Unikke oplevelser ved Wat Pho

Wat Pho er en af de største seværdigheder i Bangkok. Templet indeholder en af verdens største liggende Buddha. Den er 46 meter lang og 15 meter høj. Vi havde egentlig ikke planlagt at besøge templet, men da vi tilfældigvis endte i området, besluttede vi os for at besøge det alligevel. Det skulle så vise sig, at det ikke var Den liggende Buddha, som endte med at gøre størst indtryk på os ved dette besøg, men noget helt andet…

templer i Bangkok

Wat Pho – Et af de smukkeste templer i Bangkok

Wat Pho er et af de ældste templer i Bangkok, og området har mere end 1000 Buddha afbildninger, inklusiv Den Liggende Buddha, og 91 stupaer, så der er nok at se på i tempelkomplekset! Det var tidligere Thailands første offentlige universitet og er stadig en lægestand inden for traditionel medicin og Thai massage, men vi kom nu bare for området og Den Liggende Buddha.

Det var lidt specielt at være ved Wat Pho sidst på eftermiddagen. De fleste turister havde for længst forladt templet til fordel for Bangkoks andre seværdigheder, og jo længere tid vi brugte ved templet, desto færre turister blev tilbage ved Wat Pho.

unikke oplevelser i Bangkok

Hårdt, men ærefuldt arbejde ved Wat Pho

Da vi fik en invitation, vi ikke kunne afslå

Vi fik rundt i området og så det lokale liv gå sin gang. En flok kvinder stod og gjorde de mange stupaer rene. Med en opvaskebørste, tandbørster og en vandslange stod de ellers og skubbede løs på hver en sten. Der blev knoklet løs for at få stenene rene, men jeg er også rimelig sikker på, at det hårde arbejde også er et meget ærefuldt arbejde.

venlige lokale i Bangkok, Thailand

Han gør det nu godt på billeder

Vi gik lidt videre rundt og nød at have stedet mere eller mindre for os selv og kom forbi en mand, som arbejdede på en af de mange statuer. Jeg prøvede, at tage et snigebillede, men blev hurtigt opdaget af manden. Han havde tydeligvis ikke noget i mod, at blive fotograferet, for der kom et kæmpe smil på hans læber, og han vinkede ivrigt til kameraet.

Jeg ville dog gerne have et billede, hvor man kunne se, hvordan han koncentrerede sig om arbejdet. Så jeg prøvede, at tage endnu et snigebillede, men det er åbenbart ikke min spidskompetence, for jeg blev igen opdaget!

lokale oplevelser i Bangkok, Thailand

Da jeg satte en plade på en Buddha statue ved Wat Pho

Hvilket kun var heldigt, for pludselig fik jeg en invitation til at lægge en lille plade af jade på statuen, og det samme gjorde min mor. Vi blev meget beæret over tilbuddet og takkede selvfølgelig ja! Det var med rystende hænder, et kæmpe smil på læben og til stor morskab for den lille thailænder, at vi hver satte en plade på statuen. Vi var helt høje efter dette ærefulde erhverv, men oplevelserne stoppede ikke her….

wat pho, Bangkok

Før og efter restaurering

Syngende munke

Solen var ved at gå ned bag de mange stupaer, da vi hørte nogle lyde i det fjerne. Vi gik hen til det nærmeste tempel, hvor lydene kom fra. Det viste sig, at være intet mindre end syngende munke. Med solnedgangen og de smukke stemmer var det et magisk øjeblik! Hør selv en lille bid af deres sang:

den liggende Buddha i Bangkok, Thailand

Vi fik da også set Den Liggende Buddha i Wat Pho!

Den liggende Buddha

Vi skulle jo også forbi den liggende Buddha, da det jo var hovedgrunden til vi overhovedet var taget ind i tempelkomplekset. Det var som om, at den var lidt mere imponerende denne gang end sidst, jeg besøgte stedet i 2011.

Det skyldes muligvis de få turister, som egentlig var der. Det var helt fantastisk at have stedet næsten for os selv. De ekstra oplevelser, som vi fik, gjorde det til en helt særlig oplevelse, og det er da egentlig ret fedt, at kunne sige, at man har været med til at restaurere en af Buddha statuerne ved et af de mest hellige steder i Bangkok.

Information

Pris for at besøge Wat Pho:

100 baht (18 kroner)

Åbningstider for Wat Pho:

Hver dag, kl 8-17

Rejsetip til Wat Pho:

Kom hen mod slutningen af åbningstiderne ved Grand Palace, som ligger lige ved siden af. Det lukker kl 15, så derefter er der færrest turister ved Wat Pho, selv kom vi omkring kl 15.30. Se mere information om templet her.

Hotel i Bangkok

Vi boede på Icheck Inn i Bangkok. Det får den varmeste anbefaling af os. Se mere om hotellet og priser her. Skal det være ekstra lækkert, så kan jeg anbefale Rembrandt hotel på Exclusive Floor, hvor man får adgang til en særlig lounge, hvor der er en ekstra god morgenmad og hvor man kan få en gratis drink om eftermiddagen. Se mere om hotellet og priser her. Reklamelinks.

Støt gerne bloggen ved at booke dine overnatninger gennem mine reklamelinks til hotels.com* og booking.com* samt oplevelser gennem getyourguide*, udstyr gennem Friluftsland* og produkter gennem Matas* (reklamelinks er markeret med *). Det koster naturligvis ikke dig ekstra. Du kan også følge med på Facebook og instagram eller tilmelde dig nyhedsbrevet. På forhånd tak!

Mere inspiration fra fine Thailand

4 Comments

  • Hvor sejt, at I fik lov til at dekorere buddhaerne! 🙂 Ej, det er bare sådan nogle oplevelser som disse jeg håber at få når jeg skal til Thailand 😀 Det ser jo også vild smukt ud!

    • Ja ik? Jeg var også selv helt euforisk efterfølgende!! 😀 Det er også sådan nogle oplevelser der gør det fedt at rejse 🙂 Jeg håber, at du får masser af fede oplevelser i samme stil! Rigtig god tur!

  • Dejlig læsning og gode tips. Tak for det. Vi skal til Bangkok til påske for første gang (som ikke transfer) så jeg vil følge dit råd om at komme om eftermiddagen. 🙂

    • Det var så lidt. Jeg håber, at I også får nogle gode oplevelser i Bangkok og ved Wat Pho 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *