Fitzroy Island er en lille paradisø cirka 45 minutter udenfor Cairns. Øen har tilfældigvis også været mit hjem i tre måneder, hvor jeg boede og arbejdede på øen. Det er en fantastisk smuk ø, som klart kan anbefales at besøge!

Øen byder på en masse fantastiske naturoplevelser, og det er en relativ billig ø at bo på, hvis man gerne vil prøve at bo på en af de 600 øer som ligger i Great Barrier Reef.

Nudey beach, Fitzroy IslandNudey Beach


Oplevelser på Fitzroy Island


Nudey Beach

Du har uden tvivl set billeder af Nudey Beach, hvis du følger Queenslands eller Australiens instagram-profil. Der kommer nemlig jævnligt billeder af Nudey Beach, og stranden blev også kåret til den bedste strand i Australien i 2018. Og Nudey Beach er da virkelig også en smuk strand! Stranden har derudover også et koralrev tæt på, og det er et fantastisk sted at se solnedgangen samt stjernehimlen fra, hvis vejret naturligvis tillader det.

Jeg er dog ikke sikker på, at jeg er enig i, at det er den bedste strand i Australien, så hælder jeg mere til Turquoise Bay i Cape Range National Park eller en af de flotte strande i Cape Le Grand National Park. Men det gør naturligvis ikke Nudey Beach til en dårlig strand! Tværtimod er den fuldstændig fantastisk på en perfekt dag og klart et besøg værd!

OBS:

  • Nudey Beach er IKKE en nudiststrand, så man kan få en rimelig stor bøde, hvis man smider tøjet på stranden.
  • Den lille gåtur til stranden er ikke vildt hård, men det kan blive meget varmt på Fitzroy Island, og der er ikke vandposter efter Foxy’s Bar, så husk nok vand til din tid på stranden!
  • Derudover kan det anbefales at have revsko på, da der kan være mange døde koraller på stranden (køb dem til 8 dollars i Big W, før du tager til øen, da de koster 25 dollars på øen).
  • Husk et stingersuit mellem november og maj, da der kan være dødelig gopler i området! Et stingersuit kan lejes for 10 dollars/dag på øen.

koralrevet ved Fitzroy Island Snorkel på Great Barrier Reef og med skildpadder

Når man er på en ø i Great Barrier Reef, så skal man naturligvis også snorkle! På en god dag er snorkellingen på Fitzroy Island fuldstændig fantastisk! Flere steder er revet stadig rigtig sundt, og andre steder er det desværre helt dødt, men det arbejder Reef Restoration Foundation på at ændre.

Sigtbarheden kan sagtens være 10-15 meter, og man kan se farverige fisk, skildpadder og ufarlige revhajer, men efter en tyfon eller en længere periode med dårligt vejr, så bliver forholdene selvfølgelig dårligere. En gang kunne jeg ikke engang se en meter.

Men har man bare nogle meters sigtbarhed, så har man rigtig gode chancer for at se skildpadder. Jeg har kun oplevet to gange, hvor jeg ikke har set en skildpadde. Svømmer man fra Welcome Bay mod White Rock, så kommer man til et område før stenen, hvor meget af revet er dødt. Bliver man i dette området, så er man næsten garanteret, at man vil se en skildpadde.

skildpadde ved Fitzroy Island

Er man ikke en stærk svømmer, så kan man også gå til Turtle Beach og hoppe i vandet derfra, så skal man ikke svømme særlig langt. Men pas på, når det er lavvande. Nogle gange er det umuligt at komme i vandet fra Turtle Beach eller Welcome Bay mod White Rock uden at ramme og skade koraller, når det er virkelig lavvande. Så skal man i stedet hoppe i fra Welcome Bay og svømme mod Nudey Beach i stedet.

Alle kan snorkle på revet ved Fitzroy Island, da korallerne er lige i vandkanten og der findes koraller på både lavt og dybt vand. Snart er det også muligt at leje dykkerudstyr på øen. Husk stingersuit mellem november og maj!

På øen kan man leje snorkeludstyr til 10 dollars ellers fås det også til rimelig priser i Kmart og Big W, hvis du skal snorkle mere end en gang på din rejse i Australien.

lighthouse track, fitzroy island

Tag til The Summit eller/og øens fyrtårn

296 meter oppe ligger toppen af “The Summit”, som også er det bedste udsigtspunkt på Fitzroy Island! Her får man 360º udsyn til havet, fastlandet og Fitzroy Island. Har man energien til det, så kan det klart anbefales.

Stien til toppen er rimelig åben, så husk at solcreme, en hat og en masse vand. Det er mest trapper hele vejen op, så de fleste er ret smadret, når de kommer ned, men til gengæld bliver udsigten gradvis bedre og bedre.

the summit track, fitzroy island

Man kan kombinere en tur til The Summit med en tur til øens fyrtårn. Fyrtårnet er i sig selv ret grimt, men udsigten er til gengæld så smuk, at det ikke gør noget. Turen til fyrtårnet er lettere end turen til The Summit, men det meste af turen går gennem regnskoven og har ikke mange udsigtspunkter.

Begge ture kan klart anbefales, og kombinerer man de to, så vil jeg anbefale, at man går til fyrtårnet først og dernæst til The Summit, det er en lidt lettere vej end omvendt.

Ekstra tip: Man kan også gå til Secret Garden, hvis man gerne vil lære lidt om naturen på Fitzroy Island, men personligt synes jeg, at det er en lidt kedelig tur

fitzroy island

shark fin bay, fitzroy

Stenen som Shark Fin Bay er opkaldt efter

Tag en kajak eller prøv SUP

Vandet omkring Fitzroy Island er på en god dag helt utrolig klart, så tager man på en kajak-tur, så kan man nogle gange se korallerne, de flotte fisk og måske en skildpadde fra ens kajak. Derudover er der også udsigterne til Fitzroy og fastlandet.

Det kan klart anbefales, hvis man vil ned i gear og bare lytte til havet (og de både som nogle gange kommer forbi).

Lokalt tip: Tag til Shark fin Bay, der er en lille privat strand som kun de ansatte kender til. Bare rolig der er ikke nogle farlige hajer i nærheden. Har du tid nok, så kan det anbefales at bruge cirka en halv dag på at tage til Little Fitzroy Island cirka 45-60 minutters kajaktur fra Welcome Bay.

welcome bay, fitzroy island

Tag med øens båd med glasbund

Hvis du gerne vil lære lidt om havet, koraller og se dyrene som lever der, uden at blive våd, så kan du tage med øens båd med glasbund. Det koster 20 dollars for en voksen, 10 dollars for børn og 50 dollars for en familie på to voksne og to børn. Turen varer cirka en time, og skipperen ved en helt masse om de forskellige ting i havet, så det er meget lærerigt.

Vær dog opmærksom på, at Fitzroy Island Adventures også har en båd med glasbund, og de sejler hver dag også selvom sigtbarheden er dårlig, mens øens båd kun sejler, når sigtbarheden er i orden. Så jeg vil anbefale, at du venter med at booke, indtil dagen før eller når du er på øen, så du ved, at sigtbarheden er fin nok.

Tip: Hvis du har børn som deltager i Junior Marine Biologist Program, så er en tur med båden inkluderet i det program.

welcome bay, fitzroy island

Besøg skildpaddecenteret

På Fitzroy Island ligger Cairns Turtle Rehabilitation Centre som tager syge og skadet skildpadder ind og prøver at redde dem, så de igen kan sættes ud i naturen. Op til tre gange om dagen er der guidet ture til skildpaddecenteret, hvor en biolog fortæller om skildpadderne, deres udfordringer, og hvad man kan gøre for at beskytte skildpadderne.

Det er ikke muligt at besøge centeret uden at være på en tur, da det trods alt er et skildpaddehospital, til gengæld koster det kun 12 dollars for en voksen og 7,5 dollars for et barn at besøge centeret, og alt overskuddet går til at fodre skildpadderne!

De fleste bliver overrasket over informationerne, som de får om skildpadderne, og der er næsten garanti for at blive forelsket i hospitalets patient! Husk dog at booke på forhånd og gerne i god tid, da der ofte er udsolgt fra morgenstunden.

Foxy's, fitzroy island

Få en drink eller to på Foxy’s

Foxy’s er øens eneste bar, men med en udsigt som den Foxy’s har, så behøver man ikke flere barer! Krystalklart vand, havbrise og regnskov – Fitzroy Island har det hele og fra Foxy’s kan man nyde hele udsigten med en kølig drink i hånden. Baren sælger naturligvis også øl, cider, sodavand og pubmad.

Derudover er der også tit arrangementer som filmaften, livebands og quiz-aften i baren, så hold øje med dagens aktiviteter, hvis du ønsker at have en underholdende aften.

fitzroy island resort


Praktisk information om Fitzroy Island


Man kan naturligvis vælge at have en halv eller hel dag på Fitzroy Island. Jeg vil som minimum anbefale en hel dag, hvis du vil vandre op på toppen, snorkle og nyde strandene, men en halv dag er fint, hvis du bare vil snorkle og nyde strandene.

Dagsture kan bookes her (reklamelink, bruger du mit link, får jeg en lille kommission, uden at det koster dig ekstra). Skal du bo på øen i nogle dage, så skal transport bookes gennem resortet.

Gennem resortet kan man booke camping, hytter eller en suite. Kvaliteten på resortets værelser og hytter er ikke høj. Det hele er desværre en smule slidt, så man betaler uden tvivl for placeringen, men til gengæld er øen væsentlig billigere at bo på end andre øer i Great Barrier Reef.

Her er lidt tips til overnatning på øen:

  • Husk eget telt og andet campinggrej, hvis du skal campere. Det er ikke på øen!
  • Studio-værelserne har udsigt til gangbroen/regnskoven.
  • Suites og beach cabins har udsigt til havet.
  • Bungalows ligger et stykke væk fra resortet, men er i fine omgivelser
  • Book i rigtig god tid, hvis du skal rejse og bo på øen i den danske sommerferie!

Øen har en restaurant, en mini-butik med basisvarer til overpris samt baren som har mad. Det er kun restauranten som er åbent til morgenmad, og det er kun baren som er åbent til frokost. Så tag gerne lidt mad med, hvis du gerne vil have lidt flere valg.

Der er swimmingpool, en pool-bar (som nogle gange spiller meget højt musik), spil og meget mere til at underholde en på øen. Der er dog ikke telefonsignal mange steder, og det koster ekstra at få en kode til internettet, men så kan man jo nyde en digital detox.

Skal du overnatte på øen, så kan du kun booke færge gennem resortet.

Øen er i øvrigt på UNESCOs verdensarvsliste som en del af Great Barrier Reef.

Støt gerne bloggen ved at booke dine overnatninger gennem mine reklamelinks til hotels.com* og booking.com* samt oplevelser gennem getyourguide*, udstyr gennem Friluftsland* og produkter gennem Matas* (reklamelinks er markeret med *). Det koster naturligvis ikke dig ekstra. Du kan også følge med på Facebook og instagram eller tilmelde dig nyhedsbrevet. På forhånd tak!

Mere fra fantastiske Australien

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *