At rejse alene er måske ikke det første valg for de fleste mennesker, især for første gang rejsende, men rejser alene kan være virkelig fantastisk, hvis du er op for det! Her er nogle af de bedste ting ved at rejse alene:

Du bliver mere udadvendt og selvsikker

Du skal være udadvendt for at møde folk, så du er tvunget til at blive mere udadvendt. Du vil møde en masse cool og søde mennesker, der er åbne og ville ikke dømme dig og det vil give et løft til dit selvværd.

Du vil møde en masse nye mennesker

At rejse alene betyder også, at du er tvunget til at møde nye mennesker og få nye venner. Det betyder, at du vil være mere åbne over for nye mennesker, end du ville være når du rejser med andre. Derfor er det sandsynligt, at du vil møde flere mennesker og få flere venner rejser alene end at rejse med andre.

fordele ved at rejse alene

Det kan være lettere at komme tættere på de lokale

Som nævnt ovenfor vil man være mere åben og sandsynligvis mere imødekommende, når man rejser alene. Du vil opleve, at lokalbefolkningen nærmer dig, bare fordi du er alene. Du vil komme til situationer, hvor du skal spørge lokalbefolkningen om hjælp og du kan bare begynde at tale til lokalbefolkningen. Hvis du rejser med en ven, vil du være mere tilbøjelig til snakke mere med din ven end de lokale.

Du vil vokse meget mere

Du er nødt til at gøre alle de beslutninger, mens du rejser alene, betyder det, at du vil være fuldt ansvarlig. Du er nødt til at håndtere alle slags situationer. Du er nødt til at finde et sted at spise og sove hver dag. Du er nødt til at finde vej i nye steder. Du er nødt til at argumentere og tale med lokalbefolkningen, der ikke kan tale engelsk. Du er nødt til at gøre en masse ting selv, men det vil hjælpe dig med at vokse så meget mere.

Læs også: Ulemper ved at rejse alene

Du vil få chancen for at reflektere mere over dit liv

Mens du rejser alene vil du håndtere en masse situationer, og du vil have en masse tid til at reflektere over dit liv og hvad du virkelig ønsker. Du vil lære mere om dig selv inden for et par måneder af rejser end år i Danmark

gode ting ved at rejse alene

Ting er lettere

Ja, du er nødt til at finde ud af alt på egen hånd, men det er også lettere at finde en seng, en busbillet eller andre ting som, at når du er alene end når du rejser med andre.

Du kan være virkelig egoistisk

Dette er en af mine foretrukne ting af rejser alene. Du bestemmer, hvad du vil opleve, hvad du ønsker at spise og hvor du vil gå hen. Der er kun én person, du nødt til at tilfredsstille mens rejser alene: dig selv! Og det er awesome!

Du kan finde folk, der ønsker at gøre de samme ting som dig, fantastisk! Men hvis du ikke bare gå din egen vej, og ingen vil bebrejde dig for det. Du kan gøre hvad du vil (dog ikke ulovlige ting selvfølgelig), når du vil, hvor du ønsker det, alene eller måske med dine nye venner.

Du kan have fantastiske steder helt for dig selv

Hvor fantastisk ville det ikke være at besøge nogle af verdens smukkeste steder og have dem helt for sig selv? Det kan faktisk lade sig gøre når du rejser alene! Du slipper fra larm fra andre mennesker, du kan bruge den tid du vil og kan bare nyde skønheden lige som du har lyst til! 🙂

tips til at rejse alene

Du vil få helt anderledes oplevelser

I og med at du kan have steder helt for dig selv eller komme tættere på lokalbefolkningen betyder også, at du måske vil få nogle helt andre oplevelser end hvis du rejste med en anden. De lokale kender helt sikkert steder, som ikke står i guidebogen og måske endda steder hvor du er den eneste udlændinge. Selv hvis du finder et spot helt for dig selv, uden hjælp fra de lokale. Og den slags oplevelser er noget særligt!

Læs også: At rejse alene er noget man skal lære

Du vil få dit livs oplevelse

Du vil helt sikkert også få dit livs oplevelse, hvis du rejser med en som vil præcis det samme som dig. Men hvor tit vil folk præcis det samme? Hvis du har fundet sådan en, så læser du nok ikke med her 😉 Mit bedste råd er at springe ud i det. Du vil uden tvivl få dit livs oplevelse! Så hvad venter du på? Kom afsted!

Flere indlæg om at rejse alene

2 Comments

  • Jeg er klar på at tage udfordringen, dog har jeg ikke særlig meget erfaring ift. planlægning af rejse. Er der en app eller i hvert fald en lethed, der kan gør rejseplanlægningen mere overskuelig?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *