Shannon, mig, Gail, Martin, Patrick og min mor, Lene

Reklame i samarbejde med ABC biking tours

At tage på cykelrundtur i Bangkoks gader (reklamelink) bliver mere og mere populært, så jeg tøvede ikke, da jeg fik tilbudt en gratis tur med ABC biking tours. Dagen startede tidligt med et møde, hvor vi fik lidt information om turen, sikkerhed, og derudover havde vi lige en præsentationsrunde. Vi var i alt seks personer, som skulle af sted denne morgen: Ægteparret Gail og Patrick fra USA, ægteparret Martin og Shannon fra Danmark og USA samt min mor og jeg. Dagens tur blev ledet af Michiel fra Holland, som også ejer selskabet.

På cykeltur gennem Bangkok - en anderledes oplevelse i byen

Dagens guide og ejeren af ABC, Michiel 

Vi startede turen turen stille og roligt med at køre ned af nogle små veje uden megen trafik og dernæst fortovet ved de store veje. Det var nok meget godt, at vi startede således for de amerikanske kvinder var lidt usikre på to hjul. Da Michiel følte, at vi alle var klar, startede turen for alvor!

Bangkoks floder

De lokale huse. På denne side af broen var den med mindst affald…

På cykel gennem den lokale del af Bangkok

Michiel, som har boet i Bangkok i over 30 år, tog os nu ud i de lokale dele af byen. Sveden dryppede ned af ryggen på os, mens vi kørte på smalle stier mellem de små blik- og træhuse. Affaldet fyldte gader, mens lugten af lort fyldte vores næser og kæmpe grise stod i vejkanten. Vi var virkelig kommet ud af det normale turistcentrum i Bangkok, og det var fedt! De lokale vinkede ivrigt, smilte og råbte: “Hallo!”, når vi kom susende forbi.

Det var tydeligt, at de lokale kendte Michiel. Der blev pjattet, joket, og de lokale blev næsten helt sure, hvis han overså dem eller ikke var hurtig nok til at svare tilbage.

Bang Krachao

Bangkoks jungle

Vi fortsatte ned til Chao Phraya, floden i Bangkok, her smed vi cyklerne ombord på en langtail boat, som sejlede os over til Bang Kra Jao, bedre kendt som Bangkoks jungle. Bang Kra Jao er et fredet halvø fyldt med palmer og andre eksotiske planter. Der bor dog mennesker på øen, og der er faktisk en rimelig etableret vej. Man må gerne bygge huse og fælde træer på øen, hvis man altså planter det samme antal træer et andet sted på halvøen.

lokale i Bangkok

To vidt forskellige looks: Gennem svedig og cool

Vi kørte hurtigt af vejen og ind på en lille sti, som stod hævet cirka en meter over vandet og jorden i junglen. Det var et meget smukt område! Men stien blev alligevel lidt for meget for et par stykker, så da vi skulle tilbage til vandet, tog de en anden tur med Michiel, mens vi andre begav os tilbage på stien.

Det var ligefrem heller ikke en bred sti, og jeg undrede mig egentlig lidt over, hvordan det egentlig kunne lade sig gøre, at få en scooter forbi vores cykler, mens vi var der, men det lykkedes da! Midt på vores “alenetur” kom Patrick til at køre en slange over, så den fløj op i luften og ned i vandet – vi var tydeligvis i junglen!

oplevelser og seværdigheder i Bangkok

Cykler og det hele skal selvfølgelig med!

En uheldig afslutning…

Vi skulle igen med båd over floden. Vi hjalp lidt til med at få cyklerne ombord og gik så ellers ned i båden. Min mor gik først i. Jeg ved ikke helt, hvad der skete, men hun vrikkede om på foden ligesom hun skulle til at gå derned. Det var tydeligt, at det gjorde ondt og hendes ankel hævede hurtigt op, så hun måtte cykle tilbage med smerter i foden.

Det var virkelig ærgerligt, at vi skulle slutte turen af på den måde! Michiel havde ellers fortalt forinden, at de aldrig havde haft et uheld på turen, så selvfølgelig skulle vi lige ødelægge den statistik.  Det er lige vores held….Turen tilbage foregik endda i myldretiden på en af de mest trafikeret veje i Bangkok, så det var lidt nervepirrende, men vi overlevede da.

cykling i Bangkok

Mine tanker om være på en cykeltur i Bangkok og ABC

Turen gennem Bangkok var rigtig fin. Det var rigtig fedt, at se nye og (for mange rejsende) ukendte sider af Bangkok! Jeg var ikke blown away, mens vi var på turen, men når jeg tænker tilbage på Bangkok, så er det ofte cykelturen som står skarpest i min hukommelse. Det var virkelig en fed tur!

cykeltur i Bangkok

Desværre virkede Michiel faktisk til at være lidt ligeglad med os gæster her til sidst. Det var faktisk først efter, at tredje person sagde til ham, at min mor var kommet til skade, at han spurgte, om hun var ok. Udover at smøre lidt kølende creme på hendes fod, da vi kom tilbage, gjorde han stort set ikke mere ved den sag…

Jeg havde til og med spurgt, om vi ikke kunne stoppe ved 7/11 for at købe lidt is til foden. Det kunne vi åbenbart ikke…Det jeg egentlig finder rimelig uprofessionelt, da jeg mener, at man, som turguide, har ansvaret for sine gæster og hjælper dem så godt videre som muligt, hvis der skulle ske uheld. Så det var en ærgerlig afslutning på en ellers god tur.

Information

Pris for cykelturen:

216 kr

Der findes dog mange andre ture i forskellige prisklasser, se dem her (reklamelink)

Hotel i Bangkok

Vi boede på Icheck Inn (reklamelink) i Bangkok og var rigtig glade for vores valg. Du kan også se, hvor jeg ellers har boet i Bangkok her.

Støt gerne bloggen ved at booke dine overnatninger gennem mine reklamelinks til hotels.com* og booking.com* samt oplevelser gennem getyourguide*, udstyr gennem Friluftsland* og produkter gennem Matas* (reklamelinks er markeret med *). Det koster naturligvis ikke dig ekstra. Du kan også følge med på Facebook og instagram eller tilmelde dig nyhedsbrevet. På forhånd tak!

Mere inspiration fra fine Thailand

8 Comments

 • Tak for et fint indlæg, Tine. Først vil jeg sige, at godt at i er kommet godt til Bangkok. Turen på cykel virker som en fin tur hvor man kan se nogle ting hvor alle de andre turister ikke lige kommer til at opleve. Men som du skriver er 260 kr. en helt vildt pris og jeg ville aldrig have betalt så mange penge for en cykeltur rundt i Bangkok. Håber at din mor har det ok. Modigt og dejligt ærlig beskrivelse selvom det var en sponsor som må siges at have en fin timeløn 🙂

  • Det var også en rigtig fin tur, men ja, prisen er virkelig høj. Jeg er da glad for, at jeg ikke er den eneste, som ikke ville betale 260 kr for turen, men nu fik jeg muligheden og så tænkte jeg, at jeg lige så godt kunne prøve den og se om det var så fantastisk Hun har det ok, selvom foden stadig er lidt hævet, men det var heldigvis nogle dygtige læger, som tog sig af hende Tak, det er jeg glad for at du synes

 • Hej Tine
  Jeg har læst lidt på din fine hjemmeside, og fået god inspiration til min første tur som backpacker. Min destination er Thailand og Laos, og jeg er kun afsted i 30 dage, da det er første gang at jeg prøver kræfter med backpacking.

  Mine tanker for nu er:
  Bangkok, Chiang Mai, Laos (Luang Prabang, Vang Vieng og Vientiane) og så slutte turen af på Koh Phi Phi.

  Hvor mange dage tænker du at man bør bruge i Bangkok? Jeg havde selv tænkt 3 dages tid. Og det samme for Chiang Mai…
  Laos tænker jeg at bruge ca 15 dage på. Man kan vel godt nå at opleve en del på den tid i Laos? 🙂

  Derudover er jeg jo helt nybegynder, og mere eller mindre lost på, hvad man bør pakke i tasken til sådan en tur Hvad SKAL man have med, og hvad er mindre nødvendigt?

  Derudover vil jeg bare sige tak for god inspiration ift at rejse solo. Din hjemmeside har helt sikkert givet mig blod på tanden og mod til at springe ud i det!

  Mvh Søs

  • Hej Søs

   Det lyder som en skøn tur! Men jeg tænker om der er en særlig grund til at du vil til Koh Phi Phi? Det er noget af en party ø og du kan finde lige så smukke strande andre strande i Thailand 🙂

   Jeg vil sige 2-3 dage i Bangkok er fint. Chiang Mai har rigtig meget at byde på og er so far min favorit i Thailand. Hvis du ikke skal trekke, så er 3 dage nok fint, skal du trekke, så vil jeg sige at du skal bruge 4-5 dage deroppe – mindst 🙂

   Ja, du kan nå at opleve en del i Laos på den tid. Jeg har lavet et rejseforslag her: http://aworldofbackpacking.com/rejseguide-laos/ så kan du måske få fornemmelsen af hvor meget du kan nå 🙂 Mine favoritter i Laos er helt klart Luang Prabang, Nong Khiaw, Muang Ngoi og dernæst Vang Vieng 🙂

   Jeg har lavet en pakkeliste her: http://aworldofbackpacking.com/rejseudstyrs-og-pakkeliste-for-backpackere/ men af ting som kan være rigtig godt er en pandelampe, et par gode sandaler, en trøje til kølige aftener og så er et rejsehåndklæde også en god idé 🙂 Lad vær med at pakke for meget, pak til cirka en uge, du kommer helt sikkert til at købe lidt tøj alligevel 🙂 Lad vær med at pakke ting som du ikke vil miste, jeg siger ikke at du bliver bestjålet, men man kan jo komme til at tabe ting osv. Lad vær med at pakke en masse party tøj, makeup og ting du ikke rigtig bruger i din hverdag.

   Åh, hvor er du sød! Tak for de søde ord, er glad for at høre at det har givet dig blod på tanden 🙂

   Mvh
   Tine

   • Hej igen 🙂
    Nu med flere tanker og spørgsmål 😉

    Ved ikke om der er en decideret særlig grund til Phi Phi, men øen tiltaler mig bare en del, og har nok altid haft den i tankerne i forbindelse med en rejse til Thailand… Jeg har umiddelbart ikke de store planer ift at trekke i Chiang Mai, men mere at se/udforske de “sædvanlige” områder der. Så på en senere rejse hvor jeg har mere tid til rådighed, der vil jeg gerne trekke mere og udforske de mere ydreliggende områder, bl.a. også Pai og Chiang Rai.

    Ift pakkelisten, har jeg læst lidt hist og her på forskellige sider, og synes at der er forskellige meninger ift sovepose eller ej… Hvad har du haft med på dine ture? 🙂
    Jeg har jo ikke de store planer om at skal ud og trekke flere dage i træk, men max enkelte heldagsture i de forskellige områder. Tænker du, at jeg behøver at erhverve mig et par vandresko, eller vil jeg kunne “nøjes” med et par gode løbe/træningssko? Jeg arbejder som sygeplejerske normalt, og er vant til at gå 5-10 km dagligt i et par Adidas eller Asics løbesko. Så tænkte at de måske vil kunne gøre det for mig?

    Ift adapter til strøm, er det nemmest at købe herhjemme eller dernede? Og det samme ift myggebalsam? Har læst flere steder, at det bedst kan svare sig at købe det dernede ift indholdsstofferne, er dette korrekt?

    De bedste hilsner

    • Hej igen

     Fair nok, jeg skal jo heller ikke bestemme din tur 🙂 Det er lidt af en partyø og jeg syntes at det var forfærdeligt, selvom jeg var der i starten af lavsæsonen, men det er jo ikke sikkert at du synes det, men ellers er der også mange steder som har dagsture til øen og der findes en masse skønne øer i nærheden med mindst lige så gode strande – fx Koh Lanta (skøn ø, dog ikke kridhvide strande), Koh Lipe, Koh Muk, Koh Ngai, så jeg vil forslå at du kigger på lidt forskellige øer og finder den som passer til dine ønsker om det så er Phi Phi eller Lanta eller en helt tredje 🙂

     Ok, så er tre dage vist fint 🙂 Nej, det har jeg kun med, hvis jeg ved at jeg skal bruge den rigtig meget. Er det kun få dage af en længere rejse, så gider jeg ikke slæbe rundt på en. Når du ikke skal trekke, så er det ikke nødvendigt. Jeg har haft en lagenpose med til Asien og det kan være rigtig skønt, hvis man er typen som gerne vil have noget over sig om natten. Den fylder ikke meget og vejer ikke meget. Jeg har dog også været i Asien uden at have haft en lagenpose med og der savnede jeg den ikke rigtig, nogen gange kan man nemlig spørge om et ekstra lagen, hvis man vil have noget over sig 🙂

     Nej, det synes jeg ikke. Et par gode sandaler kan være godt, da det jo er nogle varme lande, men du behøver ikke vandresko, løbesko er fint.

     Jeg ville tage en med hjemmefra, så er du fri for at skulle løbe rundt og finde en. Det er nemlig ikke altid det letteste. Jeg har en universal adapter, som jeg altid har med. Ja, myggespray kan du fint købe dernede. Mange anbefaler at købe med DEET, men som biolog kan jeg ikke anbefale det, da det er et giftstof som kan ophobe sig i fødekæden og derved kan skade naturen og dyrene. Jeg har haft mest held med Autan og den virkede altså bedre for mig end den spray med DEET, som jeg lånt lidt af hos en veninde (jeg lånte kun, fordi jeg selv var løbet tør). Ingen myggespray dækker 100%, men jeg har altså haft mest held med Autan 🙂

     Tine

 • Det lyder som en sjov og spændende oplevelse, selvom din mor kom galt afsted….men det tror jeg, at jeg vil prøve, når jeg kommer til Bangkok!

  • Det var i hvert fald en spændende og anderledes oplevelse, som jeg kan anbefale, men prøv at undgå at komme til skade 😉 God tur til Bangkok!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *