Brisbane er Queenslands hovedstad, og det er oftest en by som er lidt overset ift Sydney og Melbourne, men Brisbane har en masse seværdigheder og oplevelser at byde på. Selv har jeg boet her i +5 måneder, så jeg har haft rig mulighed for at udforske byen!

Selvom du måske ikke er til storbyer, så kan jeg alligevel anbefale, at man bruger et par dage i Brisbane. Her er de bedste oplevelser og seværdigheder i Brisbane, hvis du spørger mig!

Turrbal stammen er de traditionelle ejere af landet i Brisbane, og det traditionelle navn er Meeanjin.

brisbane by night

Støt gerne bloggen ved at booke dine overnatninger gennem mine reklamelinks til hotels.com og booking.com samt oplevelser gennem getyourguide og udstyr gennem Friluftsland (markeret med * i indlægget) uden at det koster dig ekstra. Du kan også følge med på Facebook og instagram eller tilmelde dig nyhedsbrevet. På forhånd tak!


Seværdigheder og oplevelser i Brisbane


brisbane river

sejltur på brisbane river

Sejl på Brisbane River

Jeg ved ikke med dig, men jeg kommer ofte helt ned i gear, når jeg er på en båd. Derfor skulle jeg også på sejltur på Brisbane River, da jeg besøgte byen.

Og det er bare noget helt særligt at glide roligt afsted på floden, mens skyskraberne rager op i landskabet! Man kan enten vælge en kortere tur med den gratis båd CityHopper som sejler mellem Sydney Street og North Quay (nogle stop blev dog ødelagt under oversvømmelserne i februar 2022, og det er endnu uvist om de åbner op igen, og hvornår de gør).

Turen med CityHopper varer dog ikke mange minutter. Ønsker man en længere tur, så kan man tage med en af de ruter som koster penge (det skal du bruge et GoCard til, snart kan man forhåbentlig også begynde at bruge et almindeligt dankort), på et cruise med frokost*, en kortere morgentur med te* eller en solnedgangstur*.

Brisbane Riverwalk - den bedste oplevelse og seværdighed i Brisbane!

“Fairy trees”

Brisbane Riverwalks – den bedste oplevelse og seværdighed i Brisbane!

Langs Brisbane river er der flere fine stier. De hedder alle sammen noget forskelligt og Brisbane Riverwalk er teknisk set kun strækningen mellem centrum og New Farm,, men her bruger jeg termen for alle gangbroer mellem Toowong og Newsted, så det ikke bliver alt for forvirrende.

De mange gangbroer er uden tvivl en af de allerbedste oplevelser og seværdigheder i Brisbane! Du kan enten vælge at gå eller cykle på stierne, som tager dig fra Newsted til det historiske område omkring Toowong.

Her kommer du forbi mangrove, botanisk have, Kangaroo Point, Story Bridge og mere. Min favoritdel går forbi QUT, hvor byens “fairy trees” er og videre forbi Will & Flow, hvor man kan opleve mangrove og lære lidt om de aborginials/traditionelle ejere af Brisbane, Turrbal-folket.

South bank, Brisbane

South Bank – det hippe område i Brisbane

Det er nær umuligt at kede sig i området South Bank. Her er parker, barer, restauranter, en offentlig “strand”, et stort pariserhjul (Wheel of Brisbane) lige ved siden af Brisbane River.

Mange holder også af en lille picnic i en af parkerne med udsigt over Brisbane skyline. Derudover er der ofte gratis events så som livemusik, markeder osv i South Bank. Du kan se en oversigt over alle events i Brisbane her. Generelt er det også en fin gåtur langs vandet, både dag og aften!

Derudover er der også mange restauranter og barer i området. Det er ikke de billigste steder at spise eller drikke i byen, og personligt synes jeg, at man kan få bedre mad til bedre priser andre steder fx i West End eller Fortitude Valley. Folk er typisk dressed up for en aften i South Bank, så hav gerne lidt pænt tøj på, hvis du vil spise eller drikke her.

botanisk have - en af de bedste oplevelser i Brisbane

Roma Street Parkland og botanisk have

Brisbane har masser af grønne åndehuler, hvis du har brug for at komme lidt væk fra stress og jag (selvom Brisbane bestemt ikke er larmende ift. andre storbyer, som jeg har besøgt).

Botanisk have er rigtig smuk med bambusskove, store træer, græsarealer og meget mere. Godt nok er den ikke på højde med botanisk have i Sydney, men den er stadig et besøg værd.

Roma street parklandsroma street parkland, brisbane, queensland

Men min favoritpark var nok Roma Street Parkland! Her kan man hver dag se øgler dase i solen, man kan gå en tur i blomsterhaven, se store flagermus flyve mellem trækronerne ved solnedgangen, og tit er der offentlige events i parken. Det er også her, hvor der er open air cinema om sommeren. Selv så jeg Dirty Dancing på storskærm under åben himmel så tjek evt om der er et arrangement, mens du er i Brisbane her.

Rejsetip: Kan du ikke få nok af parker, så er New Farm Park også et besøg værd!

kangaroo cliff point, det bedste udsigtspunkt i brisbane

Se solnedgangen fra Kangaroo Point Cliffs

Det bedste sted, hvorfra du kan se solnedgangen i Brisbane centrum, er uden tvivl fra Kangaroo Point! Her kan du sidde på bænke og nyde udsigten af solen som går ned bag byens skyline.

Mange lokale tager også mad med til brug af de offentlige grills som er i området.

Trænger du til lidt aktion, så er det også muligt at rappelle ned af Kangaroo Cliffs Point* eller prøve et bridge climbe på Brisbane Story Bridge* lige i nærheden af Kangaroo Point.

Et af stoppene for CityHopper færge var Kangaroo Point, men det bruges ikke pt, gå eller cykle langs byens Riverwalk til Kangaroo Point.

Queen Street Mall

Queen Street Mall er byens gågade. Her kan du shoppe, opleve gademusikanter, finde caféer og ellers bruge tiden på people watching! Der er tit gademusikanter, events, promotions m.m. især i weekenden. I 2022 fyldte Queens Street Mall 40 år.

Rejsetip: Kan du lide Ramen, så er Hakataya Ramen i Queen Street Mall absolut et besøg værd (dog har de ikke vegetarisk ramen).

Queensland museum, brisbane

Besøge Queensland Museum

Queensland Museum er et naturhistorisk museum i midten af Brisbane med gratis adgang. Her kan du se kæmpe hvalstatuer, fossiler, udstoppet kæmpeblæksprutter, lære om aboriginal-kultur og meget mere.

Ofte har museet også særudstillinger (som dog koster ekstra at opleve) som kan være er værd at opleve. Mens jeg har været i Brisbane har der været udstillinger om bryllupper, Disney gennem historien og meget meget mere! Det er altid værd at undersøge, om der er en udstilling, som du ville finde spændende!

Rejsetip: Mangler du et sted at arbejde fra din computer, så har State Library of Queensland lige ved siden af Queensland Museum masser af gode områder, hvor du kan sidde og arbejde. De har naturligvis også gratis internet.

West end, Brisbane

Gå på opdagelse i West End

West End er en up coming bydel i Brisbane. Her er mange lækre spisteder, street art, skæve caféer og meget lidt trafik. Jeg kan især anbefale, at man spiser cheesecake på Three Monkeys café, salater på The Fat Carrot, is hos Anita Gelato og en halvdyr croissant på Lune croissanterie (de tager kun imod kort, kom gerne tidligt, hvis du er der i weekenden).

West Village er en hyggeligt oase med park, caféer og små specialbutikker i hjertet af West End. Her er også tit events og forskellige udstillinger.

Rejsetip: Kan du ikke få nok af street food, så overvej også at tage en tur til Eat Street Northshore i weekenden.

Mt Coot-tha

Nyd udsigten fra Mount Coot-tha

Mount Coot-tha ligger lidt udenfor centrum, og her får man udsigt over stort set hele byen! Jeg forestiller mig lidt, at det er som at se udsigten over Los Angeles, når man ser udsigten fra Mount Coot-tha! Derudover er der en del vandreruter i området, hvis man har lyst til at bevæge sig lidt.

eat street northshore, brisbane

Eat Street Northshore

Eat Street Northshore er bestemt ikke en hemmelighed længere, men derfor er det stadig en af de bedste oplevelser i Brisbane! Er du vild med Aarhus Street Food i Aarhus eller Reffen i København, så bliver du uden tvivl begejstret for Eat Street Northshore i Brisbane! Her kan du få lækkert mad fra alverdens lande fra Thailand, Vietnam og Sri Lanka til Frankrig, Italien, Spanien osv. Men er her også flere scener – ja, flere! Med optrædener, men nogle gange går der også artister mellem folk. Det er absolut et besøg værd!

Pris: 5 $ for en voksen, børn op til 13 år er gratis. Forvent at bruge fra cirka 16 $ for et måltid – mange steder er portionerne gavmilde.
Åbent: Fredag-lørdag kl. 16.00-22.00 og søndag kl. 16.00-21.00

Rejsetip: Mellem d. 23. marts og 29. april er der også film under åben himmel ved The Sunset Cinema lige ved siden af Eat Street Northshore. Det ville være oplagt at kombinere de to! Der vises både ældre film og nyere film, og man er velkommen til at tage sin egen mad med. Billetter koster 15 dollars for en voksen.

Street art i Brisbane

Desværre har Brisbane ikke lige så meget street art som Melbourne eller Perth, men jeg fandt alligevel nogle flotte malerier flere steder. Mine favoritter var i Fish Lane og Brunswick Street. Du kan se en liste over flere værker her.

Book et hotel i Brisbane her*

Støt gerne bloggen ved at booke dine overnatninger gennem mine reklamelinks til hotels.com* og booking.com* samt oplevelser gennem getyourguide*, udstyr gennem Friluftsland* og produkter gennem Matas* (reklamelinks er markeret med *). Det koster naturligvis ikke dig ekstra. Du kan også følge med på Facebook og instagram eller tilmelde dig nyhedsbrevet. På forhånd tak!

Mere fra fantastiske Australien

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *