Jeg vidste ikke helt hvad jeg skulle forvente af Taipei, inden jeg kom til byen. Men hold da op, hvor blev jeg positivt overrasket! Det er virkelig en fantastisk by, som jeg mener fortjener mere opmærksomhed end den får. Her er i hvert fald 10 gode grunde til at besøge Taipei. Læs med og bliv overbevist!

1. Folket

Folk i Taipei var virkelig søde. De er generelt nysgerrige, for det er ikke så tit at der kommer turister til landet. De hilser gerne og du bliver ofte mødt med et stort smil! Det er dog ikke alle, som er lige gode til Engelsk, men de vil helt sikkert gerne hjælpe alligevel! Jeg synes altså, at de var smukke udenpå og indeni 🙂


god mad i Taiwan

2. Maden

Taipei har masser af lækkert mad! Der er noget for de fleste (vegetarisk kan dog nogen gange være lidt sværere at finde). Kødet er helt mørt, maden er perfekt krydret, grøntsagerne og frugterne er helt friske. Hvad mere kan man bede om?

Arkitektur i Taipei

3. Arkitekturen

Arkitekturen er virkelig smuk. Normalt synes jeg egentlig, at storbyer ofte byder på det samme – høje bygninger, shoppingcentre og hektiske veje. En sjælden gang finder du måske en smuk bygning. I Taipei synes jeg virkelig, at det var anderledes. Bevares, du kan også finde høje bygninger, shoppingcentre og hektiske veje, men jeg synes at det virkede, som om at byen også gik op i arkitektur. Så du finder de små gamle bygninger, de små skæve veje og fantastisk arkitektur med en blanding af det traditionelle kinesiske og det moderne. Jeg er vild med det!

trekking i Taipei

Naturen i Taipei

Udsigten fra toppen af Maokong

4. Naturen og de mange treks

Naturen i og omkring Taipei er helt fantastisk. Jeg havde aldrig forventet natur som denne. Byen er omgivet af bjerge. Ikke langt fra centrum kan du finde alt fra varme kilder til jungle og mangrove. Jeg blev virkelig overrasket over naturen i og omkring Taipei. Så bliver du lidt træt af storbyræset, så hop på et tog og tag ud i naturen! Og hvad finder man i naturen? Masser af fantastiske treks! Så det er bare om at komme afsted!

Læs også: Om mit trek ned af Maokong bjerget

 

natmarked i Taipei

Lækre fruitshakes til få kroner? Ja tak!

5. Natmarkederne

Jeg elsker markeder. Jeg elsker at se udvalget, gå på opdagelse i ukendte retter og grine over skøre salgsidéer. Heldigvis er Taipei fyldt med natmarkeder. På natmarkederne kan du finde lækkert mad, souvenirs, lokalt liv og meget mere. Alle markeder har hver deres charme og med de mange madmuligheder, så kan du helt sikkert få timer til at gå på et marked!

Temacafé i Taipei
Lånt af Modern Toilet café

6. For at besøge en temacafé/restaurant

Du har helt sikkert hørt om den berømte toiletcafé, men vidste du at det ikke er den eneste temarestaurant? I Taipei kan du besøge en hospitalscafé, en fængselrestaurant, en Hallo Kitty restaurant – you name it, de har det næsten helt sikkert. Priserne er ikke altid vanvittigt dyre, så hvorfor ikke få dig et godt grin mens du spiser? Desværre, var det en af de ting, som jeg ikke nåede i Taipei p.g.a. tyfonen, men jeg skal helt sikkert forbi en temacafé næste gang jeg besøger byen!

7. Manglen på turister

Generelt er der ikke mange fra vesten, som har besøgt Taiwan, men øen er jo heller ikke kendt for så meget. De har verdens anden højeste bygning på 508 meter, Taipei 101, men hvad har de så mere? Masser, det er bare endnu ikke blevet opdaget af særlig mange! Så du vil ofte være den eneste vesterlændinge, hvis du altså er solorejsende. Hvor fedt er det ikke lige? Så smut til Taipei og resten af Taiwan inden det bliver opdaget 😉

Taipei by

8. Den spændende kultur

Taiwan har sin helt egen kultur. Taipei er en blanding af det traditionelle kinesiske og det moderne asien. Så i Taipei vil du finde en masse spændende kontraster p.g.a. kulturen, så det er altid spændende at gå på opdagelse i byen! Byen blev simpelthen ved med at overraske mig!

Du kan ikke undgå at blive glad i Taipei
  Er den ikke sød?

9. Du kan ikke undgå at blive glad!

Busserne i Taipei er pyntet med blomster. Skraldebilerne spiller musik og det samme gør bussen når du trykker på stopknappen! Hvis det ikke kan få dig i godt humør, så ved jeg ikke hvad kan. At folket derudover er supervenlige og smilende burde bare få dit humør til at stige endnu mere!

10. Priserne

Priserne er virkelig billige i Taiwan! Jo, overnatninger koster lidt mere end fx Thailand eller nogle af de mange andre destinationer i Sydøstasien. Til gengæld koster maden fra 7,5 kroner, en tur i zoo cirka 12 kroner (for en voksen), en tur i metroen 4-7 kroner. Så bliver det altså ikke meget billigere! Så Taiwan burde virkelig være en destination, som tiltrækker flere backpackere….men de har bare endnu ikke fundet til landet…Læs eventuelt mit rejsebudget for Taipei, hvis du vil have en bedre fornemmelse for priserne der 🙂

Er du overbevist? 

Flere inspirerende indlæg fra utrolige Taiwan

15 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *