Halong Bay er et must do i Vietnam og et sted, som jeg altid havde drømt om at opleve. Jeg vidste bare, at jeg skulle der forbi, når jeg engang kom til Vietnam, men det kan også være lidt farligt, for vil det nu leve op til mine forventninger?

Jeg havde talt med mange og meningerne om Halong Bay var delte. Heldigvis fandt jeg Vietnams billigste endagscruise rundt i Halong Bay til kun 14 dollars (98 kroner), så om ikke andet, så havde jeg ikke mistet så mange penge.

a world to explore i halong bay

På toppen af Monkey Island

Bestigning af drageskabte klipper på Monkey Island

Vi gled langsomt ud fra havnen på Cat Ba island. Vi sejlede forbi den flydende landsby og de majestætisk kalkstenklipper. Vinden bed lidt i kinderne, men solen varmede langsomt op, og snart kunne vi smide vores langærmede trøjer.

Vi sejlede forbi en flydende landsby, hvor de lokale havde travlt med dagens gøremål. Vi satte kursen mod vores første stop, Monkey Island. Halong bay, skulle ifølge legenden, være skabt af drager, som spyttede de mange klipper og øer ud, som et forsvar mod Vietnams fjender. Jeg var ikke i tvivl, jeg var solgt fra starten. Landskabet var jo magisk!

halong bay, vietnam

Udsigten fra toppen af Monkey Island

Vi nåede Monkey Island og fik tid til at udforske øen eller gå op til toppen. Som navnet antyder, så vrimlede det med aber. Vi fik strenge instrukser om ikke at fodre aberne, så vi nøjedes med at tage deres billede.

Så gik vi i gennem en jungle og fik de første glimt udover bugten. Jeg blev hurtigt blæst bagover af den smukke udsigt. Det sidste stykke måtte vi kravle op på de skarpe og spidse kalkstensklipper. Køen for at få taget et billede var lidt lang, og nogle få gav op, men jeg nåede, som en af de sidste, at få et billede.

De skarpe sten skar ens hænder, men nogle udsigter er bare det værd og det var denne. Vi blev belønnet med en panoramaudsigt over Halong Bay i det bedste vejr, som man kan få! Jeg kunne simpelthen ikke forstille mig en bedre start på morgenen! Vi vinklede farvel til de vilde makakaber og takkede for lån af deres dejlige ø, inden vi sejlede videre ud i landskabet.

grotte i halong bay En af de smukke grotter, som vi sejlede i gennem

Kajaktur i Halong Bay

To og to, blev vi placeret i bådens kajakker, og så fik vi ellers besked om at være tilbage kl 12. Jeg kom i en kajak med en amerikansk mand og sammen roede vi ud i landskabet. Det have været helt fantastisk at sejle i gennem landskabet, men nu kunne vi komme helt tæt på klipperne. Vi føltes pludselig små, blandt de høje klipper som omringede os. Jeg trak vejret dybere ned i lungerne, og følte mig helt i gennem lykkelig!

Tænk at være så privilegeret at kunne få lov til at opleve sådan et smukt sted i verden og tænk, at jeg ikke engang havde betalt 100 kroner for at få lov til at opleve det. Jeg følte mig som verdens heldigste person.

kajak i halong bay

Vi fandt en lille hule i en af de store klipper. Vi sejlede i gennem og kom om bag ved båden. Vi fandt en lille strand og sejlede i land. Her kunne vi sidde og nyde udsigten over det turkise vand og de mange klipper. Vi tog en svømme tur.

Vandet var iskoldt, men vi var ligeglade, for vi svømmede jo rundt blandt klipper i Halong Bay! Frokosten, som bestod af friskfanget fisk, forårsruller, æggekage, prommes fritter og selvfølgelig ris, blev indtaget med udsigt over den smukke bugt.

frokost på halongbugten

Udspring fra båden og guidet kajaktur

Efter frokosten var der fri leg. Folk foretog det ene akrobatiske spring fra båden efter det andet, mens andre solede sig på dækket og resten bare nød udsigten og det rolige vand.

Det blev tid til anden tur i kajak. Vi gled gennem det stille vand. Vi roede gennem små huler og nåede en lukkede lagune, hvor vi nød det klare vand og så aber springe fra træ til træ. Vi kom tilbage til båden og tøffede langsomt tilbage til Cat Ba island efter en helt fantastisk tur til et af verdens syv nye naturvidundere.

fisker i halong bay
En lokal fisker i Halong Bay

Information

Skulle jeg have købt en dyrere tur til Halong Bay?

Var der virkelig ikke nogen ulemper ved turen? Tjo, vi var lidt mange ved Monkey Island, så vi skulle stå lidt i kø for at komme op på toppen for at få et billede, da der også var en anden båd ved øen. De andre tog dog afsted før os, så halvdelen af tiden havde vi øen for os selv. Vi mødte også en større flok ved vores anden kajaktur, men vi var på vej tilbage til båden, da de kom.

Jeg gætter på at vi var omkring 18 med vores båd, så det synes jeg ikke var slemt. Vi kunne have været lige så mange mennesker eller endda flere, selvom prisen måske havde været det firedobbelte. Men det skal så også siges, at jeg var der i lavsæsonen, så der er nok flere i højsæsonen.

bådtur i Halong Bay

Servicen på vores båd var god, så jeg ville ikke have valgt det anderledes. For mig var det den bedste mulighed for at besøge Halong Bay og så gjorde det jo heller ikke noget at turen var billig. Det meste af turen blev dog også brugt Lan Ha Bay, som er mindre besøgt og har mindre affald liggende i vandet end Halongbugten har.

Skal man vælge en dagstur eller et flere dages cruise til Halong Bay?

Jeg vil på ingen måde anbefale en endagstur til Halong Bay fra Hanoi. Man bruger cirka 4 timer på at komme fra Hanoi til havnen, hvorfra man skal sejle til Halong Bay, så man kommer til at bruge 8 timers på transport frem og tilbage.

Godt nok har man så cirka 8 timer på vandet i Halong Bay, men der skal man nå ind i bugten og tilbage. Det betyder, at man kommer til at se den mest turistet det af Halong Bay og at man kommer til at bruge det meste af dagen på transport.

Man kan fint tage på en endagstur fra Cat Ba Island, da man allerede har brugt 4-5 timer på at komme dertil fra Hanoi og man allerede er ude i Halong Bay. En tur går typisk rundt i Lan Ha Bay (som er mindre besøgt end Halong Bay), ind i Halong Bay og tilbage til Cat Ba Island.

Dog kunne jeg ikke få nok af området, så en anden gang ville jeg ikke have noget i mod at prøve et fleredagscruise fra Hanoi. Jeg vil dog anbefale, at man vælger et tre dages cruise. På et to dages cruise kommer man ikke så langt væk fra de gængse steder i Halong Bay.

Derfor ville jeg vælge et tre dages cruise, som går forbi Lan Ha Bay, hvor bl.a. Monkey Island ligger, eller Bai Tu Long Bay, så som denne tur eller denne tur (reklamelinks).

 
 

verdens nye naturvidundere

Tips og information

Pris for mit cruise i Halong Bay:

14 dollars (98 kroner). I dag koster turene fra Cat Ba Island cirka 22-30 dollars. Det er dog stadig billigt!

Firma:

Family Quân Cát Bà (ved siden af bageren i Cat Ba by)

Rejsetips til Halong Bay:

Medbring kontanter til køb af kolde sodavand, øl osv., en drybag (reklamelink) til at holde dine ting tørre, når du sejler i kajak, evt. dykkerbriller til snorkeling (forvent ikke at se så meget andet end sten og et par fisk, men så kan du sige, at du har snorkelet i Halong Bay 😉 )

Lad vær med at betale ekstra for at være færre på båden osv. Det var der nogle på båden, som betalte ekstra for at være på en lille båd, men det er stort set den samme tur ALLE kommer på også hvis de vælger et dagscruise fra Cat Ba Island.

Rejser du fra Hanoi, så tag fra Luong Yen Bus Station til Cat Ba Island. Det koster 210.000 Dong (62 kroner) og brug mindst en dag på Cat Ba island. Øen har masser at byde på og ikke kun ture til Halong Bay!

Jeg vil anbefale et hotel ved havnefronten, for den smukke udsigt, fx Phuong Mai eller et længere inde på land, væk fra det hele, så som Hoi Lake (reklamelinks).

På Cat Ba island er det oplagt at tage i nationalparken og ellers bare køre rundt på den smukke ø! Øen har også nogle rigtig gode strande!

Det er muligt at overnatte på Monkey Island, hvis du ønsker en anderledes oplevelse og et hotel med en utrolig smuk udsigt. Tjek priser her.

Halong Bay er i øvrigt på UNESCOs verdensarvsliste.

Støt gerne bloggen ved at booke dine overnatninger gennem mine reklamelinks til hotels.com* og booking.com* samt oplevelser gennem getyourguide*, udstyr gennem Friluftsland* og produkter gennem Matas* (reklamelinks er markeret med *). Det koster naturligvis ikke dig ekstra. Du kan også følge med på Facebook og instagram eller tilmelde dig nyhedsbrevet. På forhånd tak!

Mere fra vidunderlige Vietnam

8 Comments

 • Nøj hvor ser det bare lækkert ud Tine 😀
  Jeg drømme virkelig om at ramme Vietnam og Halong en dag. Dit indlæg har ikke gjort lysten mindre.
  Tak for gode tips, dem vil jeg ligge i gemmerne 😉

  • Det var det godt nok også, Helle 😀 Jeg har vist også virkelig heldig med vejret. Det er virkelig også et land som overraskede mig positivt! Mange Tak! Det lyder godt, du må sige til hvis du får brug for flere tips når du engang skal forbi landet 🙂 Man kan jo også sagtens tage en længere tur, men så vil jeg nok anbefale tre dage fra Hanoi. Da bådene er lidt bedre derfra 🙂 Det kunne jeg i hvert fald godt finde på, hvis jeg kommer forbi igen 🙂

 • Det var også bare så fedt og smukt! Hvis jeg kommer forbi igen, så kunne jeg godt finde på at overnatte på en båd derude! 🙂 hvorfor aflyste du? Hehe, det kender jeg godt. Jeg snakker også tit om når jeg skal til Sydafrika igen, men fem år efter mit besøg har jeg desværre endnu ikke været tilbage, men har i stedet besøgt andre lande…

 • For et vakkert og unikt sted! Ser også ut for at du fikk veldig mye for pengene på dagsturen! 🙂 Veldig inspirerende. Jeg har nå brukt et par dager på å planlegge, og det blir 99 % sikkert en Vietnam, Kambodsja og Laos-reise på meg i slutten av 2016. Eeendelig! ;D

  • Det var virkelig også et smukt og unikt sted! 🙂 klart et af højdepunkterne på hele turen! Det lyder fedt, det er nogle fantastiske lande 🙂 sig til hvis du har brug for nogle tips 🙂

 • Jeg har lige et lille spørgsmål 🙂

  Hvordan fandt du lige netop din båd? Kan se på den information du har givet at det er ved siden af bageren. Er den til at finde?

  Skal på min første rejse dertil, og din ene dag derude ser ud til at have været lige præcis hvad jeg er på udkig efter!

  • Ja, den er rimelig let at finde. Der er en hovedgade på Cat Ba Island, hvis du står der og kigger på vandet, så skal du bare gå til højre og så er det næste butik efter bageren 🙂 Men der er rigtig mange som sælger den samme tur, prisen er dog forskellig, så du kan også bare gå fra sted til sted indtil du finder den rigtig pris. Det var det jeg selv gjorde og her var butikken ved bageren det billigste jeg kunne finde. Alle bruger de samme slags både og følger nogenlunde den samme rute, så du skal nok få en god tur uanset hvad 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *