Jeg har før argumenteret for, at rejse alene er virkelig fedt, men der er selvfølgelig også nogle ulemper ved at rejse alene. Du er nødt til at overveje om det vil blive for meget for dig at rejse alene eller om det vil være noget for dig. Det kan være svært at rejse på egen hånd, men hvis du kan håndtere de ulemper det er det værd, og helt fantastisk.

Det er ofte dyrere at rejse alene

Når du rejser alene, skal du selv betale for dine egne taxaer, dit eget værelse osv., medmindre du finder nogen at rejse med. Ja, de fleste steder du vil være i stand til at finde en seng på en sovesal, men du vil altid finde situationer, hvor du ikke ville være i stand til at finde nogen at dele en taxa osv. med. Så det er bare lidt dyrere at rejse alene.

Du er nødt til at sige en masse farvel

Du vil møde en masse mennesker, mens du rejser. Nogen er blot i et par timer, nogen i nogle dage og nogen for uger/måneder, men der vil være en masse farvel og du vil aldrig vide, hvornår du vil møde dine rejservenner igen.

ulemper ved at rejse alene

Du vil sandsynligvis komme til at føle dig alene på et tidspunkt

Du kan være helt sikker på, at vil du møde en masse mennesker. Men der vil være situationer, hvor du vil føle dig alene. Det kan være et telefonopkald hjemmefra, som vil gøre at du vil savne dine venner og familie. Du kan være syg og savner din mor eller du har måske ikke fundet nogen at rejse med. På et tidspunkt vil du sandsynligvis føle sig en smule ensom.

Du er altid nødt til at overveje, hvem du skal have tillid til

På et tidspunkt bliver du nødt til at få hjælp fra andre når du rejser alene. Du er måske faret vild, du har måske mistet dine penge eller noget helt tredje. Du er nødt til at overveje alle og om du kan have tillid til dem, hver eneste gang, og det kan være virkelig trættende til tider.

Du ville ikke være i stand til at dele alle dine minder med nogen

Du vil indsamle en masse minder under rejsen, men du ville ikke altid være sammen med andre samtidig med at oplever noget fedt. Du ville ikke altid være i stand til at sige: “Hey, kan du huske den morsomme mand i Indien?”, men du bliver nødt til at forklare historien om denne sjove mand, du har set i Indien og nogle gange skal folk bare have været der for, at kunne se det sjove i en historie…

at rejse alene i malaysia

Du ved ikke altid ved, hvor du kan bo, eller hvor gå du skal hen osv

Du er nødt til at stå på egne ben og det er virkelig fedt, men det kan også være hårdt. Du er nødt til at finde ud af alt ting selv hver eneste dag. Så det er også okay at have en dag, hvor du ikke skal tage stilling til noget som helst!

Du er nødt til at være virkelig udadvendt hele tiden

Du vil møde en masse fede nye mennesker, men nogle gange er det bare bliver bare nok. På et tidspunkt, så kan du ikke klare flere nye mennesker! Du har bare ikke lyst til at svare på det samme spørgsmål som: Hvor er du fra? Hvor skal du rejse? Hvor længe vil du rejse? osv. Så det er okay, at tage lidt fri fra at møde nye mennesker.

 når det er knap så sjovt at rejse alene

Det måske lidt mindre sikkert

Alt i alt er det virkelig sikkert at rejse verden også når du rejser alene, men når du rejser alene du er lidt mere udsat, og du virkelig skiller sig ud, specielt hvis du ikke ligner de lokale.

Det betyder, at du kan være et mere oplagt mål for tyve. Så du er nødt til at være mere opmærksomme på dine omgivelser, fordi du måske ikke har nogen anden til at hjælpe dig, hvis du komme i problemer. Men det sker heldigvis sjældent, at man kommer i større problemer på ens rejse og generelt mener jeg ikke at det er farligt at rejse alene

Fordomme

Rejser du alene? Du må da være ensom? Har du ikke nogen venner? – Overalt vil du møde fordomme, når du rejser alene, men bare husk at de ikke har prøvet at rejse alene. De ved ikke, hvordan vidunderligt det er.

Så lad vær med at blive vred over det, selvom det kan være trættende, men udnyt det lidt i stedet! Jeg har fx prøvet, at jeg har fået lov til at blive længere end lukketiden på en internetcafé, bare fordi jeg skypede med min mor og de antog at jeg var ensom


Støt gerne bloggen ved at booke dine overnatninger gennem mine reklamelinks til hotels.com* og booking.com* samt oplevelser gennem getyourguide*, udstyr gennem Friluftsland* og produkter gennem Matas* (reklamelinks er markeret med *). Det koster naturligvis ikke dig ekstra. Du kan også følge med på Facebook og instagram eller tilmelde dig nyhedsbrevet. På forhånd tak!

Flere indlæg om at rejse alene

5 Comments

  • Mange tak Marie! Nemlig der er også mange gode grunde til at rejse alene og de opvejer helt klart for de dårlige 🙂 men jeg syntes at det var vigtigt at fortælle, at det ikke altid er en dans på roser at rejse alene 🙂 Men det ved du nok også godt 😉

 • Hej.
  Super side og gode råd til rejsen i Asien. Med Cambodia Burma skiver du noget med at man skal medbringe kontakter i doller. Hvor meget medbringer man og hvordan sikre du dig mod tyveri.
  Hæver du undervejs.
  Tak Anja

  • Hej Anja
   Mange tak, er glad for at du finder den nyttig.

   Da jeg var i Myanmar, for 3,5 år siden, var de lige begyndt at få hæveautomater og vi havde fået at vide mange steder, at de sjældent fungerede derfor tog vi dollars med. Nu skulle der være væsentlig flere og hvad jeg kan læse, så kan man maks hæve 300.000 kyat (cirka 1600 kr) og det tager den lokale bank tager et gebyr udover det som din danske bank tager. I Cambodja kan man hæve dollars og riel, der vil jeg klart anbefale, at du hæver dollars. Jeg medbringer dog altid cirka 100 dollars, som jeg kun bruger i en nødsituation, fx hvis det ikke kan lade sig gøre at hæve penge, derudover så har jeg gerne kontanter med til 10-14 dage i den lokale valuta, i dette tilfælde ville jeg tage dollars med, så er jeg fri for at skulle lede efter en hæveautomat med det samme. Så jeg ville nok veksle omkring 2000 kr til dollars (få gerne så store sedler som muligt, men hav også lige omkring 10-20 dollars i små sedler, så du har noget, som du kan bruge med det samme) 🙂

  • Hov, jeg fordeler forresten pengene lidt rundt i min rygsæk. Er der fx plads til et drikkesystem i din rygsæk, så er det et ganske udmærket rum at gemme lidt penge i 😉 og så tager sjældent flere penge med ud fra mit hostel udover dem, som jeg skal bruge den dag eller som jeg skal bruge på to dage, resten låser jeg inde på hostellet 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *