Wat Saket står længe på min liste over seværdigheder i Bangkok, som jeg gerne vil opleve. Men på trods af mange besøg i Bangkok, har jeg endnu ikke formået at komme forbi templet. Så da jeg passerer Bangkok på vej til Danmark fra Australien, er jeg ikke i tvivl om, at nu skal det være!

Traffik i Bangkok

Jeg bestiller en motorcykeltaxa fra mit hotel og til Wat Saket. Hurtigt snor vi os mellem biler og kommer hurtigt igennem Bangkoks trafik – det er simpelthen ikke en tur til Asien uden en tur på scooter. Jeg bor i et nyt område i Bangkok, så på turen ser jeg andre dele af byen, end jeg tidligere har set.

Min chauffør sætter mig af i bunden af bjerget, og jeg køber en billet til den nette sum af 100 baht (18 kr). Så går turen ellers op ad bjerget.

Jeg skal tage 344 trin i den fugtige sommerhede. Det er lidt strygt at komme fra den australske vinter til sommerhede og høj fugtighed i Bangkok. Min hud er klistret, sveden drypper ned fra panden, og tøjet klistrer sig til min hud. Men jeg NYDER at være tilbage i Thailand!

wat saket/golden temple/Golden mount i Bangkok

Rolige omgivelser ved Wat Saket

At træde op på bjerget er som at træde ind i en anden verden. Jeg er omringet af palmer og andre eksotiske planter. Bangkoks larm og kaos er erstattet med ro.

Det er kontrasterne, der gør, at jeg elsker Bangkok.

Jeg passerer et lille kunstigt vandfald, mens højt bedemusik spiller fra højttalerne. Så ved man, at man er i Asien. Jeg når videre op til det første lille plateau. Her kan jeg virkelig se, hvor stort tempelområdet omkring Wat Saket er.

klokker ved det gyldne bjerg i bangkok

Jeg troede egentlig, at det bare var templet på Det Gyldne Bjerg, men her går det op for mig, at området er meget større, end jeg troede. Og det går op for mig, at jeg har undervurderet, hvor lang tid jeg kan bruge her.

På plateauet er der en stor gong og en masse klokker. Nogle turister har travlt med at afprøve gongen så mange gange som muligt. En enkelt munk går roligt forbi virvaret. Selv skynder jeg mig væk fra larmen og mod toppen.

Jeg træder ind i templet på toppen af bjerget. Sveden løber ned af ryggen på mig.

wat saket i bangkok

Roen omfavner min sjæl så snart jeg træder ind. Det er tydeligt, at Wat Saket har stor betydning for de lokale. Overalt bliver der bedt og doneret penge til templet. På samme tid er stedet også fyldt med turister, der jagter det næste billede, men de virker til at respektere de lokale og deres traditioner, mens der står coca cola-køleskabe fyldt med iskolde drinks, som templet sælger til de tørstige. Bangkok er virkelig kontrasternes by.

Jeg suger til mig af stemningen og udsigten, før jeg går rundt om de indre Buddha-statuer.

Jeg køber et par kolde drikke og går op på toppen for at nyde solnedgangen. Her er stemningen mere højtidelig blandt de lokale, mens enkelte turister desværre ikke virker til at respektere kulturen ellers mangler de mange generelt forståelse for kulturen i Thailand/Asien. Men heldigvis er det kun få individer.

tempel i bangkok

Solnedgangen fra Wat Saket

Overalt går lokale og beder. Munk i orange klæder matcher stoffet på chedien (stupaen på toppen). Nogle lokale skriver bønner med håb om et godt efterliv til afdøde venner og familie. Enkelte gange slår lokale eller turister på en af gongerne.

Noget tid efter sker det, som de fleste turister er kommet efter, solnedgangen. Solen er lille og den stråler har svært ved at bryde igennem skyerne og smoggen. Det tynger hurtigt ud i flokken, så snart de fleste har fået deres billede. Jeg suger til mig af stemningen og udsigten, men bliver til sidst også nødt til at begive mig ned fra templet, da vi nærmer os lukketid.

Vi er ikke mange tilbage, da vi begiver os ned af trappen. Solen forsvinder bag horisontlinjen. “Det er ikke den mest storslåede solnedgang, men stemningen er i det mindste god” – tænker jeg for mig selv. Men jeg når ikke mange trappetrin ned, da himlen pludselig forvandler sig til et stort farvespil og sætter prikken over i’et på en fantastisk oplevelse i Bangkok.

wat saket i bangkok
Information

Pris: 100 baht (cirka 18 kr)

Åbent: Kl. 7-19

Information og tips til Wat Saket:

Wat Saket kaldes også for det gyldne bjerg

Det blev bygget i 1467.

Under chedien ligger Buddhas tand som blev givet til Thailand af England. Derfor er stedet meget helligt og betydningsfuldt for buddhister. Så husk, at alle skal dække skuldre og knæ (man kan låne en sarong ved indgangen, hvis man ikke selv har en). Respektér bedende og ikke mindst munkene.

De fleste (det gjorde jeg også selv) tror, at Wat Saket kun er det gyldne bjerg, men det er et kæmpe område med munkeskole og meget mere, så sæt meget gerne nogle timer af til området.

Man skal tage sine sko af, når man kommer til toppen af det gyldne bjerg, så overvej evt. at tage nogle sokker med, hvis du ikke vil have beskidte tær – det er generelt meget rent, men man kan ikke undgå beskidte fødder.

Jeg boede på Ibis Bangkok Riverside* (reklamelink) under min tur til Bangkok og kan kun anbefale det!

Støt gerne bloggen ved at booke dine overnatninger gennem mine reklamelinks til hotels.com* og booking.com* samt oplevelser gennem getyourguide*, udstyr gennem Friluftsland* og produkter gennem Matas*. Det koster naturligvis ikke dig ekstra. Du kan også følge med på Facebook og instagram eller tilmelde dig nyhedsbrevet. På forhånd tak!

Mere inspiration fra fine Thailand

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *