Milano var en by, som jeg ikke havde hørt meget godt om. Kedelig, overvurderet og dyr var nogle af de ord, som jeg hørte om Milano. Men byen var et rigtig godt udgangspunkt for et roadtrip til Dolomitterne, hvor det rent faktisk var til at betale for en flybillet, da jeg bookede et par uger, før min sommerferie begyndte.

Bort set fra at være utrolig varm i august (i det mindste det bedre end det voldsomme haglvejr, som ramte ugen før min tur), så nød jeg virkelig min tid i Milano. Om det er fordi det var for lang tid siden, at jeg sidst havde været i Italien, stemningen eller andet som gjorde, at jeg virkelig godt kunne lide Milano, det ved jeg ikke.

Bliver det min nye yndlingsby? Nej, men jeg synes stadig ikke, at den fortjener alt det dårlige ry, og jeg synes, at det er anbefalelsesværdigt at bruge et par dage i byen! Her er mine anbefalinger til seværdigheder og oplevelser i Milano.

Reklamelinks er markeret med *

Støt gerne bloggen ved at booke dine overnatninger gennem mine reklamelinks til hotels.com* og booking.com* samt oplevelser gennem getyourguide*, udstyr gennem Friluftsland* og produkter gennem Matas*. Det koster naturligvis ikke dig ekstra. Du kan også følge med på Facebook og instagram eller tilmelde dig nyhedsbrevet. På forhånd tak!


Seværdigheder og oplevelser i Milano


Duomo di Milano - den største seværdighed i Milano

Duomo di Milano

Man kan ikke tage til Milano og ikke opleve byens største seværdighed: Duomo di Milano. Duomo di Milano er uden tvivl den mest berømte og en af de mest ikoniske seværdigheder i Milano og et absolut must-see under dit besøg!

Denne storslåede gotiske katedral er en sand perle af arkitektur, og dens imponerende facade prydes af utallige statuer og udsmykninger. Arbejdet med kirken begyndte i 1386 og de sidste detaljer blev først færdiggjort i 1965. Det er den største kirke i Italien og efter sigende den tredjestørste i verden. Berømte arkitekter og knustnere, som fx Leonardo da Vinci, har været med i arbejdet.

Duomo di Milano - den største seværdighed i Milano 

Det er uden tvivl en af de vildeste kirker, som jeg nogensinde har besøgt – Held og lykke med at begrænse mængden af billeder, som du tager af katedralen.

Kirken er i sig selv meget imponeret, og der er endda en arkæologisk udgravning i kælderen, så du kan hurtigt bruge mange timer her. Men jeg vil som minimum anbefale, at du tager turen op på taget, hvor du kan nyde en fantastisk udsigt over byen – det er en helt unik oplevelse at stå på toppen og se ud over Milano.

Duomo di Milano - den største seværdighed i Milano og en af de bedste ting, som man kan opleve i Milano

Der skulle efter sigende være 256 trin til toppen, men der er også en elevator (det koster ekstra at køre med den). Jeg anbefaler, at du booker en billet i forvejen og gerne om formiddagen. Selv var jeg forbi katedralen om formiddagen, men tænkte, at jeg ville tage derop om eftermiddagen for at se det i det smukke eftermiddagslys. Der var væsentlig færre mennesker tidligt om formiddagen end sen eftermiddag.

Det billigste er at booke billetter online.

Rejsetip: Mange blev afvist ved indgangen, fordi de havde shorts, tanktop, klipklappere osv på. Katedralen er et helligt sted, så dæk skuldre og knæ og hav ordentligt fodtøj på, så du undgår at blive afvist i døren eller skal købe et sjal til overpris af en gadesælger, som ved at turisterne ikke har styr på reglerne.

Åbent: Kl. 9-19 med sidste mulighed for at komme ind i kirken/op på taget kl. 18.

Galleria Vittorio Emanuele II, shoppingcenter i Milano

Galleria Vittorio Emanuele II

Galleria Vittorio Emanuele II er formentlig det mest kendte shoppingcenter i Italien, og man kan tit se billeder på sociale medier derfra. Det er det ældste shoppingcenter i Italien og muligvis i verden. Og så er det enormt smukt! Men du kan også forvente, at mindst halvdelen af Milanos turister også har fundet frem til shoppingcenteret. Her finder du alt fra luksuriøse modebutikker til hyggelige caféer, men du skal nok forvente at betale mere for en kop kaffe her end andre steder i Milano.

Bygningen er dog stadig enormt flot og et besøg værd! Men den er også svær at undgå, da den ligger klods op af Duomo di Milano.

Åbent: 24 timer i døgnet, dog lukker butikkerne naturligvis om eftermiddagen/aftenen.

Rejsetip: Cholokade- og isbutikken Venchi Cioccolato e Gelato ligger også lige op Galleria Vittorio Emanuele II – den må du ikke misse, når du er i Milano! Se flere tips til steder, hvor man skal spise i Milano her.

Rejsetip 2: Er du vild med mode, så slå også vejen forbi Quadrilatero della Moda – modekvarteret i Milano.

Navigli Grande

Gå en tur langs Navigli Grande er en charmerende kanal og et af de bedste steder at opleve Milanos pulserende natteliv og bohemeatmosfære. Dette trendy område er fyldt med hyggelige barer, restauranter og gallerier, og det er det perfekte sted at nyde en aperitivo og se solen gå ned over vandet. Det er muligvis det hyggeligste område i byen, tænk lidt ala åen i Aarhus eller Christianshavn i København, men bedre og med den skønneste italienske stemning.

naturhistorisk museum og botanisk have i milano

Orto Botanico di Brera

Milanos botaniske have, Orto Botanico di Brera, er et overset åndehul midt i byen fra 1774. Hvis du, lige som jeg, elsker grønne områder i byer, så er Orto Botanico di Brera det oplagte sted at besøge! Tag også forbi naturhistorisk museum som også er en virkelig fin bygning! Parken er en del af Milano Universitet som også ejer observatoriet som ligger lige ved siden af parken.

Adgang: Gratis
Åbent: Mandag til lørdag kl. 10-18 (d. 1/4 til 31/10) og kl. 9.30-16.30 (d. 1/11-31/3)

Piazza dei Mercanti i milano

Piazza dei Mercanti

Leonardo da Vinci’s Den Sidste Nadver

Et af verdens mest ikoniske kunstværker er Leonardo da Vincis “Den Sidste Nadver”, som hænger i Santa Maria delle Grazie-kirken. Det er et must for enhver kunstelsker eller enhver som bare er interesseret i at opleve dette berømte billede. Men man skal være tidligt ude for at få et billet dertil, og jeg var desværre ikke ude i god nok tid, så jeg har det stadig til gode.

OBS: Billetterne bliver nogle gange udsolgt flere måneder i forvejen og kan bookes her – hvis du ikke kan finde billetter der, så kan man nogle gange være heldig, at GetYourGuide* har nogle billetter liggende, men til en anden pris end hvis man booker direkte.

Rejsetip: Kan du ikke få nok af kunst, så er et besøg til Pinacoteca di Brera, et af Italiens mest prestigefyldte kunstmuseer, også et oplagt valg.

Piazza San Fedele i Milano

Piazza San Fedele i Milano

Piazzas og flere kirker

Nogle af de steder, som jeg ikke forstår, hvorfor ikke får mere opmærksomhed er kirkerne Santa Maria presso San Satiro og San Sepolcro (det er primært krypten i  San Sepolcro du skal besøge) samt pladserne Piazza dei Mercanti og Piazza San Fedele. På trods af at de alle ligger nærmest klods op ad Duomo di Milano eller Galleria Vittorio Emanuele II, så var der stort set ikke nogen mennesker her! Okay, der er lidt flere mennesker ved Piazza dei Mercanti end ved de andre steder. Men her kommer du til at opleve nogle flotte historiske bygning nærmest uden mennesker!

OBS: Sforzesco Castle skulle efter sigende også være en af de bedste oplevelser i Milano. Men den seværdighed fik jeg ikke oplevet.

Støt gerne bloggen ved at booke dine overnatninger gennem mine reklamelinks til hotels.com* og booking.com* samt oplevelser gennem getyourguide*, udstyr gennem Friluftsland* og produkter gennem Matas*. Det koster naturligvis ikke dig ekstra. Du kan også følge med på Facebook og instagram eller tilmelde dig nyhedsbrevet. På forhånd tak!

Mere fra smukke Europa

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *