Det er vist ikke nogen hemmelig, at jeg ELSKER god mad. Man skal i hvert fald ikke rode lang tid her på bloggen for at finde anbefalinger til gode spisesteder og restauranter i Gdansk, Bangkok, Kuala Lumpur, Amman, Hamborg og mange andre steder. Jeg glædede mig naturligvis også til at spise mig i gennem Italien, og ikke mindst Milano. Jeg var dog også nervøs for at ryge i turistfælderne.

Men heldigvis fandt jeg nogle rigtig gode restauranter, caféer m.m. med noget virkelig lækkert mad! Så her er mine anbefalinger til gode spisesteder og restauranter i Milano!


Hvor skal man spise i Milano? Anbefalinger til gode spisesteder og restauranter


god pizza i milano

Un’Altra Pasta – lækre pizzaer i Milano

Un’Altra Pasta ligger i nærheden af Duomo di Milano, altså Milanos berømte domkirke, og er derfor ikke et af de allerbilligste steder. Men de serverer virkelig lækre pinsa (små pizzaer bagt på romersk manér), og de er virkelig pengene værd! Og det er et rigtig godt valg, når du er i centrum men ikke gider en af de mange turistfælder. Her er menukortet forholdsvis lille og der er også mange italienere som kommer forbi – begge et kæmpe plus i min bog!

Jeg kan stadig drømme mig tilbage til deres Bologna Pinsa med mozzarella, skinke, frisk ricotta og pistacienødder – det er en himmelsk kombination!

Åbent: 11.45-15.30 samt kl. 18.15-22.30
Priser: Forvent cirka 7 euros for en halv pinsa og 12 for en hel

pizzarestaurant i Milano

Piccola Ischia – pizza og lokale forretter samt desserter

Jeg spurgte på mit hostel (reklamelink) i Milano, om de havde nogle gode anbefalinger til nogle gode spisesteder i nærheden, hvor de også selv ville spise, og de foreslog mig Piccola Ischia. Jeg spiste på den i Via Giovanni Battista, 7 Morgagni. Jeg var noget skeptisk, da jeg ankom til restauranten og endnu mere, da jeg trådte ind i restauranten. Indretningen var ret tacky og lignende uden tvivl en typisk turistfælde.

Men jeg blev heldigvis meget positivt overrasket! Jeg bestilte stegte zucchini-blomster, en napolitansk pizza og et glas rødvin til 16,5 euros – det er da priser som er til at forstå! Og ærlig talt så var det et af de bedste måltider, som jeg fik i Italien i denne omgang. Ligesom Un’Altra Pasta, så var råvarerne helt friske og virkelig af høj kvalitet. Der var ikke en finger at sætte på måltidet. Og havde jeg haft plads i maven, så var det også blevet til en tiramisu.

Åbent: kl. 12.00-14.30 samt kl. 19-23.30
Priser: Forvent at bruge 2,5-10 euros på en forret, 6-15 euros på en pizza og 3 euros for et glas vin

Bedste gelato i Milano


Den bedste gelato/is i Milano


Venchi Cioccolato e Gelato

Jeg var ret heldig at støde på Venchi Cioccolato e Gelato allerede på min første dag i Milano! Og mand, hvor har de lækker gelato – fløjlsblød og med masser af smag som bare smeltede på tungen. Det var italiensk gelato til perfektion, og jeg var muligvis forbi mere end en gang 😉 De har ikke voldsomt mange smagsvariationer, men dem som de har er lavet til perfektion. Heldigvis ligger Venchi Cioccolato e Gelato flere steder i byen, også i nærheden af Duomo di Milano, så du skal formentlig ikke lede længe, før du finder en butik.

Åbent: kl 10.00-23.30
Pris: Forvent at betale 3,5 euros for en is med to kugler

bedste bager og kaffe i milano


Kaffe, kager, sandwich m.m.


Zucchero e SALE – Panificio Pasticceria, en lækker bager

Leder du efter en god kaffe, kage eller andet bagværk – både i det salte og søde, så er Zucchero e SALE stedet for dig! Det var lidt et tilfælde, at jeg endte her, da jeg egentlig ledte efter noget andet. Men her var kun italienere, og stedet så ret hyggeligt ud. Så jeg fik en cappucino og en croissant – mums, hvor var det lækkert, og hvor havde jeg lyst til at prøve alt det andet bagværk.

Åbent: kl. 7.00-19.30, dog lukket om søndagen
Pris: Forvent at betale fra 2 euros for en kaffe

Reklamelinks er markeret med *

Støt gerne bloggen ved at booke dine overnatninger gennem mine reklamelinks til hotels.com* og booking.com* samt oplevelser gennem getyourguide*, udstyr gennem Friluftsland* og produkter gennem Matas*. Det koster naturligvis ikke dig ekstra. Du kan også følge med på Facebook og instagram eller tilmelde dig nyhedsbrevet. På forhånd tak!

Mere fra smukke Europa

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *