong. Selv gik jeg en del af de 70 km lange Lantau Trail. Jeg gik efter at gennemføre section 1-3, som går fra Mui Wo til Tian Tan Buddhaen.

Jeg havde læst på en blog, at section 1-3 burde vare 3,5-4 timer, men ifølge officielle medier burde det tage 6-6,5 time. Men jeg tror ikke, at der er taget højde for varmen om sommeren, for efter 6 timer var jeg stadig flere km fra Buddhaen. Jeg valgte at give op, da min krop var alt for udmattet. Ruten er utrolig smuk, men en anden gang ville jeg nok hellere starte ved Buddhaen og gå ned til Mui Wo.

Andre muligheder kunne være Lamma Island, Suicide Cliff, Lion Rock eller Dragon’s Back.

hong kong island

star ferry i Hong Kong

Tag en sejltur med en Star Ferry

Star Ferry er de ikoniske gamle færger fra Hong Kong. De koster få kroner at bruge og er simpelthen indbegrebet af Hong Kong. Du kan ikke tage til Hong Kong uden at prøve dem! Det er væsentlig billigere end et cruise, men det er bestemt også romantisk.

Spis dig i gennem Hong Kong

Hong Kong har en helt fantastisk madscene, uanset om du er til street food eller high class mad, så kan du finde det i Hong Kong. Nedenfor kan du se nogle af de gode spisesteder, hvor jeg har spist i Hong Kong.


Hvor skal man spise i Hong Kong


Mammy Pancake

Da jeg var på Temple Street Market, faldt jeg over et kæmpe skilt som reklamerede med michelinanbefalet vafler. Nu er Hong Kong kendt for deres egg waffles og her havde de en Hong Kong vaffel, så jeg ofrede mig for bloggens skyld og selvfølgelig kun for bloggens skyld og prøvede stedet. Jeg prøvede en HK style pancake med smør, kondenseret mælk, peanut butter og sukker. Det lyder lidt ulækkert, men hold nu op, hvor var det bare lækkert! Og bare rolig, der er en masse smagsvarianter – lige fra banan til gris. Så mon ikke, at du kan finde noget, som du kan lide?

Der findes syv Mammy Pancakes i Kowloon og på Hong Kong Island, så det er bare om at finde den nærmest dig. De holder dog åbent på forskellige tidspunkter, men de har alle åbent mellem 13-22, nogle åbner tidligere og andre lukker senere 🙂

Tim Ho Wan

Tim Ho Wan er en af verdens billigste michelinstjernede restauranter (sammen med et par i Singapore). Det var dog ikke der, hvor jeg fik mit bedste måltid i Hong Kong, selvom deres dumplings var gode. Dog har jeg hørt fra Sanne, at det handler om at bestille det rigtige, så der er jo ikke andet for, at jeg må til Hong Kong igen og spise, indtil jeg finder det rigtige.

Hun anbefaler, at man bestiller Baked BBQ Pork Buns, Pan fried green pepper filled with minced fish, Char Siu Cheong (BBQ Pork Rice Noodle Roll), Har Cheong (Shrimp Rice Noodle Roll) og Pork Dumplings in Hot and Spicy Sauce.

Tim Ho Wan ligger også flere steder i Kowloon og på Hong Kong Island og der er åbent 24 timer i døgnet.

Rejsetip: Der kan være en rigtig lang kø ved Tim Ho Wan, så du kan med fordel bestille som takeaway i stedet, så får du noget at spise væsentlig hurtigere.

macau restaurant

Macau Restaurant

Macau Restaurant er en travl restaurant og det er ikke usædvanligt, at du bliver placeret ved samme bord som en eller flere fremmed. Jeg prøvede deres bolle med smør og kondenseret mælk samt deres milk tea og en af de portugisiske tærter.

Alt sammen var lækkert og stadig i et rimelig prisniveau. Der er selvfølgelig også supper, karry og andre asiatiske retter. Jeg blev bare nødt til at smage bollerne med smør og kondenseret mælk en gang, da det er en ret traditionel morgenmad i Hong Kong.

Der findes to Macau Restaurant i Hong Kong. Jeg prøvede den på Lock Road, som har åbent 6.30-22.00.

Generelt ligger der mange gode restauranter på Lock Road, men ellers har min veninde, Camilla, også nogle anbefalinger her og anbefalinger til syv retter som man skal prøve i Hong Kong her.

Cheung Hing Kee Shianghai pan fried bun

Dette var uden tvivl det bedste måltid, jeg fik i Hong Kong! Jeg drømmer stadig om nogle pan fried buns i dag. Hvis bare de leverede til Danmark….Det er lidt ala en dumpling med svinekød, suppe og en masse krydderurter i. Jeg overvejede faktisk, om jeg skulle spise alle mine måltider der. Men lad vær med at tage en kæmpe bid, så du sprøjter suppe udover det hele, som jeg gjorde, haha.

Der er også flere restauranter. Jeg prøvede den på Lock Road. De fleste restauranter har åbent kl 10-22, nogle åbner tidligt, mens den i Wai Chan lukker allerede kl 20.


Hvor skal man bo i Hong Kong?


Hotel i Hong Kong

ovolo southside

Venligst udlånt af Camilla

Et luksuriøst hotel i Hong Kong

Er du til lidt mere luksus, så er Ovolo Southside* måske noget for dig? Det er anbefalet af Camilla fra Cammi.dk og Anders og Laura fra Afterglobe. Værelserne skulle være store (i hvert fald af Hong Kong standarder). Der skulle være fri minibar, lækre toiletartikler og så skulle man få en lille gave ved ankomst. Værelserne har store vinduer og nogle af dem har fantastiske udsigter til bjergene i nærheden. Morgenmaden skulle være fænomenal med nespresso, god te, frugt, brød, croissanter, juice, kaffe, pålæg, æg, sandwich und alles.

Tjek priser her*

Et billigt hotel i Hong Kong

Første gang, jeg var i Hong Kong, boede jeg på hotellet Evergreen hotel*. Det ligger i Kowloon og i gåafstand fra mange attraktioner, så som Temple Street Night Market (1 minut), Kowloon Park (8 minutter) og havnepromenaden (15 minutter). Der er en ok morgenmadsbuffet med flest asiatiske retter. Værelserne er rene og pæne, dog lidt små, men værelser er små i Hong Kong. Selvom det dog ligger i travle Kowloon og tæt på mange attraktioner, så er der ret stille på værelset. På værelset er der køleskab, hårtørre, tv, aircondition, shampoo og gratis wifi.

Tjek priser her*

hostel hong kong

Hostel i Hong Kong

Lad mig bare sige det med det samme. Hostels er ikke billigt i Hong Kong. Godt nok rejste jeg i højsæsonen, men jeg betalte over 500 kr for tre nætter (170 kr/nat)! Og så var det et mikro værelse, jeg fatter stadig ikke, hvordan de fik klemt sengepladser derind….Men jeg boede på Rainbow Lodge HK*, som har en perfekt placering lige ved Nathan Road og i gå afstand fra mange attraktioner. Der er et lille køleskab i fællesområderne, så du kan købe lidt mad og have det, men der er desværre ikke et køkken. Fællesområdet har et TV, udsigt over Nathan (dog kan man ikke høre larmen) en kæmpe sofa og det er let at møde andre rejsende. Der er te, kaffe og rent drikkevand. Jeg ville bo her igen.

Tjek priser her*

Skal man købe et Octopuskort?


I Hong Kong findes der et Octopuskort. Det kan bruges til alt offentlig transport, men også til restauranter, 7/11 og meget mere. Mange rejsende spørger om det kan betale sig at købe.

Personligt har jeg ikke købt det, da jeg gik rundt til det meste og fordi jeg ikke helt vidste, hvor man kunne købe det henne. Men det er smart! Du er fri for at hæve kontanter og stå med kontanter for at købe billetter (i busserne giver de heller ikke byttepenge).

Man kan købe et lokalt kort, hvor man betaler 50 Hong Kong dollars i depositum, som man får tilbage, når man afleverer kortet igen eller man kan købe et turistkort, hvor man ikke betaler et depositum og man derfor kan beholde kortet.

Jeg ved ikke, om der er en anden forskel på de to kort. Kortet kan købes i lufthavnen, på metrostationer, ved flere færger og busterminaler. Flyver du til Hong Kong, så kan du også forudbestille kortet her* og så skal du bare hente det i lufthavnen.


Hvordan kommer man til/fra Hong Kong lufthavn?


Med bus til Hong Kong lufthavn

Bussen er nok den billigste måde at komme til/fra Hong Kong lufthavn. Det koster fra 15 HKD (cirka 13 kr) og helt op til 45 HKD (38 kr). Det er også en fin måde at se byen på. Dit hotel/hostel kan helt sikkert fortælle dig, hvilken bus der er nærmest ellers kan du se en komplet oversigt her. Vær forberedt på at køerne til busserne kan være lange og at det kan være en god idé at vide hvilken terminal du skal til, da der kan være langt mellem terminalerne.

Lufthavnsekspress

Lufthavnsekspressen er nok den hurtigste måde at komme til/fra lufthavnen. Det koster mellem 70-115 HKD (60-98 kr), dog 64-110 HKD (55-85 kr) med et octopuskort, alt efter hvor du skal hen i Hong Kong. Nogle gange kan de også bestilles endnu billigere online, jeg har set billetterne helt ned til 37-64 kr her*. Ekspressen kører til Tsing Yi Station, Hong Kong Station og Kowloon station, hvorfra der er gratis shuttlebusser til flere hoteller.

hong kong taxa

Taxa/privatchauffør

Er man flere der rejser sammen, så kan det måske være billigere at hoppe ombord på en taxa. Det kommer selvfølgelig an på, hvor man skal hen og hvor mange man er. Du kan se en liste over cirka priser her. Vær dog opmærksom på at taxachaufførerne ikke altid kender dit hotel, selvom de siger, at de gør, så det er muligt, at du skal sidde og hjælpe chaufføren en smule med google maps eller maps.me. Alternativt kan du booke en privat chauffør her*, det koster fra 366 kr.


Kort over Hong Kong


Støt gerne bloggen ved at booke dine overnatninger gennem mine reklamelinks til hotels.com* og booking.com* samt oplevelser gennem getyourguide*, udstyr gennem Friluftsland* og produkter gennem Matas* (reklamelinks er markeret med *). Det koster naturligvis ikke dig ekstra. Du kan også følge med på Facebook og instagram eller tilmelde dig nyhedsbrevet. På forhånd tak!

Mere fra Hong Kong og Kina

2 Comments

  • Dejligt indlæg Tine! Jeg overvejer selv meget kraftigt at hoppe ud på en solo rejse. Måske endda starte en blog som din, efter du har inspireret mig 🙂 Håber alt går vel hos dig

    • Tusind tak, Hong Kong er også en dejlig by Dejligt at du er blevet inspireret. Det går godt, tak

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *