Dalat er fyldt med smukke vandfald og efter en dag med canyoning ved det smukke og lidt kommercielle Datanla fall, beslutter jeg mig for at udforske flere af byens mange vandfald.

På scooter ud rundt i Dalat

Jeg lejer en scooter på den anden side af vejen og begiver mig mod mit første stop: Benzintanken. Jeg finder hurtigt benzintanken og plotter dernæst Pongour vandfaldet ind på mit kort. Jeg kunne mærke, at jeg lidt gav op på forhånd 47 km i alt, det ville blive en lang tur, men jeg må bide det i mig. Jeg er sikker på, at vandfaldet ville være turen værd!

road trip i Dalat

Udsigt på vejen tilbage til Dalat

Turen er ikke forfærdelig interessant. Jeg møder mest lastbiler som suser forbi mig med høj fart. Udsigten byder på flade marker som næsten lige så godt kunne være i Jylland…Ind i mellem er der små byer, men ikke noget videre interessant.

Jeg ser et par skilte til et par vandfald, men beslutter mig for at køre direkte til Pongour i håb om at der vil være færre mennesker jo tidligere jeg ankommer. Desuden kan jeg jo se de mindre vandfald på vejen tilbage til Dalat centrum!

Pongour waterfall – Det smukkeste vandfald i Dalat

Efter en times kørsel når jeg endelig Pongour vandfaldet! Jeg parkerer min scooter og betaler for indgangen. Luften er kold og køreturen mod Pongour har gjort mig lidt kold, så jeg er glad for at være nået frem! Jeg går gennem skoven og når bunden af vandfaldet.

Jeg bliver med det samme overvældet. Pongour vandfaldet er langt større og langt vildere end jeg nogensinde ville kunne have forestillet mig! På toppen af vandfaldet går der en lille flok mennesker. De er næsten ikke til at få øje på og ligner blot små prikker mod himlen.

Pongour vandfaldet i Dalat Vietnam

Pongour vandfaldet fra “min” sten

Jeg finder en sten tæt på vandfaldet, hvor jeg kan kravle op på og nyde udsigten. Nogle lokale forsøger at bade en smule i vandfaldet, men stenene er for glatte til at de kan gå på dem og de nøjes med at snuppe et par billeder til instagram.

To vietnamesiske piger kommer over på “min” sten og jeg flytter mig lidt, så deres venner kan få et billede af dem foran vandfaldet. De spørger hvor jeg er fra og om jeg nyder Vietnam. Jeg fortæller dem, at jeg er fra Danmark, men at jeg bor i Vietnam i en kortere periode. Vi snakker en smule, inden deres venner vil videre og de må smutte.

vandfald i Dalat

Jeg beslutter mig for at gå videre rundt i området. Der er ikke mange besøgende og kun tre andre udlændinge end mig. Jeg finder et godt sted, hvor jeg kan nyde udsigten og den lille mængde sol som byder gennem skyerne. Jeg tager et par billeder og spiser et æble, mens jeg forsøger at absorbere alle indtrykkene.

Der er overraskende stille. Vandfaldet bruser ikke voldsomt, som vandfald ofte gør. Der er ingen som råber eller taler højt, det er næsten som om vandfaldet tryllebinder alle til tavshed. Et par fugle kvidre fra oven. En sommerfugl flyver rundt om hovedet på mig og lander lige ved siden af mig.

dalat, vietnam

Efter alt for længe ved vandfaldet, får jeg mig endelig taget mig sammen og går tilbage til min scooter. Jeg er lidt trist over at skulle forlade Pongour, men samtidig er jeg glad for at have set et af Vietnams smukkeste vandfald og flere vandfald venter!

Jeg tager et kig på mit kort og det viser sig, at vejen til Elephant waterfall ikke er samme vej, som jeg kom fra, men at det ligger længere inde i landet, sådan går det nogle gange, når man ikke planlægger…

trafikprop i Vietnam

Trafikprop i Dalat, lidt anderledes end dem man ser i Hanoi og Ho Chi Minh City 😉 

På vejen ud bliver jeg stoppet af en flok køer på vejen. En lille dreng forsøger at genere dem ind til siden ved at slå en pind i luften, så vi andre kan komme forbi. Mens jeg venter og tager et par billeder kommer en lille vietnamesisk pige op til mig. Hun taler til mig på vietnamesisk.

Jeg forstår ikke ret meget af hvad hun siger, men tror måske, at hun forsøger at vise mig en anden vej. Jeg føler mig dog ikke helt så eventyrlysten, at jeg skal give mig i kast med nye veje, men takker hende for hendes hjælpsomhed. På samme tid bliver vejen åben for trafik og jeg vinker farvel til pigen, mens jeg forsætter mod Elephant waterfall, som er det mest kendte vandfald i Dalat.

elephant waterfall i Vietnam

Elephant waterfall – det mest besøgte vandfald i Dalat

Vejen til Elephant waterfall går gennem bjergene og er væsentlig smukkere end vejen jeg tog til Pongour. Jeg betalte for indgangen og gik ned mod vandfaldet. Man kunne hurtigt høre vandet bruse højlydt.

Vandfaldet skulle eftersigende have fået sit navn efter at flere elefanter skulle have forsøgt at drikke af vandet. Men i stedet blev de, eftersigende, taget af den stærke strøm og var styrtet i døden. Om det passer ved jeg ikke, men historien er god…

elefant vandfaldet i Dalat

Jeg går ad de glatte trin ned mod bunden af vandfaldet. Stenene er glatte, men heldigvis er der gelænder og en fantastisk udsigt. Jeg finder den første platform med udsigt over vandfaldet og der står allerede nogle backpacker. De fortæller mig om en lille sti, som fører ned bag vandet. Jeg finder stien og kommer ned bag vandet. Vandet banker ned fra oven og man skal ikke særlig tæt på for at blive våd!

dalats bjerge

Jeg går tilbage og går til et et punkt foran vandfaldet. Her kan jeg kravle over på en stor sten og sætte mig. Jeg spiser lidt af min medbragte frokost og nyder udsigten. Kort tid efter er jeg helt alene ved vandfaldet. Men jeg sidder ikke længe, før store sorte skyer trækker indover området. Det er vist på tide at komme tilbage til Dalat centrum, når jeg lige at tænke.

på scooter i Vietnam

Jeg når lige op til min scooter, da himlen åbner sig. Jeg opdager, at jeg har glemt at få min regnjakke med på tur – rookie mistake! Jeg venter noget tid, men ved også godt, at der kan gå flere timer, før regnen stopper og jeg skal tilbage til Can Tho om aftenen.

Jeg tager derfor chancen og kører ud i regnen. Jeg når dog ikke langt, før jeg må stoppe, det er umuligt at holde øjnene åben i regnen.

Jeg holder ind ved et halvtag og bliver der,  indtil regnen har stilnet lidt af. Den kolde bjergluft køler hurtigt min krop i det våde tøj, men jeg forsøger at nyde turen og de smukke bjerglandskaber, så godt som jeg kan.

Grønne punkter markerer vandfald, som du kan tilføje til din rute og som ikke er beskrevet i dette indlæg

Tips og information

Priser
Scooterleje: 120.000 Dong (cirka 36 kr)
Indgang, Pongour: 10.000 Dong (cirka 3 kr)
Indgang Elephant Falls: 10.000 Dong (cirka 3 kr)

Information:
Mad og drikke kan købes ved begge vandfald
Kombinér gerne turen til Pongour med flere vandfald, tjek evt. denne guide for mere info om vandfaldene i Dalat
Ture til Pongour med chauffør koster fra cirka 30 dollars, mens det koster 20 dollars for Elephant Falls (ofte kan Elephant Falls inkluderes i prisen for Pongour)

Ultra backpacker
Det kan lade sig gøre at komme endnu billigere til vandfaldene, men jeg anbefaler at gøre det på en tur eller ved at leje scooter, da man ikke helt kan regne med nogle faste køretider og man ikke kan stoppe og nyde landskabet på vejen 🙂

Den grønne lokal Phu Son bus til Nam Binh Village stopper ved Elephant Falls. Sig til chaufføren, at du skal til Thác Voi (udtales Tuck Voy). Pris 20.000 Dong (cirka 6 kr)

Den orange bus mod Bao Loc skulle stoppe ved Pongour. Sig til chaufføren, at du skal til Thác Pongour. Pris 20.000 Dong (cirka 6 kr)

Hotel i Dalat

Tulip Hotel 3 ligger få minutters gang fra det centrale marked, men er stadig roligt. Værelserne er store, lyse og meget rene. Det ligger tæt på mange lækre spisesteder. Personalet er venlige og kan hjælpe med de fleste ting. Ofte kan man tjekke ind tidligt. Se priser her*.

Vil du bo lidt bedre, så er Ana Mandara Villas Dalat et godt valg. Hotellet ligger lidt længere fra centrum. Til gengæld er der swimmingpool og spa. Værelserne er store og lyse med udsigt til en have. Der er gratis vand, minibar og mulighed for at lave te/kaffe. Tjek priser her*.

Hostel i Dalat

Jeg boede selv på Tiny Tigers*. Hostellet ligger i gåafstand fra flere seværdigheder i centrum. Der er en dejlig tagterrasse, hvor det er muligt at spille pool og være social. Om aftenen er det muligt at deltage i en fælles aftensmad (det kræver selvfølgelig tilmelding), og det er en god mulighed for at møde andre rejsende. Tjek priser her*.

Links til hoteller og hostel er reklamelinks.

Støt gerne bloggen ved at booke dine overnatninger gennem mine reklamelinks til hotels.com* og booking.com* samt oplevelser gennem getyourguide*, udstyr gennem Friluftsland* og produkter gennem Matas* (reklamelinks er markeret med *). Det koster naturligvis ikke dig ekstra. Du kan også følge med på Facebook og instagram eller tilmelde dig nyhedsbrevet. På forhånd tak!

Mere fra vidunderlige Vietnam

5 Comments

 • Hej Tine,

  Jeg håber, at det er okay, at jeg skriver.

  Jeg har besluttet, at jeg vil ud og rejse fra omkring midt december og frem til start februar. Jeg ved ikke helt endnu, hvor jeg skal rejse hen. Jeg har tidligere været i Mexico, Guatemala, Belize, Cuba, Maldiverne og Sri Lanka og ellers diverse steder i Europa.
  Jeg overvejer kraftigt at rejse til et sted i Asien og muligvis helt alene for første gang. I den forbindelse har jeg kigget meget på din hjemmeside og fundet meget inspiration. Verden er jo bare så enormt stor og hvordan skal man lige vælge?? Jeg er lidt nervøs over, at skulle rejse helt alene for første gang.

  Jeg håbede lidt, at du måske havde en rigtig god idé til en rejserute m.m.

  Jeg vil selvfølgelig gerne rejse et sted, hvor vejret er godt og udenfor regnsæson såfremt det er muligt.

  Jeg har dykkercertifikat, som jeg gerne ville kunne bruge et par steder på rejsen, men jeg har som sådan ikke nogle krav ellers. Jeg elsker at opleve nye ting og steder, så jeg vil gerne se en masse ting og ikke bare være på en 7 ugers badeferie 😉

  Jeg er klart åben for andre steder en Asien, men som sagt spiller vejret en rolle for mig og jeg tænker samtidig, at det måske er lidt mere budgetvenligt end så mange andre steder i verden måske.

  Jeg håber virkelig, at du har en god idé og måske kan hjælpe med noget mere inspiration.

  Hav en rigtig god dag.
  C

  • Hej C

   Hvad med en kombi af Vietnam og Filippinerne?

   Vietnam har fantastisk kultur og oplevelser og her er mange som rejser alene. Det kan dog være lidt koldt nord på, på den tid af året, men jeg rejste i Vietnam i dec/jan og havde generelt godt vejr og ellers er den sydlige del perfekt på den tid af året! Ellers kunne man starte i Bangkok, rejse gennem Cambodja og det sydlige Vietnam og slutte af i Filippinerne, så får du kultur fra Angkor Wat, Mekongdeltaet og kan dykke på Filippinerne Jeg ved ikke hvordan det er at rejse alene i Filippinerne, men tror det er godt. Jeg rejser selv dertil om 3,5 uge, så er jeg formentlig klogere til den tid

   Jeg tror også at Malaysia ville kunne opfylde dine ønsker, men på den tid af året er det regnsæson. Jeg har dog rejst der en måned i februar, hvor jeg fik en times regn på hele turen

   Mvh
   Tine

 • Hej igen Tine

  Tak for så hurtig tilbagemelding.

  Det er da umiddelbart en god idé. Det får jeg lige undersøgt nærmere.

  Rigtig god tur til Filipinerne. Håber på at kunne se noget fra turen på din side til den tid

  C

  • Hej C

   Det var da så lidt. Mange tak! Jeg skal prøve at dele så meget som muligt og så hurtigt som muligt ellers deler jeg på instagram og små opdateringer på Facebook undervejs

   Mvh
   Tine

  • Hej igen C

   Jeg ved, at jeg endnu ikke har fået skrevet om Filippinerne på bloggen, men jeg skal nok forsøge at få skrevet noget så hurtigt som muligt! Men du kan roligt tage afsted til Filippinerne alene. Det er et fantastisk land og folk er så søde. Hvis du har spørgsmål til landet, så må du endelig sige til

   Mvh
   Tine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *