Nogle gange kan man have lange transit tider når man flyver, særligt hvis man er sent ude og gerne vil have den billigste billet. Jeg havde engang i 9 timer i Hong Kong på vejen hjem fra Australien og fik set utrolig meget på kort tid!


9 timer i Hong Kong

Ankomst til Hong Kong lufthavn

Jeg ankom til Hong Kong om formiddagen og skyndte mig gennem immigration, så hurtigt jeg kunne. Dernæst købte jeg en returbillet til Kowloon med eksprestoget. En “same day return” kostede 90 $HK (80 kroner), hvorimod af en almindelig returbillet kostede 160 $HK (140 kroner). Togturen tager omkring 25 minutter.

lang mellemlanding i Hong Kong

På toppen af Victoria Peak

Fra Kowloon hoppede jeg ombord på et tog til Hong Kong Island. Jeg kom til Hong Kong Park og fulgte skiltene til Victoria Peak, en af de mest kendte seværdigheder i Hong Kong.

Jeg tog den hyggelige sporvogn til toppen og blev noget overrasket over at finde det ene shoppingcenter efter det andet. Det havde jeg ikke lige forstillet mig…Det var egentlig lidt ærgerligt. Udsigten var jo fantastisk og junglen utrolig smuk, men stedet var overplastret med restauranter, shopping og souvenirbutikker. I stedet burde de have lavet et mere afslappet sted, hvis du spørger mig. Men udsigten var dog stadig turen værd!

Et par lokale spottede mit spejlreflekskamera og pludselig ville de alle have mig til at tage deres billede…

Hong Kongs jungle

Hong Kongs jungle

Jeg havde på forhånd læst, at der skulle være et fedt trek i junglen omkring Victoria Peak, men jeg kunne ikke lige finde vejen. Så jeg gik ind på et turistkontor for at spørge dem om trekket. De kiggede på mig, som om at jeg lige havde fortalt at jeg ville gå jorden rundt. De svarede: “Jeg ved ikke noget om noget trek, men hvorfor vil du trekke i junglen når vi har alle disse shoppingcentre?”

Victoria Peak

Jeg besluttede mig derfor selv at finde et trek i junglen og endte næsten oppe på privat grund. Heldigvis, blev jeg lige reddet af en kinesisk mand før jeg kom i problemer!

Jeg gik ikke længe før jeg fandt en lille sti, som førte ind i junglen. Stien var ikke lang, men for et øjeblik var jeg væk fra Hong Kongs larm. Jeg fandt senere ud af at det trek jeg havde læst om hedder Peak circle walk og går hele vejen ned af bjerget fra Victoria Peak.

women's market i Hong Kong

Hong Kongs shoppingstier

Jeg besluttede mig for at tage til Women’s market i Kowloon. Jeg har før været i Hong Kong og Women’s market samt Victoria Peak var nogle af de ting, som jeg ikke fik set første gang.

Jeg havde hørt meget om Women’s market. Det var stort og fuld af liv, men det var som så mange andre markeder – fuld af billige kopivarer, plastisk legetøj, billige plastisk armbånd og et par små skatte hist og her.

Hong Kong skyline

Farvel til Hong Kong

Jeg besluttede mig for at gå ned til Kowloons havnefront hvorfra man kan se til Hong Kong Island. På vejen kunne jeg lige pludselig genkende store dele af Hong Kong. Da jeg var i Hong Kong første gang boede jeg med min familie på et hotel i Kowloon og hverdag gik vi ned af den samme vej. Det var lidt sjovt at kunne genkende dele af Hong Kong! Jeg kunne nyde udsigten fra havnen lidt før jeg skulle mod toget tilbage til lufthavnen.

Til en anden gangs skyld, så vil jeg nok lave lidt mindre på samme tid, så jeg ikke skal stresse nær så meget for at nå de ting jeg gerne vil.

Støt gerne bloggen ved at booke dine overnatninger gennem mine reklamelinks til hotels.com* og booking.com* samt oplevelser gennem getyourguide*, udstyr gennem Friluftsland* og produkter gennem Matas* (reklamelinks er markeret med *). Det koster naturligvis ikke dig ekstra. Du kan også følge med på Facebook og instagram eller tilmelde dig nyhedsbrevet. På forhånd tak!

Mere fra Hong Kong og Kina

8 Comments

 • Jeg må ærlig indrømme at jeg gør alt for at undgå lange mellemlandinger. Også selv om det betyder at jeg skal betale lidt ekstra.
  Jeg synes nu om dag er der mange direkte fly også på lang distance ruterne. Jeg har 1 gang fløjet fra Tokyo til København via Dubai hvor jeg ventede 4-5 timer. Jeg valgte denne billet fordi den var næsten 800 kr billigere end at flyve med SAS men på afrejse dagen var prisforskellen under 100 kr. Så det gør jeg bare ikke igen for det var ikke de sparede penge værd for en 6 timer længere flytur end hvis jeg bare havde fløjet direkte.
  Hvis det er planlagt for at få mere ud af sin tur er det en god ide, men når man bare gerne vil hjem foretrækker jeg at flyve direkte også selv om det koster lidt ekstra.

  • Jeg vil også klart foretrække at flyve direkte og har bestemt ikke noget i mod at betale lidt ekstra for færre timers mellemlandinger, men i dette tilfælde ville det blive et par tusind kr dyrere at mindske mellemlanding og det har jeg desværre ikke lige råd til 😉

 • Jeg hader bare lange mellemlandinger, de er dræbende 🙂 Men Tine du fik da en masse ud af dine 9 timers mellemlanding. Hold da op! Fed by, vi er vilde med pulsen, mangfoldigheden og stemingen i denne by, som heldigvis ikke er så “kinesisk” endnu 🙂
  Sjov refleksion omkring The Peak. Lige vores tanker. Kører derop med en gamle kabelbane og ende midt i et moderne shoppingscenter. Skuffende 🙁 Udsigten fejlede dog intet 🙂

  • Også mig, men synes faktisk et eller andet sted end 9 timer var bedre end fire. For så kunne man i det mindste komme ud af lufthavnen, få lidt frisk luft og få lavet lidt 🙂 Ja, men det var måske også lige en anelse for meget 😉 Ja, det er virkelig en anderledes by! Virkelig en fed by med det bedste fra vesten og østen 🙂 Ja, jeg forstår ikke helt alle deres shopping, det havde da været federe med en flot plads omgivet af natur med nogle bænke hvorfra man kan nyde udsigten eller lignende 🙂 er glad for at jeg ikke er den eneste 😉

  • Mange tak, Mette. Jeg er også selv overrasket over hvor meget jeg fik ud af det og når jeg nu skulle have en lang mellemlanding, så var det jo meget rart at jeg kunne nå at opleve noget. Jeg vil også helst undgå lange mellemlandinger, hvis jeg kan, men i dette tilfælde ville det blive flere tusind kroner dyrere. Men så var det som sagt fedt, at jeg alligevel havde tid til at opleve noget 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *