Philip Island (reklamelink) udenfor Melbourne er kendt for sine dværgpingviner, men hvad mange turister ikke ved, så er det også muligt at opleve dværgpingvinerne helt gratis! Ved St. Kilda Beach kommer pingvinerne hver aften frem fra deres reder blandt stenene ved molen. Derfor tog jeg ud til St. Kilda en eftermiddag i håbet om at se de nuttede pingviner.

må på st. kilda beach, melbourne

Madhungrende måger

Vinden blæser voldsomt, og jeg trækker jakken godt op ad halsen. Jeg sætter mig på stranden og nyder roen ved St. Kilda Beach. Jeg tager lidt at spise, og kort tid efter kommer mågerne valfartende fra alle verdens hjørner. Jeg skynder mig at pakke maden væk, inden de går til angreb.

st kilda beach, melbourne

En måge ser dog ud til at standhaftig. Med varsomme skridt nærmer den sig langsomt mere og mere, indtil jeg fejer den væk med en håndbevægelse.

Jeg følger stranden ud mod molen. Vindsurfere leger i vinden og bølgerne med Melbourne skyline i baggrunden.

st kilda mole

Dværgpingviners levested ved St. Kilda mole

Der er ikke mange som har begivet sig ud til stranden denne vindfulde dag. Det var også mit håb, og grunden til at jeg valgte at tage til St. Kilda denne dag.

De sorte sten for enden af molen kunne i princippet ligne alle andre sorte sten, men området her er fredet for beskytte dværgpingvinerne og Rakali (vandrotte) som lever her. Pingvinerne er de mindste i verden og bliver i gennemsnit 33 centimeter høje.

turister ved st kilda beach

Man må ikke bruge blitz, når man fotograferer pingvingerne, da det ellers kan få de voksne til at forlade deres unger i reden.

Jeg er spændt på, om jeg får set en pingvin herude.

Der er endnu ikke mange mennesker ved molen, men det er tydeligt, når en person har spottet en pingvin mellem stenene. Folk står på tæerne side om side, nogle er nede på hug og andre bøjer sig i alle mulige stillinger for at få et lille glimt af de små pingviner.

I alt ser jeg otte dværgpingviner.

dværgpingvin, melbourne, australien

dværgpingviner, melbourne, australien

Larmende spaniere

Vi bliver alle tryllebundet af de søde pingviner. Da vi nærmer os solnedgangen, begynder pingvinerne at komme frem fra deres skjul. De viser deres blå fjerdragt. Ved enhver bevægelse sukker publikummet af forelskelse. To små kinesiske børn kan ikke holde deres begejstring for de små dyr tilbage, men deres forældre får dem hurtigt til at være stille i nærheden af de små dyr.

En flok spaniere er dog mere interesseret i at møde andre spaniere. De snakker HØJLYDT med hinanden og lige ved siden af pingvinerne. Folk tysser på dem flere gange for at få dem til at vise hensyn til dyrene.

Spanierne bliver mit stikord til at forlade området, inden det bliver alt for fyldt af (larmende) turister. Jeg vil hellere huske oplevelsen for at være en særlig oplevelse med de søde dværgpingviner end at huske en larmende menneskemængde.

dværgpingviner, melbourne, australien

solnedgang, st kilda beach, melbourne

Information

Det er gratis at se dværgpingvinerne ved St. Kilda Beach, men husk dog at respektere dyrene. Vær stille, undgå at bruge blitz og hold afstand, hvis nogle af dem skulle forvilde sig væk fra stenene og ud på nogle af de andre områder.

Du kan tage sporvogn 16, 3, 3a og 96 fra centrum til St. Kilda

Du skal bruge et Myki card for at køre med sporvognen. Det koster 6 dollars (24 kr) og kan købes på alle stationer. Dertil skal du tilføje værdi til dit kort. Jeg mener, at det koster 4,5 dollars hver vej (omkring 36 kr i alt).

Jeg vil anbefale, at du kommer senest en times tid før solnedgangen.

Støt gerne bloggen ved at booke dine overnatninger gennem mine reklamelinks til hotels.com* og booking.com* samt oplevelser gennem getyourguide*, udstyr gennem Friluftsland* og produkter gennem Matas* (reklamelinks er markeret med *). Det koster naturligvis ikke dig ekstra. Du kan også følge med på Facebook og instagram eller tilmelde dig nyhedsbrevet. På forhånd tak!

Mere fra fantastiske Australien

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *