Solen var endnu ikke stået op, da vi mødte op i receptionen for at møde den bådmand, som skulle tage os med på opdagelse på Inle Lake. Inle Lake var virkelig noget vi havde set frem til på vores rejse i Myanmar og vi blev bestemt ikke skuffet!

bådtur på Inle Lake

Mødet med vores guide på Inlesøen

Vi var tre hold fra vores hotel (reklamelink), som skulle afsted til Inle lake den morgen. Vi fik hver tildelt en “chauffør” og vi var heldige at få ham, som kunne en smule engelsk. Han var 24, men lignende en på 40. Han spurgte om vores aldre og hvor vi kom fra. Jeg fortalte, at jeg er 25, hvilket fik ham til at spørge, om jeg så er gift. Jeg frygtede lidt, at det ville ende i et frieri, men han var heldigvis selv gift og havde en lille søn. Puh! 😉

Det blev hurtigt klart, at hans engelske ikke var helt i toppen, for han misforstod min mors alder fuldstændigt og kom frem til den konklusion, at vi måtte være søskende, når vi nu havde cirkel samme alder….Vi kom til vores båd, som hurtigt blev gjort klar til en tur på Inle Lake.

Roning på Inle Lake

En af de berømte fiskere fra Inle Lake

Ben-roende fiskere og flydende haver på Inle Lake

Vi havde bestilt en solopgangstur, som så mange andre turister og rejsende. Så da vi kom ind på Inlesøen og så de første fiskere, var de omringet af turister. Hvilket ikke helt, var det, som jeg havde forestillet mig.

De andre sejlede dog hurtigt væk, og vi kunne så observere fiskernes akrobatiske evner bare os to, inden turen gik videre til en anden ting, som vi havde glædet os til at se – de flydende haver på Inlesøen. Der lever, i dag, omkring 70.000 mennesker på søen og de bliver jo nødt til at spise. Så de har lavet øer af søens vandplanter, holdt sammen af bumbuspinde, derpå dyrker de masser af tomater.

flydende haver på Inle Lake

Ved siden af en af Inlesøens haver – her dyrkede de blandt andet tomater

Da vi sad der og hørte vores guide fortælle om øerne, så godt han nu kunne, så tittede solen endelig frem fra det tunge, sorte skydækket. Jeg ved ikke om det var fordi, at vi blev lidt for overbegejsret over den smukke sol, vi kunne se lige over bjergtoppene eller om det var fordi vi var så blege, men vores guide spurgte i hvert fald: “Har I sollys i jeres land?”. Han så lidt skeptisk ud, da vi svarede ja…

Læs også: Overvældende skønhed ved Shwedagon Paragoden

huse på inlesøen

Styltehuse på Inlesøen

Phaung Daw U Pagoda Festival, værksteder og en ændring af planerne

Da vi bookede vores tur til Myanmar, havde vi ingen idé om, at vi rent faktisk ville være der under Phaung Daw U Pagoda Festivalen. Vi vidste det faktisk heller ikke, da vi rent faktisk var i Myanmar. Men alle havde fortalt os, at vi da skulle se festivalen på søen, så selvfølgelig skulle vi det. Vi anede ikke hvad vi skulle forvente, da vores chauffør bandt sin båd fast til et lille hus, hvorfra vi skulle se paraden.

Phaung Daw U Pagoda Festivalen

Phaung Daw U Pagoda Festival

Det viste sig dog, at paraden ikke lige gik forbi det lille hus, så han måtte flytte båden op til de andre både, men på en eller anden måde lykkedes det ham, at mase sig godt op foran. Paraden bestod så af en helt masse både, hvor en kæmpe folk mænd i fint tøj roede bådene v.h.a. deres ben. Det hele var selvfølgelig akkompagneret af en masse højt og larmende musik! Den sidste båd var dog lidt speciel. Den havde ikke mange mænd på, men den sejlede til gengæld rundt med et helt tempel!

flydende pagode, Myanmar

Dernæst gik turen rundt til de mange “værksteder” (læs: turistbutikker), selvom vi dagen før havde bestilt en tur uden besøg på værksteder. Så efter nogle stykker fortalte vi vores chauffør, at han godt kunne sejle os hjem igen. Vi gad ikke flere “værksteder”! Han blev noget overrasket over den melding, men han gjorde det jo i den bedste mening, men han indvilligede i at tage os hjem.

fisker inlesøen

Positiv overraskelser på turen hjem fra Inle Lake

Vores chauffør havde været god. Han havde ofte sejlet andre ruter end de fleste andre både og havde sejlet væk fra alle bådene når de skulle sejle samme rute og han troede jo, at vi gerne ville besøge “værksteder”, det ville de alle andre besøgende jo gerne. Men han fandt hurtigt ud af, hvad vi gerne ville se, da han sejlede os hjem. Vi ville gerne se det lokale liv og opleve det. Da vi sejlede hjem, så han på hvad vi pegede på og tog os derhen.

Læs også: Gode restauranter i Myanmar

Fisker på Inle Lake

Ofte var det jo for, at vise den anden, hvad man havde fået øje på, men det var fedt, at han så tog os derhen. Vi så blandt andet en flok fiskere, som brugte søens planter til at omringe fiskene, så de var lettere at fange med spyd. Vi sejlede forbi små landsbyer og vinkede til de glade folk i husene.

Vi så lokale høste planter til de flydende haver og vi så de ben-roende fiskere rent faktisk fiske og ikke lave akrobatik for turisterne. Det var helt fantastisk og klart sådan en tur vi foretrækker. Vi er så glade for, at vi sagde fra overfor flere butikker/værksteder! Inles Lake var klart et højdepunkt på en fantastisk tur til Myanmar!

Informationer og tips

Pris for en båd til Inle Lake:

20.000 kyat eller 100 kr for en båd med plads seks personer

Rejsetip til Inlesøen:

Overvej at booke turen gennem dit hotel. Vi fik vores til cirka halv pris, end hvis vi var gået direkte til en bådmand.

Vi boede på Sin Yaw Guesthouse (reklamelink, bruger du mit link, så støtter du bloggen, uden at det koster dig ekstra). Det var ganske fint, intet fancy, men med en god udsigt fra tagterrassen og en lækker morgenmad.

Hav varmt tøj med, hvis du skal på solopgangsturen til Inle Lake, det kan være rigtig koldt om morgen!

Mere inspiration fra magiske Myanmar

12 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *