Inden vi rejste til Myanmar, havde jeg hørt rigtig meget blandet om maden i landet, men jeg må sige, at jeg blev positivt overrasket. Vi fandt masser af lækkert mad i landet, ofte var det billigt, og generelt går det hurtigt fra man bestiller til man har maden, men ikke for hurtigt 😉 Her er nogle af de steder, af dem som jeg kan huske, og som jeg anbefaler i Myanmar. Selvfølgelig alle til backpackervenlige priser. Bon appetite!

gode restauranter i Burma

Den første restaurant i Myanmar var en success, det smagte godt, og vi kunne overhovedet ikke spise op!

Danuphyu Daw Saw Yee Myanmar Restaurant, Yangon

Tving mig ikke til at sige navnet tre gange eller en gang for den sags skyld…Men skal du have lækkert mad i Yangon, så er dette et godt valg. Vi havde mødt et amerikansk-canadisk par på vores guesthouse i Yangon, og da både de og vi skulle ud og spise, så besluttede vi os for at tage ud sammen, hvor vi endte her.

Man går op af trappen, hvor man bliver modtaget af ejeren. I et lille vindue kan man se udvalget af dagens kød og grøntsager, og så peger man ellers på det, som man vil have. Vi valgte det kød, som vi syntes så lækrest ud, og lod ham forslå hvilke grøntsager, som passede til. Det hele kommer selvfølgelig med ris og suppe. Maden var rigtig billig og velsmagende burmesisk.

Pris:
500 kyat (∼3 kroner) pr. grønsagsret
2000 kyat (∼11 kroner) pr. kødret

Adresse:
29th Street, Yangon


Læs også: Overvældende skønhed ved Shwedagon Paragoden


Evergreen, Nyaung Shwe/Inle lake

Vi endte med at spise på Evergreen en del gange. Maden var rigtig lækker, restauranten var hyggelig, og personalet var søde. Specielt var deres karry et hit hos os begge, men shan nudlerne var også rigtig gode. De har også drinks og kolde øl, med happy hour, så det er også oplagt at slå vejen forbi om eftermiddagen eller tidligt om aftenen. Vi er dog mere til den friske frugt juice. Kom tidligt, hvis du gerne vil have en plads udenfor.

Pris (hvis jeg husker rigtig):
2000-3500 kyat (11-20 kroner)
Fra 700 kyat for øl (i happy hour, 4 kroner)

Adresse:
Hjørnet mellem Yone Gyi St. og Kyaung Daw Anauk St.


Restaurant i idylliske omgivelser i Inle

Landskabet omkring Nyuangshwe
Det var ikke engang den bedste del af udsigten!

S.S beer and B.B.Q restaurant, Nyaung Shwe/Inle

Okay, vi spiste faktisk ikke på restauranten, så maden kan jeg ikke udtale mig om, men deres cola’er er rigtig kolde 😉 Men udsigten slår de fleste! Der er ikke mange turister, som kommer over på den anden side af floden i Nyaung Shwe, men landskabet er fantastisk smukt! Jeg kan ikke finde på et bedre sted, at sidde med en kold cola og nyde udsigten. Priserne var også de samme som alle andre steder i byen 🙂

Adresse:
Ukendt, men gå over broen i byen og så skal du nok finde den 😉


Læs også: Sejllads på den magiske Inlesø


Gode restauranter i Inle
pandekager i inle

Pancake Kingdom, Nyaung Shwe/Inle

Hvis du er lidt træt af asiatisk mad eller bare virkelig har lyst til pandekager, så er dette stedet for dig! Jeg kan love dig at du bliver mæt. Pandekagen er nok større end dit hoved og er ellers dejlig tynd, som jeg synes en pandekage skal være.

Pris:
1000-2700 kyat (5,5-15 kroner)

Adresse:
Phoung Taw Site St


God restaurant i Mandalay

Aye Myit Tar, Mandalay

Aye Myit Tar var den sidste restaurant vi prøvede i Myanmar og den var rigtig lækker. Man bestiller simpelthen noget kød og så kommer der ellers et hav af skåle med suppe, grøntsager, nødder og selvfølgelig en ubegrænset mængde af ris. Så blander man ellers bare løs af det man kan lide. MUMS. Jeg vil anbefale, at man blander mange ting, så smager det bedst 😉

Pris:
2000-4700 kyat (11-26,5 kroner)

Adresse:
Number 530, 81st Street


Støt gerne bloggen ved at booke dine overnatninger gennem mine reklamelinks til hotels.com og booking.com samt oplevelser gennem getyourguide, udstyr gennem Friluftsland. Du kan også følge med på Facebook og instagram eller tilmelde dig nyhedsbrevet. På forhånd tak! 


Mere inspiration fra magiske Myanmar

9 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.