Vi suser afsted på den brune flod kursen er sat mod Taman Negara National Park. Taman Negara er en af verdens ældste regnskove med en alder på 130 millioner år. Skoven i Taman Negara virker tættere end hvad jeg ellers har oplevet på Borneo. Jeg glæder mig til nogle dages eventyr i Malaysias jungle.

Jeg virker til at være en af de eneste på båden som ikke har booket en færdigpakke. Jeg går i land og går straks i gang med at finde et sted at sove. Jeg når et hostel som desværre er fuldt booket. Jeg forsætter fra guesthouse til guesthouse, de er alle fuldt booket eller er for dyre ift. mit budget. Jeg finder til sidst en farverig hytte ved Rainbow Lodge (reklamelink).

Jeg slapper lidt af og drikker en kop te, inden jeg tager ud og ser solnedgangen fra havnefronten. Jeg har en fornemmelse af, at Taman Negara nok skal blive en magisk oplevelse!

Jungletrek i Taman Negara

Dagen efter sover jeg længe og når lige at pakke mine ting sammen, før jeg skal tjekke ud. Jeg har fundet et hostel (reklamelink) tæt på floden, hvor jeg kan bo.

Om eftermiddagen tager jeg en lille båd til regnskoven. Jeg får anbefalet en vandrerute gennem junglen som eftersigende skulle have gode udsigter. Fugtigheden og temperaturen er høj, der går ikke mange minutter før sveden pibler af mig. De har bygget en gangbro gennem junglen for at beskytte træernes rødder og skovens dyr.

junglewalk i Malaysia

Jeg er omgivet af kæmpehøje træer og fuglene synger fra et sted over mig. Her ligger døde træer langs gangbroen og skoven bærer præg af at naturen, så vidt muligt, får lov til at leve uden menneskelig indblanding.

Jeg går op af et hav af trapper som virker til at forsætte i en uendelighed! De sidste stykke op mod Bukit Terisek er på den bare jord, her består trappetrinene af jord og rødder fra træerne, men det mest af tiden går jeg på den bare jord.

Bukit Terisek

Jeg når udsigtspunktet. Selvom jeg ikke er blown away som forventet, så må jeg give rangerne ret. Udsigten er god og jeg glæder mig over, at jeg kan se bakker fyldt med træer så langt øjet rækker!

Night safari – en fantastisk oplevelse

Dagen efter går jeg på andre vandrestier og om aftenen har jeg meldt mig på en night safari. Om eftermiddagen styrter det ned, som om vi befandt os midt i et vandfald og vores tur er dermed i fare.

frø, malaysia

Heldigvis stopper regnen netop som gruppen mødes i receptionen. Vi tager en båd over til junglen og får en kort briefing. Vores tur kan blive kort eller lang alt efter hvor mange dyr, vi finder. Er vi ekstrem heldige (som i typerne der vinder i lotto), så kan vi se en træleopard, en tiger eller en elefant.

night safari malaysia

En vandrende pind

Vi er omgivet af mørke og kan kun se lyset fra de forskellige gruppers lommelygter. Overalt kunne vi høre frøerne kvække i mørket. Vores guide vidste lige præcis, hvor han skulle lede. Jeg opdagede en vandrende pind, som han havde overset, men man skulle næsten tro, at han havde night vision briller på. Vi så flere arter af vandrende pinde, en sommerfuglelarve, en frø og en skorpion som lyste under UV-lys.

Selvom vi ikke så nogle af de store dyre, så var det alligevel en vild oplevelse!

verdens ældste regnskov

Canopy walkway i Taman Negara

Dagen efter står jeg tidligt op og går mod den berømte canopy walkway. Jeg går op til bordet, hvor der sidder en ranger. Han spørger efter min billet. Jeg kigger lidt undrende på ham og spørger: “Min billet?”. Det viser sig, at jeg skulle have købt billet på hovedkontoret, inden jeg gik ind i parken.

canopy walkway, taman negara, Malaysia

Han kigger lidt på mig og siger: “Okay, det går denne gang. Du kan betale her hos mig, så rapporterer jeg det til hovedkontoret.”. Jeg betaler de 5 ringgit (8 kr) og stiller mig i kø. I køen står der en lille gruppe af taiwanesere. Vi falder lidt i snak og de er meget imponereret over, at jeg rejser alene. Til gengæld var de knap så imponereret over mængden af affald på gaderne i København, dengang de besøgte Danmark.

Da vi når gangbroen som ligger i 40 meters højde. Her får vi instrukser om, at vi konstant skal gå, at vi kun må tage billeder, når vi står på platformene i mellem gangbroerne og at vi skal holde ti meters afstand til personen foran os.

canopy walkway, taman negara, Malaysia

Gangbroerne blev i siden tid bygget af forskere som skulle observere dyrene i trækronerne, men de blev populære blandt turister og er i dag blevet til en attraktioner.

Hver bro er bygget op af en masse reb som holder en stige, hvorpå der ligger et træbræt. Det hele føles lidt vakkelvorn og grunden under os vipper lidt op og ned. Men jeg bliver så fascineret af udsigten, at min højdeskræk på ingen måde bliver trikket af højden. Kun til slut, hvor vi skal kravle ned af en stige, ryster mine ben en smule, men det har været en helt fantastisk oplevelse!

Jeg slutter min tur i Taman Negara af med at gå endnu en tur på nogle af de mange stier i regnskoven.

Information

Hvordan kommer man fra Kuala Lumpur til Taman Negara?

Man kan vælge en pakke med shuttlebus og båd til Kuala Tahan for 95 RM (148 kr). Den mulighed valgte jeg, da jeg trængte til ikke at skulle tænke selv.

Den billigste måde er helt klart med offentlig transport. Man kan tage en bus eller et tog fra KL til Jerantut (19 RM), det kan også bestilles online her (reklamelink). Derfra tage en taxa til Kuala Tembling færgeleje (16 RM), hvorfra man tager en båd til Kuala Tahan (35 RM) – i alt 58 RM (93,5 kr), hvis man rejser en person.

Man kan også tage en bus mellem Jerantut og Kuala Tahan for 2 RM, dog vil jeg anbefale bådturen.

Skal man købe en færdig pakke til Taman Negara?

Nej, det synes jeg bestemt ikke, at der er nogen grund til! Jeg mødte en som var på præcis de samme ture som mig og som betalte over dobbelt så meget, som jeg gjorde. Derfor vil jeg anbefale, at man booker overnatninger og tager den derfra.

Jeg boede på Rainbow Guesthouse, hvilket er helt fint, hvis man ønsker et privatværelse til en fin pris. Det ligger lidt væk fra havnen, men ikke langt. Vil man have en lidt bedre udsigt, så er Tebing Guesthouse et godt alternativ.

Derudover boede jeg også på Wild Lodge hostel som har en fantastisk udsigt over floden og junglen! Men desværre er personalet også meget glad for lidt højt musik, hvilket ødelægger oplevelsen en smule for mig. Så kan man overleve at bo uden den gode udsigt, så er Agosto et rigtig godt bud på et hostel.

*Disse links til hostels og hoteller er reklamelinks. Bruger du dem, støtter du bloggen, uden at det koster dig ekstra.

taman negara

Udsigten fra Wild Lodge

Hvad kan man ellers lave i Taman Negara?

Der findes mange forskellige ture, skal man ud på en af de længere vandreruter, så skal man hyre en guide. Man kan ikke få lov til at gå alene.

Man kan også booke en overnatning i en hule.

Man kan købe en bådtur op ad floden, besøge lokale stammefolk og svømme ved Lubuk Simpon.

Hvad koster oplevelserne i Taman Negara?

Adgang til parken koster 1 RM og en kameratilladelse koster 5 RM.

Turen til Bukit Terisek er gratis, men kræver selvfølgelig at du har købt adgang til parken.

Canopy Walkway koster 5 RM (den er dog pt. lukket for vedligeholdelse).

En night safari koster 30 RM (husk lommelygte).

Et besøg hos stammefolket Orang Asli koster 45 RM.

En bådtur afhænger af længden og typen af tur.

 

Mere inspiration fra magiske Malaysia

 

7 Comments

 • Hold da op, det lyder som en spændende tur. Vildt i kunne gå i parken og så kunne risikere at rende ind i farlige rovdyr….

  Den bro der. Det kom aldrig til at ske..

  • Det var rigtig spændende! De fleste store dyr lever så langt inde i junglen, at man ekstrem sjældent ser dem 🙂 Haha, udsigten derfra var dog fantastisk!

  • Hej Helle
   Jeg kan ikke helt huske detaljerne. Jeg tror, at vi var omkring 8 personer i en minivan, men der var fint med plads til tasker og alting.
   Jeg mener, at det tog omkring 4 timer med en enkelt toiletpause undervejs, så havde vi en længere pause ved Kuala Tembeling jetty, hvor der var tid til at købe en parktilladelse (den kan også købes i Kuala Tahan), få lidt at spise og komme på toilettet, og sejlturen tog vist omkring 1-1,5 time.
   Mvh Tine

 • Mange tak for svar. Det lyder rigtig fint. Hvilke både sejler man typisk med? (er det ligesom en longtail eller mere en færge?)

  Mvh. Helle

  • Det var da så lidt. Det er lidt en som longtail båd. Lidt ala den på første billede, dog er den overdækket. Man kan dog også vælge at køre derop, hvis man ikke har lyst til at sejle, men så skal man nok bare gøre dem opmærksom på det, når man køber billetten i Kuala Lumpur. Dog synes jeg, at bådturen var rigtig fin, og den gav lidt ekstra til oplevelsen 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *