Delvis reklame

Inden jeg tog til Gdansk vidste jeg ikke helt hvad jeg skulle forvente af polsk mad, men jeg blev heldigvis positivt overrasket over maden i Polen! Og så var det endda billigt – bedre bliver det vist ikke. Så læs med og få anbefalinger til nogle af de gode steder, som vi spiste. God appetit. 

bageri i gdansk, polen

Pellowski

Pellowski er en kæde af bagere i Gdansk. Her sælger de brød, kage, is, te, kaffe m.m. Vi købte en sandwich derinde en dag og brødet var en anelse tørt, men en anden dag købte vi morgenmad derinde (spejlæg) samt te og kaffe. Det smagte godt og var fint til at stille morgensulten, og særligt det skriveskåret brød var lækkert og ikke tørt. Så skal du bare have en billig morgenmad, mange hostels/hoteller har nemlig ikke morgenmad inkluderet, så er Pellowski et godt bud.

Pris: Vi gav cirka 20 kroner for morgenmad til to personer.

Gdanski Bowke

Gdanski Bowke

Gdanski Bowke er en hyggelig restaurant ved floden med traditionelle polske retter og de var lækre! Det mindede lidt om kromad, men på den gode måde. Foretterne og desserterne så dog lidt finere ud end man normalt ville få ved en kro, mens hovedretterne var lidt i den store ende. Vi var i hvert fald mætte efter en øl (stedet er kendt for deres egen øl) og en hovedret. Stedet er populært blandt turister og lokale, men der er alligevel plads til en del gæster, så det var få der måtte gå forgæves.

Pris: Forvent at betale cirka 100 kroner for en hovedret og en lille øl.

fine dining, gdanskrestaurant i gdansk

Rada Miasta

Rada Miasta er lidt mere fine dinning end Gdanski Bowke, men stadig i et prisniveau som er til at betale. Kokken stoler så meget på sin mad, at der ikke står salt og peber på bordene. Men maden var også lækker, men så havde den heller ikke været med på listen, hvis den ikke var. Det er et superhyggeligt sted i noget der minder om en gammel vinkælder. Hvis du er vild med vin, så er det helt klar stedet at tage til. Her var et flere siders langt vinkort og den ene tjener var vist lidt skuffet over, at vi ikke lige bestilt vin…Den kan være let at overse, så hold godt øje med kortet.

Pris: Forvent at bruge omkring 100-120 kroner for en hovedret og et glas vin

spisesteder i gdansk

Z Pieca Rodem Pizza

Vi gik rent tilfældigt forbi en lille foodtruck som solgte pizza og vi blev fristet til at købe en fra en stenovn i bilen! Det er godt nok længe siden jeg har fået så god pizza, den var (næsten) af ægte Italiensk standard. Simpel, lækker og helt frisklavet foran dig – mums! Hvis du kommer forbi, så kan jeg kun anbefale at du stikker snuden forbi!

Koster mellem 14-22 zloty (24-38 kroner) for en pizza

Anbefalinger fra en polak til spisesteder i Gdansk, Sopot og Gdynia

En polak, bosat i Gdansk, anbefalede os ligeledes nogle steder, som vi desværre ikke nåede på vores tur. Hun forslog, at vi prøvede dumplings på Pierogarnia Mandu, at vi besøgte restauranten Bulaj i Sopot samt Glowna Osobowa i Gdynia. Derudover anbefalede hun også fedtemadderne med syltet agurk til 10-12 kroner, de fås på markedet i det centrale Gdansk. Min norske kollega anbefaler ligeledes Piwna 47, hvis man vil spise lidt mere elegant ala Rada Miasta 🙂

Støt gerne bloggen ved at booke dine overnatninger gennem mine reklamelinks til hotels.com* og booking.com* samt oplevelser gennem getyourguide*, udstyr gennem Friluftsland* og produkter gennem Matas* (reklamelinks er markeret med *). Det koster naturligvis ikke dig ekstra. Du kan også følge med på Facebook og instagram eller tilmelde dig nyhedsbrevet. På forhånd tak!


pomorskie travel

Min middag på Gdanski Bowke var betalt af turistforeningen, så jeg var virkelig fristet til at vælge deres bøf med trøffelsauce, når det nu var andre der betalte 😉

Men jeg valgte at være tro mod bloggen og valgte en SU-/budgetvenlig ret i stedet og det påvirker selvfølgelig ikke min holdning. 


Mere fra Europa

6 Comments

 • Ja priserne kan vi ikke klage over dernede. Det gælder både mad og indkøb.
  I det hele taget en dejlig by – for et par dage, synes jeg.

 • Uhh jeg tager gerne et måltid mad igen på Gdanski Bowke. Ligner en snusket havneknejpe udefra men hold da op hvor er maden lækker 🙂
  Ja, de kan godt finde ud af at lave mad i Polen til en behagelig pris 😉

  • Ja, den var god. Jeg synes nu ikke at det lignende en snusket havneknejpe, men er enig i at den ikke ser ud af meget og maden er rigtig lækker! 🙂 Ja, det var skønt, at kunne spise ude på restauranter til lidt mere studievenlige priser end mange steder i Danmark 😉

 • Denne bloggen er topp og veldig hjelpsom. Dessuten synes jeg at restauranter i Gdansk er veldig ofte fokusert på turister så de mister likt av dens ekthet. Om du vil prøve mer «ekte» mat jeg anbefaler å reise til Warszawa. Min yndlings restauranten der er New Orleans, den er greit fordi om natten den blir en skikkelig kul nattklubb.

  • Tak for de søde ord, er glad for at du finder den brugbar. Jeg synes dog, at vi også var gode til at finde nogle restauranter som ikke kun var målrettet turister i Gdansk. Vi fik dog også tips af lokale 🙂 Jeg har dog ikke været andre steder i Polen (endnu), så skal I ikke kunne sige om de er mindre “ægte” end i andre polske byer 🙂 Tak for tippet, den vil jeg da prøve, når jeg engang besøger Warszawa 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *