Jeg vidste ikke helt, hvad jeg skulle forvente af Taipei, inden jeg kom til byen. Men hold da op, hvor blev jeg positivt overrasket! Det er virkelig en fantastisk by, som jeg mener fortjener mere opmærksomhed end den får. Her er i hvert fald 10 gode grunde til at besøge Taipei. Læs med og bliv overbevist!

Folket

Folk i Taipei var virkelig søde. De er generelt nysgerrige, for det er ikke så tit at der kommer turister til landet. De hilser gerne, og du bliver ofte mødt med et stort smil! Det er dog ikke alle, som er lige gode til Engelsk, men de vil helt sikkert gerne hjælpe alligevel! Jeg oplevede også en kvinde, som virkelig gerne ville have, at jeg tog hendes billede, og efterfølgende gav hun mig et gratis armbånd for held. Hvor sødt er det ikke lige? 
god mad i Taiwan

Maden

Taipei har masser af lækkert mad! Det var virkelig noget som overraskede mig mest ved Taipei! Og jeg kunne tage tilbage bare for at spise mig gennem byen. Der er noget for de fleste (vegetarisk kan dog nogen gange være lidt sværere at finde). Kødet er helt mørt, maden er perfekt krydret, grøntsagerne og frugterne er helt friske. Hvad mere kan man bede om?

Arkitektur i Taipei

Arkitekturen

Arkitekturen er virkelig smuk. Normalt synes jeg egentlig, at storbyer ofte byder på det samme – høje bygninger, shoppingcentre og hektiske veje. En sjælden gang finder du måske en smuk bygning.

I Taipei synes jeg virkelig, at det var anderledes. Bevares, du kan også finde høje bygninger, shoppingcentre og hektiske veje, men jeg synes at det virkede, som om at byen også gik op i arkitektur.

Så du finder de små gamle bygninger, de små skæve veje og fantastisk arkitektur med en blanding af det traditionelle taiwanesiske og det moderne. Jeg er vild med det!

trekking i Taipei

Naturen i Taipei

Udsigten fra toppen af Maokong

Naturen og de mange vandreture i Taipei

Naturen i og omkring Taipei er helt fantastisk. Jeg havde aldrig forventet natur som denne. Byen er omgivet af bjerge. Ikke langt fra centrum kan du finde alt fra varme kilder til jungle og mangrove. Jeg blev virkelig overrasket over naturen i og omkring Taipei. Så bliver du lidt træt af storbyræset, så hop på et tog og tag ud i naturen! Og hvad finder man i naturen? Masser af fantastiske treks! Så det er bare om at komme afsted!

Læs også: Om mit trek ned af Maokong bjerget og Elephant Mountain

aftenmarked i taipei

Lækre fruitshakes til få kroner? Ja tak!

Natmarkederne

Jeg elsker markeder. Jeg elsker at se udvalget, gå på opdagelse i ukendte retter og grine over skøre salgsidéer. Heldigvis er Taipei fyldt med natmarkeder. På natmarkederne kan du finde lækkert mad, souvenirs, lokalt liv og meget mere. Alle markeder har hver deres charme og med de mange madmuligheder, så kan du helt sikkert få timer til at gå på et marked!

For at besøge en temacafé/restaurant

Du har helt sikkert hørt om den berømte toiletcafé, men vidste du at det ikke er den eneste temarestaurant? I Taipei kan du besøge en hospitalscafé, en fængselrestaurant, en Hallo Kitty restaurant – you name it, de har det næsten helt sikkert.

Priserne er ikke altid vanvittigt dyre, så hvorfor ikke få dig et godt grin mens du spiser? Desværre, var det en af de ting, som jeg ikke nåede i Taipei p.g.a. tyfonen, men jeg skal helt sikkert forbi en temacafé næste gang jeg besøger byen!

Manglen på turister

Generelt er der ikke mange fra vesten, som har besøgt Taiwan, men øen er jo heller ikke kendt for så meget. De har verdens anden højeste bygning på 508 meter, Taipei 101, men hvad har de så mere? Masser, det er bare endnu ikke blevet opdaget af særlig mange!

Så du vil ofte være den eneste vesterlændinge, hvis du altså er solorejsende. Hvor fedt er det ikke lige? Så smut til Taipei og resten af Taiwan, inden det bliver opdaget 😉

Taipei by

Den spændende kultur

Taiwan har sin helt egen kultur. Taipei er en blanding af det traditionelle Kina og det moderne Asien. Så i Taipei vil du finde en masse spændende kontraster p.g.a. kulturen, så det er altid spændende at gå på opdagelse i byen! Byen blev simpelthen ved med at overraske mig!

bus taipei
  Er den ikke sød?

Du kan ikke undgå at blive glad!

Busserne i Taipei er pyntet med blomster. Skraldebilerne spiller musik og det samme gør bussen når du trykker på stopknappen! Hvis det ikke kan få dig i godt humør, så ved jeg ikke hvad kan. At folket derudover er supervenlige og smilende burde bare få dit humør til at stige endnu mere!

Priserne

Priserne er virkelig billige i Taiwan! Jo, overnatninger koster lidt mere end fx Thailand eller nogle af de mange andre destinationer i Sydøstasien. Til gengæld koster maden fra 7,5 kroner, en tur i zoo cirka 12 kroner (for en voksen), en tur i metroen 4-7 kroner.

Så bliver det altså ikke meget billigere! Så Taiwan burde virkelig være en destination, som tiltrækker flere backpackere….men de har bare endnu ikke fundet til landet. Læs eventuelt mit rejsebudget for Taipei, hvis du vil have en bedre fornemmelse for priserne der 🙂

Støt gerne bloggen ved at booke dine overnatninger gennem mine reklamelinks til hotels.com* og booking.com* samt oplevelser gennem getyourguide*, udstyr gennem Friluftsland* og produkter gennem Matas* (reklamelinks er markeret med *). Det koster naturligvis ikke dig ekstra. Du kan også følge med på Facebook og instagram eller tilmelde dig nyhedsbrevet. På forhånd tak!

Flere inspirerende indlæg fra utrolige Taiwan

8 Comments

  • Det lyder godt! Det var bestemt også en dejlig by, som jeg virkelig kan anbefale! 😀 Er glad for at jeg kunne overbevise dig!

 • Virkelig inspirerende. Måske skal Hong Kong droppes og udskiftes med Taipai, når vi skal til Okinawa???
  Jeg har hørt det er vildt dyrt der, men det ser det jo ikke ud til med de priser du nævner her.

  hvad var de indtryk eller af priser?

  Bettina

  • Det er i hvert fald værd at overveje 🙂 Men Hong Kong er virkelig også en fed by. Jeg kan anbefale begge byer 🙂 Hvornår skal I til Okinawa? 🙂 Jeg havde også hørt, at det skulle være dyrt, men jeg synes faktisk ikke at det var slemt. Jo, prisniveauet er lidt højere end Sydøstasien, men jeg blev positivt overrasket. Så synes jeg alligevel at Hong Kong var dyrere….Jeg har lavet et rejsebudget, hvor du vil kunne få et bedre overblik over det helt. Generelt så koster street food cirka 18 kroner (det kan dog fås billigere) og en tur i metroen cirka 4-7 kroner. Dog er overnatninger lige lidt dyrere end i Sydøstasien fx så kan man ofte finde gode hostels til cirka 50 kroner/nat hvorimod at det koster cirka 74 kroner i Taipei. Men storbyer plejer jo også at være lidt dyrere 🙂

 • Jeg har egentlig aldri tenkt noe særlig på Taiwan, men nå kjenner jeg at jeg er fristet! Skulle gjerne tatt turen tilbake til Asia og dratt innom Taipei, og Taiwan generelt. 😀

  • Jeg havde heller ikke tænkt på det før, men da jeg sidst skulle til Australien, så var det billigere at stoppe i Hong Kong eller Taiwan på turen derned. Jeg havde før været i Hong Kong, så tænkte at jeg ville prøve noget nyt. Det fortrød jeg bestemt ikke! Jeg vil rigtig gerne tilbage og se mere af landet 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *