Ubud er min favoritby på Bali. Her er masser af kultur, skøn natur, lækre restauranter og jeg tror at det er de færreste, som ikke er vilde med Ubud når de først har besøgt byen. Den af masser at byde på til enhver smag, så her kommer mine favoritoplevelser i Ubud, Bali!

Reklamelinks er markeret med *


Oplevelser og seværdigheder i Ubud


rismarker i Ubud

Campuhan ridge walk

Den ekstremt populære Campuhan Ridge walk

Vandring i rismarkerne

Ubud er fyldt med smukke og frodige rismarker, som i øvrigt er på UNESCOs verdensarvsliste. Det er enormt afslappende at gå en tur i rismarkerne. I rismarkerne er der ingen der dytter, ingen der råber og ingen maskiner.

Her er ikke andet end smuk natur og ro, så det kan hurtigt blive helt terapeutisk at gå i rismarkerne! De ligger tæt på centrum og turene er lette så alle kan være med!

De fleste besøger den meget populære Campuhan Ridge Walk, som bestemt også er flot! Kom dog gerne tidligt eller sent, så du undgår de fleste crowds.

Når du så har gået Campuhan Ridge Walk, så anbefaler jeg, at du også går Subak Juwuk Manis, der er langt færre turister og en mere lokal feeling, men det betyder bestemt ikke, at der ikke er smukt!

Rejsetip: Det er også muligt at leje en mountainbike (med eller uden guide) og cykle i rismarkerne, hvis du har brug for lidt mere aktion eller cykle til Mount Batur* eller vandre og se solopgangen derfra*. Tjek priser her*.

monkey forest, Ubud, Bali

Monkey Forest

Monkey Forest er efterhånden ret berømt. Det er, som navnet antyder, en skov fyldt med aber. Skoven alene kunne dog være taget ud af Indiana Jones eller Tomb Raider. Man føler lidt, at man går på opdagelse og finder et forladt tempel midt ude i junglen, bort set fra, at man faktisk er i en større by, og at man sjældent er den eneste turist i junglen…

Vær dog opmærksom på, at aberne kan være frække at tage ting fra turister på alle tidspunkter af dagen, jeg har sågar hørt, at de kan finde ud af at stjæle øreringe, som du bærer. Om det er sandt, ved jeg ikke, men pas godt på, hold godt fast i dine ting og lad vær med at slæbe for mange ting med ind i skoven.

Pris for indgang: 50.000 rupiah (∼25 kr) for voksne og 40.000 (∼20 kr) for børn
Åbent: 8.30-18.00

Rejsetip: Kom sent om eftermiddagen, så er aberne nemlig blevet stopfodret af turister og er mindre aggressive, men der er også færre turister på den tid.

Ubud market

Ubud market

Jeg elsker generelt markeder, og Ubud market er bestemt ikke en undtagelse! Her kan du finde alt fra frisk vanilje og krydderier til smukke saronger, smykker, flotte kurve, men der er selvfølgelig også det sædvanlige souvenirsskrammel. Men jeg synes bestemt, at markedet er et besøg værd!

Stemningen er god, selvom nogle sælgere godt kan være lidt for meget, altså lidt for aggressive. Jeg nød at gå rundt på markedet med lidt koldt at drikke og kigge på de mange smukke ting. Jeg fik selvfølgelig også købt lidt – husk, at prutte godt om prisen!

Rejsetip: Kommer du tidligt eller sent, så kan sælgerne være særlig desperate, så du kan ofte få en lidt bedre pris, men du vil også opleve at nogen af sælgerne bliver lidt for ivrige…

tempel i Ubud

Oplev den balinesiske kultur helt tæt på

Ubud er Balis kulturelle centrum. Du kan opleve alt fra træudskæring, atelier, templer og traditionel dans. Er du til kultur, så er der helt sikkert en kulturform som passer dig!

Af templer i byen kan jeg anbefale Pura Taman Saraswati, også kendt som lotustemplet, der ligger lige bag ved Cafe Lotus og Starbucks, templet i Monkey Forest, Ubud Palace og Pura Gunung Lebah, som ligger ved den fine Tjampuhan Old Bridge nær Campuhan Ridge walk.

Men ellers er der også masser af andre særpræget templer i Ubud, så det kan anbefales bare at gå rundt på må og få for at opleve dem. Der ligger endda endnu flere templer udenfor Ubud. Tjek priser på en tur til de forskellige steder i og omkring Ubud her*.

Derudover er Ubud også et godt sted at opleve den traditionelle dans, hvor de lokale synger (for os måske lidt mærkelige) lyde, mens der danses en historie.

restauranter i ubud på bali

Spis dig gennem Ubud

Ubud (og Indonesien generelt) har en fantastisk køkken, som jeg synes er lidt overset ift. det thailandske og det vietnamesiske køkken. Jeg fik ikke en eneste dårlig ret i Ubud. Øen har virkelig mange friske grøntsager og frugter, og jeg kan i allerhøjeste grad anbefale, at du giver dig i kast med nogle forskellige retter og ikke kun smoothiebowls.

I gaden Jalan Goutama er der især mange lækre steder at spise, og jeg har da også givet mine bud på nogle lækre spisesteder i Ubud her. Men vil du virkelig gerne komme tæt på kulturen, så burde du overveje et madlavningskursus i Ubud*!

Dyrk yoga

Ubud er Balis yoga-hovedstad! Så er man en yogi eller bare vil have lidt motion, så kan skal du helt sikkert have en yoga-lektion i Ubud. Der er mange steder som tilbyder yoga, inklusiv hoteller og hostels i byen, men det mest kendte er nok stedet The Yoga Barn som ikke blot har yoga, men også meditation, wellness, spa-oplevelser og mere. Tjek deres hjemmeside for holdtimer og priser.

Få en balinesisk massage

Okay, det er måske ikke helt unikt for Ubud, men let’s face it, det er skønt med noget forkælelse! Så forkæl dig selv med en ægte balinesisk massage. Du kan vælge en af de billige massager til kun 30 kroner (så kan enhver backpacker altså have råd til lidt forkælelse!), dog vil jeg anbefale, at man vælger et af de lidt dyrere steder, så er oplevelsen en helt anden.

Det behøver ikke være voldsomt dyrt, det kunne fx være hos Jaens Spa* eller gå all in og tage ud til et spa i rismarkerne fx ved Forest Spa*, her bliver der kælet for alle sanser, og det skulle eftersigende være alle penge værd. Tjek priser her*.

Rejsetip: Vælg gerne en lidt ældre massør, da de trods alt har lidt mere erfaring og derfor har lidt bedre styr på tingene.

Pura Tirta Empul templet


Oplevelser og seværdigheder i områderne udenfor Ubud


Ubud ligger rimelig centralt på Bali, så det er også en oplagt mulighed, at leje en chauffør eller en scooter for en dag og tage ud i de fantastiske landskaber på Bali.

Tegallalang rismarker

Tegallalang Rice Terraces er muligvis nogle af de mest kendte risterasser på Bali, og de ligger ikke langt fra Ubud. Rismarkerne er utrolig smukke, men du får næppe rismarkerne helt for dig selv, og du skal være forberedt på, at der mange steder er stillet “instagramvenlige” skilte og forskellige udsmykninger op.

Så det er altså ikke i midten af det hele, at du får en autentiske oplevelse, men spørg din chauffør, så kan han formentlig finde et udsigtspunkt, hvor der er færre turister og ingen tingeltangel. Hvis du også vælger at gå en tur på stierne (vi kunne ikke, da regnen gjorde det lidt for farligt), så kommer du hurtigere væk fra virvaret. Kom gerne tidligt på dagen eller sen eftermiddag for at undgå det største crowds.

Læs om mine oplevelser ved Tegallalang Rice Terraces her.

Goa Gajah

Goa Gajah eller Elephant Cave er et særpræget tempel som menes at stamme fra det 11. århundrede. Indgangen består af skræmmende ansigter skåret ind i stenen, da det efter sigende skulle holde djævler og dårlig energi væk. Derudover er der også det “ødelagte” tempel som bestemt også er et besøg værd.

Husk, at du skal have sarong på (både mænd og kvinder). Du kan enten købe en eller låne en gratis ved indgangen.

Læs om mine oplevelser ved Goa Gajah her

Tegenungan Waterfall

Vandfald nær Ubud

De fleste har nok hørt om Tegenungan vandfaldet nær Ubud, og det er også et flot vandfald. Dog har jeg hørt, at det er blevet meget overrandt, siden jeg var der. Men så er det heldigt, at der findes mange vandfald på Bali og flere er i nærheden af Ubud, fx Suwat vandfaldet. Så spørg din chauffør om anbefalinger.

Pura Tirta Empul

Pura Tirta Empul er et tempel som ikke burde misses. Pura Tirta Empul er ikke nogen hemmelighed, men der er en helt særlig stemning i templet, og det er bestemt en seværdighed som er værd at besøge.

Her kommer de lokale og turister og bader i de to pools med helligt vand, og alle renser dem selv under hver af de 30 haner. Men der foregår nogle gange også mange andre ting på templets område, så det er helt klart besøg værd!

Husk også en sarong her og udvis kæmpe respekt her, da stedet er enormt helligt for balineserne.

Læs om mine oplevelser ved Pura Tirta Empul her.

Andre oplevelser udenfor Ubud

Tag til Kintamani og se den smukke udsigt over Mount Batur eller bestig Mount Batur* eller man kan vandre op ad den mindre kendte og mindre besøgte Mount Abang*, besøg Tvillingesøerne (Lake Buyan og Lake Tamblingan), se Muduk Waterfall og meget mere! Riverrafte på Ayung River*. Se flere muligheder her*.

Wenara Bali Bungalows, ubud, bali

Wenara Bali Bungalows*


Hvor skal man bo i Ubud, Bali?


Jeg har besøgt Ubud to gange. Den ene gang var på en familieferie og den anden gang var på en backpackerrejse. Derfor har jeg også boet forskellige steder i Ubud.

Hostel i Ubud

På min backpackerrejse til Ubud boede jeg på hostel, så jeg kunne møde en masse rejsende. Jeg boede på In Da Lodge, men de spillede desværre konstant høj musik, og jeg kom til Ubud for at finde ro. Derfor vil jeg ikke anbefale In Da Lodge. Hostellet i sig selv var egentlig virkelig godt med pool og gode fællesområder, men den høje musik ødelagde for mig.

Til gengæld har jeg hørt virkelig godt om WW Backpackers* og Puri Garden* i Ubud, så dem ville jeg vælge en anden gang, jeg skulle til Ubud som backpacker.

Se priser for WW backpackers her*

Se priser for Puri Garden her*

Godt hotel med pool i Ubud

På familieferien i Ubud boede vi på Wenara Bali Bungalows*. Hotellet var dengang væsentlig mindre end det er i dag, men dengang var der også færre turister på Bali. Wenara Bali Bungalows* ligger lige ved Monkey Forest og tæt på restauranter, butikker m.m., men det ligger alligevel placeret lidt nede, så man ikke rigtig får larm fra vejen. Hotellets medarbejdere er virkelig søde og morgenmaden er lækker. Jeg vil gerne bo her igen.

Er Wenara udsolgt, så er Tegal Sari Ubud* et super godt alternativ!

Se priser for Wenara her*

Se priser for Tegal Sari her*

Pool

Luksus hotel i Ubud

Leder du efter den ultimative hoteloplevelse i Ubud, så skal du uden tvivl kigge på Viceroy Bali*! Her får du en overdådig service af hotellets personale! Hotellets restauranter vil uden tvivl forkæle dine smagsløg, især den nyeste restaurant, Aperitif. Omgivelserne er magiske, og der er naturligvis en swimmingpool med udsigt over rismarkerne. Der er alt, hvad du skal bruge, sågar en helikopterplads, hvis det skulle blive nødvendigt, og så endda til en fornuftig pris, når man tænker på, hvor vildt et hotel det er!

Se priser for Viceroy Bali her*

Støt gerne bloggen ved at booke dine overnatninger gennem mine reklamelinks til hotels.com* og booking.com* samt oplevelser gennem getyourguide*, udstyr gennem Friluftsland* og produkter gennem Matas* (reklamelinks er markeret med *). Det koster naturligvis ikke dig ekstra. Du kan også følge med på Facebook og instagram eller tilmelde dig nyhedsbrevet. På forhånd tak!

Flere indlæg fra betagende Bali

8 Comments

 • Hej Tine

  Dejligt at læse om de forskellige lande så man kan få lidt mere indsigt i hvordan det er.

  Kunne godt tænke mig at rejse til lande som Sri Lanka, Vietnam, Cambodia, Bali på min rejse, men tænker på om det man oplever er meget det samme så det ikke kan betale sig at rejse til så mange lande, eller om det er meget forskellige i lige disse lande og man oplever diverse ting hvert sted

  Hilsen Rikke

  • Hej Rikke

   Det kan jeg godt forstå! Selvom de lande umiddelbart minder om hinanden, så synes jeg de er meget forskellige (jeg har dog ikke været i Sri Lanka endnu). Fx er Cambodja meget fattigt og er stadig meget præget af sin historie. Landet Har rimelig uberørte paradisstrande, en fed jungle og selvfølgelig masser af kultur. Vietnam er ekstrem divers her kan du bestige bjerge, sejle på Mekongfloden (det kan du også i Cambodja), du kan jagte smukke vandfald, udforske smukke Hoi An og selvfølgelig se Halong Bay. Bali har de mange templer, den frodige regnskov, river rafting, surfing, gode dykkeemuligheder, vulkaner og selvfølgelig rismarkerne i Ubud. Har du tid, så vil jeg forslå at du også ser mere end Bali. Af de tre lande er Vietnam min favorit, men jeg har også haft nogle fantastiske oplevelser og har flere vietnamesiske venner, men Cambodja og Bali er også fantastiske steder!

   Hilsen
   Tine

 • Hej Tine
  Jeg har læst din blog om Bali og du skriver at hvis man har spørgsmål skal man endelig skrive, så det gør jeg derfor. Vi er netop ved at planlægge en rejse til Bali og vi skal afsted 10 dage ca og jeg tænker vi måske vil tage 2 overnatninger i Ubud. Jeg har kigget på et hotel der ligger i Jalan Bisma ca 15 min gang fra både abeskoven, Campuhan Ridge Vandretur og the royal palace. Vil det være et godt udgangspunkt i forhold til at vi også gerne vil bo lidt jungleagtigt, men tæt på by og kan vi let komme til Tegallalang rismarkerne her også ?
  Med venlig hilsen
  Christina

  • Hej Christina

   Selvfølgelig hjælper jeg gerne Der kan være meget stor forskel på hotellerne og hvordan de føles, selvom de ligger i samme gade. Personligt ville jeg nok vælge et hotel som lå længere ude i rismarkerne, altså måske ude ved Campuhan eller lidt længere ude, for at få junglefølelsen Men som sagt, så kan der også være forskel på de individuelle hoteller

   Det er let at komme til Tegallalang. I kan bare hyre en chauffør eller en taxa til at tage jer derud. Jeg vil forslå, at I kombinerer jeres besøg til Tegallalang med et besøg til nogle vandfald eller lignende 🙂 Jeg kan også anbefale Subak Juwuk Manis rismarker!

   Mvh Tine

 • Hej Tina.
  Vi skal 7 uger til Lombok/Bali med vores børn på 2 og 5 år. Men det med mange myg inde i eks. Ubud bekymrer mig. Har du/I været meget generet af myg? Og fået vaccine for japansk hjernebetændelse ?
  Dit indlæg om Bali og Ubud frister, men tanken om fugtige landområder med mange myg bekymrer mig.
  På forhånd tak.
  Mvh Christina

  • Hej Christina,

   Jeg mindes ikke lige umiddelbart, at jeg rigtig fik nogle myggestik på Bali. Jeg har både været der i den tørre og den våde sæson og generelt er myg ret glade for mig
   Jeg har fået japansk hjernehindebetændelse, men generelt vil jeg anbefale, at du kontakter en læge med speciale i rejsemedicin ift vacciner.
   Ubud og Bali er virkelig også dejlige! Og jeg tænker, at det også må være et dejligt sted at have børn med til.
   Mvh
   Tine

 • Hej.
  Er det til at opleve ting i regnsæson (december) eller skal man vente med og tage der ned til sommeren?

  • Hej Mie

   Først og fremmest undskyld det sene svar, jeg har været uden internet et par dage….Ja, man kan sagtens tage dertil i december, man skal dog være forberedt på, at der typisk kommer et regnskyl på 1-2 timer omkring kl 16-17, men resten af dagen er det typisk tørt 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *