Jeg har efterhånden besøgt Sydney en del gang. Det er faktisk blevet til fire besøg i byen, hvilket betyder, at jeg har været flere gange i Sydney end jeg har været i London. Lidt vildt at tænke på når Sydney ligger på den anden side af jorden, og London trods alt kun er fem kvarter fra Aarhus!

Jeg har besøgt byen i 2012, 2014, 2016 og senest i 2021, og jeg er stadig ikke færdig med byen. Her kommer nogle af mine anbefalinger til seværdigheder, oplevelser, spisesteder og mere i Sydney.

Reklamelinks er markeret med *


Kultur seværdigheder og oplevelser i Sydney


Sydney Operahus og Sydney Harbour Bridge fra Mrs. Macquarie's Chair - det bedste udsigtspunkt over de to landmærker i Sydney

Operahuset i Sydney

Operahuset er fantastisk smuk! Jeg bliver sjældent imponeret over bygninger, men det gjorde jeg her. Operahuset er selvfølgelig en must see turistattraktion i Sydney! Skal du kun se en seværdighed i Sydney, så skal det være Operahuset i Sydney! Men helt ærlig, så ville det også være underligt, hvis du ikke fik det set. Det kan man nemlig ikke rigtig undgå….

Første gang jeg var i Sydney, så tog jeg også på en rundtur i operahuset*, og det var virkelig alle pengene værd! Jeg forstår godt, hvorfor Operahuset er på UNESCOs verdensarvsliste.

Med studiekort kan du spare penge på en rundtur i Operahuset!

Man får selvfølgelig historien bag bygningen at vide, men man får også lov til at se nogle af koncertsalene, og hvad de har gjort for at få den bedst mulige lyd i hele salen m.m. Det var virkelig spændende! Det er faktisk heller ikke så dyrt igen. Du kan også se et show i operahuset, det er heller ikke særlig dyrt, men det afhænger selvfølgelig af showet. Så finder du noget som falder i din smag, hvorfor så ikke prøve det?

Pris: Rundtur koster $43 pr. voksen, $32 for studerende og $23 for et barn. Book din rundtur her*.

Gadekunstner ved Circular Quay. På Circular Quay forgår der altid et eller andet, så du må klart forbi og opleve stemningen og den flotte udsigt!

Gadekunster ved Circular Quay

Circular Quay

Er du mere til gadekunstnere, så er Circular Quay en turistattraktion, som du ikke må gå glip af. Ja, det er turistet, og det skyldes nok, at det ligger op af Sydneys nummer 1 seværdighed, Operahuset. Men det er et hyggeligt sted, og i og med at der jo er her hvor turisterne er, så der er mange forskellige kunstnere, som forsøger at tjene lidt til dagen og vejen. Du kan opleve alt fra tegnere til didgeridoo-shows og sangere, som spiller det ene cover nummer efter det andet.

Rejsetip: Pas på mågerne, hvis du spiser din frokost her. De er rimelig frække og kan godt finde på at snuppe din mad ud af hånden på dig, hvis du ikke holder lidt øje med dem!

Hyde Park Barracks

Jeg er normalt ikke til museer, men The Barracks var alligevel fed attraktion og oplevelse. Man lærer om, hvordan Sydney startede som by, da alle de fængselsstraffede blev sendt til Australien fra Storbritannien for at afsone straffe for småting, så som at stjæle brød osv.

Man får en indsigt i de forhold som de levede under m.m. og ofte på en interaktiv måde. Skal du kun besøge et museum i byen, så vil jeg anbefale, at det bliver The Barracks! Men som de ansatte også selv siger, så lad vær med at læse alle skiltene. Det kan klart anbefales, at få en introduktion til stedet af en af de frivillige, inden du går rundt på museet.

Queens Square, Macquarie Street. $10 pr. voksen og $5 for børn og studerende // Hyde Park Barracks

Nurses Walk - en god seværdighed i Sydney

Nurses’ Walk

Nurses’ Walk ligger i The Rocks. The Rocks er et af de ældste områder i Sydney, og The Nurses’ Walk er en lille skjult skat/oplevelse i området. Vejen fører dig ind blandt de gamle bygninger og rundt i det hyggelige område.

Undervejs kan du gå på opdagelse i den lille vintage butik og læse om nogle af de hårdtarbejdende mennesker som boede her. The Rocks er virkelig det hyggeligste område og en must do oplevelse i Sydney, hvis du spørger mig, og The Nurses’ Walk vil bare give dig et endnu større indblik i denne spændende bydel!

Rejsetip: Man kan komme ind på Nurses’ Walk flere steder, men jeg anbefaler, at du som minimum kommer forbi den del, der hedder Suez Canal. Den kan du komme ind på fra George Street. Den er meget let at overse, så hold øje med skiltene!

Angel Place

Jeg vil ikke sige meget om Angle’s Place udover at er en rigtig fin seværdighed i Sydney, som de fleste kan forholde sig til. Det er virkelig et dejlig sted at besøge, og jeg vil ikke sige andet, end at du skal tage dertil. Det er dog hurtigt overstået, men en unik oplevelse i Sydney.

Indgangen findes fra George Street ved Martin Place


Parker og naturoplevelser i Sydney


de bedste strande i Sydney

Watson’s Bay

Watson’s Bay er virkelig en skjult skat i Sydney! Jeg forstår virkelig ikke, hvorfor den ikke får mere opmærksomhed. Den er overhovedet ikke så populær som Manly, men hvis du spørger mig, så burde den være endnu mere populær. Jeg overvejede faktisk at holde det for mig selv, så det ikke går hen og bliver overrandt.

Strandene er smukkere end ved Manly. Du er tættere på Sydney og får derfor bedre udsigter over Sydney Skyline. Og så er der bare knap så mange turister. Tag og slå et smut forbi The Gap og gå ellers en tur langs kysten. Du vil ikke fortryde det!

Manly beach på en kold vinterdag

Manly til Shelly beach walk

Manly er dog dejlig, også selvom det er en populær seværdighed/oplevelse i Sydney. Jeg kan godt forstå at den er populær – for at komme til Manly sejler man gennem Sydney Harbour, som er utrolig smuk, og fra Manly kan man se ind over byen. Men for at være ærlig, så er Manly ikke den bedste strand, men går man til gengæld fra Manly beach til Shelly beach, så bliver man belønnet med en utrolig smuk tur langs vandet.

Turen kan klares af alle, men er utrolig smuk! Vil du dog have en større udfordring, så kan du gå hele vejen til North Head og eventuelt tilbage. Det skulle vist tage omkring 3-4 timer og er 10 km lang. Men så skulle det også være alle timer værd! Det er dog en ting, som jeg stadig har til gode.

Sydney Harbour Bridge

Botanisk have, Hyde Park og Observatory Park

Enhver by, i Australien, med respekt for sig selv har en botanisk have, og Sydney er ikke nogen undtagelse. Botanisk have i Sydney er en rigtig skøn oplevelse, og fra mange steder i parken kan du se operahuset.

Det bedste udsigtspunkt er dog fra Mrs. Macquarie ‘s Chair! I botanisk have kan du også se det træ som er det eneste tilbage af det oprindelige Sydney. Hvorfor ikke nyde en skøn sandwich med udsigt til Operahuset?

Hyde Park er også skøn. Bor du nær Central Station, så kommer du helt sikkert forbi Hyde Park en del gange! Der sker altid noget. Som oftest så er det her, at du kan finde gadekunstnere i gang med diverse gøglerier.

Derudover har parken også et smukt springvand, krigsmonumentet, den smukke kirke, Sct. Mary’s Cathedral, og selvfølgelig en masse fine træer og fugle. Og så er det bare så meget bedre at gå gennem byen i en park fremfor ved den trafikerede vej!

Observatory Park ligger på den anden side af broen og er stadig lidt en overset attraktion for mange turister. Det ligger på toppen af en bakke i nærheden af The Rocks.

Mange brudepar kommer hertil for at få taget deres bryllupsbilleder, men det er heller ikke så underligt, da det er en dejlig lille park med udsigt over The Rocks, Sydney Harbour og den vestlige del af havnen. Det er virkelig også et oplagt frokoststed!

Coogee beach til Bondi beach walk

Coogee til Bondi Walk

Generelt har Sydney bare rigtig mange smukke vandreruter langs kysten! Coogee til Bondi er bestemt en af mine yndlingsruter. Du kommer forbi den ene smukke strand efter den anden.

Du går blandt multifarvet klipper og gennem en kirkegård, som er overraskende flot. Jeg kunne i hvert fald ikke finde på et flottere sted at placere en kirkegård på! Og så slutter du jo af på den berømte Bondi Beach, hvor du kan se et hav af surfere og dyppe dine tær i vandet på en af de mest berømte strande i verden. Kan man få et bedre kysttrek? Det tror jeg nærmest ikke….

Milson’s Point

Milson’s Point har den smukkeste udsigt over Sydney! Forstil dig, at du sidder på en bænk i en rolig park og ser ud på Sydney Operahus, byen og Sydney Harbour Bridge. Det kan du fra Milson’s Point!

Og er du heldig, så kan du have det helt for dig selv, nogen gange skal du dog dele det lidt med få lokale. På de små moler står de lokale og fisker – deres udsigt kan næsten ikke blive bedre! Det er speciel spektakulær om aftenen når der er lys i hele byen. Det er oplagt, at kombinere turen i parken med en gåtur over Sydney Harbour Bridge og/eller en tur i Luna Park

Rejsetip: Er du vil med forlystelser, så skal du tage forbi Luna Park. Luna Park har gratis adgang, dog skal man betale for at prøve forlystelserne

Blue Mountains - en oplagt endagstur fra Sydney

Blue Mountains – en oplagt dagstur fra Sydney

Blue Mountains

Man kan næsten ikke sige Sydney uden at sige Blue Mountains og dog… Jeg besøgte dog først nationalparken på mit tredje besøg i byen, men det er virkelig et smukt område og jeg synes virkelig, at det er turen værd.

Det er et rigtig dejligt sted for en endagstur eller måske endda en forlænget weekend. Nyd roen i bjergene, de storslået udsigter og fede vandreruter. Det er dog et af de steder, som jeg ville vælge fra, hvis du er lidt begrænset på tid. Du skal nok heller ikke forvente en storslået oplevelse, med mindre at du kan leje en bil og køre til de mindre besøgte områder, men det er stadig et dejligt sted!

Læs også om min oplevelse i Blue Mountains ellers kan du booke en tur her*.


Hvilke seværdigheder skal man ellers se og opleve i Sydney?


Udsigt fra Cahill Walkway - en skjult skat i Sydney

Sydney Bridge Climb

Ja, det er rimelig dyrt, men virkelig alle pengene værd, at tage på Bridge Climb i Sydney. Guiderne er utrolig dygtige og er særlig opmærksomme på dig, hvis du har højdeskræk. De kan fortælle sjove og spændende historier om broen og Sydney. Og fra toppen får du en panoramaudsigt over Sydney Harbour og flere af byens seværdigheder.

Det er bare noget særligt, at stå på troppen af broen og mærke vinden om ørene, se ud over Sydney med bilerne susende forbi langt under dig. Selv valgte jeg aftenturen, da jeg gerne ville se lyset fra byen i mørke. Vi kom ud på broen lige ved slutningen af solnedgangen og kunne nyde den, inden vi gik op mod toppen, hvorfra vi så lyset fra Sydney Skyline – det var fantastisk!

Pris: Et bridge climb koster fra $278 for en voksen og $183 for et barn // Bridge Climb

Cahill Walkway

Ja, det er egentlig bare en lille gangsti ved en meget trafikkeret vej i Sydney. Stien er ikke kendt af mange, og det er egentlig sjældent en “attraktion”, som man lægger mærke til. Men udsigten er altså en af de bedste i Sydney!

Du kan få et lidt unik billede ud over Circular Quay og samtidig nyde udsigten helt alene, hvis du er så heldig, at der ikke lige er andre der har opdaget den. Ruten tager dig helt hen til The Rocks og mod Observatory Hill.

Tag elevatoren i det højre “hjørne” af Circular Quay – altså nede ved Baskin and Robbins 

Darling Harbour, Sydney

Dejlige Darling Harbour

Darling Harbour

Darling Harbour er virkelig også en hyggelig bydel! Her sker der altid et eller andet. Du kan opleve springvand, kæmpe skibe, shoppe amok i et shoppingcenter og måske endda opleve folk som er klædt ud til en tegneseriekonference.

Næsten hver lørdag fra august til oktober er der til og med et gratis fyrværkerishow. Du kan helt sikkert finde noget at lave om ikke andet, så er det bare hyggeligt at gå langs vandet og se på de mange springvand osv., mens solen skinner.

What’s On Sydney?

Denne guide fortæller dig hvad du kan lave i Sydney når du er der. Hvem ved måske er der bare det fedeste, gratis arrangement mens du er i byen. Jeg kan i hvert fald kun anbefale dig at så vejen forbi: What’s On Sydney


Her skal du bo i Sydney, Australien


Udsigten fra mit hostel i Sydney

Det bedste sted at overnatte ville klart være The Rocks, hvis du spørger mig, men det er også ofte rigtig dyrt at bo der! Så jeg har faktisk aldrig boet i det område. Jeg har kun boet omkring Central Station og Potts Point. Potts Point ligger tæt på party området Kings Cross og jeg er ikke ligefrem en, som bor på partyhostels, så det var ikke lige området for mig. Til gengæld, så kunne jeg godt lide området omkring Central Station. Det er stille og roligt og ligger indenfor ok afstand fra mange attraktioner.

Se de områder, som jeg har nævnt for overnatninger på kortet under og hvilke seværdigheder de ligger i nærheden af. Af hostels kan jeg anbefale BIG Hostel (reklamelink) nær Central Station og hotel kan jeg anbefale Vibe Hotel (reklamelink), som vi kun havde råd til at bo på fordi vi gik et godt tilbud.

Støt gerne bloggen ved at booke dine overnatninger gennem mine reklamelinks til hotels.com* og booking.com* samt oplevelser gennem getyourguide* og udstyr gennem Friluftsland* (reklamelinks er markeret med *). Det koster naturligvis ikke dig ekstra. Du kan også følge med på Facebook og instagram eller tilmelde dig nyhedsbrevet. På forhånd tak!


Hvor skal man spise i Sydney?


The Rocks Market

Der er masser af lækker mad ved The Rocks Market

Legal Grounds Café

På Legal Grounds Café møder du en masse advokater og dommere, som kommer for at spise frokost. De laver nogle virkelig gode burgere og deres kager er bestemt heller ikke dårlige 😉 Priserne er bestemt i den rimelige ende og det er klart en favorit hos mig!

225 Macquarie St nær Hyde park. Åbent hverdage kl 5.30-19.00

La Renaissance Patisserie Francaise

Dette franske bageri har alt hvad hjertet begærer af lækre sandwiches og franske kager. Trænger du til andet end de kedelige sandwiches som du kan finde i supermarkedet? Så er La Renaissance et godt bud! Desværre har de ikke længere brie sandwichen, men de andre er bestemt heller ikke dårlige 😉 Det er en rigtig hyggelig café i ægte fransk stil. Jeg vil anbefale, at du sætter dig i den dejlige gårdhave og nyder din mad, men kom gerne lidt før frokost, da caféen er populær og deres sandwiches ryger hurtigt.

47 Argyle Street, The Rocks. Åbent kl 8-18 hver dag

Der er også mange performere til The Rocks Market

The Rocks Market

Hver weekend kan du finde The Rocks Market. Her kan du finde alt muligt fra skrammel til håndkraftværk, men en del af market er også at nogen af byens restauranter opstiller boder med en masse lækker mad fra hele verden. Du kan finde alt fra friske majskolber til asiatisk til australsk. Der er helt sikkert noget for enhver! Men pas på at mågerne ikke stjæler din mad 😉

George Street, The Rocks. Lørdag og søndag kl 10-17

Ground Control Café

Generelt så er det sjældent, at man får en dårlig kop kaffe i Australien. Det er de altså bare gode til! Men selvfølgelig er der steder som lige er lidt bedre. Sidst jeg var i Sydney prøvede jeg Ground Control Café og deres kaffe var virkelig god! Jeg skal ikke kunne sige noget om hvordan kaffen er andre steder i området, men den var i hvert fald lækker her på Ground Control Café . Caféen var hyggeligt indrettet, men jeg vil anbefale, at få kaffen take-away og at du sætter ved Circular Quay eller lignende og nyde den.

Alfred Street lige før Circular Quay. Åbent hverdage kl 6.30-16 og weekend kl 7.30-15

Støt gerne bloggen ved at booke dine overnatninger gennem mine reklamelinks til hotels.com* og booking.com* samt oplevelser gennem getyourguide*, udstyr gennem Friluftsland* og produkter gennem Matas* (reklamelinks er markeret med *). Det koster naturligvis ikke dig ekstra. Du kan også følge med på Facebook og instagram eller tilmelde dig nyhedsbrevet. På forhånd tak!

Mere fra fantastiske Australien

2 Comments

  • Hej Tine så prøver jeg igen igen at skrive en kommentar.

    Spændende guide, du har lavet. Jeg får helt lyst til at besøge Sydney igen . Det er en spændende og smuk by, bare synd at den ligger så laaaanng væk. Hvis den ikke gjorde det, ville jeg nok besøge den lidt mere. Så kunne jeg måske prøve at opleve nogle af de ting du beskriver. Blue Mountains skulle da bestemt have en besøg.

    /Annette

    • Mærkelig med de kommentarer…
      Ja, det et langt væk, men måske det også er med til at gøre den lidt ekstra speciel? Der er så mange fine steder i byen og Blue Mountains var virkelig også fine 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *