Ljubljana flod er normalt ikke så brun, men voldsom regn fik floden til at skifte farve

Ljubljana er en utrolig hyggelig, charmerende og romantisk by. Selvom Ljubljana er Sloveniens hovedstad, så er centrum forholdsvis lille og der er ikke et hav af seværdigheder og oplevelser i Ljubljana, men det er også dens styrke! I Ljubljana behøver man ikke stresse rundt for at se det hele og man kan gå til de fleste seværdigheder indenfor få minutter, men det betyder, at der er god tid til bare at mærke stemningen. Her er mine anbefalinger til seværdigheder og oplevelser i Ljubljana!

Ljubljana slot

Ljubljana og Ljubljana slot i øsregnvejr

Reklamelinks er markeret med *

Støt gerne bloggen ved at booke dine overnatninger gennem mine reklamelinks til hotels.com* og booking.com* samt oplevelser gennem getyourguide*, udstyr gennem Friluftsland* og produkter gennem Matas*. Det koster naturligvis ikke dig ekstra. Du kan også følge med på Facebook og instagram eller tilmelde dig nyhedsbrevet. På forhånd tak!


Rejseguide til seværdigheder og oplevelser i Ljubljana


Ljubljanski Grad (Ljubljana Slot)

Ljubljana Slot er ganske svær at overse, når du først er kommet ned til den centrale del af Ljbuljana, da det er placeret på toppen af en bakke med udsigt over hele byen. Lidt ligesom Edinburgh Castle er, hvis du altså nogensinde har været der. Det nuværende slot blev bygget i det 15. århundrede, men der var efter sigende to slotte på samme placering, efter at de blev revet ned. Man kan gratis gå ind på gårdspladsen, hvor man fx kan købe og nyde en kop kaffe, men vil man lære mere om slottet, Sloveniens historie, op i tårnet m.m., så koster det fra 12 euro.  Du kan købe billetter her*

Rejseguide til seværdigheder og oplevelser i Ljubljana, Sloveniens hovedstad

Prešernov trg (Preseren Plads)

Prešernov trg (Preseren Plads) er det centrale torv midt i Ljubljana centrum. Du kommer formentlig ikke udenom at se denne plads på din rejse til Sloveniens hovedstad, da rigtig mange seværdigheder ligger lige ved denne plads, men den er også et besøg værd! Her er masser af fine bygninger og en hyggelig stemning!

Tromostovje (Triple Bridge), Mesarski most og Zmajski most (dragebroen)

Ljubljana har masser af fine broer over byens flod Tromostovje og Zmajski most er nok de mest kendte, men du skal ikke forvente at blive blown away over hvor storslåede broerne er, for det er de ikke. Jeg synes dog, at de var ret fine og lidt forskellige. Dertil er det ret fint at gå langs floden og opleve livet, så kan du jo lige så godt nyde broerne, når du nu er der. Dragons Bridge har også nogle dragestatuer, som er blevet byens varetegn, men igen er de ikke overvældende, men en fin lille oplevelse.

ljubljana market

Bare en brøkdel af hvordan det regnede i Ljubljana, da jeg var der

Det centrale marked

Jeg elsker markeder, og markedet i Sloveniens hovedstad var ikke nogen undtagelse, heller ikke da det begyndte at styrte ned. Her kan man finde frisk frugt og grøntsager samt bare at nyde stemningen. Man skulle efter sigende også finde håndværk og souvenirs, men det opdagede jeg ikke i regnen, til gengæld stod der flere og solgte souvenirs og håndværk ved floden nær Prešernov trg, så de havde muligvis søgt ly for regnen der.

skt. nicholas katedral, Ljubljana

Skt. Nicholas kirken

Skt. Nicholas kirken er byens katedral og muligvis den flotteste kirken i byen. Det er ikke helt klart præcis, hvornår den blev bygget, men de første benævnelser af kirken var i 1262. I 1469 blev kirken brændt ned, men derefter blev den genopbygget igen. Man kan ikke undgå at blive imponereret over den indvendige udsmykning af kirken. Det er klart et besøg værd.

Pris for indgang: 2 euros – bemærk at der er lukket mellem kl. 12-15 hver dag.

Plečnikove arkade, ljubljana

Plečnikove arkade (kaldes også Plecnik market)

Plečnikove arkade er ikke en arkade, som vi måske kender det, men et madmarked. Her ligger den ene specialbutik efter den anden, hvor man kan købe alt fra forældet skinke, modnet ost osv. Her er det oplagt at gå til, hvis du vil købe noget lækkert mad eller måske få en kop kaffe, men det er heller ikke det billigste sted at spise i Ljubljana.

Tivoli Park

Tivoli Park er byens største park, så det er stedet, som du skal tage til, hvis du har brug for at opleve et grønt pusterum. Heldigvis er Ljubljana ikke en hektisk by med masser af trafik, så jeg tror, at de færreste ville have et kæmpe behov for at komme væk fra “larmen”. Men det er selvfølgelig altid dejligt at opleve det grønne, og der leverer Ljubljana selvfølgelig også!

ljubljana

Gå på opdagelse langs floden samt gaderne Mestni trg, Stari trg, Wolfova ulica og Gornji trg

Der er masser af liv og fine caféer langs floden som helt sikkert er et besøg værd, men jeg forelskede mig også hurtigt i gaderne en tand oppe fra floden. Her er masser af bygninger med patina, flere hyggelige caféer, det finde rådhus, Kongresni Trg og meget mere. Det mindede mig lidt om den gamle bydel i Gdansk, men en smule mere rustikt, hvilket gav lidt ekstra til den hyggelige stemning.

ljubljana flod


Hvor skal man bo i Ljubljana?


Jeg havde ikke mange muligheder, da jeg skulle booke overnatninger i Ljubljana. Der var faktisk kun én seng på ét hostel, da jeg bookede, der var i øvrigt heller ikke mange hotelværelser tilbage. Så i højsæsonen kan det i den grad anbefales at være lidt tidligt ude! Du skal muligvis også være lidt tidligere ude udenfor sommermånederne, men det er jeg ikke helt sikker på.

Hostel i Ljubljana

Jeg boede på Simbol Rooms, som egentlig var pænt og rent, og som lå i gåafstand fra centrum. Men det var ikke ligefrem det hyggeligste kvarter, det lå i (ikke at jeg var utryg), og det var generelt en meget mærkelig oplevelse, hvor de ikke havde styr på noget som helst…Havde jeg haft frit valg, så havde jeg nok booket Hostel Vrba* som ligger blot et stenkast fra byens seværdigheder. Det er enormt populært blandt rejsende, så du skal nok møde en masse søde mennesker, hvilket jo især kan være vigtigt, hvis du rejser alene.

Se priser her*

Superior-dobbeltværelse | Allergivenligt sengetøj, dundyner, senge med madrasser af memory foam

Heritage Hotel*

Hotel i Ljubljana

Leder du efter et billigt sted at bo, men som er rent og pænt samt ligger lige ved alle seværdighederne? Så er Atik Rooms* nok svaret for dig. Det ligger lige i Old Town med alle de hyggelige gader, der er et lille fælleskøkken, det er meget rent, og det får den ene gode anmeldelse efter den anden. Absolut et godt valg!

Se priser her*

Leder du efter et luksushotel med store værelser, store senge og morgenmad inkluderet? Og derudover egen bar, restaurant og kaffebar/café?Og som ligger lige midt i Old Town? Så skal du bo på Heritage Hotel*! Tidligere gæster kalder det en perle, et helt i gennem fantastisk hotel og perfektion. Du bliver i hvert fald ikke skuffet her.

Se priser her*

Reklamelinks er markeret med *

Støt gerne bloggen ved at booke dine overnatninger gennem mine reklamelinks til hotels.com* og booking.com* samt oplevelser gennem getyourguide*, udstyr gennem Friluftsland* og produkter gennem Matas*. Det koster naturligvis ikke dig ekstra. Du kan også følge med på Facebook og instagram eller tilmelde dig nyhedsbrevet. På forhånd tak!

Mere fra smukke Europa

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *