Cat Ba Island bliver, af mange rejsende, brugt som et springbræt til en mindre besøgt del af Halong Bay, men desværre er det fåtallet, som bruger tid på at udforske selve øen. Jeg besluttede selv, at udforske øen og det blev en beslutning, som jeg ikke kom til at fortryde!

vejene på cat ba island

Fra bus til scooter

Jeg havde besluttet mig for at udforske Cat Ba nationalpark og spurgte derfor om tips på mit hostel. Ejerne fortalte, at der gik en lokal bus til parken og at den kun kostede 30.000 Dong (9 kroner), det var jo lige en pris for en backpacker. De var dog lidt i tvivl om, hvornår den gik.

Jeg gik derfor ned til gaden for at vente, så jeg kunne vinke bussen ind, når den kom. En flok lokale kiggede lidt på mig, så spurgte de, hvad jeg ventede på. Jeg forklarede dem, at jeg ville med bussen til Cat Ba nationalpark. Hvorefter, at de fortalte, at bussen desværre ikke gik så ofte om vinteren og at jeg ville komme til at vente mindst to timer på den. De forslog derfor, at jeg hyrede en scooter med chauffør som kunne køre mig til nationalparken.

Jeg undersøgte markedet et smule, men kunne hurtigt se, at det ville blive dyrt med en chauffør. Men jeg havde heller ikke lyst til at vente i to timer. I stedet besluttede jeg mig for at tage chancen og leje en scooter, på trods af meget begrænset erfaring. Jeg havde faktisk kun kørt scooter i Phong Nha Nationalpark før denne tur…

Ejeren af mit hostel kiggede lidt skævt til mig, da jeg fortalte, at jeg ville leje en scooter og selv køre til Cat Ba nationalpark. Men jeg fik alligevel lov til at leje en scooter.

scootersikkerhed, vietnam

Med scooter på tomme veje

Jeg tankede først tre liter benzin. Personalet på mit hostel havde anbefalet den mængde og det viste sig at passe helt præcis. Jeg satte derefter kursen mod nationalparken. Trafikken var let, indtil jeg nåede den lokale skole, hvor børnene lige netop havde fået fri og der derfor var en horde af børn på vejen.

Jeg sænkede farten og zig zaggede langsomt mellem grupperne af børn, så jeg var sikker på ikke at ramme nogen. Netop som jeg passerede skolebørnene, fik jeg øje på den lokale bus. Den kørte altså ikke to timer senere, så enten havde de lokale ikke haft styr på køreplanen ellers også prøvede de at snyde mig…Jeg blev dog hurtigt glad for min beslutning om at leje en scooter, for bussen var hurtigt væk igen, mens jeg havde tid til at tage billeder.

Trafikken blev gradvis mindre og snart kørte jeg alene rundt på de store veje omringet af kalkstensklipper. Jeg blev pludselig lille i det fantastiske landskab og var lykkelig over beslutningen om at tage med scooter rundt på Cat Ba Island! Jeg kunne stoppe, når jeg ville, tage de billeder som jeg ville og nyde den ultimative frihed i skøn natur!

trekking på cat ba island

Fantastiske Cat Ba Nationalpark og de irriterende franskmænd

Jeg nåede indgangen til nationalparken, parkerede scooteren og begav mig afsted mod toppen. Jeg håbede på at se den sjældne og ekstrem truet Cat Ba Langur, men jeg vidste også at det ville blive svært, når der er færre end 60 individer tilbage.

Jeg forsøgte at gå så lydløs som muligt, gennem junglen, som jeg kunne. I mens jeg holdt et skarpt øje med trætoppene og enhver bevægelse som kunne opstå. Desværre gik der ikke længe, før jeg vidste, at det ville blive en umulig opgave. En flok unge franskmænd gik gennem skoven, mens de råbte højlydt til hinanden i gennem skoven. Det ville ikke blot skræmme langurerne væk, det ødelagde også lidt oplevelsen af at gå gennem skoven.

Jeg fandt en lille bænk og lod franskmændene gå et stykke i forvejen, så de ville genere mig mindre, men man kunne desværre høre dem hele vejen gennem nationalparken.

scooter på cat ba island
Jeg nåede til det første udsigtspunkt mod toppen af bjerget. Franskmændene var der endnu og det var ikke lige den idylliske tur, som jeg havde forventet. Da de larmede som en flok unge til full moon party. Jeg besluttede mig for at blive, indtil de havde forladt platformen, så jeg kunne få lov til at nyde den i fred.

Der gik dog ikke længe, før et britisk par joinede mig på platformen. De var dog heldigvis rimelig stille, mens de var der. De var nemlig også trætte af franskmændene og sammen kunne vi rulle øjne af dem. Vi havde ikke tilbragt mange minutter sammen, før kvinden siger: “Har jeg ikke set dig før?”.

Jeg kunne overhovedet ikke genkende dem, men pludselig gik det op for hende, at vi var på samme slow boat fra Thailand til Luang Prabang. Jeg havde dog ikke set dem, men de havde lagt mærke til mig, da jeg var endt tæt på nogle højlydte amerikanere på båden…Jeg overvejede kort, om højlydte mennesker havde tendens til at forfølge mig…

strand på Cat Ba Island

Flere skjulte skatte på Cat Ba Island

Det britiske par havde fået en masse tips til øen fra deres hotel. så efter en kort tur til toppen, hvor vi nød den utrolige udsigt, besluttede vi os for at udforske mere af øen sammen.

Efter nationalparken kørte vi til Bên phà Gia Luận, et lille færgeleje på den ene side af øen med udsigt til Halong Bay. Her sad vi helt alene og nød den fantastiske udsigt! Længere nede af kysten stod en lokal mand med sin fiskestang og på vandet roede to kvinder i en lille træbåd, men ellers var det helt roligt.

Vi blev helt fanget af den afslappet stemning og havde lyst til at blive længere, men det britiske par havde fået et tip om at solnedgangen skulle være ekstra særlig på den anden side af øen, så vi satte kursen i mod det andet færgeleje på øen.

halong bay

Bên phà Gia Luận

Vi kom til en lille strand på den anden side af øen. Her var det så lavvande, at man skulle gå flere kilometer ud for at nå vandet. Vi forsøgte at fange lidt af solnedgangen, inden vi atter satte kursen mod Cat Ba by, da vi nødig ville køre gennem de snoede veje i mørke. Vi fangede ikke meget af solnedgangen, men da jeg satte kursen mod Sapa dagen efter, nød jeg solnedgangen hele vejen i båden til fastlandet.

Tips og information

Pris for mit scootereventyr på Cat Ba Island:

Indgang: 40.000 Dong (12 kroner)
Scooterleje: Fra omkring 80.000 (24 kroner)
Parkering: 5-10.000 Dong (1,5-3 kroner)
Bus (den grønne): 30.000 Dong (9 kroner)

– kom tidligt afsted!

Andre steder, som du kan tage til:

Cannon Fort
Hospital cave

Andre ting du kan lave på Cat Ba Island:

Lej en kajak
Prøv Stand up paddle surfing
Rock climbing
Bad og slik sol ved strandene nær Cat Ba by
Trekke den lange rute i Cat Ba National park (6-8 timer)

Hvor skal man bo på Cat Ba Island?

Cat Ba island er et smukt sted. Man kan vælge at bo i bjergene midt inde på øen, men selv foretrækker jeg at bo inde i byen. Her er ikke så larmende, som man skulle tro og bor man ved vandkanten, så får man ikke blot en fantastisk udsigt, man får også pladser på første parket til solnedgangen.

Jeg vil anbefale, at du bor på Phuong Mai Family Hotel, men vil du hellere bo lidt væk fra det hele, så kunne Hoi Lake Farmstay være en oplagt mulighed. (Reklamelinks, bruger du dem støtter du bloggen, uden at det koster dig ekstra).

Mere fra vidunderlige Vietnam

4 Comments

 • Det lyder og ser da ud til at have været en helt fantasisk tur. Wow sikke en natur. Godt du vovede forsøget og lejede en scooter.

  Jeg vovede forsøget sidste sommer – ret vildt – og sikke en fed oplevelse og frihedsføelse. Jeg var ikke til at rive af den scooter igen og havde en næsten tårevældende afsked med den :o)

  /Annette

  • Det var også en helt fantastisk tur også selvom der var larmende franskmænd 😉 naturen overshinede bare det hele!

   Det er jeg også bare så glad for! Jeg ville helst køre med nogen, bare i tilfælde af at der skete noget, men mit hostel vidste jo godt at jeg var taget afsted 🙂 Men det havde været langt fra det samme, hvis jeg tog bussen!

   Ja, det er virkelig en fed oplevelse! Og jeg kommer helt sikkert til at leje en scooter igen, der skal dog ikke være for meget trafik der hvor jeg kører. Jeg ville slet ikke turde køre crazy steder, som Ho Chi Minh City, så modig er jeg ikke 😉

   Hvor kørte du scooter henne?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *