Taipei var virkelig en by, som slog benene væk under mig. Den var meget anderledes fra alle andre steder, som jeg nogensinde har besøgt og jeg var forelsket med det samme!

Du tror måske ikke, at der er så meget at lave i byen? Men det er der og der er masser af gode grunde til at besøge Taipei!

Her har jeg samlet mine bedste tips til byen – lige fra seværdigheder og vandreture i Taipei til lækre spisesteder, så du kan få den bedst mulige tur!

taipei

Reklamelinks er markeret med *

Støt gerne bloggen ved at booke dine overnatninger gennem mine reklamelinks til hotels.com* og booking.com* samt oplevelser gennem getyourguide* og udstyr gennem Friluftsland* (reklamelinks er markeret med *). Det koster naturligvis ikke dig ekstra. Du kan også følge med på Facebook og instagram eller tilmelde dig nyhedsbrevet. På forhånd tak!


Gode spisesteder i Taipei


night market taipei

Et hvert night market

Taipei er fyldt med madmarkeder også kaldt night markets. Her kan du smage alverdens mad! Prøv lidt sprødstegt kylling, mango is, supper og lokale retter, som du helt sikkert ikke har smagt før. Der er masser af forskelligt mad, så du kan helt sikkert finde noget som behager din smag 🙂

Du kan se en komplet liste over night markets i Taipei her

dumplings taipei

Din Tai Fung

Da jeg kom til Taipei, så fik jeg at vide af mit hostel, at jeg simpelthen ikke kunne gå glip af denne verdens berømte restaurant (jeg havde dog aldrig hørt om den)!

Den startede i Taipei, men findes nu over store dele af Asien og de kan altså finde ud af at lave gode dumplings! De har et utrolig stort udvalg af dumplings – egentlig er det rimelig få forskellige typer, men med forskelligt fyld. Jeg vil anbefale, at du kommer udenfor de “normale” spise tidspunkter (omkring kl 18-19.30) eller bestiller takeaway ellers kan du komme til at vente rigtig læææænge

Flere lokationer – selv besøgte jeg den i Taipei 101

Dumplingsbod med ukendt navn (貴陽餃子館)

Vi fandt en lille dumplingsbod nær vores hostel. Desværre har street food boder i Taipei sjældent et navn eller en præcis adresse, men vi fandt en lille dumplingsbod og endte med at tømme det hele – 50 dumplings for 60 kroner og heldigvis smagte de virkelig godt! Specielt de steget. Det er en meget lille bod, som er let at overse, så gå efter adressen!

Adresse: No. 85, Kangding Rd, Wanhua District, Taipei City (台北市萬華區康定路85號)

vegetarisk mad i taipei

Vegetarisk restaurant med ukendt navn (和風屋 和風屋日料)

I Taipei fik jeg hurtigt en hostel familie, og en i gruppen var altså vegetar. Derfor gik jagten ind på en vegetarisk restaurant, og vi fandt denne. Desværre er menukortet på kinesisk, uden billeder, og personalet taler vist ikke så godt engelsk, så måske du skulle sørge for at gøre brug af Google translate. Men maden er altså besværet værd! 😊

Adresse: 115 Guiyang street, Taipei City, Wanhua District, (台北市萬華區貴陽街二段115號之20)


Kulturseværdigheder i Taipei


Taipei er noget for sig selv, et miks af traditionel kinesisk og moderne asiatisk og vestlig kultur – lidt ala Hong Kong og så alligevel langt fra! Taipei er renere, og folk er mere nysgerrige på dig. Anyway, så er det en kulturel oplevelse bare at gå ned af gaden, men byen har også store kulturelle seværdigheder, som er værd at rejse efter! Her er de som gjorde størst indtryk på mig:

Chiang Kai-shek Memorial Hall

Chiang Kai-shek Memorial Hall

Chiang Kai-shek Memorial Hall var den første attraktion, som jeg oplevede i Taipei og nok også det første sted, hvor jeg forelskede mig i Taipei! Chiang Kai-shek Memorial Hall er et monument for den tidligere taiwanesiske præsident Chiang Kai-shek og er på rigtig mange måder storslået.

Hver hele time er der vagtskifte, som skulle være værd at opleve. Omkring bygningen ligger der en smuk park, som også er værd at besøge og den storslået Liberty Square og så er det gratis! Lige noget for backpacker i Asien!

longshan temple

Longshan Temple

Skal du kun besøge et tempel i Taipei, så anbefaler jeg at det bliver Longshan templet! Alle fortalte mig, at Longshan var the temple to go to og de havde ret. Det var enorm smukt og fuld af liv. Over det hele gik folk med røgelsespinde og bad.

Hele templet summede af fred og spiritualitet. Templet er fyldt med drager på taget, relieffer, smuk arkitektur og en ret så fin ting foran, som jeg ikke vil afsløre her, bare tag dertil 😉

Overvej også National Palace Museum, andre templer, Taipei Museum of Contemporary Art og Huashan 1914 Creative Area.


Parker og natur i Taipei


Jeg elsker parker og natur og synes, at det er særlig vigtigt, at storbyer har et pusterum væk fra larm og trafik. Heldigvis har Taipei masser af grønne områder, som klart er værd at besøge! Der er ikke blot ro, men de er også enormt smukke! Det var også klart noget af det som gjorde, at jeg var vild med Taipei og jeg tror hurtigt, at du vil forstå hvorfor!

Bitan Scenic Area

Bitan Scenic Area

Det var lidt et tilfælde, at jeg endte i Bitan Scenic Area. Jeg havde set på et kort at der skulle være et vandfald i nærheden af Bitan station, så valgte at tjekke det ud.

Jeg kendte absolut ikke noget til området på forhånd og fandt ikke vandfaldet (jeg er faktisk overhovedet ikke sikker på, at der er et vandfald i området), men naturen var smuk langs floden og det var helt klart et besøg værd!

Her var ikke mange besøgende og jeg var faktisk den eneste turist, men er virkelig glad for at jeg endte med at gå en tur i området. Jeg mener bare – se lige den flod og de klipper!

Maokong, Taipei

 

 

 

Maokong

Maokong er et fantastisk smukt naturområde i bjergene! Jeg elsker bare bjerge. Det var engang det største område for te plantager i Taipei og er i dag kendt som et af de bedste steder at drikke te i Taipei.

Der er mulighed for både at trekke i området eller/og tage en gondol til og fra toppen. Pesonligt vil jeg anbefale at tage gondolen op og gå ned. Billetter til gondolen kan købes på forhånd her (reklamelink). Vil du opleve smuk natur i Taipei, så er Maokong endnu en sikker vinder!

Tip: Kombinér evt din tur til Maokong med en tur i zoologisk have, den er rigtig billig og skulle være god

Læs også om mine oplevelser nær Maokong

taipei skyline

Elephant Mountain

Er du til trekking, så er Elephant Mountain lige noget for dig! Trekket er relativ kort men tager dig alligevel gennem et frodigt område og væk fra larmen (selvom Taipei egentlig er rimelig stille). Du får den bedste udsigt over byen og Taipei 101, så det er også en oplagt mulighed for at få taget et billede! Du kan ikke tage til Taipei uden at besøge Elephant Mountain.

Rejsetip: Kom gerne noget tid før solnedgang, så får du den bedste udsigt til solnedgangen i Taipei, men du er altså ikke den eneste der. Der er ligeledes to stier mod toppen, så jeg anbefaler at du tager den ene op og den anden ned. Og kom gerne i bedre tid end jeg gjorde 😉

Læs om mine oplevelser ved Elephant Mountain

botanisk have i taipeiLotussøen

Taipei Botanical Gardens

Botanisk have er en fin lille park, som ligger tæt på Chiang Kai-Shek Memorial Hall og er fyldt med smukke blomster, eksotiske frugter og så har den en lotussø fyldt med lotusblomster. Det er endnu et dejligt frirum, som klart er et besøg værd!

Der er ikke mange turister (det er der generelt ikke i Taipei), så det er stadig lidt af en hidden gem 🙂

Overvej også: Beitou Hot Spring, Yangmingshan og Daan Forest Park


Andre oplevelser og seværdigheder i Taipei


Shopping i Taipei

Besøg Ximending

Ximending (kaldes også Ximen) er Taipeis svar på mini-Japan, måske endda Asiens svar på Times Square, og shoppingmekka. Det er lige som jeg forstiller mig Japan – fyldt med store lysende billboards, manga og en masse butikker.

Skal du shoppe i Taipei, så er der god mulighed for, at de har det du søger i Ximen. Her er også spækket med temarestauranter, streetfood, street art og andet spændende. Bydelen er klart et besøg værd også selvom du ikke skal shoppe.

Læs også: Når en katastrofe forhindrer en anden – reddet af en tyfon i Taipei

Spis på en temarestaurant

Taipei har et hav af temarestauranter, så ønsker du at få en oplevelse udover dit måltid, så besøg en hospitalsrestaurant, en toiletrestaurant eller hvad du nu ellers kan finde på. Så får du helt sikkert få et godt grin og et måltid mad. Mange temarestauranter virker umiddelbart lidt dyre, men ofte skilter de med prisen for et måltid der kan deles af to, så er det ikke meget dyrere end streetfood.

Læs også: 10 gode grunde til at besøge Taipei

taipei, taiwan

Taipei 101

Du kan ikke komme udenom Taipei 101 når du besøger Taipei. Taipei 101 er Taiwans højeste bygning med 106 etager (101 over jorden). Den er 505 meter høj og dermed verdens anden højeste bygning (den højeste i 2004-2009). Den brager mod himlen i Taipei og kan ses fra store dele af byen. Derudover er den faktisk også elegant og meget pænere end Burj Khalifa (verdens højeste bygning i Dubai), hvis du altså spørger mig 😉 For 130 kr kan du komme op i toppen og se udsigten. Billetter kan bookes på forhånd her (reklamelink).

Alternativt, kan man spise/drikke kaffe på Starbucks på 35. etage. Bemærk at du skal bruge 200 TWD (cirka 42 kroner) og skal bestille tid i forvejen. Dette gøres på telefonnummer +886 2 8101 0701 (få evt dit hotel/hostel til at reservere for dig)

Tag på rejefiskeri

Hvis du endnu ikke har fundet ud af det, så tilbyder Taipei en masse forskellige oplevelser, og flere af dem kan godt være lidt absurde. Men ja, du kan prøve rejefiskeri midt i centrum af Taipei.

Du betaler 350 TWD (cirka 70 kroner), og så får du lov til at fiske løs af rejer i en time, og det kan man naturligvis gøre hele døgnet rundt – hvem har ikke lyst til at fiske efter rejer kl 4 om natten? Rejerne bliver naturligvis grillet for dig undervejs, så du kan gnaske løs, mens du fisker. Du vil næsten med garanti være den eneste udlændinge der, men du får næsten med garanti en oplevelse uden lige.

ChuenCheng 春城釣蝦場 nær The National Palace Museum er et af de mest kendte steder for rejefiskeri.

gåtur i taipei

Tag på en “Free” walking tour

Som i så mange andre byer, så byder Taipei selvfølgelig også på en “free” walking tour, hvor lokale unge bruger nogle timer på at vise dig deres favoritsteder i byen. Du betaler ikke andet end drikkepenge for turen, så du kan selv bestemme hvor dyr/billig din tur skal være.

Med andre ord, så kan du virkelig komme i dybden med byen og opdage nogle steder, som du ikke selv ville kunne finde. Jeg er selv vild med “free” walking tours, så kan kun anbefale dem! Men jeg nåede desværre ikke på denne tur.

Læs mere om turene på Tour Me Away og find den tur som passer til dine interesser


Hvor skal man bo i Taipei?


Meander - et godt hostel i Taipei

Taipei er kæmpestor og der er masser af forskellige områder at bo i. Selv boede jeg på:

Meander Taipei Hostel

*Jeg fik mine overnatninger på Meander gratis, men er selvfølgelig ærlig om mit ophold, og jeg vil med glæde betale for at bo der en anden gang. Desuden er linket foroven et reklame-/affiliatelink, så jeg tjener lidt, hvis du booker gennem mig. Jeg håber at du vil støtte bloggen på den måde. På forhånd tak 🙂

Det ligger i gåafstand fra centrum af Ximending, så det var tæt på et spændende byliv, men langt nok væk til at være stille. Det lå tæt på en metrostation og i gåafstand fra nogle attraktioner. De har mange gratis ture i løbet af ugen, så der er god mulighed for at møde andre backpackere og opleve spændende dele af Taipei med en dygtig guide. Hostellet var pænt og rent, atmosfæren var god og personalet var rigtig søde, så jeg ville klart bo der igen.

Skal du ikke lige bo på hostel eller på Meander, så kan jeg anbefale at bo i Ximending eller i et af de lidt mere centrale steder som Zhongshan, Xinyi og Zhongzhen, som er lidt dyrere områder at bo i. Generelt, så bo rimelig tæt på en metrostation, så er det hurtigt og let at komme rundt.

Støt gerne bloggen ved at booke dine overnatninger gennem mine reklamelinks til hotels.com* og booking.com* samt oplevelser gennem getyourguide*, udstyr gennem Friluftsland* og produkter gennem Matas* (reklamelinks er markeret med *). Det koster naturligvis ikke dig ekstra. Du kan også følge med på Facebook og instagram eller tilmelde dig nyhedsbrevet. På forhånd tak!

taipei lufthavn


Sådan kommer du til/fra lufthavnen


Metro – Tag den lilla linje fra Taipei Main Station. Pris omkring 33 kroner. Det tager cirka 40 minutter til lufthavnen med metro.
Bus – Der kører busser fra Taipei Main Station for cirka 26 kroner alt efter selskabet. Det tager cirka 50 minutter til lufthavnen med bus.
Taxa – Koster 179-218 kroner for at komme til lufthavnen fra Taipei Main Station

Flere inspirerende indlæg fra utrolige Taiwan

4 Comments

  • Super fin guide! Har så gerne ville besøge Taipei lige siden, jeg boede i Hong Kong. Har dog endnu ikke haft muligheden for at komme forbi, men byen står helt klart allerhøjst på min liste lige nu!
    Og hvor sjovt, at Din Tai Fung stammer derfra. Det er et af mine yndlings spisesteder i Kina og Hong Kong (:
    Camilla | http://cammi.dk

    • Mange tak, Camilla! Det er jeg glad for at høre! Taipei er virkelig også en spændende by, som på mange måder minder om Hong Kong og så alligevel er så anderledes 🙂 Jeg kendte ærlig talt ikke meget til Taipei, men kunne stoppe der eller i HK på vej til Australien. Jeg har tidligere været i Hong Kong, så tænkte at jeg lige så godt kunne prøve noget nyt og det var jo heldigvis en god beslutning! Men jeg vil nu også gerne til Hong Kong igen en dag 🙂 Jeg må være ærlig og sige at jeg faktisk ikke kendte den før de nævnte den på hostellet, men forstår godt at det er en favorit hos dig – det er jo vildt lækkert!

  • Hej Tine. Tusind tak for din gode guide! Den er meget informativ og var til stor hjælp, da vi rejste rundt i Taipei! Vi blev først inspireret til at besøge byen gennem dine indlæg, men guiden var virkelig en stor hjælp til at finde alle de gode oplevelser! Så tusind tak!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *