Jeg har nu boet i Australien i lidt over en uge. Det er måske ikke lang tid, men sikke en tid! Da jeg tog hjemmefra Danmark, så var jeg lidt i tvivl om, hvad jeg skulle forvente, når jeg nu flyttede til Australien. Jeg var godt klar over, at det ikke ville blive lige som mine mange solorejser, men hvordan er det så indtil videre?

Ankomst til mit nye hjem

Jeg havde heldigvis styr på bolig, inden jeg kom herned. Min veninde boede nemlig hernede sidste semester og spurgte, om jeg ville have hendes værelse. Så efter at have skrevet lidt med nogle af dem i huset, så havde jeg fået et værelse. Det var virkelig rart ikke at skulle tænke over at finde en bolig.

Solnedgangene i Townsville er smukke
Solnedgangene i Townsville er smukke

Jeg hentet af en gratis taxa i lufthavnen, som jeg havde bestilt gennem universitetet. Det var rimelig luksuriøst, ikke at skulle tænke over hvordan jeg bedst muligt ankom til mit nye hjem.

Jeg havde egentlig lidt forventet at det først ville gå op for mig, at jeg nu skulle til at bo i Australien da jeg nåede min dør. Men enten er det, endnu ikke gået op for mig, at jeg ikke er ude og rejse eller også har det bare været en smooth overgang, som jeg ikke har lagt mærke til…

Sommerfuglene baskede dog voldsomt i maven, da vi kørte ind på min vej – nu skulle jeg møde mine housemates! De tog godt i mod mig og viste mig rundt i huset, fortalte reglerne osv. Derefter kørte en af dem så ellers ud i lufthavnen for at hente Daniel, en anden dansker, som også skulle bo i huset.

Magnetic Island
Magnetic Island fra Townsville

Familiemiddag og alt for meget alkohol…

Om aftenen på vores ankomstdag kom ejerne, deres sidste barn (to af børnene bor her i huset) og deres barnebarn. Det var lidt mærkeligt i starten, men de var gode til at få os til at føle os godt tilpas. Julie, moderen, stillede en masse spørgsmål om studie, familie osv., og det var egentlig skønt, at man ikke selv skulle finde på en masse at spørge eller snakke om. Efter middagen spillede vi kortspil, hvor lattermusklerne blev sat på arbejde! Jeg følte mig allerede meget mere afslappet! Den første dag kunne ikke have gået bedre!

at komme på plads i Australien
Når to personer skal handle ind for første gang

Dagen efter fik vi ordnet nogle praktiske ting og om aftenen havde nogle housemates inviteret nogle venner og så begyndte drukspillene ellers. Jeg er normalt ikke en som drikker meget, men det var alligevel en god måde, at møde nogle nye mennesker på og få grint helt vildt.

Men det er altså ikke helt fair, når mobilen vælger at det skal være mig, som drikker det samme antal slurke, som lande jeg har været i. +30 lande – av av! Men aftenen blev da hurtigt lidt sjovere. I løbet af ugen følte jeg mig mere og mere hjemme og ikke så meget som en gæst.

_MG_5436-
Jeg fik da mødt nogle lokale beboere 😉

Om at blive voldsomt genert…

Jeg kunne ikke have fået en bedre start på min tid her i Townsville, end den jeg fik i huset. På universitetet er det dog en anden sag. Den første dag var kun for internationale studerende.

Dagen gik mest med foredrag om alt muligt – der var så meget information, at jeg kun husker en brøkdel af det. Primært, at man skal cykle på fortovet, hvis der ikke er en cykelsti, man skal svømme blandt de gule/røde flag og så skal mand undgå at bade med krokodiller og farlige gopler.  Det var godt lige at få styr på det, for det var jeg jo meget i tvivl om var en god idé eller ej??

20160718_101152
I tilfælde af at du var i tvivl….

Når man en sjældent gang havde en lille pause, så stod man ellers lidt og ikke helt vidste hvad man skulle gøre af sig selv. Mange kendte jo nogen, som de var afsted med. Men jeg kendte jo ikke rigtig nogen og kunne mærke, at jeg pludselig blev voldsomt genert. Noget som normalt ikke sker for mig…

Jeg blev virkelig nødt til at presse mig selv til at opsøge folk. Men jeg blev virkelig overrasket over, hvor meget det pludselig krævede. Det var langt fra de mange solorejser, som jeg har været på. Her var ikke nogen som opsøgte mig. Jeg går ud fra, at alle var lidt generte. Men det var lidt af en overraskelse…

Townsville fra oven
Townsville fra oven

En dårlig start på uni….

Introugen er snart slut og jeg synes egentlig ikke det har været det helt store success. I Danmark er introugen bygget op omkring det sociale, mens det hernede har 90% af introugen mest været “Sådan laver du et budget”, “Sådan får du gode karakter” osv., og så har der måske været to timer om dagen med sociale arrangementer.

I og med at jeg har gået på uni i snart fire år, så er foredragene ikke ligefrem særlig relevante for mig…Til mange af de sociale arrangementer har der også været en deltagerbegrænsning, så flere af dem har jeg ikke kunne deltage i, fordi jeg var for langsom til at få billetter…

_MG_5499-
Det smukke landskab i Billabong Sanctuary

I løbet af introugen fik vi også en rundvisning på uni. Hvilket egentlig var meget rart. Jeg læser dog en blanding af studieretninger hernede, så valgte at gå med den første af mine studieretninger, som blev råbt op. BIG MISTAKE!

Da det er en lidt lille studieretning, så havde de valgt at slå den sammen med business – for biologi og business har jo vildt meget med hinanden at gøre?? Og da tutorene kom fra business, så kan I nok godt gætte, hvor vi blev vist rundt henne. Nu ved jeg da hvor business-folkene skal aflevere deres afleveringer…

_MG_5662-
Mødte denne fyr på en af turene i introugen

Vi spurgte ind til om der kom noget om environmental sciences og de forsikrede os om, at der nok skulle komme en masse. Det gjorde der bare aldrig rigtig…Som tidligere tutor, så synes jeg ærlig talt, at de skulle have gjort mere for at finde nogen, som kunne gives os lidt mere information om vores del…

Som I kan høre, så har introugen måske ikke været den største success. Men det hele skal jo ikke være negativt. De fleste arrangementer, som jeg deltog i var rigtig hyggelige og jeg fik snakket med nogle nye mennesker, men det har mest været op til en selv, at søge kontakt osv.

Og når man er ny kan det hele godt være lidt overvældende. Så når alt kommer til alt, så kan jeg altså bedst lide den danske version af introugen. Der synes jeg hurtigere, at man får overstået de akavet situationer og møder en masse. Jeg er sikker på, at jeg nok skal få en masse nye venner de kommende uger, og så må jeg bare forsøge, at glemme den lettere mislykket introuge.

Støt gerne bloggen ved at booke dine overnatninger gennem mine reklamelinks til hotels.com* og booking.com* samt oplevelser gennem getyourguide*, udstyr gennem Friluftsland* og produkter gennem Matas* (reklamelinks er markeret med *). Det koster naturligvis ikke dig ekstra. Du kan også følge med på Facebook og instagram eller tilmelde dig nyhedsbrevet. På forhånd tak!

Mere fra fantastiske Australien

14 Comments

 • Sikke smukt der ser ud dernede. Jeg glæder mig til at besøge dig.
  Og så super ærgerligt, at introugen var lidt et flop – dog har du jo dog lært to vigtige ting ifht. krokodiller og toiletbesøg – det er altid rart 🙂
  Det lyder alligevel til, at du får et godt semester dernede – så længe du selv er åben over for andre mennesker, skal det nok gå.

  • Her er virkelig smukt. Jeg glæder mig til at vise dig nogle af stederne 🙂 Townsville er en dejlig og hyggelig by 🙂 Ja, det var i hvert fald ikke så fokuseret på det sociale, som jeg havde håbet på, men så er det godt, at jeg generelt er socialt anlagt. Er sikker på at det nok skal gå og at jeg nok skal få en masse nye venner og har jo allerede fået nogle stykker og vil deltage i så meget socialt som muligt, så skal det nok gå 🙂

 • Det var da synd at introuken ikke var så bra, men jeg gjetter at det vil bli lettere å bli kjent med nye mennesker etter hvert når du kommer ordentlig i gang med studiene der nede. Godt at du i hvert fall har fått informasjon om at det er farlig å bade med krokodiller, haha!

  • Ja, det var ærgerligt! Men sådan er det jo desværre nogen gange. Jeg er også sikker på at det nok skal blive godt. Jeg må nok bare selv gøre lidt mere for det, men det gør nu heller ikke noget. Jep, det vidste jeg jo ikke i forvejen 😉

 • Positivt: 1. Du er et smukt sted 2. Du har fundet et sted at bo 3. Det bliver fantastisk 🙂

  Ok, ved godt det ikke var lige så nemt i starten, som du måske havde regnet med men al begyndelse er svær. Du er et sted og i et land med helt andre værdier og normer end dem du kender hjemmefra.

  Tror eller ved at efter lidt tid er du faldet til, har funder nye venner og tilvænnet dig undervisningen. Så kan du slet ikke forstå at du havde det som du har det lige nu.

  Jeg ved at det bliver godt, Tine:-) og hermed får du et stort knus fra mig.

  Glæder mig til at følge dit liv fremover from Down Under

  /Annette

  • Jeg fokuserer også på det positive hernede. Townsville er virkelig en hyggelig og dejlig by!

   Ja, introugen var ikke særlig god, men det er der jo ikke noget at gøre ved. Så må jeg jo bare gøre lidt mere for at få venner, sådan er det jo nogen gange 🙂

   Det har du sikkert ret i! Jeg er også overbevist om at det nok skal blive godt 🙂 Jeg er bestemt ikke negativ over for mit nye liv hernede, selvom det måske godt kunne opfattes sådan…men det var nok mere en generel undren og ærgrelse over at det ikke var en bedre start. Det har heldigvis ikke slået mig helt ud af kurs. Der har jo også været positive ting og jeg har snakket med en del, men det skyldtes bestemt ikke universitetet, men kun mig selv 🙂

   Jeg er også spændt på hvad mit semester hernede kommer til at bringe og jeg glæder mig til et nyt liv hernede 🙂

   Det glæder mig, at du også glæder dig til at følge med 🙂

 • Hey fedt du nu er kommet derned! Dog ked af det ikke er fantastisk, det lagde jeg mærke til da jeg var der – det er ikke danske standarter…

  Anyway, er der varmt hele året, der hvor du bor? Har selv overvejet at flytte derned af.
  Hvor længe skal du være der, og betaler du noget for studierne? 🙂

  Håber det bliver meget bedre! 😀

  Hilsen Freja Stenner

  • Hej Freja

   Nej, sådan er det vel når man forventer/håber på noget lidt andet end det man får. Men Australien kender jeg jo i forvejen (har været her to gange før), så det er lige så dejligt som jeg husker 🙂 Bare ærgerligt at det ikke var så fedt med uni, men så må jeg jo bare selv arbejde lidt mere for tingene 🙂
   Ja, lige nu har vi vinter og 25-27 grader, dog var det kun 14 grader da jeg ankom, det var vist også de koldeste vinterdage i mange år! Jeg skal være her et halvt år. Det kunne dog have været fedt med et helt, men det kunne ikke lade sig gøre. Jeg betalte selv omkring 4-5000, da man kan få en del penge til at betale tuition fee fra den danske stat når man læser biologi eller et andet naturvidenskabeligt fag. Det kræver dog, at man er indskrevet på et dansk universitet ellers skal du betale det hele selv 10.500 dollars…

   Det håber jeg var uddybende nok ellers må du lige skrive igen 🙂

   Tak, det er jeg sikker på at det nok skal blive! 🙂

 • Spennende med en oppdatering! Synd at ikke introuken ble slik du tenkte deg, men får håpe at ting bare blir bedre underveis. Satser på det i alle fall 🙂 Kjempebra at du hadde ordnet deg bosted før du kom da! Neppe så mange som er så heldig. Haha, og jeg måtte le til den powerpointen med “bathroom behaviour”. xD

  Masse lykke til videre! Dette blir bra skal du se! 😀

  • Ja, sådan går det jo nogen gange. Alt bliver jo ikke som forventet, men så har jeg heldigvis selv gjort noget for det sociale, så jeg tænker også at det nok skal gå, Ja, det var mega lækkert! Min veninde boede hernede før mig og spurgte om jeg ville overtage hendes værelse, så det var rimelig lækkert. Haha, også mig! Der var flere slides i samme kategori 😛 tænk at det er nødvendigt…Mange tak, Renate, det er jeg også overbevist om! 😀

 • Godt blogindlæg 🙂

  Mange af de ting du beskriver, lyder som mine første dage i Townsville. Det gik aldrig rigtig op for mig, at jeg var dernede. Det føltes som en rigtig lang drøm, og nu hvor jeg er i Danmark igen, kan jeg ikke forstå at jeg er hjemme . Men man vender sig heldigvis til følelsen. 😉
  Man kan godt mærke at introugen er meget til førsteårs studerende. Ærgerligt at du ikke fik så meget ud af den socialt. Lovisa (min housemate) og jeg var heldigvis meget sammen, og da hun er sindsyg social havde vi allerede fået snakket med en masse i starten. Når jeg ikke havde Lovisa ved min side synes jeg det var lettere at snakke enkeltvis med folk, istedet for at snakke med en helt gruppe, da jeg også selv kan være lidt genert. Men alle jeg har snakket med har været rigtig søde, og langt de fleste står i samme situation som dig, så de fleste vil hellere end gerne havde en ny ven 🙂
  Deltag i alle de feste du kan i starten, da det er en god måde at møde nye mennesker på 🙂
  Hvad synes Daniel om den første uge?
  Håber din næste uge bliver bedre og husk alt begyndelse er svært .

  • Mange tak! Hehe, jeg har snakket med mange og alle havde det lidt på samme måde. Det er rart at vide, at man ikke er den eneste
   Helt enig og det er da også helt fair at der er noget for dem, men lidt ærgerligt for os andre…
   Det er ikke fordi jeg ikke har fået noget ud af det, jeg havde nok håbet på at få lige så meget socialt ud af det som under den danske introuge…Vi har dog selv arrangeret meget uden om universitetet, så jeg synes allerede at jeg er begyndt at kende en masse Indlægget her var mere for nogle af de observationer og tanker, som jeg har haft gennem den første tid. Der er jo foregået en masse ved siden af, som der ikke lige var plads til i indlægget. Så selvom introuge ikke var den helt store, så synes jeg stadig at jeg har fået en god start og jeg er sikker på at det nok skal blive endnu bedre! Jeg har det faktisk på lidt samme måde. Det er heller ikke helt gået op for mig, at jeg bor i Australien. Er lidt spændt på om det kommer til at gå op for mig Tak for værelset, det er virkelig et dejligt hus jeg er kommet i! Jeg håber at det går godt i Danmark!

 • Øj hvor er det spændende Tine.. Jeg anede ikke du er flyttet til Australien.
  Heldige dig, hvor er det spændende og skønt.
  Jeg er også vild med Australien, og tænker det bliver det dejligste halve år for dig.
  Hold øje med croc’erne, og pas på dig selv.
  / Kirsten

  • Jeg rejser også så meget, at jeg godt kan forstå hvis folk ikke helt kan følge med 😉
   Jeg føler mig godt nok også heldig! Tænkt at jeg bor i et fantastisk land som Australien! 😀 so far er det i hvert fald fantastisk at bo her!
   Jeg skal nok passe rigtig godt på, tak! 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *