At rejse alene er måske ikke det første valg for de fleste mennesker, især for første gang rejsende, men rejser alene kan være virkelig fantastisk, hvis du er op for det! Her er nogle af de bedste ting ved at rejse alene:


Fordele ved at være solorejsende


Du bliver mere udadvendt og selvsikker

Du skal være udadvendt for at møde folk, så du er tvunget til at blive mere udadvendt. Du vil møde en masse cool og søde mennesker, der er åbne og ville ikke dømme dig og det vil give et løft til dit selvværd.

Du vil møde en masse nye mennesker

At rejse alene betyder også, at du er tvunget til at møde nye mennesker og få nye venner. Det betyder, at du vil være mere åbne over for nye mennesker, end du ville være når du rejser med andre. Derfor er det sandsynligt, at du vil møde flere mennesker og få flere venner rejser alene end at rejse med andre.

fordele ved at rejse alene

Det kan være lettere at komme tættere på de lokale

Som nævnt ovenfor vil man være mere åben og sandsynligvis mere imødekommende, når man rejser alene. Du vil opleve, at lokalbefolkningen nærmer dig, bare fordi du er alene. Du vil komme til situationer, hvor du skal spørge lokalbefolkningen om hjælp og du kan bare begynde at tale til lokalbefolkningen. Hvis du rejser med en ven, vil du være mere tilbøjelig til snakke mere med din ven end de lokale.

Du vil vokse meget mere

Du er nødt til at gøre alle de beslutninger, mens du rejser alene, betyder det, at du vil være fuldt ansvarlig. Du er nødt til at håndtere alle slags situationer. Du er nødt til at finde et sted at spise og sove hver dag. Du er nødt til at finde vej i nye steder. Du er nødt til at argumentere og tale med lokalbefolkningen, der ikke kan tale engelsk. Du er nødt til at gøre en masse ting selv, men det vil hjælpe dig med at vokse så meget mere.

Læs også: Ulemper ved at rejse alene

Du vil få chancen for at reflektere mere over dit liv

Mens du rejser alene vil du håndtere en masse situationer, og du vil have en masse tid til at reflektere over dit liv og hvad du virkelig ønsker. Du vil lære mere om dig selv inden for et par måneder af rejser end år i Danmark

gode ting ved at rejse alene

Ting er lettere

Ja, du er nødt til at finde ud af alt på egen hånd, men det er også lettere at finde en seng, en busbillet eller andre ting som, at når du er alene end når du rejser med andre.

Du kan være virkelig egoistisk

Dette er en af mine foretrukne ting af rejser alene. Du bestemmer, hvad du vil opleve, hvad du ønsker at spise og hvor du vil gå hen. Der er kun én person, du nødt til at tilfredsstille mens rejser alene: dig selv! Og det er awesome!

Du kan finde folk, der ønsker at gøre de samme ting som dig, fantastisk! Men hvis du ikke bare gå din egen vej, og ingen vil bebrejde dig for det. Du kan gøre hvad du vil (dog ikke ulovlige ting selvfølgelig), når du vil, hvor du ønsker det, alene eller måske med dine nye venner.

Du kan have fantastiske steder helt for dig selv

Hvor fantastisk ville det ikke være at besøge nogle af verdens smukkeste steder og have dem helt for sig selv? Det kan faktisk lade sig gøre når du rejser alene! Du slipper fra larm fra andre mennesker, du kan bruge den tid du vil og kan bare nyde skønheden lige som du har lyst til! 🙂

tips til at rejse alene

Du vil få helt anderledes oplevelser

I og med at du kan have steder helt for dig selv eller komme tættere på lokalbefolkningen betyder også, at du måske vil få nogle helt andre oplevelser end hvis du rejste med en anden. De lokale kender helt sikkert steder, som ikke står i guidebogen og måske endda steder hvor du er den eneste udlændinge. Selv hvis du finder et spot helt for dig selv, uden hjælp fra de lokale. Og den slags oplevelser er noget særligt!

Læs også: At rejse alene er noget man skal lære

Du vil få dit livs oplevelse

Du vil helt sikkert også få dit livs oplevelse, hvis du rejser med en som vil præcis det samme som dig. Men hvor tit vil folk præcis det samme? Hvis du har fundet sådan en, så læser du nok ikke med her 😉 Mit bedste råd er at springe ud i det. Du vil uden tvivl få dit livs oplevelse! Så hvad venter du på? Kom afsted!

Støt gerne bloggen ved at booke dine overnatninger gennem mine reklamelinks til hotels.com* og booking.com* samt oplevelser gennem getyourguide*, udstyr gennem Friluftsland* og produkter gennem Matas* (reklamelinks er markeret med *). Det koster naturligvis ikke dig ekstra. Du kan også følge med på Facebook og instagram eller tilmelde dig nyhedsbrevet. På forhånd tak!

Flere indlæg om at rejse alene

8 Comments

 • Jeg er klar på at tage udfordringen, dog har jeg ikke særlig meget erfaring ift. planlægning af rejse. Er der en app eller i hvert fald en lethed, der kan gør rejseplanlægningen mere overskuelig?

  • Sådan Hasan! Hvor er det fedt 🙂 hmm, det kommer lidt an på hvilken del af planlægningen du mangler hjælp til… Rome2rio er god til at planlægge fra A til B, selvom den ikke altid kender alle ruter 🙂 Jeg har delt de apps som jeg bruger på rejsen her https://aworldtoexplore.dk/gode-apps-til-rejsen/ og ellers kan du måske bruge siden her: https://aworldtoexplore.dk/planlaeg-din-rejse/ hvor jeg giver tips fra alt til valg af rygsæk til rejserute 🙂 Er der noget der mangler eller har du yderligere spørgsmål (både før og under rejsen), så skal du bare spørge løs!

 • Hej Tine! 🙂
  Jeg er lige faldet over din hjemmeside, og jeg synes den virker utrolig informerende – og så synes jeg bare det er vildt godt at du er kvindelig backpacker.

  Jeg har taget en ret impulsiv beslutning om at rejse alene – for allerførste gang! Jeg skal ikke rejse så længe (formentlig til sidst oktober), og jeg er vildt nervøs! Jeg har aldrig rejst alene før.
  Jeg overvejer at rejse lidt i Tyskland og evt Holland da det meget gerne må være lande i Europa og hvor jeg kan klare mig sprogligt.
  Jeg er ikke så berejst og når jeg endelig har rejst, har det været med forældre og ret luksus.
  Da jeg netop vælger at rejse alene er det fordi jeg vil møde nye mennesker og lære at være mere selvstændig, åben og have mere selvtillid. Så det er en form for udfordring for mig selv.

  Jeg håber, du måske kan hjælpe mig med gode råd og hjælpe mig godt på vej! 🙂

  Mvh. Anne

  • Hej Anne

   Hvor er du sej! Tyskland og Holland er da fede destinationer, selvom de ikke ligger på den anden side af jorden! Jeg regner faktisk med at udforske mere af Europa fra næste år, fordi vi ofte glemmer de fede oplevelser vi har i vores baghave

   Jeg vil meget gerne hjælpe, men det er lettere for mig at hjælpe, når jeg ved hvad du har brug for hjælp til Generelt så vil jeg bare sige, at det bare er at springe ud i det, det er nemlig ikke så svært som man forstiller sig. Lad vær med at pakke alt for meget og book de første nætter og så tag det derfra. Jeg plejer at vælge et hostel i den billige ende (dog ikke de allerbilligste) og som gerne er lidt populært og så bor jeg på sovesal/dorms, så plejer man at møde mange spændende mennesker

   Mvh
   Tine

   • Tusind tak for dit svar! 🙂

    Ja, jeg har det rigtig godt med Europa og jeg synes det er meget rart at jeg kan komme hjem i løbet af kort tid, hvis jeg har brug for det :p Heldigvis starter min tur ud sammen med en veninde til Stuttgart, og så sender hun mig afsted derefter.

    Jamen jeg tror jeg har brug for hjælp til at finde ud af hvad man skal pakke. Jeg har aldrig rigtig prøvet at backpacke før. Jeg har googlet lidt, og nogle foreslår soveposer og bestik mv., og der tænker jeg at det måske ikke helt er nødvendigt når jeg skal bo på hostels?
    Måske hvis du kender til nogle gode steder at overnatte og gode råd hertil – jeg kan mærke, at jeg er ret nervøs for sikkerhed, men samtidig tænker jeg også at hvis man gerne vil møde mennesker, er det den bedste møde.
    Jeg har ikke vildt meget selvtillid, jeg stresser rigtig nemt og jeg har en tendens til at føle mig ensom, så jeg synes det er utrolig grænseoverskridende for mig at skulle på sådan en rejse.
    Hvordan kommer man i kontakt med andre mennesker, når man rejser alene? Og er det de lidt større byer, man skal rejse til?
    Hvordan gør man i forhold til transport? Køber man en form for railcard eller køber man bare billet pr. gang på stationen, når man har fundet ud af om det bliver bus eller tog?

    Der er mange spørgsmål, der melder sig 😮

    • Det var så lidt. Du kan se min pakkeliste her: https://aworldofbackpacking.com/rejseudstyr-og-pakkeliste-for-backpackere/ jeg forsøger dog altid at tilpasse den destinationen, da snorkeludstyr sjældent bliver brugt i bjergene 😉 Generelt så skal du bare tage dit almindelige tøj med og pak til en uge. Sovepose, bestik osv behøver du bestemt ikke. Jeg kan dog anbefale, at du køber en hængelås, så du kan låse dine værdigenstande inde på hostellet og mikrofiberhåndklæder fremfor almindelige håndklæder!

     Jeg har faktisk endnu ikke boet på mange hostels i Europa. I Berlin boede jeg på Generator, det var udmærket (for 9 år siden). Jeg har aldrig følt mig utryg på et hostel eller haft ubehagelige oplevelser, men det kan være, at du skal overveje at booke female dorms, hvis det får dig til at føle dig mere sikker 🙂 Mange hostels kan hjælpe dig med at booke billetter, men ellers er det bare at møde op på stationen, hvis jeg skal være ærlig, så tror jeg ikke at interrail billetter helt kan svare sig…

     App’en Rome2rio kan hjælpe dig med at få et overblik over transportmuligheder (selvom den ikke altid kender alle ruter), mappen maps.me er et kort som kan fungere online, hvis du på forhånd har downloadet kortene. Den kan fortælle hvor den nærmeste hæveautomat, restaurant osv er.

     Ift din sikkerhed så skal du generelt ikke være bekymret, men jeg låser altid værdigenstande (inkl dankort og pas) inde på mit hostel og har maks et dagsbudget på mig. Så jeg ikke mister alt for meget, hvis jeg taber min pung eller bliver bestjålet. Hav to hævekort med dig (og hold dem adskilt), så burde det hele gå.

     Mvh
     Tine

     • Tusind tak for al din hjælp, Tine!

      Jeg tror, at jeg er ved at være klar og så tager jeg en dag af gangen og ser hvordan det går 🙂

      Mv. Anne

     • Det var så lidt, Anne.
      Du må endelig sige til, hvis du kommer på mere ellers god rejse!
      Må jeg forresten godt dele dine spørgsmål i kommentarfeltet på bloggen? Jeg tænker nemlig, at det kan hjælpe andre i samme båd 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *