Malaysia er et rimelig overset land i Sydøstasien i forhold til fx Thailand og Vietnam, og spørger du mig, så er det en ret undervurderet destination! Her er masser af lækkert mad, søde lokale – hvorfra de fleste er rigtig gode til engelsk, så det er let at få lokale venner, en af verdens ældste regnskove, Taman Negara, smukke strande og meget mere! Dertil er Malaysia også en rigtig billig rejsedestination.

Med andre ord så er der masser af gode grunde til at tage til Malaysia. I denne rejseguide kommer jeg med mit forslag til en rundrejse i Malaysia uanset om du har 14 dage eller en måned. Guiden tager udgangspunkt i fastlandet og ikke Borneo – det vil komme i en guide for sig selv.

Reklamelinks er markeret med *

Støt gerne bloggen ved at booke dine overnatninger gennem mine reklamelinks til hotels.com* og booking.com* samt oplevelser gennem getyourguide* og udstyr gennem Friluftsland* (reklamelinks er markeret med *). Det koster naturligvis ikke dig ekstra. Du kan også følge med på Facebook og instagram eller tilmelde dig nyhedsbrevet. På forhånd tak!


Rejseguide til Malaysia – rundrejse i 14 dage til en måned


kuala lumpur rejseguide


Dag 1-3: Kuala Lumpur


Turen starter i Kuala Lumpur, da de fleste flyver ind til Malaysias hovedstad, men kommer du fx fra Thailand og rejser ind i Malaysia, så ville du skulle tage turen den anden vej. Det er selvfølgelig også muligt, at du rejser fra Singapore ind i Malaysia, så ville jeg overveje at besøge Malacca på vejen til Kuala Lumpur.

Folk har meget delte meninger om Kuala Lumpur, jeg tror, at de fleste hader den. Den er ikke den flotteste by i Sydøstasien, og hvis du forestiller dig noget ala Singapore, så bliver du slemt skuffet! Personligt havde jeg et par dårlige oplevelser i Kuala Lumpur på mit første visit, og det var et af de første steder, som jeg rejste alene til, så jeg tog nok alting noget tungere end jeg ville gøre i dag.

Syv år efter min første solorejse besøgte jeg Kuala Lumpur igen, og den kom rigtig ind under huden på mig, og i dag holder jeg rigtig meget af byen.

Hvilke seværdigheder skal man se i hovedstaden?

Se de imponerende Petronas Towers, besøg det historiske Merdeka Square, beundr de farverige gadekunstværker i området omkring Brickfields og spis dig gennem gaden, Jalan Alor! På dag 4 rejser du videre til Taman Negara (er du presset på tid, så kan du også rejse videre fra Kuala Lumpur efter 2 dage i byen).

kuala lumpur

Hostel i Kuala Lumpur

Det hostel, som jeg ville anbefale, lukkede desværre under corona’en og er ikke åbnet igen. Men baseret på placering, faciliter og anbefalinger fra andre rejsende ville jeg vælge The Bed KLCC*. The Bed ligger nær KLCC, altså der hvor Petronas Towers ligger. Hostellet ligger desuden i gåafstand fra flere attraktioner, såsom Chinatown, Central Market og Bukit Nanas. Stedet er seks renoveret salgsbygninger og har et lidt råt design. Det er uden tvivl et godt valg for Kuala Lumpur!

Se priser her*

Hotel i Kuala Lumpur

Skal du bo billigt men godt, så kan du måske overveje Holiday Inn Express* med en fantastisk placering, gratis morgenmad (som dog godt kunne være bedre), pæne værelser, en god pris og fine anmeldelser.

Se priser her*

Vil du gerne have et hotel med swimmingpool med en god placering i Kuala Lumpur? Så er The Face Suites Kuala Lumpur måske noget for dig. Her er store værelser, udsigt over Kuala Lumpur skyline, fitnessrum og meget mere.

Se priser her*

taman negara


Dag 4-6: Taman Negara


Taman Negara er en af verdens ældste regnskove (indtil videre kun overgået af Daintree National Park i Australien af hvad vi ved af). Et besøg til Malaysia er ikke fuldendt uden en tur til Taman Negara. Også selvom du normalt ikke er det store friluftsmenneske, så vil jeg anbefale en tur dertil! Her er masser af oplevelser: Vandreture, canopy walkway, stammefolk, vandfald, bådture og night safari.

Jeg vil anbefale minimum 2 hele dage i Taman Negara, men allerhelst 3, hvis du har tiden. Derfor rejser du videre på dag 7 til Cameron Highlands.

taman negara

OBS: Booker du overnatning ved Taman Negara, så skal du være opmærksom på, at der kun findes et hotel i nationalparken og resten ligger i Kuala Tahan på den anden side af floden.

Hostel i Taman Negara

Derudover boede jeg også på Wild Lodge hostel som har en fantastisk udsigt over floden og junglen! Men desværre er personalet også meget glad for lidt højt musik, hvilket ødelægger oplevelsen en smule for mig. Så kan man overleve at bo uden den gode udsigt, så er Agosto et rigtig godt bud på et hostel.

Se priser  her*

Hotel i Taman Negara

Jeg boede på Rainbow Guesthouse, hvilket er helt fint, hvis man ønsker et privatværelse til en fin pris. Det ligger lidt væk fra havnen, men ikke langt. Vil man have en lidt bedre udsigt, så er Tebing Guesthouse* et godt alternativ.

Se priser på Rainbow her*

Se priser på Tebing her*

Hvis du vil bo virkelig lækkert og i junglen, så skal du vælge Mutiara Taman Negara*. Hotellet har egen restaurant og spa. Det ligger lige ved vandet og ved starten af nationalparken. Værelserne er stilfuldt indrettede og har moderne faciliteter som aircondition, minibar, tv og eget badeværelse med badekar.

Se priser på Mutiara her*

rejseguide til malaysia - hvilke seværdigheder kan du nå?


Dag 7-9: Cameron Highlands


Cameron Highlands er især kendt for sine teplantager, men byen er også meget stolt af dens jordbær – klimaet er nemlig lidt køligere her end i resten af Malaysia, så her kan de lokale dyrke jordbær. De er dog langt fra lige så gode som danske jordbær! Cameron Highlands er dog et besøg værd for teplantagerne, vandfald, sommerfugleparker, verdens største blomst, Rafflesia. Den kan blive op til 1 meter lang og veje 10 kilo, dog blomstrer den ikke særlig tit, så du skal nok ikke sætte næsen op efter det, men er du heldig, så blomstrer den måske netop mens du er der!

På dag 10 tager du videre til Ipoh.

OBS: Vær opmærksom på at du skal booke hostel/hotel i Tanah Rata, når du skal booke et sted i Cameron Highlands.

Hostel i Cameron Highlands

Sleepbox hotel – hostel* ville være mit valg for et hostel i Cameron Highlands. Hostellet tilbyder budgetvenlige sovekabiner i stil med kapsler og der er selvfølgelig gode muligheder for at møde andre rejsende i fællesområderne, og så tilbyder de også ture rundt i området.

Se priser her*

Hotel i Cameron Highlands

Hotel De’La Ferns* er et charmerende boutiquehotel beliggende i hjertet af Tanah Rata i Cameron Highlands. Med sin victorianske arkitektur og elegante indretning udstråler hotellet en atmosfære af elegance og komfort. Hotellet byder også på en restaurant, spa, fitnesscenter og meget mere, der er perfekt til afslapning efter en dag med at udforske områdets smukke natur. Hotel De’La Ferns* er et ideelt valg for rejsende, der ønsker en behagelig og luksuriøs oplevelse i Cameron Highlands.

Se priser her*

The Lakehouse Cameron Highlands* er et eksklusivt luksushotel. Det ligger lidt udenfor Cameron Highlands, omgivet af smukke teplantager. Det må være den ultimative hoteloplevelse i Cameron Highlands. Det emmer af luksus og får også kun gode anbefalinger! Der er naturligvis et spa, en prisbelønnet restaurant, roomservice, bibliotek og meget mere.

Se priser her*

street art i Ipoh


Dag 10-12: Ipoh


Ipoh er en for mange udenlandske turister en forholdsvis ukendt by i Malaysia. Personligt havde jeg heller ikke hørt meget om byen, da min malaysiske veninde nævnte den for mig. Hun beskrev den som en uturistet version af Georgetown, så vidste jeg, at jeg måtte dertil og udforske byen! Og hun har ret. I Ipoh er der masser af street art (af den samme kunstner som også har malet flere motiver i Georgetown), masser af lækker mad, historiske bygninger, hyggelige caféer og vilde templer.

Jeg forelskede mig med det samme i byen og dens charme. Så jeg kan kun anbefale et par dage her. På dag 13 kører du videre til Georgetown på Penang

rundrejse i Malaysia

Hostel i Ipoh

Ipoh er en større by en man lige umiddelbart tror. Jeg kan anbefale, at man bor nær Old Town, så er man i gå afstand fra flere attraktioner og lækre spisesteder. Derfor er de fleste af mine anbefalinger også placeret i det hyggelige område.

Leder man efter et billigt hostel, så er Dé Cafe & Rest House* et rigtig godt bud! Hostellet er bygget i en rå nyyorker-lignende stil. Det er meget rent, personalet er søde, og mange rejsende siger, at de meget gerne kommer tilbage.

Se priser her*

Hotel i Ipoh

Ønsker man et sted et til ordentlig pris og med swimmingpool, så er Mike’s Place* et oplagt mulighed. Her får man sin egen lejlighed med to soveværelser og plads op til seks personer til en billig pris med adgang til en tagterasse og swimmingpool for hele boligkomplekset. Lejligheden har masser af plads, et lille køkken og balkon.

Se priser her*

The Haven All Suite Resort* er en luksuriøs og naturskøn oase beliggende i nærheden af Ipoh. Resortet tilbyder rummelige og smukt indrettede suiter, der er udstyret med moderne faciliteter og egen balkon med udsigt over den omkringliggende natur. Gæsterne kan nyde de mange faciliteter, herunder en stor swimmingpool, et fitnesscenter, tennisbaner og en restaurant med en bred vifte af kulinariske oplevelser. Med sin idylliske beliggenhed omgivet af kalkstensformationer og en smuk sø, er The Haven All Suite Resort* det ideelle valg for dig, der søger luksus og ro i naturen.

Se priser her*


Dag 12-14: Penang


George town er på UNESCOs verdensarvsliste og bør også opleves, selvom du måske lige har været i Ipoh (er du begrænset på tid, så ville jeg dog vælge en af de to fra). Maden er virkelig lækker i George Town og du kan også bruge lang tid på at blive væk i gaderne, se mere street art og opleve de historiske bygninger, inden du holder strandferie i Malaysia.

Hostel i George Town

Cocoa Mews Cafe & Homestay – Hostel* er et charmerende og hyggeligt sted at bo i George Town. Deres café er et populært samlingssted, hvor gæsterne kan nyde lækker kaffe og te samt forskellige snacks og lette måltider. Personalet er venligt og imødekommende, og atmosfæren er afslappet og hjemlig. Beliggenheden er også ideel med nem adgang til George Town’s seværdigheder og spisesteder.

Se priser her*

Hotel i George Town

Kelantan House* er et hyggeligt og autentisk gæstehus beliggende i hjertet af byen. Dette charmerende hotel byder på komfortable værelser med enkel, men stilfuld indretning, der afspejler den lokale kultur og arv. Det ligger kun et stenkast fra Penangs seværdigheder og George Towns street food!

Se priser her*

Fig Tree Hill Resort* ligger lidt udenfor George Town, men det er et unikt og charmerende feriested omgivet af naturlig skønhed. Resortet tilbyder smukt indrettede værelser og suiter med en rustik og naturlig atmosfære, der giver gæsterne en afslappende oplevelse. Den frodige have og den fantastiske udsigt over området skaber en idyllisk og fredfyldt atmosfære. Gæsterne kan også nyde faciliteter som en udendørs pool, spa-behandlinger og vandreture i det omkringliggende naturlandskab. Fig Tree Hill Resort* er det perfekte valg for rejsende, der ønsker at komme væk fra byens travlhed og fordybe sig i naturens skønhed.

Se priser her*


Dag 15-19: Langkawi, Perhentian, Pangkor eller Tioman


Malaysia har mange skønne øer og strande. Faktisk vil jeg mene, at strandene i Malaysia er ret undervurderet, og at man sagtens kan finde strande som er på højde med dem i Thailand, Indonesien og Filippinerne! De mest kendte øer i Malaysia er nok Perhentian og Langkawi, så hvilken ø skal man vælge?

Først og fremmest skal du overveje, hvornår du rejser i Malaysia.

Rejser du mellem oktober og marts, så skal du søge mod vestkysten så fx øer som Langkawi og Pangkor, hvor Langkawi er den mest turistet og hvor der nok er mest at lave, mens Pangkor er mere lokal og med lidt færre aktiviteter. Alt offentlig transport til øerne på østkysten lukker i denne periode, så du kan ikke komme dertil.

Rejser du mellem marts/april og september, så skal du søge mod østkysten og besøge øer, såsom Perhentian og Tioman. Begge øer er et fantastisk valg til en strandferie. Perhentian er nok en anelse mere populær ø end Tioman.

heli lounge bar, Kuala Lumpur, rejseguide Malaysia


Dag 20-21: Kuala Lumpur


Flyver du ud af Malaysia, så bruger du en dag på at rejse mellem din valgte ø og Kuala Lumpur, og dernæst har du en dag i Kuala Lumpur, inden du flyver hjem. Så du er fri for at stresse over situationen, hvis du rejser fra en ø og direkte til lufthavnen, såfremt at du mod forventningerne skulle blive forsinket.

Du kan bruge din sidste dag på at spise lækker mad i Kuala Lumpur, få shoppet de sidste ting osv. inden hjemrejse. Skal du videre op til fx Thailand, så skal du naturligvis ikke rejse tilbage til Kuala Lumpur.


Hhv. 14 dage og en måned i Malaysia


Hvad så hvis du kun har 14 dage i Malaysia?

Hvis du har 14 dage i Malaysia ville jeg bruge den således: 2 dage i Kuala Lumpur, 2 dage i Cameron Highlands, 2 dage i Taman Negara, 3 dage i George Town, 4 dage i Langkawi (eller en anden ø) og en dag tilbage i Kuala Lumpur.

Hvad hvis du har en hel måned i Malaysia?

Hvis du har en måned, så ville jeg tilføje nogle dage mere på en ø samt nogle dage i Malacca.

Støt gerne bloggen ved at booke dine overnatninger gennem mine reklamelinks til hotels.com* og booking.com* samt oplevelser gennem getyourguide* og udstyr gennem Friluftsland* (reklamelinks er markeret med *). Det koster naturligvis ikke dig ekstra. Du kan også følge med på Facebook og instagram eller tilmelde dig nyhedsbrevet. På forhånd tak!

Mere fra magiske Malaysia

4 Comments

  • Tak for en dejlig blog 😀 Vi planlægger selv en længere tur i starten af det nye år, men har svært ved at bestemme os for en destination.. Så tak for altid dejlig inspiration!

    • Tak for ar læse med, og tak for rosen 🥰 uh ja, det er altid svært at vælge! Jeg håber, at bloggen kan hjælpe jer med beslutningen 😊 god tur!

  • Hej.. tak for inspiration til steder at opleve i Malaysia. Vi er i gang med at planlægge sommerferien dertil. Mit største dilemma er egentlig bare hvordan man kommer rundt på sådan en rundrejse? Er det Med offentlig transport bus, tog eller er det med taxi, hvordan finder jeg ud af dette? ☺️

    • Hej Thilde. Det var så lidt, jeg er glad for, at det kunne bruges 😊 der er tog – dog med begrænset stationer, offentlige busser – som dog kræver flere skift til nogle destinationer eller minibusser som er dyrere men nemmere, fx https://www.han.travel/transfer/ 😊 jeres hotel kan også hjælpe med at booke ellers er der lokale rejsebureauer som kan booke

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *