Lady Musgrave Island er vores mål. Båden hopper op og ned i de store bølger. Et par enkelte passagerer skriger højlydt. Selv har jeg taget søsygepiller for at undgå søsyge, selvom jeg netop har arbejdet 3 måneder på en båd. Søsygepillerne slår mig straks ud, og jeg sover stort set hele vejen til Lady Musgrave Island.

Lady Musgrave Island

Alle nuancer af blå

Vi sejler ved siden af øen og ind i lagunen. På få sekunder skifter havet farve fra en helt mørkeblå nuance til en turkis og til sidst til en isblå farve, som jeg ikke mindes at have set andre steder før.

Turen til Lady Musgrave Island har ikke været billig, og jeg tvivlede på, om det ville være pengene værd. Men med et har det vilde hav overbevist mig om, at det var den helt rigtige beslutning!

Lady Musgrave Island

Motorerne på båden er knap nok stoppet, før personalet er i gang! En af medarbejderne er hoppet i en lille motorbåd og er ved at hente en glasbåd, som vi skal sejle over til øen i.

Båden er blevet delt op i to grupper, og jeg er i delfin-gruppen. Det betyder, at jeg skal vente lidt på min sejltur til Lady Musgrave Island. Imens går jeg amok med kameraet.

Lady Musgrave experience

En smagsprøve på dyrelivet under vandet

Den første gruppe bliver sat af på Lady Musgrave Island, og delfin-gruppen bliver samlet op af båden med glasbund. Langsomt sejler vi over koralrevet i lagunen.

Vores skipper fortæller om de forskellige koraller og deres betydning for havet generelt. Pludselig popper en grøn havskildpadde op ved siden af os. Det bliver til et par mundfulde luft, før den igen dykker ned over havoverfladen.

Vi har allerede fået en god smag på, hvad der venter os, når vi senere skal snorkle i området.

lady musgrave island

Rundtur på Lady Musgrave Island

Båden rammer stranden og en ansat ved Lady Musgrave Experience står klar til at tage imod os.

I dag er det tyske Leo som skal vi os rundt på øen. Lady Musgrave Island er et beskyttet område, derfor må man kun holde sig på faste stier, og man skal gå rundt med en guide, hvis man er på en tur. På den måde sikrer turselskaberne sig, at man ikke ødelægger den unikke natur.

lady musgrave lagune

Lady Musgrave Island er en coral caye, altså en ø som består af døde koraller som langsomt er blevet nedbrudt til finere sand.

Øen er et vigtigt område for mange fuglearter, inkl Capricorn silvereye som kun lever på Capricorn and Bunker Group øerne (herunder Lady Musgrave Island, Heron Island m.fl.), og derfor er øen beskyttet.

lady musgrave islandFuglenes afføring er med til at gøde jorden og dermed bringe nærringsstoffer til øens træer. Derfor er det vigtigt ikke at forstyrre økosystemet.

Engang i mellem kommer der også skildpadder forbi (mellem november og marts) for at lægge æg på øen. Da vi besøger øen har en skildpadde også været forbi for at lægge æg.

Vi misser nær reden som er let kamufleret i landskabet, men Leo er vant til at spotte dem og sikrer sig, at vi ikke står ovenpå reden og ødelægger de skrøbelige æg.

fugle på lady musgrave island

Snorkeltur i Lady Musgrave Lagoon

Vi sejler tilbage til den store båd, hvor der bliver serveret en frokost-buffet. Efter frokosten er det tid til en snorkeltur.

Vandet er helt klart, og koralrevet er sundt. Jeg spotter hurtigt den første skildpadde under vandet, en flot grøn havskildpadde. Men skildpadden er omringet af mennesker som forsøger at få et billede af den.

snorkelling ved lady musgrave island

Så jeg vælger at lade den være i fred og svømmer lidt videre. Jeg får øje på en sovende skildpadde som stort set falder i med omgivelserne.

Jeg bliver lidt omkring og observere den rolige fyr, da han pludselig vågner. Han svømmer mod overfladen, og jeg forbliver helt stille, så jeg ikke skræmmer ham.

snorkelling ved lady musgrave island snorkelling ved lady musgrave island

Han når næsten overfladen, da det går op for mig, at han er fuldstændig ligeglad med min tilstedeværelse, og at han sigter mod at ramme overfladen lige præcis der, hvor jeg befinder mig.

Jeg får travlt med at flytte mig, og han popper hovedet ud af vandet lige ved siden af mig. Han er ikke engang en arms længde fra mig! Jeg kan ikke helt forstå mit held. Han kunne komme op alle steder men vælger stedet lige ved siden af mig!

skildpadde ved lady musgrave island

Jeg bakker og giver ham så meget plads som muligt. Han virker helt upåvirket af min tilstedeværelse, tager et par mundfulde luft og svømmer indover revet og forsvinder i det blå hav.

Jeg er fuldstændig høj og svømmer langsomt tilbage til båden, hvor jeg ser flere skildpadder, mere af koralrevet og masser flotte fisk. Lady Musgrave Island har uden tvivl leveret!

Information

Firma

Lady Musgrave Experience

Alternativt er det billigere og hurtigere at tage turen fra 1770 (lidt nord for Bundaberg) med 1770 Reef Tours. Personligt kunne jeg også langt bedre lide 1770 end Bundaberg.

Pris

248 dollars (cirka 1240 kr).

Dertil kan man tilkøbe 1-2 dyk i lagunen, men så har man ikke tid til at besøge øen. Det koster 70 dollars for et dyk og 110 for to dyk, hvis man er certificeret, hvis man ikke er certificeret koster det hhv. 140 og 180 dollars.

Tips og information

Det kan anbefales at have reef shoes (kan købes billigt i Kmart eller Big W) eller klip klappere på, når man skal gå rundt på øen. Jeg kan ikke anbefale, at man har dyre sko på i tilfælde af, at man bliver ramt af fugleafføring 😉

Det er muligt at genopfylde sin vandflaske ombord på båden, så husk den.

Man kan låne snorkeludstyr gratis på båden, men har man sit eget, vil jeg anbefale, at man tager det med.

Lady Musgrave Island er i øvrigt på UNESCOs verdensarvsliste, som en del af The Great Barrier Reef.

Det er også muligt at overnatte på en pontoon ved Lady Musgrave Island, hvor man overnatter i luksuriøse omgivelser midt på vandet! Det var dog ikke muligt, da jeg var der. Man kan også booke en overnatning i telt på øen, alt sammen gennem Lady Musgrave Experience.

Støt gerne bloggen ved at booke dine overnatninger gennem mine reklamelinks til hotels.com* og booking.com* samt oplevelser gennem getyourguide*, udstyr gennem Friluftsland* og produkter gennem Matas* (reklamelinks er markeret med *). Det koster naturligvis ikke dig ekstra. Du kan også følge med på Facebook og instagram eller tilmelde dig nyhedsbrevet. På forhånd tak!

Mere fra fantastiske Australien

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *