Smartphones er et fantastisk værktøj til den rejsende. Der findes masser af gode rejse apps, som gør din rejse lettere, men hvilke apps skal man hente til rejsen? Jeg har samlet de 15 bedste apps til rejsen, så du kan komme bedst fra start! Jeg bruger dem alle selv og de er heldigvis gratis, hvad mere kan man bede om?

xe

1. XE Currency

Med denne app kan du tjekke dagens valutakurser. Det er virkelig smart, at kende valutakurserne når du kommer til et nyt land eller skal veksle mellem flere valutaer! Den kan regne mellem de forskellige valutaer for dig, så du får den bedst mulige vekselkurs 🙂 Du kan have op til ti valutaer i programmet af gangen og du kan altid fjerne og tilføje nye, det kræver dog internet at tilføje nye samt opdatere til den nyeste valutakurs.

Du kan også bruge appen til at se hvor meget under du taber ift den officielle kurs, der hvor du nu veksler. Det gøres ved at trykke på lommeregneren og så ved at trykke på analyse fees. Så taster du ind, hvor meget du betaler i en valuta og hvor meget du får tilbage i den anden, så regner den på hvor meget det afviger fra den officielle kurs.

Hent rejse appen til iPhone og til Android


maps-me2. Maps.me

Maps.me er et kort lige som google maps, men hvorimod at du kun kan downloade en lille del af et kort på google maps, for at kunne bruge det offline, så kan du altså downloade kort over et helt land med Maps.me! Det er smart! Samtidigt kan du søge på både hæveautomater, overnatningssteder osv.

Hent appen til din rejse her iPhone og Android


google maps3. Google maps

Jeg bruger for det meste maps.me, da de offline kort, som man kan downloade, dækker et større område. Men maps.me svigter nogen gange. Jeg har prøvet et par gange, at det ikke kunne finde det hostel som jeg har booket eller lignende, men så har jeg fået hjælp af Google maps. Så derfor anbefaler jeg at du har begge på mobilen!

Hent den til Iphone og Android


4. Hostelworld, hotels.com, Airbnb, couchsurfing osv

Det kan være rigtig rart, at kende adresserne på nogle hoteller/hostels på din næste destination, også selvom du venter med at booke. Så kan du se hvor de populære hotel-/hostelområder ligger, men også hvad du kan forvente i prisniveau og evt. have nogle specifikke adresser at gå til. Det kan også anbefales at booke noget, hvis du kommer sent om aftenen eller meget tidligt om morgenen, så behøver du ikke bruge alt for lang tid på at finde et sted 🙂


viber5. Viber, Whatsapp, Facetime, Skype osv.

Kært barn har mange navne, men det kan være rigtig fint med en app, så du kan skrive eller ringe hjem til familien. Så bliver de også lidt glade når de hører fra dig. Du kan selvfølgelig også bruge den til at komme i kontakt med dine nye venner. Derudover er der mange lande som bruger Whatsapp til kommunikation, så det kan være en god måde at holde kontakt med din guide eller lignende.

Whatsapp til iPhone og Android
Skype til iPhone og Android


translate6. Google translate

I lande hvor engelsk ikke er et hovedsprog kan det til tider være en hjælp med en oversættelsesfunktion på mobilen. Du kan hente “sprogpakker” så som dansk, engelsk, vietnamesisk osv. så det også kan køre offline 🙂 Den kan endda oversætte skilte, hvis du bruger kameraet! Den er altså genial!

Hent Google Translate til iPhone og Android


dropbox7. Dropbox

Dropbox er en god backup til dine billeder. Du kan sætte den til at overføre dine mobilbilleder til Dropbox helt automatisk (når du har internet) og så kan du jo også uploade dine feriebilleder taget med dit kamera til Dropbox, så du har det hele som backup. Dropbox er ligeledes connected til instagram, så du kan uploade dem fra dropbox til instagram, når du har lyst 🙂 Du kan også overveje flickr, hvis du gerne vil have endnu mere plads!

Hent Dropbox til iPhone og Android


my wallet8. My Wallet – Expense Manager

Som backpacker, så rejser de fleste jo på budget. Denne rejse app kan hjælpe dig med at holde styr på dine udgifter. Du taster simpelthen ind, hver gang du bruger penge. Du kan sætte et månedligt budget. Du kan endda opdele dit budget, så du selv bestemmer, hvor meget du vil bruge på underholdning, transport osv.

Når du taster ind, så kan du inddele det i samme kategorier, og så kan du holde styr på, om du holder dig indenfor dit budget. Lige som du kan se, hvor mange penge du har tilbage til resten af måneden. Så bliver det ikke lettere!

Hent den til Android


9. Din favorit flysøgemaskine

Personligt, bruger jeg selv skyscanner og momondo mest, men der findes jo en masse gode søgemaskiner! Jeg kan anbefale, at du downloader appen til din yndlingssøgemaskine. Så kan du altid finde et fly videre når du har brug for det 🙂


hopper app10. Hopper

Vi kunne alle godt tænke os at finde de billige flybilletter ikke? Her kan appen hopper hjælpe. Den analyserer data på markedet for de tre sidste år og fortæller dig om du skal købe din billet nu eller om du måske skulle vente. Det er altså smart! Særligt, hvis du ikke lige ved hvad normalprisen for din flybillet er og om den overhovedet er billig 🙂

Hent den til Iphone og Android


duolingo11. Duolingo

Kunne du godt tænke dig, at lære det lokale sprog eller skal du bare lige have genopfrisket dit skolespansk? Så er duolingo app’en du skal have fat i. Du kan vælge mellem utrolig mange sprog og kan øve dig på forskellige niveauer, så har du allerede styr på hvad ord som æbler, hund osv. hedder på spansk, så kan du med fordel vælge et højere niveau

Hent den til IPhone og til Android


rome2rio12. Rome2rio

Når du skal fra en destination til en anden med offentlig transport, så er det ikke altid til at finde ud af hvilken bus du skal tage og hvilken bus du skal skifte til på halvvejen. Her kan Rome2rio hjælpe! Du indtaster bare hvor du er og hvor du skal til, så giver den dig de forskellige transportmuligheder og en cirka pris på dem alle. Dog er det ikke altid, at den har styr på alle transportmuligheder, men jeg er rigtig glad for at kunne få et nogenlunde overblik over transportmuligheder, selvom jeg altid holder mig lidt skeptisk. Så undgår du også at blive snydt 😉

Hent den til Iphone og Android


uber13. Uber, Grab, PickMe eller Careem

Er du stuck et sted eller har du ikke rigtig nogle kontanter, men har du samtidig brug for en taxa? Hvorfor så ikke booke en Uber eller lignende. Det fungerer upåklageligt og så bliver beløbet trukket over dit kreditkort, så du risikerer ikke at blive snydt, og chaufførerne skal have en ren straffeattest. Jeg har aldrig haft problemer med Uber og har brugt det i flere lande. I Sydøstasien bruger man primært Grab, mens det hedder PickMe i Sri Lanka og Careem i Mellemøsten.

Uber til Iphone og Android. Grab til Iphone og Android. PickMe til Iphone og Android. Careem til Iphone og Android.


14. Rejseklar

Rejseklar er en app lavet af Udenrigsministeriet. Her kan du registrere, når du rejser til et nyt land. Så ved Udenrigsministeriet hvordan de kan få fat på dig. Men appen advarer også i mod evt. ting, som du skal forholde dig til. Da jeg var i Filippinerne, fik jeg for eksempel en notifikation om, at supertyfonen var på vej i mod landet. Det vidste jeg godt, men havde jeg ikke vidst det, så havde det været fint at kunne tage sine forholdsregler 🙂

Hent den til Iphone og Android


1200x630bf15. Dine passagerrettigheder

På min hjemrejse fra Bangkok blev mit fly forsinket, så jeg endte med at bruge 53 timer på at komme hjem, det var ikke sjovt! Men i nogle tilfælde kan man faktisk få op til 600 euro i erstatning for en forsinkelse! Hvis det altså drejer sig om et fly til/fra EU, men det er altid rart, at vide hvad man egentlig har krav på og her kan app’en hjælpe dig. Den er udviklet af den europæiske union, så du kan stole på at reglerne er korrekte 🙂

Hent den til iPhone og Android


Støt gerne bloggen ved at booke dine overnatninger gennem mine reklamelinks til hotels.com* og booking.com* samt oplevelser gennem getyourguide*, udstyr gennem Friluftsland* og produkter gennem Matas* (reklamelinks er markeret med *). Det koster naturligvis ikke dig ekstra. Du kan også følge med på Facebook og instagram eller tilmelde dig nyhedsbrevet. På forhånd tak!


Flere praktiske guides

6 Comments

  • Så mange gode tips! Jeg bruker XE Currency selv, og synes den er genial. Kartprogrammer kan også være uvurderlige når man skal orientere seg rundt i en ny by man nettopp har ankommet.

    Jeg skal passe på å laste ned en russisk språkpakke nå som jeg reiser til Hviterussland i helga, siden jeg bare kan ett ord russisk selv :p Godt å ha!

    • Den er så genial! Specielt når man kommer til et nyt land eller skal veksle mellem to udlandske valutaer, så kan jeg i hvert fald hurtigt blive forvirret 🙂 Nemlig, jeg sparede ret mange penge på tuk tuks osv fordi jeg fandt ud af at mit hostel eller hvor jeg nu skulle hen lå tættere på end de fortalte mig 😉

      Kan du ikke en gang russisk? 😉 Heller ikke mig 😛 Den er i hvert fald god at have! Rigtig god tur!

  • Jeg forstår ikke, at alle de valuta-apps er så komplicerede. Jeg har lige fundet ELK, som kan præcis det jeg vil. Finde ud af hvad et beløb i en fremmedvaluta er i DKK. Det er super simpelt og bedst af alt, så er der en APP til Apple Watch. Så simpel så den fungerer fint på uret. Man skal lige vænne sg til at swipe, men så kører det bare 🙂

    • Jeg synes nu ikke, at XE er særlig kompliceret. Tværtimod synes jeg, at den er let og overskuelig. Man taster bare beløbet ind i den lokale valuta, så omregner appen beløbet om til DKK eller andre valutaer, som man har valgt Jeg synes, at det er ret snart, hvis man fx veksler baht til dollars eller dong, så kan man hurtigt se, om den kurs man får ligger tæt på markedskursen Men dejligt at høre, at du har fundet en, som du er glad for. Jeg har ikke nogen Apple-produkter, så den dur ikke til mig. Men det kan selvfølgelig være at andre læsere har et Apple watch som kan bruge appen, så tak for tippet!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *