Vietnam er et skønt land at rejse i – både for nye rejsende og mere garvede rejsende. Landet byder på fantastiske naturoplevelser, utrolig søde mennesker og så er det billigt samt sikkert at rejse i! Jeg kan kun anbefale, at du tager til Vietnam!

Jeg har derfor lavet en ruteplan på to uger til en måned i Vietnam, så du kan se, hvad det er muligt at nå, hvis turen går til Vietnam. Der er også forslag til aktiviteter på hver destination. Ruten er baseret på min egen rejse gennem landet, samt oplevelser jeg havde, da jeg boede i landet.

Støt gerne bloggen ved at booke dine overnatninger gennem mine reklamelinks til hotels.com* og booking.com* samt oplevelser gennem getyourguide*, udstyr gennem Friluftsland* og produkter gennem Matas* (reklamelinks er markeret med *). Det koster naturligvis ikke dig ekstra. Du kan også følge med på Facebook og instagram eller tilmelde dig nyhedsbrevet. På forhånd tak!

Denne guide blev opdateret i 2023.

oplevelser i hanoi


Dag 1-3: Hanoi


Din tur starter højst sandsynligt i Hanoi i nord eller i Ho Chi Minh City i det sydlige Vietnam. Hanoi er Vietnams hovedstad og her kan du få en rigtig god introduktion til Vietnam. Brug tiden på at spise i de lækre og billige gadekøkkener, gå en tur om Hoan Kiem søen, drik kaffe i en af de fede kaffebarer, se Temple of Litterature, se vanddukke teater, få en rundtur i en trishaw* og meget mere. Læs min guide til Hanoi her.

Er det første gang du er i Vietnam, så anbefaler jeg, at du tager en street food tour*, så du får en god introduktion til vietnamesisk mad. Brug din tid på evt. at komme over jetlag inden du tager videre.

Om aftenen på dag 3 tager du toget eller bussen videre til Sapa (du kan også tage imod Halong Bay eller Cat Ba Island, men i så fald ville jeg vente til dag 4, da det er en tur på 4 timer). Du kan booke billetter her* eller få dit hostel/hotel på at booke for dig.

Hostel i Hanoi

Jeg boede selv på Ga hostel*, da jeg rejste alene og gerne ville møde andre rejsende. Det gjorde jeg i allerhøjste grad på Ga hostel*! Hver morgen laver man selv sin morgenmad og spiser det i fællesområdet, og på regnfulde dage sad folk og så film i fællesrummet. Hostellet ligger perfekt placeret i den gamle bydel, men langt nok tilbage til at man ikke får larm fra vejen. Tjek priser her*.

Et alternativ til Ga hostel kunne være Little Charm Hanoi Hostel* som har swimmingpool, bløde senge, god morgenmad og en god stemning. Det ligger naturligvis også i Old Quarter. Tjek priser her*.

the old quarter, hanoi

Hotel i Hanoi

Royal Holiday Hanoi Hotel*

Dette hotel er anbefalet af min veninde. Hun fortæller, at det emmer lidt af luksus med minibar, et stort værelse og en lækker indretning, men til en fornuftig pris. Placeringen er ligesom de tre hostels også i The Old Quarter. Personalet skulle også være meget hjælpsomme.

Tjek priser her*

Hanoi Central Hotel & Residences*

Skal det lige være en tand bedre, så skulle Hanoi Central Hotel & Residences være noget af det bedste i Hanoi! Her er værelserne virkelig store og der er endda mulighed for at få et slags familieværelse! Der er vaskemaskine, og sengene er virkelig komfortable. Morgenmaden serveres, når du vil have den, på dit værelse. Derudover er placeringen fantastisk og personalet enormt hjælpsomme!

Tjek priser her*

Rex Hanoi Hotel*

Ønsker du et hotel med swimmingpool, så er Rex Hanoi Hotel et oplagt valg. Hotellet ligger også i Old Quarter. Der er en skøn pool og en masse stole på taget med udsigt over Hanoi. Morgenmaden er stor, så der er nok at vælge mellem, og du kan endda bestille æg, lige som du vil have dem.

Tjek priser her*

Hotel ved Hanoi lufthavn

Vil du gerne bo tæt på lufthavnen (det skal du kun gøre, hvis du har et tidligt fly, for der er intet i nærheden af lufthavnen). Så kan jeg anbefale Sao Mai Hostel*. Der er dog ikke så meget hostel over det, for der er ingen sovesal. Til gengæld er der nogle gode senge og store værelser. Det ligger i gåafstand fra lufthavnen, men det er besværligt at komme ind i lufthavnen og man skal krydse en stor vej, derfor vil jeg anbefale, at man tager en billig taxa. Morgenmaden er god og værelserne fine, dog uden at være fancy..

Du kan også sove i et capsule hotel i Hanoi Lufthavn*. Hvor du får et helt værelse for dig selv inde i terminal 1 (altså inden man skal i gennem security). Så er du fri for at bekymre dig om at komme til lufthavnen tidligt om morgenen, men skal bare gå ud af din “lille” hule. Tjek priser her*

sapa, vietnam


Dag 4-6: Sapa


Sapa er Vietnams trekkingcentrum, så kan du lide at trekke og er du vild med smukke landskaber? Så er Sapa helt klart noget for dig! Er trekking ikke lige dig, så er det måske ikke det oplagte sted at tage til. Du ankommer tidligt om morgenen og kan enten tage direkte på trekkingtur eller leje en scooter for en dag inden du tager ud og trekker.

Jeg vil anbefale, at du booker din tur direkte hos en af de lokale fremfor gennem et turbureau i Sapa eller Hanoi. Hvis du køber en billig tur, så får din guide kun en brøkdel af prisen (ofte omkring 5-10 dollars), og du kommer formentlig til at vandre i en større gruppe. Ellers bliver prisen ofte væsentlig højere.

Vi bookede selv vores tur dagen før, så du kan allerede ringe fra Hanoi og få din guide til at hente dig ved bussen/toget, hvis du vil direkte på en trekkingtur. Selv bookede jeg hos Su, som du kan kontakte her.

Tager du direkte på trekkingtur og blot trekker to dage, så kan du med fordel skære en dag fra Sapa. Om aftenen på dag 6 (eller 5 eller 7) tager du mod Cat Ba Island eller Hanoi. Billetter til Cat Ba Island fra Sapa skal bookes på busstationen, mens billetter til Hanoi kan bookes her*.

hus sapa

Hostel i Sapa

Jeg havde selv en overnatning i Sapa by, før min vandretur. Det var jeg glad for, så brugte vi en dag på at se vandfald og spise på restauranter med en smuk udsigt over bjergene. Det er mere turistet end den vandretur, som jeg var på, men jeg er stadig glad for, at jeg oplevede begge sider af Sapa.

Jeg boede på Go Sapa hostel*. Det har en fantastisk udsigt over bjergene! Vi kunne få opbevaret vores store tasker her, da vi var ude at vandre, og da vi kom kl 5 om morgenen fik vi lov til at tjekke ind og sove, da sengene alligevel stod ledige. Vi ville naturligvis gerne have betalt ekstra for den tidlige indtjekning, men de ville ikke have ekstra for det. Tjek priser her*.

Hotel i Sapa

Søger du efter et billigt hotel så er Phuong Nam Mountain View Hotel* et fantastisk hotel med udsigt til bjergene. Især panoramaværelset er værd at overveje! Flere værelser har også en balkon, hvorfra man kan nyde den gode udsigt. Morgenmad er inkluderet, men den slutter desværre allerede kl 9. Tjek priser her*.

Skal man have en helt ekstraordinær hoteloplevelse, så skulle Topas Ecolodge* være et af de vildeste hoteller i Vietnam, og det er endda flere gange blevet kåret som et af verdens bedste ecolodges! Det ligger udenfor Sapa by, men det har en udsigt som er svær at slå andre steder! De har en infinity pool og prøver så vidt muligt at være bæredygtige. Tjek priser her*

Læs også
Om min vandretur i Sapa (indlægget indeholder også praktiske informationer)

halong bay, vietnam


Dag 7-9: Halong Bay


Der er flere måder hvorved at du kan besøge Halong Bay på. Er du på budget? Så anbefaler jeg, at du tager til Cat Ba Island (book busbillet her*) og tager på et endagscruise, et tre dages cruise* som kommer forbi Ha Lan Bay og Halong Bay eller et tre dages cruise* som kommer forbi Bai Tu Long Bay og Halong Bay. I Ha Lan Bay er der færre turister og mindre affald i den del af bugten. Cat Ba Island er faktisk også tiden værd!

Ellers er det også muligt at tage på cruise fra Hanoi. Jeg kan på INGEN måde anbefale, at du tager et endagscruise fra Hanoi. Det tager 4 timer at komme til Halong Bay, så i alt vil du bruge 8 timer på at komme frem og tilbage, dermed bliver din tid på Halongbugten er begrænset. Tager du fra Hanoi, så vil jeg anbefale, at du tager et tre dages cruise, så du også kommer lidt væk fra de gængse steder. Jeg anbefaler denne tur* eller denne tur*.

Om aftenen på dag 9 tager du videre til Ninh Binh. Busserne kører kl 19 og 19.30 fra Haiphong. Så husk at fortælle din guide. at du skal til Haiphong og ikke hele vejen tilbage til Hanoi, hvis du vælger at tage direkte til Ninh Binh. Det er muligt, at du så selv skal stå for transport fra havnen til Haiphong, alternativt kan du tage bussen fra Hanoi og rejse derfra, evt. efter en enkelt overnatning i byen – priser for bus*

Cat Ba Island, Vietnam


Dag 10-11: Ninh Binh


Du har to dage i Ninh Binh, som er kendt for at have “Halong Bay på land” (Tam Coc), som skulle være særlig smukt i maj måned når rismarkerne er helt gule! Brug ellers tiden på at Cuc Phuong Nationalpark og nyd den smukke natur. Om aftenen på dag 11 tager du videre til Phong Nha Nationalpark/Dong Hoi.

Er du presset på tid, så er det også muligt at tage en endagstur* hertil fra Hanoi, men jeg vil helt klart anbefale, at du som minimum tager en nat her.

Hotel i Ninh Binh

Nguyen Shack* ejer et par hoteller i Vietnam og fælles for dem alle er de fremragende placeringer med en fantastisk udsigt. Man skal være klar på, at hotellet består af små bambushytter. Nogle ville måske mene, at den slags er rustikt, men personligt er jeg vild med bambushytter, og udsigten er klart et rustikt værelse værd! Tjek priser her*.

Leder du efter et lidt bedre hotel, så er Tam Coc Nature* et rigtig godt bud. Hotellet ligger lidt isoleret i skønne omgivelser, men alligevel i gåafstrand fra byen. Det har en skøn have og en lækker swimmingpool. Morgenmaden er god og værelserne fine. Absolut et godt sted at bo. Tjek priser her*.

Er man til lidt mere kvalitet, så er Ninh Binh Hidden Charm Hotel & Resort* eller Tam Coc Garden Resort* et virkelig godt valg. Her er swimmingpool, ekstra god service, store værelser og en fremragende morgenmad! Tjek priser her* og her*.

phong nha


Dag 12-13: Phong Nha Nationalpark


Phong Nha Nationalpark har nogle af verdens største huler. Har du ikke lige 3000 dollars til at besøge verdens største hule? Jamen, så kan du altid besøge nogle af de mindre som Dark Cave, Paradise Cave, Phong Nha Cave og Hang En. Dog er Paradise Cave og Dark Cave meget turistet.

Jeg ville klart anbefale at bruge lidt flere penge, hvor du besøger huler og vandre i landskabet i nogle dage, så oplever du virkelig det bedste af Phong Nha! Derudover kan du leje en scooter og kør rundt i det smukke landskab (ja, det er selv smukt i regnvejr!), besøg de huler som du allerhelst vil se, camper i Hang En hulen og meget mere.

Der er huler for enhver smag. Føler du, at du har set nok huler i dit liv, så kan du godt springe Phong Nha over og bruge tiden et andet sted. Er du til gengæld vild med huler og kan du ikke få nok? Så kan du snildt bruge en dag eller to mere her.

Om aftenen på dag 13 tager du mod Hoi An. Du kan enten tage toget eller bussen til Danang og så tage den lokale bus til Hoi An. Bussen er nok mest praktisk, men togturen fra Hué til Danang er blandt en af de smukkeste i verden, og det kører forbi det smukke Hải Vân Pas, som blandt andet er kendt fra Top Gear. Det stykke vil jeg klart anbefale, at du oplever! Alternativt kan du tage en Easy rider tur på strækningen.

Det er selvfølgelig også oplagt, at tage ½-2 dage i Hué, hvis du skulle få lyst, men jeg brød mig ærlig talt ikke meget om byen.

Togbilletter kan bookes her*. Jeg anbefaler, at du som minimum vælger en “soft seat”-plads. Jeg ville forsøge at få en plads på den øverste række. Det var i hvert fald der, hvor man fik den bedste udsigt, da jeg var på toget. Men kan du ikke få pladser der, så er det muligt at gå rundt i toget og finde et vindue med god udsigt alligevel.

Stopper man ikke i Hué, så er det også muligt at tage nattoget fra Hanoi, Ninh Binh, Dong Hoi (nær Phong Nha), så ser man også udsigten i dagslys. Togbilletter til den tur kan også bookes her*. Man kan også booke på togstationen, men man sparer kun få kroner, og køen kan være rigtig lang.
danang tog

Hotel i Phong Nha

Det virker til at alle der er begejstret for Phong Nha har boet på Phong Nha Farmstay*, men det er langt fra så primitivt som det lyder. For her er svimmingpool og fantastiske udsigter! Se priser her*. Det bliver dog hurtigt udsolgt, hvis det er tilfældet, så kan jeg også stærkt anbefale Nguyen Shack*. Tjek priser her*.

Hostels i Phong Nha

I Phong Nha (og Vietnam generelt) er Central Backpackers* et populært valg, men det er også lidt af et partyhotel, så er du ikke til det, så ville jeg hellere vælge Village House*.

dame i hoi an


Dag 14-20: Hoi An


Hoi An er nok min favoritby i Vietnam. Den gamle bydel er smuk og romantisk og uden de mange scootere! Der er masser af muligheder for at få nogle gode billeder!

Byen har derudover en dejlig strand og noget af det bedste street food, som jeg har fået i Vietnam. Derudover er der gode muligheder for at få noget billigt skræddersyet tøj hos en af byens mange skræddere. Du kan også besøge de nærliggende My Son ruiner* eller tage et madlavningskursus*, Hoi An er faktisk et af de bedste steder at tage et madlavningskursus.

Ja, Hoi An er nok også en af de mest turistet byer i Vietnam, men den er bare så hyggelig, at det egentlig ikke gjorde mig så meget, og så er det rimelig let at komme væk fra turisterne.

Er du tidspresset, så kan du også skippe nogle dage i Hoi An, men langt de fleste, som har besøgt byen er vilde med den og fortryder, at de ikke havde tid nok.

Om aftenen tager du bussen til Dalat (tager cirka 15 timer) fra Danang. Du kan naturligvis også tage en Easy rider tur mellem Hoi An og Dalat gennem det vietnamesiske højland.

Hotel i Hoi An

Leder du efter et billigt, men lækkert hotel i Hoi An, så er Hoi An Odyssey* måske valget for dig. Hotellet ligger i rolige omgivelser, cirka 10-15 minutters gang fra midten af Old Town, dog har de også en gratis shuttlebus dertil samt til stranden. Det har en lækker swimmingpool, desværre er der ikke vildt mange solsenge, men det virker ikke til at være et problem. Værelserne har balkon med udsigt over floden. Morgenmaden er stor og lækker. Tjek priser her*.

Skal man bo endnu bedre, så er Hoi An Acient House Resort and Spa* et fantastisk valg. Tjek priser her*.

Hostel i Hoi An

Jeg boede på Little Leo* i Hoi An. Hostellet ligger lidt fra Old Town, men det tager ikke mange minutter at gå dertil ellers kan man også låne gratis cykler, hvis de ikke allerede er optaget. Hver morgen kan man vælge mellem forskellige retter, og alle spiser samlet, så der er god mulighed for at møde andre rejsende. Tjek priser her*.

jordbær i dalat


Dag 21-23: Dalat


Du ankommer om formiddagen til Dalat på dag 21. Dalat kaldes også for Vietnams Paris på grund af byens mange fine parker samt deres kopi af Eiffeltårnet.

Brug din tid i Dalat på at spise jordbær, udforske de små gader, tage på scootereventyr til et eller flere af de 90 vandfald som eftersigende skulle være i byen og Valley of Love, prøv canyoning (det er alle pengene værd), oplev The Crazy House, aftenmarkedet og nyd en gåtur i parkerne og omkring søerne i byen. Der er i hvert fald nok at lave i Dalat, men igen igen, så vil jeg anbefale at du bruger det meste af din tid udenfor centrum 😉

På dag 23 tager du en natbus fra Dalat til Ho Chi Minh City. Ifølge hjemmesiden burde busturen tage 11 timer, men det er nok nærmere 8, så vær forberedt på at ankomme tidligt i Ho Chi Minh City!

Hotel i Dalat

Tulip Hotel 3* ligger få minutters gang fra det centrale marked, men er stadig roligt. Værelserne er store, lyse og meget rene. Det ligger tæt på mange lækre spisesteder. Personalet er venlige og kan hjælpe med de fleste ting. Ofte kan man tjekke ind tidligt. Se priser her*.

Vil du bo lidt bedre, så er Ana Mandara Villas Dalat* et godt valg. Hotellet ligger lidt længere fra centrum. Til gengæld er der swimmingpool og spa. Værelserne er store og lyse med udsigt til en have. Der er gratis vand, minibar og mulighed for at lave te/kaffe. Tjek priser her*.

Hostel i Dalat

Jeg boede selv på Tiny Tigers*. Hostellet ligger i gåafstand fra flere seværdigheder i centrum. Der er en dejlig tagterrasse, hvor det er muligt at spille pool og være social. Om aftenen er det muligt at deltage i en fælles aftensmad (det kræver selvfølgelig tilmelding), og det er en god mulighed for at møde andre rejsende. Tjek priser her*.

ho chi minh city


Dag 24-25: Ho Chi Minh City


Jeg bliver nok aldrig den helt store fan af Ho Chi Minh City, jeg kan bedre lide Hanoi, da jeg synes, at det er den by som er mest vietnamesisk. Det er dog en smagssag. Generelt er jeg heller ikke den store fan af storbyer, og det er klart for naturen, at du skal tage til Vietnam! HCMC eller Saigon, som byen også kaldes, er dog alligevel værd at bruge et par dage på.

Besøg Ho Chi Minh City museum eller revolutionsmuseet, det berømte postkontor, Notre Dame, nyd gågaden (Bui Vien), se udsigten fra en rooftop bar og spis god street food. Jeg kan anbefale, at tage en street food tour* i byen, så du kan opleve noget af det bedste mad byen. Det var personligt noget af det bedste jeg gjorde i HCMC. Er du historieinteresseret, så er Cu Chi-tunnellerne* også en spændende oplevelse og kan give et unikt indblik i Vietnamkrigen.

På dag 25 eller 26 tager du transport videre til Mekongdeltaet, det tager cirka 3 timer med bus til hhv. Can Tho og Chau Doc + transfer selvfølgelig.

Bor du i District 1 i Saigon, så kan du være mere eller mindre sikker på, at du bor i gåafstand fra attraktionerne. Jeg er personlig ret glad for Da Tham street og har boet to forskellige steder, som jeg begge kan anbefale:

Silverland Min Hotel

Hotel i HCMC

Billigt hotel

Ava 3 hotel* er et prisbilligt hotel med aircondition, et udmærket badeværelset og morgenmad inkluderet i prisen. Værelserne er ikke kæmpestore, men der er alligevel plads til et skrivebord, en rummelig seng og mange af værelserne (dem med vinduer) har en god udsigt over Ho Chi Minh City. Hotellet ligger i gåafstand fra flere seværdigheder. Desværre er hotellet lukket i dag. Et alternativ kunne være Aloha House Saigon *eller Saigon Cozy Hotel*. Tjek priser her*.

Middel hotel

Leder du efter et hotel med spa, lækker morgenmad med udsigt til Ho Chi Minh City i rolige og naturinspireret omgivelser, men til rimelige priser? Så er Silverland Min Hotel* klart svaret til dig! Det er meget rent, sengene er meget komfortable og her er både en restaurant som er åben til morgenmad (samt lokale restauranter i nærheden) og en bar, hvis du skulle få brug for det! Et rigtig godt alternativ og et unikt hotel er The Hammock Hotel Fine Arts Museum*, hvor hængekøjer er en stor del af indretningen.

Luksushotel

Liberty Central Saigon Citypoint* må være et af de bedste hotelvalg i Ho Chi Minh City. Her får du 4 stjernet luksus i hjertet af HCMC, placeringen kunne faktisk næsten ikke være bedre. Det er stilrent og har en fantastisk swimmingpool og bar på taget, hvor man kan nyde den fine udsigt over HCMC. Det er blevet kåret som et af de bedste hoteller i byen, så her ville du ikke gå galt i byen. Tjek priser her*.

Hostel i Ho Chi Minh City

Jeg boede på The Art – Vitamin Smiles Hostel* flere gange, da jeg besøgte Ho Chi Minh City, desværre er hostellet lukket i dag, så et alternativ kunne være The Lily Hostel and Coffee* været et godt alternativ. Hostellet ligger også i gåafstand fra flere attraktioner. Morgenmad er inkluderet. Der er rig mulighed for at møde andre rejsende på fællesområderne. Se mere her*.

mekongdeltaet


Dag 26-27: Mekongdeltaet


Mekongdeltaet er et fantastisk område, som strækker sig hele 4500 km fra Kina til Laos, Myanmar, Thailand, Cambodja og Vietnam. Det er faktisk det område i verden mest næsthøjest biodiversitet efter Amazonasjunglen.

Skal du forbi Sydvietnam, så kan du altså ikke springe Mekongdeltaet over! Og du kan altså sagtens bruge mere end to dage her, men det er blot hvad jeg mener er minimum! Bo i et homestay på landet, sejl gennem de små kanaler i floden, besøg de flydende markeder nær Can Tho og evt Tra Su skoven nær Chau Doc.

Er du tidsbegrænset, så kan det være værd at overveje en endagstur til deltaet*, så du får en smagsprøve på det, men til gengæld får du en mere turistet oplevelse.

Hotel i Can Tho

Jeg kan varmt anbefale at bo på Nguyen Shack*. Det ligger i en af bifloderne og har en fantastisk udsigt. Her kommer du til at opleve en helt anden side af Vietnam, som de færreste ser, og som er helt fantastisk på sin egen måde. På hotellet er der ligedes en swimmingpool, og de kan være behjælpelig med at booke en tur til de flydende markeder samt transport ind til det centrale Can Tho. Men vær opmærksom på, at hotellet er populært og derfor ofte er udsolgt, så book gerne i god tid. Tjek priser her*.

De sidste 3-4 dage vil jeg efterlade som en buffer, så du kan tage længere tid i de byer som du godt kan lide ellers kan du overveje en af nedenstående destinationer. Personligt brugte jeg en måned på at rejse fra Danang/Hoi An til Hanoi (med dage i Sapa og Cat Ba Island) og kunne godt have brugt længere tid.

rismarker, hoi an


Har du mere end en måned i Vietnam?


Så kan du overveje disse destinationer (de grønne punkter på kortet):


Har du “kun” 2-3 uger i Vietnam?


Så ville jeg vælge at fokusere på blot en del af landet. Hvis jeg skulle vælge, så ville jeg gå efter den nordlige del af landet. Det er klart min favoritdel 🙂 Men vil du riiiigtig gerne fra syd til nord (eller omvendt), så ville jeg nok anbefale noget lignende:

14 dage: 2 dage i Hanoi – 3 dage i Halong Bay – 4 dage i Hoi An – 2 dage i HCMC – 2 dage i Mekongdeltaet (bo på et homestay ude ved de små kanaler), med en dags buffer evt. til at nå HCMC lufthavn

21 dage: Magen til de 14 dage + 2 dage i Sapa og evt. 2 dage i Dalat

Jeg ville primært gå efter natbusser og evt flyve mellem Danang/Hoi An og HCMC samt tage nattoget fra Hanoi (efter Halong Bay turen) til Danang, så man ser Van Hai passet mellem Hué og Danang (vær dog forberedt på en lidt bumlet tur).

eventyr i vietnam


Hvordan kommer man rundt i Vietnam?


Generelt er det let at komme rundt i Vietnam. Der er masser af billige fly, hvis du er tidspresset, og de koster sjældent mere end et par hundrede kroner.

Selv har jeg primært rejst rundt med bus. Natbusserne er komfortable og man kan ligge ned. Det kan dog være svært at ligge helt udstrakt, hvis du er høj. Busserne stopper et par gange i løbet af aftenen/natten med sidste toiletstop omkring midnat. Fra midnat er der sjældent et stop før din destination, men det afhænger naturligvis af distancen. Jeg kan ikke anbefale, at du vælger den bagerste række i bussen med mindre at du vil gå til i et hedeslag!

Hoi An river

Tager du toget kan du forvente en lidt mere bumlet tur og det har tildens tik at være lidt langsommere, til gengæld er sengen længere og du har mulighed for at gå på toilettet på hele turen.

Husk ørepropper, en øjenmaske, varmt tøj og gerne lidt snack. Vand kan oftest købes ved de forskellige stops.

OBS til bustransport: Tager du bussen, så er transfer til og fra dit hostel/hotel/by inkluderet, det skal dog bestilles nogle timer før. Så få receptionen til at bestille din busbillet (nogle hostels tager dog ekstra penge for at bestille) og tilhørende transfer og når du står af bussen, så undgå at tage en taxa, men gå efter de lokale hen til shuttlebusserne.

I Ho Chi Minh bliver man dog sat af i District 10 et stykke fra turistcentrum, så forvent at gå eller tag en Uber/Grab (lad vær med at tage en af de chauffører som står lige ved busstationen!), der er internet hvor du sættes af. I Hanoi er det lidt forskelligt hvor man bliver sat af, men det er som oftest indenfor 3 km af The Old Quarter.

For et par kroner mere kan man også købe ens tog- og busbilletter på forhånd, så slipper man for besværet på stationen (særligt på togstationen kan køen være lang). Billetter kan købes her*.

øer i Vietnam


Vejret i Vietnam


En ting som mange spørger ind til er vejret i Vietnam og hvornår det er godt at rejse i Vietnam ift. vejret. Umiddelbart ville jeg ikke tøve med at rejse til Vietnam uanset årstiden, det elsker jeg simpelthen landet for meget til!

For det nordlige Vietnam har monsun i sommermånederne. Her kan det regne voldsomt og tyfoner kommer også til tider forbi (selvom det er sjældent). Vinteren er tør, men kan også blive kold. Selv har jeg oplevet cirka 15-20 grader og solskin på Halong Bay i januar, så man kan være heldig, men man kan også risikere 5 grader. Så husk en varm trøje. Generelt er forår og efterår de bedste måneder at rejse i Nordvietnam. 

Det centrale Vietnam har ikke så meget regn i sommermånederne, som den nordlige og sydlige del. Til gengæld kan der godt falde en del i årets tre sidste måneder, men det var dog ikke noget jeg mærkede til, da jeg besøgte Hoi An omkring jul, mens det dog regnede hele dagen i Da Nang.

Det sydlige Vietnam har begyndende regnsæson i maj, som kan forsætte helt til september. I disse måneder kan det til og med blive rigtig varmt. Jeg havde fx 40 grader og meget høj fugtighed i HCMC, i maj måned. Det var noget nær ulideligt at skulle gå på opdagelse i byen på det tidspunkt, så vær forberedt på varmen, hvis du rejser i den sydlige del i sommermånederne. Til gengæld så regner det sjældent mere end en time eller to, og så er det til at holde ud at gå i byen. Men generelt er det sydlige Vietnam bedst i oktober til april.


Kort over Vietnam og rute


Hent guiden ned som en pdf her


Støt gerne bloggen ved at booke dine overnatninger gennem mine reklamelinks til hotels.com* og booking.com* samt oplevelser gennem getyourguide*, udstyr gennem Friluftsland* og produkter gennem Matas* (reklamelinks er markeret med *). Det koster naturligvis ikke dig ekstra. Du kan også følge med på Facebook og instagram eller tilmelde dig nyhedsbrevet. På forhånd tak!


Mere fra vidunderlige Vietnam

40 Comments

 • Hej Tine
  Jeg tillader mig lat skrive til dig angående et spørgsmål omkring booking af bus og bestilling af visum på min kommende rejse.
  Jeg skal rejse Danmark > Vietnam > Cambodia > Thailand > Danmark, og jeg skal have skal have søgt Visum på forhånd til Vietnam. Jeg tænker at booke en busbillet fra Vietnam til Cambodia hjemmefra (så jeg har en billet ud af landet og dermed kan søge visum til Vietnam).
  Men hvis jeg booker sådan en bustur, skal jeg så have visum til Cambodia på forhånd også? Jeg tænker om bussen holder ved grænsen og gør det muligt for passagerer at ordne visum der?

  Håber du kan hjælpe mig med svar 🙂
  Anna

 • Hej Tine
  Jeg er lidt nysgerrig på, hvordan du kom fra Sapa til Halong? Tog du turen tilbage til Hanoi, og så derfra videre til Halong? 🙂

  Mvh Søs

  • Hej Søs. Jeg tog faktisk turen omvendt, da jeg rejste efter vejret 😉 Det var en helt ny rute fra Cat Ba Island til Sapa, hvor vi tog en færge og omkring fem forskellige busser – det håber jeg de har optimeret en smule i mellemtiden 😛 Men vi sparede turen tilbage til Hanoi og sparede derfor også en del timer. Jeg bookede bare gennem mit hostel. Jeg ved ikke om ruten stadig findes (det regner jeg dog lidt med) eller om man også kan tage den fra Sapa til Cat Ba island 🙂 Jeg vil anbefale, at du prøver at planlægge din rute lidt efter vejret, hvis du kan, Halong Bay og Sapa er trods alt lidt smukkere i solskin 😉

   • Hej Tine
    Tak for svar.
    Umiddelbart er planen at starte i Hanoi, dernæst videre til Sapa og så går turen til Halong og Cat Ba. Kan læse mig frem til at der er nogle ture der går fra Sapa til Halong, men der er ikke oceaner af information om ruten. Håber dog på at spare turen tilbage til Hanoi og dermed mindske timerne på vejen.
    Turen er først til marts/april, så jeg krydser fingre for at vejret er godt på det tidspunkt ;).

    • Hej Søs

     Det var da så lidt. Du har ret, Thien Ha og Phuc Xuyen har begge en rute fra Sapa til Halong city, derfra kan man tage en taxa til Tuan Chau Wharf hvor man kan tage en båd til Cat Ba Island. Men har også læst at Cat Ba Express skulle have fået en direkte rute, men kan heller ikke lige finde information på det. Du kan evt skrive til dem og høre 🙂 Jeg kan godt forstå, at du gerne vil spare nogle timer, det var jeg glad for at jeg gjorde, selvom det blev en del busskift 😉 Generelt er de lidt langsomme om at få informationer på nettet i Vietnam, så det kan være at der er virkelig gode transportmuligheder, som vi bare ikke lige kan google os til 😉

     Marts/april er et perfekt tidspunkt at rejse i Vietnam på, selvom det godt kan begynde at blive rigtig varmt i den sydlige del af landet 😉 Men i hvert fald rigtig god tur og sig endelig til, hvis du har flere spørgsmål 🙂

    • Hej Søs

     Måske har du fundet det i din søgen eller snakket med andre .
     Men jeg har lige rejst fra Sapa til Cat Ba, og der er kommet en direkte natbus, som Tine også nævner (her er blot en bekræftigelse på at ruten fungere) det er super nem at bestille når du er i Sapa 🙂

     Hilsen Mia

     • Så fint, at du lige supplerer, Mia, tak! Jeg tænkte nok, at de havde fået lavet en rute, når den nu kørte den anden vej i 2015, men det er ikke altid man kan finde informationen på nettet, men så er det jo rart at høre fra en læser on location 😉 Jeg sørger lige for at informationen gives videre, hvis ikke Søs svarer herinde 🙂 Forsat god tur!

 • Hej Tine

  Tak for en super god guide – er vild med dine ruteforlag, når man som jeg er første gangs backpacker! Jeg ville høre hvordan du fik kontakt til en af de lokale i Sapa og dermed kom uden om bureauerne? )

  Hilsen Claudia

  • Hej Claudia
   Det var da så lidt. Jeg er glad for at det kan bruges Jeg fin nummeret af en anden backpacker. Nummeret er (+84)01677924940. Vi ringede bare dagen før, men det er ret let at finde en guide i Sapa, som kan tage dig med ud når du ankommer eller dagen efter. Vi blev nærmest overfaldet da vi kom, men kunne ikke lige overskue at booke kl 5 om morgen, så vi valgte at tage på scooter lidt rundt i Sapa og bookede en trekkingtur til næste dag
   I bunden af mine indlæg om de specifikke oplevelser kan du finde information om priser, firma eller guide og lignende. Hvis der var flere af mine oplevelser som kunne friste
   Mvh Tine

 • Heiza

  Har læst en del på din blog og nyder dine oplevelser og gode råd, specielt om Vietnam
  Konen og mig er her lige nu og har kraftigt taget inspiration fra din Ruteforslag, Vietnam i 2 uger til 2 mdr / hvad kan du nå?
  Vi har knap 5 uger i Vietnam

  Sidder lige nu i Sa Pa og er ved at planlægge de kommende dage, d 16 med nattog til Hanoi og straks videre med bus til Ninh Binh, boede du i eller uden for byen ?
  Et par dage der og så med nattog til Dong Hoi, for at besøge Phong Nha og lidt huler

  Er der noget der mangler på listen?-et MUST!!

  Grov plan:
  Hue
  Da Nang
  Hoi An
  Nha Trang
  Mui Ne
  Phan Thriet
  Dalat
  Phu Quoc
  Ho Chi Minh City

  Slut på tur

  TAK for en dejlig, underholdende, berigende og lærerig blog!

  • Hej Kenneth

   Jeg må indrømme, at jeg ikke har været i Ninh Binh, jeg skulle og ville rigtig gerne have været der, men kunne ikke få det til passe. Men jeg valgte, at tage den med fordi jeg rigtig gerne ville dertil 🙂 Har I været i Halong Bay? For hvis ikke, så mangler den helt sikkert på listen! Tag gerne en tur som bl.a. kommer forbi Ha Lan Bay eller tag gerne til Cat Ba og derfra rundt i Halong 🙂 Hanoi er også et besøg værd, hvis I endnu ikke har været der 🙂

   Jeg var ikke vild begejstret for Hue, men jeg tror, at det kommer lidt an på hvad man vil. Vil man gerne citadellerne og imperial city, så skal man helt sikkert dertil, det var jeg dog ikke lige i humør til…Tag gerne toget fra Hue til Danang og den lokale bus derfra og til Hoi An, det er to hyggelige oplevelser 🙂

   Nha Trang, Mui Ne, Phan Thiet er ved at udvikle sig til russerhelvede, særligt Nha Trang skulle være slemt, så det ville jeg måske springe over…I kommer jo til strande på Phu Quoc 🙂 Mui Ne har dog en ret fin ørken, som er et besøg værd. Jeg ville nok tage en tur til Mekongdeltaet, hvis jeg var jer, det kunne være fra Can Tho, hvor jeg har boet, det er også en fin by hvis man vil opleve lidt off beaten track, og/eller Ben Tre som også er lidt off beaten track. My Tho er der hvor alle dagsture fra Ho Chi Minh City går fra og er knap så autentisk. Jeg kan anbefale, at I finder et homestay eller lignende i en af de små bifloder, det er ofte roligt og smukt 🙂

   Forresten, så i stedet for at tage til Dong Hoi, så køb en billet til Phong Nha, så bliver I sat af i Son Trach, som ligger tættere på nationalparken 🙂

   Tak for de søde ord, er glad for at høre at I kan bruge den. Sig endelig til, hvis I har flere spørgsmål ellers god rejse,
   Tine

   • Takker for dine supergode svar
    Sidder faktisk lige og er ved at kigge på togplan til Dong hoi- nu bliver det så Phong Na(Son Trach) istedet
    Overvejer om vi skal hoppe forbi Nha Trang i særdeleshed hvis der er fuld af russere dem har vi oplevet andet sted og de trænger i den grad til lidt almen pli og opdragelse

    Vi har indtil videre haft et par dage i Hanoi, hvilket var særdeles lækkert i weekenden hvor der var spærret af omkring søen, en tur til Halong Bay og nu anden dags trekking i Sapa

    • Det var så lidt.
     Jeg valgte bevidst Nha Trang og Mui Ne fra p.g.a. russerne, for ja, de mangler i den grad pli og dannelse! Men I kan jo altid se på det, når I kommer på de kanter 🙂 Men en tur til Mekongdeltaet er i hvert fald næsten et must 🙂
     Ja, det lyder godt nok også lækkert! Forsat god rejse

 • Hej Tine
  Jeg skal på 14 dages rejse i Vietnam alene i Juli/August.

  Hvordan ville du anbefale at rejse rundt i landet, Ville det være realistisk at nå Hanoi/Saigon på 14 dage uden at det ville ende i et stort stress

  Jeg kunne godt tænke mig at høre om du eventuelt også har nogle tip til ting der bare skal se’s/opleves i Syd/central Vietnam

  Venlig hilsen
  Mathias

  • Hej Mathias

   Ej hvor fedt! Det kan nok lade sig gøre, men jeg ville klart fortrække, at fokusere på et område. Men det ville nok kunne lade sig gøre. Har du en billet ind til Hanoi og ud af HCMC eller en retur til HCMC?
   Jeg tager ofte natbusser rundt i landet, de er komfortable og så sparer man en overnatning.

   Umiddelbart kunne en tur se nogenlunde således ud i 14 dage: 2 dage i HCMC – 2 dage i Mekongdeltaet (bo på et homestay ude ved de små kanaler) – 4 dage i Hoi An – 2 dage i Hanoi – 3 dage ved Halong Bay (alternativt tag til Cat Ba en dag og på en endagstur til Halong Bay og så bussen tilbage til Hanoi dagen efter), så har du en dags buffer, som du kan bruge ved forsinkelser eller hvis du holder af et bestemt sted. Man kan også tage på en to dages tur til Halong Bay fra Hanoi, men med en tre dages tur kommer man også ofte ud til Ha Lan Bay, så også er virkelig smuk og med færre turister (den del besøger man først, hvis man tager til Halong Bay fra Cat Ba Island)

   Jeg tror ikke, at den tur vil blive alt for stresset. Jeg ville måske flyve mellem Mekongdeltaet og Hoi An (så flyver man til Danang og tager en bus eller taxa derfra). Fra Hoi An til Hanoi kan du tage toget i stedet for bus, så kommer man forbi Van Hai passet, der bl.a. er kendt fra Top Gear, p.g.a. dens skønhed, det ligger mellem Danang og Hue, så sørg for at du kommer med toget så du kan se den strækning i sollys 🙂 Det er også muligt at flyve, hvis du ikke gider bumle i et tog i 15-17 timer…Men man kan jo altid bestille soveplads, selvom jeg har hørt forskellige meninger om søvnkvaliteten man får i det tog…

   Mine highlights fra Vietnam har helt klart været Mekongdeltaet, Hoi An, Van Hai passet, Halong Bay, Sapa, vandfaldene og canyoning i Dalat 🙂 Jeg er ikke stor fan af HCMC, men elsker Hanoi 🙂

   Jeg håber, at svaret gjorde dig lidt klogere 🙂
   Mvh
   Tine

 • Hej! Tusinde tak for dine gode tips til rejsen i Vietnam. Min kæreste og jeg drager snart til Sydøstasien, hvor størstedelen af rejsen vil stå på i Vietnam. Grundet den ekstra tid dér, overvejer vi at tage busser. du anbefaler her natbusser, men jeg har i andre fora bemærket en del skepsis og mange folk, der gør opmærksom på hvor utryg en oplevelse, det kan være.
  Så vil lige høre, om det slet ikke er noget, du har oplevet?
  Og købte du blot busbilletten ved busstationen? Fandt du afgangene på forhånd eller ligeledes dér?

  Mvh Gustav

  • Hej Gustav (og kæreste). Jeg har taget en del natbusser og har aldrig oplevet noget ubehageligt. Jeg mindes heller ikke at have mødt nogen rejsende som har oplevet noget ubehageligt i natbusserne, udover chauffører som dytter lidt for meget eller spiller lidt for højt musik 😛 Jeg kan anbefale, at I bruger øjenmaske og ørepropper 😉 Jeg har dog altid en hængelås på min rygsæk og gør det så svært som muligt at komme til lynlåsen (vender den mod ruden eller stopper den ind under den lille skærm som dækker fødderne), men jeg har aldrig oplevet nogen som har forsøgt at komme i min rygsæk og langt de fleste vietnamesere vil turisterne det godt. Jeg har endda oplevet to vietnamesere skælde billetsælgeren ud på lokalbussen fra Hoi An til Da Nang, fordi hun vil have 2 kr mere for billetten end den egentlig kostede (de forsøger stort set alt at få ekstra penge ud af en på den rute) 🙂 Jeg har ofte booket via mit hostel, men man kan også booke på baolau for et par kroner ekstra 🙂 Der kan I også tjekke billetpriser og ellers har hostelene/hotellerne som oftest styr på tidsplanen 🙂 Forsøg dog at undgå de bagerste sæder med mindre at I har lyst til at gå til i varme og hav gerne lidt varmt tøj med i bussen 🙂

 • Hej Tine
  Må sige at jeg syntes din blog her er et super godt udgangspunkt for at planlægge rejse, og min veninde og jeg også har benyttes os en del af Vietnam delen, både ruter og budget.
  Under dine rejser har du så oplevet mange vietnamesere der ikke snakker engelsk, eller er det generelt okay at gebærde sig blandt de lokale og turist stederne?

  • Hej Marie (og veninde)
   Jeg er så glad for at høre, at I har kunne bruge bloggen. Det har været meget forskelligt. I Can Tho var der ikke mange som kunne engelsk, det er også stadig en relativ ukendt destination for mange, hvorimod at jeg mødte en del i HCMC, som kunne engelsk Sammenlignet med fx Thailand, Filippinerne og Malaysia, så er der ikke mange som kan engelsk, men man kan stort set altid finde en som kan lidt engelsk og som kan hjælpe, hvis man er lidt lost in translation. Stort set alle på hostels kan engelsk, guider er også okay og unge vietnamesere bliver bedre og bedre til engelsk. I vil nok opleve unge i Hanoi og HCMC, som vil komme op til jer for at snakke engelsk, de vil ikke snyde jer (med mindre at det er sælgere ), men mange bruger turisterne til at øve engelsk med. Det kan være en dejlig mulighed for at lære mere om landet og vietnameserne generelt, såfrem at deres engelsk er god nok til en samtale Jeg syntes ikke, at sproget var et stort problem for ofte kan man finde ud af det med fagter I kan også downloade Google translate og sprogpakkerne dertil, så kan man oversætte kortere ting og gøre sig forståelig på den måde, men jeg mindes ikke, at jeg brugte Google translate udenfor Can Tho…

 • Hej Tine.

  Min mand og jeg er ved at planlægge tur til Vietnam til januar næste år.
  Vi er begge over 50. Vi vil gerne til det nordlige Vietnam og midt Vietnam og evt. videre derfra til ny destination.
  Det har været en fornøjelse at læse om dine rejser.
  Jeg vil lige høre om følgende.
  Skal vi medbringe sovepose eller er en lagenpose rigeligt i januar måned?
  Hvad med liggeunderlag?
  Er det muligt at overnatte ude i naturområderne evt. hos lokale eller andre steder?
  Når man er med guide på vandretur er det så noget de fleste kan deltage i?
  Venlig hilsen
  Bethina

  • Hej Bethina
   Hvor dejligt, at I skal til Vietnam!
   Jeg har ikke haft sovepose med men kun en lagenpose og jeg tror faktisk ikke, at jeg mindes, at jeg har haft brug for min lagenpose i Vietnam De fleste steder har jo tæpper osv. Skulle I få brug for en sovepose, så kan de købes billigt overalt i Sapa og Hanoi.

   Jeg rejser aldrig med liggeunderlag, men madrasserne i homestays kan være lidt tynde, men igen, så tror jeg godt, at I kan finde et billigt liggeunderlag dernede, hvis I føler, at I får behov for det.

   Ja, mange steder er der homestays eller hoteller ellers har nationalparken ofte nogle hytter, I kan leje.

   Trekkingturene kan planlægges efter ens niveau

   Sig til hvis I har flere spørgsmål ellers god tur.

   Mvh
   Tine

 • Hej!

  Tak for en spændende blog. Jeg skal backpacke i Vietnam og have nattoget fra Hanoi til Lao Cai den 30/3 og tilbage igen den 1/4. Det er forvirrende på togbanernes egen hjemmeside, så ved du, om man kan booke andre steder? Hvad har du selv gjort? Det skal være ikke alt for fancy liggevogn med 4 personers kupé. Mvh Rasmus

 • Hej Tine,

  Først og fremmest vil jeg sige, at din blog er super god og helt vildt inspirerende!

  Min kæreste og jeg planlægger at rejse til Asien omkring februar/marts og planlægger at være væk omkring to-tre måneder.
  Jeg ville derfor høre, hvor du måske synes det var værd at rejse hen.

  Vi er 25 og 23 år, og elsker begge at rejse! Vi ønsker at opleve natur og kultur, og ikke alt det fest og farver. Dertil kan vi godt lide at vandre og dykke. Vi har snakket om at benytte Airbnb eller homestay.

  Indtil videre har vi snakket om følgende destinationer:

  Thailand

  Vi vil super gerne til Thailand, men ved ikke rigtig, hvor vi skal drage hen af.

  Vietnam
  – Hanoi
  – Ninh Bihn
  – Ha Long-bugten
  – Ho Chi Mihn
  – Sapa
  – Hoi An
  – Phu Quoc
  (selvfølgelig ikke alle stederne, intet er besluttet endnu )

  Jeg tænker vi måske vil rejse til tre-fire forskellige lande i rejse perioden.

  Lidt praktisk:

  – Er der nogen lande/steder, som du synes vi burde besøge, når vi er afsted.
  – Hvad tror du ca. pris er pr. pers. for to-tre måneder i Asien alt inkl.?
  – Kender du nogle steder i Asien der tilbyder frivilligt arbejde med dyr?


  Med Venlig Hilsen

  Sarah

  • Hej Sarah,

   Tusind tak! Jeg er glad for at høre, at du har fundet den brugbar

   Jeg tænker umiddelbart, at Khao Sok, Koh Chang og Chiang Mai kunne være interessant for jer i Thailand. Selvom det ikke er den perfekte sæson for den destination, så vil jeg også lige slå et slag for Khanom, hvor man bl.a. kan se lyserøde delfiner!

   Dykning er dog bedst omkring Krabi, jeg vil forslå, at I måske bor på Koh Lanta og dykker ved Hin Daeng og Hin Muang, det skulle være de allerbedste dykkersteder i Thailand og februar skulle være et ret godt tidspunkt at dykke der I kan også overveje at bo på Koh Yao i nærheden, men det ligger længere fra dykkerstederne. Koh Phi Phi er overrandt og en ødelagt partyø, hvis I spørger mig.

   Har I en måned i Vietnam, så vil I godt kunne nå de steder som I nævner 🙂 Overvej at tage toget mellem Ninh Binh til Danang (hvorfra man kan tage den lokale bus til Hoi An). Ruten mellem Hue og Danang er nemlig virkelig smuk! Jeg vil også lige slå et slag for et par dage i Mekongdeltaet, bo i en af de mindre bifloder, der er det virkelig dejligt og roligt! Brug dog ikke for længe i HCMC, så interessant er den by heller ikke…

   Det ville næsten være synd at skippe Angkor Wat i Cambodia, ruinerne er besøgt af mange turister, men det er virkelig et spændende område. Tager I til Cambodia, så overvej også Battambang og Kampot de er altså forsat lidt overset. Phnom Penh er ikke særlig interessant, men killing fields og S21 er lidt interessant for Cambodias historie, men man bliver også meget deprimeret over at se det. Koh Rong-øerne er virkelig smukke, vælg Samloem, hvis I vil have en lidt mere rolig oplevelse.

   Vandring er også fedt i Nordlaos omkring Nong Khiaw og Muang Ngoi, men skulle jeg fravælge et land, så blev det nok Laos.

   For tre måneder kan det gøres for så lidt som 20.000 kr per mand, alt inkl, men jeg vil nok anbefale 30.000 kr som minimum, så der er plads til lidt mere luksus engang i mellem

   I Mondukiri i Cambodia kan man være frivillig på elefantprojekter. I Vietnam kan man være frivillig med aber http://www.eprc.asia/support-us/volunteer/ og i Chiang Mai kan man vist også være frivillig, men vær opmærksom på, at det sjældent er gratis at være frivillig med dyr i Sydøstasien

   Mvh Tine

 • Hej Tine,

  Tusinde tak for din hurtige tilbagemeldning og enormt detaljerede svar!

  Dine bud lyder super spændende og de ryger helt sikkert ind i Rejseplanen.

  Et andet hurtigt spørgsmål er:
  Hvordan er det nemmest at rejse mellem byerne? Tog, bus, fly? (Indenrigs)
  Og er der nogle hjemmesider der er gode st bestille transport fra?

  Mvh
  Sarah

 • Hej Tine.
  Din blog er virkelig god og min kæreste og jeg er meget inspirerede af dine beretninger om Vietnam.
  Vi planlægger at tage afsted til Januar og vil rigtig gerne have en overnatning i Mekongdeltaet på et homestay, som du også nævner. Jeg vil derfor høre dig om du vil foreslå at man booker det hjemmefra eller når man er der?

  Mange hilsner Simone

  • Hej Simone
   Er glad for at høre, at du har fundet inspiration 🙂
   Nguyen Shack bliver ofte udsolgt i god tid, da de ikke har mange værelser. Så jeg vil helt sikkert anbefale, at I booker på forhånd. I kan jo altid booke med gratis afbestilling, så I har mulighed for at aflyse, hvis I gerne vil være lidt fleksible 🙂

   Mvh Tine

 • Hej Tine – Tak for en virkelig god og inspirerende blog!

  Mig kæreste og jeg er ved at planlægge en tur til sydøst asien til sommeren 2022 (hvis corona tillader det). Vi er endnu ikke helt sikre på hvilke lande vi vil til, men Vietnam er klart på ønskelisten! Dog er vi lidt udfordret mht. årstiden, idet vi har ferie i juli-august. Så vidt vi kan læse os frem til, er central-vietnam den bedste destination om sommeren. Vores spørgsmål er: Ville du blot fokusere på centralvietnam, eller ville du anbefale at tage nord eller syd med? Vores bekymringer går meget på regnsæssonen, og frygten for at vores rejse vil blive “ødelagt” af regn Samtidig er vi også i tvivl om, om vi går glip af for meget af Vietnam, ved kun at være i den centrale del.

  Mvh Anna og Kim

  • Hej Anna og Kim

   Det var da så lidt!
   Vejret er helt klart bedst i det centrale Vietnam på den tid af året. Jeg elsker dog den nordlige del af Vietnam mere og synes, at det ville være synd at mangle den del. Da jeg boede i Can Tho i regntiden, fik vi for det meste 1-2 timers regn om eftermiddagen, og det var det. Men er der en tyfon i nærheden af Vietnam, så bliver det hurtigt regn hele dagen i flere dage…Men nogle gange mærker man ikke meget, det kommer an på, hvor tyfonen rammer.

   Man kan sagtens rejse i den nordlige og sydlige del af landet om sommeren. Dog skal man være klar på at ændre sine rejseplaner med meget kort varsel (derfor ville jeg ikke booke for meget på forhånd), og man skal naturligvis være klar på høje temperaturer og noget regn.

   Jeg håber, at det hjalp med lidt afklaring.
   Mvh
   Tine

 • Hej Tine,

  Super god blog. Virkelig inspirerende læsning.

  Jeg er igang med at planlægge en rejse til Vietnam i maj. I den forbindelse vil jeg høre, om du vil anbefale at booke Halong Bay Cruise på forhånd online eller om det kan gøres i Hanoi?

  Mvh
  Katrine

  • Hej Katrine

   Mange tak for de søde ord! Jeg er glad for at høre, at den kunne bruges

   Normalt kan man godt vente til man er i Hanoi med mindre, at man vil med en bestemt båd. Fx er de ture, som jeg anbefaler, populære, så de bliver også hurtigt udsolgt. Før coronaen kunne man sagtens booke en tur i Hanoi, jeg ville blot anbefale, at man booker en tur som også går til Bai Tu Long Bay eller Ha Lan Bay.

   Men jeg ved ikke helt, hvordan situationen er lige nu, hvor landet stort set lige har åbnet.

   Jeg har ikke helt været tilbage i Vietnam, efter de lukkede for corona. Men en af mine venner er der pt, og han siger, at landet er åbent, men der fx ikke er lige så mange tog og busafgange som tidligere, så man kan ikke bare hoppe ombord på en bus nogle timer senere, som man kunne før coronaen. Om det fortsætter sådan i maj, ved jeg ikke. Jeg ved heller ikke, om det også gælder for ture…

 • Hej Tine,

  Først og fremmest, det er mega fedt, at du deler så meget ud af dine egne oplevelser og erfaringer, det er en kæmpe hjælp – så tusind tak for det!

  Jeg skal til Vietnam her d. 17. maj, hvor jeg så har 26 dage i landet. Jeg valgte netop Vietnam, fordi du skrev, at det var et af de mere sikre steder at rejse alene som kvinde, og jeg glæder mig sindssygt meget til, at jeg skal afsted. Jeg er dog lidt i tvivl om, hvilken rute som jeg skal følge, da jeg har bestilt min returbillet fra Hanoi og ikke HCMC, som du anbefaler.
  Jeg har Sapa og Halong Bay-bugten på min must have liste, og så anbefaler du stærkt Hoi An (vil jeg også meget gerne), men jeg er i tvivl om, hvordan man skal planlægge sin tur, for jeg tror, at det bliver for presset for mig at skulle HELT NED til den sydlige del af landet (nede omkring HCMC). Har du nogen anbefalinger?

  Derudover er jeg, til trods for, at jeg glæder mig absurd meget, en smule nervøs for at skulle afsted alene. Følte du dig ensom eller udsat på turen? Er en smule bange for, at der skulle ske noget..

  Mvh. Astrid :))

 • *Tilføjelse til sidste kommentar

  Som jeg havde tænkt det nu, ville jeg rejse således:
  1. Hanoi
  2. Sapa
  3. Halong Bay (Cat Ba)
  4. Ninh Binh
  5. Hoi An (Mekong Deltatet)
  6. Dalat ? (er lidt usikker på denne)

  • Hej Astrid

   Jamen, jeg er da glad for, at det kan bruges!

   Vietnam er et rigtig dejligt land at rejse i. Det er nemt, og jeg har følt mig meget sikker i landet. Men du skal stadig være forberedt på et kæmpe kulturchok 🙂
   Med 26 dage ville du nok godt kunne nå helt ned sydpå, men det er også rart ikke at skulle nå det hele. På min første tur i Vietnam rejste jeg til Danang, Hoi An og nordpå på en måned, og der var stadig steder, som jeg måtte skippe. Så jeg synes, at det lyder fint at skippe den sydlige del, især hvis det er din første solorejse. Du kan evt flyve fra Danang til Hanoi for at nå dit fly, men jeg ville anbefale, at du som minimum har 24 timer mellem dit fly fra Danang til Hanoi og dit fly hjem, så du ikke misser dit fly, hvis der skulle ske forsinkelse. Vietjet er ret billige også selvom du booker relativt kort tid forinden, så du kan enten vælge at booke på forhånd eller nogle dage før afgang.

   Jeg har en gang oplevet en fuld vietnameser som tog mig på røven under nytår i Hanoi, men ellers har jeg ikke oplevet noget. Nogle vil prøve at snyde dig, det gør de over det hele i Asien. Og hvis du tager en grab/uber og betaler via appen, så mindsker du sandsynligheden for at blive snydt meget, og lad vær med at hoppe ombord på en taxa eller en scooter som står og venter, når du ankommer med bus eller tog tidlig morgen. Igen så tag en grab i den situation. Du skal selvfølgelig ikke efterlade dine værdigenstande alene ved et bord eller i bussen, hvis I stopper et sted. Hav dem altid på dig og efterlad dem låst inde på dit hostel, når du er ude at udforske de steder, som du besøger.

   Når det er sagt, så har jeg ikke følt mig usikker eller har stået i en ubehagelig situation i Vietnam udover et klap i røven og langt de fleste er så søde og hjælpsomme! Jeg har boet i landet. Jeg kan godt forstå, hvis du er nervøs – det var jeg også selv inden min første solorejse, men som sagt så har jeg ikke oplevet noget ubehageligt, og du kommer til at møde en masse mennesker på hostels.

   Det er nemt at rejse i Vietnam, og man kan få ens hostel til at hjælpe med at booke busbilletter, togbilletter eller ture, og man behøver som oftest ikke at booke mere end et par dage i forvejen. Nogle gange betaler man en smule ekstra, men det er få kroner, og nogle gange får man endda gratis shuttle fra hostellet til busstationen med i prisen – det kommer lidt an på, hvor man er og hvilket busselskab man rejser med 🙂

   Det lyder som en god rute. Du kan jo altid vælge til/fra, mens du er der. Bare lige FYI, Hoi An er ikke i Mekongdeltaet, det ligger syd for HCMC 🙂

 • Hej
  Jeg drømmer om en solo reje og finder din rejse mega spændene. Men det er første gang jeg skal prøve det og er lidt i tvivl om hvordan man kommer igang. Planlage du steder og transports selv på hele turen hjemme fra eller tog du det lidt hen af vejen?

  • Hej Katarina

   Hvor fedt, at du vil rejse solo! Første gang havde jeg planlagt de første 2-3 uger i meget grove træk (jeg havde booket to ture af nogle dages varighed), da det gav mig tryghed at alt ikke var ukendt 😊 jeg fortrød det dog rimelig hurtigt, så hvis du planlægger den første periode, så vil jeg klart anbefale, at du booker noget, som du kan afbestille.
   Efter de første par uger, så har jeg altid taget tingene, som de kom. Jeg plejer at booke de første par dage på et hostel og så bruger jeg lidt tid på at finde ud af, hvordan jeg skal komme fra lufthavnen til mit hostel ellers tager jeg oftest tingene, som de kommer 😊 det kan du også sagtens gøre i Vietnam, hvis du har mest lyst til det

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *