Jeg har rejst alene i over 10 år og har efterhånden prøvet mange ting. Jeg har rejst alene i over 20 lande på seks kontinenter, jeg har vandret alene i Kina, Nepal, Tyskland og mange andre steder. Jeg har bungyjumpet i Sydafrika, fået lift af fremmede i Vestaustralien og har gjort mange andre seje ting alene, men det tog mig 10 år at tage på et solo roadtrip.

roadtrippe alene

Godt nok har jeg kørt alene i bil i Lüneburger Heide i Tyskland, men hovedformålet med den tur var ikke et roadtrip rundt i landet. I mange år har jeg ikke turde roadtrippe rundt alene, for hvad nu hvis man kommer ud for en ulykke eller går i stå in the middle of nowhere?

Særligt i Australien kan der være langt til den næste by, og nogle steder kan der gå rigtig lang tid, før man møder den næste bil. Men da jeg boede i Cairns gik det op for mig, at jeg enten måtte roadtrippe alene eller misse mange af de steder, som jeg rigtig gerne ville opleve, da ingen af mine venner havde tid til et længere roadtrip.

Så jeg kastede mig ud i det, og det gik heldigvis rigtig godt, så jeg nu har fået mod på at roadtrippe alene igen en anden gang! Her er mine bedste tips til et succesfuldt solo roadtrip.

Elinjaa falls

Download et offline kort

Jeg har altid et offline kort, når jeg rejser. Man ved aldrig, om man kommer et sted uden signal, der findes fx stadig mange steder i Australien, hvor signalet er dårligt (Telstra er i øvrigt telefonselskabet med bedst dækning i Australien).

Så giver det en tryghed at have et kort som fungerer uanset hvor man er. Jeg bruger selv maps.me. Husk dog at downloade kortet over det område, som du skal til, mens du stadig har internet.

Se også hvilke andre apps jeg normalt bruger på en rejse.

roadtrip i australien

Hold den daglige køretur rimelig kort

Det kan være hårdt at køre i et fremmed land, hvor man ikke nødvendigvis kender vejene, hvor man kører gennem bjerge, smalle veje osv. Som chauffør i et nyt land er der meget, som man skal koncentrere sig om!

Derudover skal man jo selv finde vej, hvis man rejser alene. Det kan være hårdt, også selvom man tager pauser! Og man kan jo ikke lige skifte chauffør, når man bliver træt. Så skal man enten tage en lur, holde en lang pause eller stoppe for dagen, når man bliver træt.

Det kan være enormt farligt at køre, når man er træt, og det vurderes, at sandsynligheden for en ulykke fordobles, hvis man kører mere end 8 timer.

Selv vil jeg anbefale, at man sigter efter en 4-6 timers køretur om dagen, for strækningerne tager stort set altid længere tid at køre end hvad google maps siger. Derudover har man også rimelig tid til at tage pauser, detours og stoppe ved det udsigtspunkt, som man aldrig har hørt om og pludselig ser et skilt om.

welcome bay, fitzroy island

Hav en god playliste, en lydbog, podcast eller lignende

Det kan hurtigt blive meget stille, hvis man kører mange timer alene. Derfor kan det anbefales at have en god playliste, lydbog, podcast eller lignende, som du kan lytte til, mens du kører.

Det skal naturligvis ikke være sådan, at du mister koncentrationen, mens du kører, fordi du lige skal lytte til en spændende podcast eller lignende. Personligt kan jeg ikke koncentrere mig om en lydbog eller podcast, når jeg kører på ukendte veje og evt også skal finde vej. Men jeg er rigtig glad for at lytte til musik, når jeg kører, da det kan hjælpe mig med koncentrationen.

Men du kender dig selv bedst, så du ved også, hvad der virker for dig 😉

Husk også underholdning til aftenerne!

roadtrip i Rockie Mountains i Canada

Overnat steder hvor der også er andre mennesker

Sikkerhed er en af de vigtigste ting, når du rejser, især når du rejser alene. Det gælder også, når du roadtripper alene.

Selv kan jeg godt lide at campere i smuk natur. Derudover kan der være gode penge at spare ved at campere fremfor at bo på hotel, men komforten på et hotel er ofte bedre end på camping. Men jeg vil ikke campere alle steder. Camperer man alene på en parkeringsplads, er man naturligvis mere udsat, end hvis man er på en campingplads med andre mennesker.

Jeg synes i øvrigt også, at det er lettere at falde i snak med lokale og andre rejsende, som kan give en tips til ens rejse, når man bor på en campingplads end når man er på hotel.

I Australien kan man også finde mange gratis pladser eller billige pladser til under 7 dollars (35 kr) per nat. I Australien og New Zealand er campermate god til at finde campingpladser til alle behov og priser.

Salar de uyuni, bolivia

Hav styr på forsikringerne, og hvordan du er dækket

Alle lejebiler og campervans kommer med en minimum forsikring, men det er meget forskelligt, hvad den forsikring dækker. Ofte kan man tilkøbe en ekstra forsikring som dækker endnu bedre, men mange danske rejseforsikringer dækker faktisk tit selvrisikoen, som man har på en lejebil.

Derfor kan det nogle gange betale at tjekke sin rejseforsikring for at spare penge, men det er også godt at vide, hvis den ikke dækker, så man kan tilkøbe mere hos lejefirmaet, så man ikke risikerer at stå med en kæmpe regning, hvis tingene skulle gå galt.

Fortæl nogen om dine planer

Da jeg roadtrippede i Australien, så var mine planer meget løse, og jeg tog det meste dag for dag eller time for time. Dog havde jeg fortalt en ven lidt om mine planer og holdt ellers kontakt med familie, venner og følgere på instagram lidt opdateret på min rejse. På den måde vidste nogle personer, hvor jeg nogenlunde var, hvis tingene gik galt.

Støt gerne bloggen ved at booke dine overnatninger gennem mine reklamelinks til hotels.com* og booking.com* samt oplevelser gennem getyourguide*, udstyr gennem Friluftsland* og produkter gennem Matas* (reklamelinks er markeret med *). Det koster naturligvis ikke dig ekstra. Du kan også følge med på Facebook og instagram eller tilmelde dig nyhedsbrevet. På forhånd tak!

Flere indlæg om at rejse alene

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *