Melbourne er en af de fedeste byer i Australien. Mange siger, at Sydney er den flotte by, og Melbourne er den fede by med en god vibe, og jeg vil give dem ret! Jeg faldt med det samme for Melbourne og dens vibe. Men det var også det første sted, som jeg besøgte i Australien og Oceanien, da jeg var i landet for første gang i 2012, så den vil nok altid være noget særligt for mig.

Melbourne har en masse at byde på fra lækker mad og fede barer, street art og strande. Så her er noget for de fleste. I denne rejseguide får du alle mine bedste tips til oplevelser, seværdigheder osv i Melbourne. Så du forhåbentlig også kommer til at elske byen, hvis turen går til Melbourne.

Melbourne centrum ligger i øvrigt på Wurundjeri Woi Wurrung land, mens de sydlige dele af byen ligger i Bunurong land.

Reklamelinks er markeret med *


Seværdigheder og oplevelser i Melbourne


flinders street station, MelbourneMelbourne rejseguide: Seværdigheder og oplevelser i Victorias hovedstad

Flinders Street Station

Flinders Street Station er nok det mest kendte sted i Melbourne. Det er uden tvivl byens varetegn, og den smukkeste togstation i Australien, hvis du spørger mig!

Bygningen blev tegnet i 1905 og størstedelen af byggeriet stod færdig i 1909. Over hovedindgangen hænger 13 ure og markerer tidspunktet, hvor de forskellige toglinjer kører.

I dag er det den mest travle togstation i den sydlige halvkugle. Du kan ikke tage til Melbourne uden at få et billede af den ikoniske og smukke bygning!

hoiser lane, Melbourne

Street art i Melbourne

Melbourne har muligvis Australiens bedste street art scene, og byen er efterhånden verdenskendt for dens street art. Især AC/DC Lane og Hoiser Lane er et besøg værd!

Her kan man finde alt fra tags til seriøse vægmalerier af aboriginals, selv skraldespandene har graffiti på den! Det er ikke uden grund at Hoiser Lane er et af de mest fotograferet steder i Melbourne!

Jeg synes, at Hoiser Lane og AC/DC Lane nærmest er indbegrebet af det cool Melbourne. Det er en must do seværdighed i Melbourne. Du kan naturligvis også tage på en street art tour*, hvor du lærer om historien bag flere vægmalerier af en lokal kunster.

Se mere her*

Rejsetip: Når du er i Hoiser Lane, så kig også på Forum Melbourne – det er en ret fin bygning som giver associationer med indisk arkitektur

melbourne skyline

Eureka Skydeck er den blå bygning med firkanten i guld

Eureka Skydeck

Leder du efter den bedste udsigt i Melbourne, så kan du ikke ignorere Eureka Skydeck 88. Bygningen er næsten 300 meter høj og er faktisk den højeste bygning på den sydlige halvkugle. Her får du en 360º panoramaudsigt over Melbourne. Du får uden tvivl den vildeste udsigt i Melbourne.

Pris: Det koster 28 dollars for en voksen at komme ind i Eureka Skydeck. Billetter kan købes her. Derudover er der en del ekstra oplevelser som naturligvis koster ekstra, fx Edge, hvor man står i en glasboks og kan se ned på centrum af Melbourne. Nogle gange kan man dog få rabat gennem bookme.com.au*, så man får adgang til Eurka Skydeck og får en VR-oplevelse for 28 dollars.

Se mere her*

Åbent: Søndag til torsdag kl. 12.00-21.00. Fredag og lørdag kl. 12.00-22.00. Sidste mulighed for indgang er dog en halv time før lukketid.

Federation Square, melbourne, victoria

Federation Square

Federation Square er i sig selv ikke særlig interessant. Det er en stor plads med nogle bygninger som har en lidt anderledes arkitektur, men ofte foregår der mange events nær Federation Square, og den ligger lige op af flere turistattraktioner i Melbourne. Så det er værd lige at smutte forbi og se, om der er et spændende arrangement på pladsen! Ellers er det et godt sted for people watching.

St. Patrick’s Cathedral, Melbourne

St. Patrick’s Cathedral

St Patrick’s Cathedral er uden tvivl en af de smukkeste kirker, som jeg har set! Både haven og kirken i sig selv er ret imponerende. Så jeg synes, at det er et besøg værd. Kirken blev bygget mellem 1858 og 1940. Alle er velkomne, og man må gerne tage billeder, dog ikke under service. Husk, at kirken stadig er i brug i dag, så vis respekt for brugerne af kirken og vær stille.

Åbent: Mandag-fredag kl. 07.00-16.00 samt fredag og lørdag kl. 09.00-17.30

Queen Victoria Market, Melbourne, Victoria

Queen Victoria Market, Melbourne, Victoria

Queen Victoria Market

En af mine venner, som har boet i Melbourne, kaldte Queen Victoria Market for en turistfælde. Jeg forstår tildeles godt, hvad han mener, men jeg synes alligevel, at markedet er et besøg værd, hvis du er vild med mad og god stemning.

Her er en hel afdeling fyldt med fødevarer og her er mange små buktikker som specialiserer sig i hver sin delikatesse, så som brød, ost, pølser osv, men det er ikke et billigt sted at købe dine fødevarer. Mange gange kan man også få smagsprøver. Derudover er der ofte livemusik i weekenden.

Men tager man til den del, hvor de sælger tøj og souvenirs, så bliver det voldsomt tacky og en turistfælde, så jeg anbefaler, at du undgår den del!

Om onsdagen fra midt november til slut februar bliver det til et slags street food marked om aftenen, hvor der naturligvis også er livemusik og andre optrædener.

Rejsetip: Kan du ikke få nok af mad, så skal du helt sikkert på en foodies tour i Melbourne*!

Se mere her*

state library victoria, melbourne

State Library Victoria

Før du tænker, at det måske rabler for mig, så ja, jeg anbefaler, at du besøger et bibliotek, mens du er på den anden side af jorden. Jeg siger ikke, at du skal bruge timer på biblioteket, men det er en arketiktonisk perle som er et besøg værd.

Jeg kan især anbefale La Trobe Reading Room, som jeg ikke vil vise i denne guide, men som du selv skal opleve. Derudover har biblioteket ofte forskellige interessante udstillinger og oplevelser samt en rigtig god café.

Åbent: kl. 10.00-18.00, syv dage om ugen (bort set fra enkelte helligedage nær jul, nytår og påske).

arkader og laneways i Melbourne

Arkader og laneways

En af de bedste oplevelser i Melbourne er helt klart at gå på opdagelse i byens arkader og laneways. Det er simpelthen indbegrebet af Melbourne. Her er arkader i victoriansk stil og stemningsfyldte laneways. Så find en café, bestil en flat white og sug til dig af stemningen.

Jeg kan især anbefale Centre Place, som nogle personer kalder Melbournes svar på Diagon Alley, Market Lane, Degraves Street, Royal Arcade, Block Arcade og Cathedral Arcade!

City Circle Tram

Melbourne city centre har gratis letbanetog (dog ikke alle steder i centrum, du kan se kortet over det gratis område her). Men jeg kan især anbefale rute nummer 35 som ikke blot er et fint gammelt tog, men det stopper også ved langt de fleste af byens attraktioner. Det er så fin en tur!

fitzroy nær melbourne

Fitzroy

Kom ud i forstæderne

Når man har set alle “must see” seværdigheder i Melbourne, så kan man med fordel udforske nogle af Melbournes forstæder. Det er her, man lærer det “rigtige” Melbourne at kende.

Personligt kan jeg anbefale området omkring Sydney Street i Brunswick og området nær Brunswick Street i Fitzroy. Men jeg er også blevet anbefalet Carlton ellers er det jo bare at tage en bus eller sporvogn til forstæderne.

Tager du til forstæderne sydpå, så er der blandt andet strand og dyreliv (se mere i sektionen nedenfor).


Grønne områder og friluftsoplevelser i Melbourne


yarra river, melbourne

Yarra River og Southbank

Du kan ikke undgå Yarra River, når du er i Melbourne! Floden ligger nemlig helt centralt. I Southbank ved Yarra River er der masser af steder at spise og drikke, og det er perfekt, hvis du leder efter en god stemning. Du kan også spise eller drikke på Ponyfish island midt i floden. Du kan naturligvis også tage et cruise ned ad floden* eller tage en kajaktur i hjertet af Melbourne*!

Se mere om cruiset her*

Se mere om kajakturen her*

Rejsetip: Gå eller tag evt offentlig transport til andre dele af Yarra River en den del som ligger lige i centrum, fx til Docklands, her er der et helt andet liv.

Royal Botanic Gardens Victoria og Shrine of Remembrance, melbourne

Royal Botanic Gardens Victoria og Shrine of Remembrance

Royal Botanic Gardens Victoria og Shrine of Remembrance

Leder du, ligesom jeg, altid efter grønne åndehuller i storbyer, så skal du forbi Royal Botanic Gardens Victoria og Shrine of Remembrance. Fra Shrine of Remembrance får man i øvrigt et fantastisk billede over Melbourne Skyline, hvis man er interesseret i fotografering.

Derudover kan man være heldig at ramme et tidspunkt, hvor der er mindecermoni for faldne soldater i Shrine of Remembrance. Australierne tager militæret og faldne soldater meget alvorligt – langt mere end vi gør i Danmark. Så husk at vise respekt.

Royal Botanic Gardens Victoria er en kæmpe park. Så her kan du helt sikkert finde ro i det grønne (selvom Melbourne i sig selv ikke er voldsom larmende). Her er hele 38 hektra af grønne områder lige ved Yarra River, så her får du helt sikkert et pusterum.

Du kan også booke en guidet tur med aboriginals*, hvor du lærer om kulturen og historien for Kulin-folket i Melbourne.

Se mere her*

dværgpingviner, melbourne, australien

Luna Park og pingviner ved St. Kilda Beach

En af mine favoritoplevelser i Melbourne er dværgpingvinerne ved St. Kilda Beach! Det koster ikke ret meget at komme til St. Kilda Beach fra Melbourne, men her kan man møde de nuttede dværgpingviner, som bl.a. Philip Island også er kendt for. Men det koster ikke entré at se pingvinerne (det ændres muligvis i fremtiden). Absolut en oplevelse værd! Læs om mine oplevelser med dværgpingvinerne her.

Kan du lide forlystelser, så skal du også klart slå vejen forbi Luna Park, og vil du i biografen, så skulle The Astor Cinema, som også findes på disse kanter, være en helt unik biograf.

Brighton Beach og Port Melbourne Beach

Du har helt sikkert set billederne af de farverige badehuse udenfor Melbourne. De er taget på Brighton Beach. De florerer efterhånden mange steder på sociale medier, og stranden er blevet ret populær heraf. Søger du en mere rolig badestrand nær Melbourne. Så har jeg fået anbefalet Port Melbourne Beach af en følger. Vejret var dog alt for koldt til at bade, da jeg var i byen.

st kilda beach, melbourne


Dagsture fra Melbourne


Melbourne har også en perfekt placering for flere seværdigheder på den sydlige kyst. Jeg vil naturligvis anbefale, at du lejer en bil* og bruger nogle dage på at opleve disse fantastiske steder.

Men det er naturligvis ikke alle som har kørekort, hvis du af en eller anden årsag ikke kan komme rundt i bil. Så vil jeg sige, at du alligevel burde overveje at tage på en dagstur til følgende steder. De formår altid at klemme meget ind på en dagstur i Australien, uden at det føles alt for stressende.

Great Ocean Road fra Melbourne

Great Ocean Road behøver vist ikke nogen introduktion. Det mest kendte på Great Ocean Road er nok The 12 Apostles, som ikke længere er 12, men som er nede på otte, da vandet langsomt nedbryder klipperne. Så det handler om at se dem, før de er væk.

Derudover har Great Ocean Road en lang række andre steder som er værd at se – herunder strande ved bl.a. Apollo Bay, Loch Ard Gorge, Otway Ranges, og koala, hvis du er heldig. Denne dagstur når forbi alle højdepunkterne ved Great Ocean Road*.

Se mere her*

brown rock formation on sea shore during daytime

The 12 Apostles

Wilsons Promontory National Park

Wilsons Promontory National Park er muligvis en af de bedst bevaret hemmeligheder nær Melbourne. Forstil dig kridhvide, uberørte strande, regnskov, vandring, masser af dyr (er du heldig kan du endda se en vild wombat!) og meget mere! Er du vild med natur og dyr, så må du ikke gå glip af Wilsons Promontory National Park. På denne tur når man forbi alt det bedste af Wilsons Promontory National Park*.

Se mere her*

 

The Grampians

The Grampians er ret overset af Great Ocean Road. Her finder du vandrestier i bjergene med fantastiske udsigter, vandfald, rock wallbies og meget meget mere. Det er et must do for enhver som elsker en god vandresti. Du kan snildt bruge en hel dag eller længere i The Grampians. Du kan booke en dagstur her* eller booke en to dages tur til The Grampians og Great Ocean Road her*.

Se mere om dagsturen her*

Se mere om den længere tur her*

Støt gerne bloggen ved at booke dine overnatninger gennem mine reklamelinks til hotels.com* og booking.com* samt oplevelser gennem getyourguide*, udstyr gennem Friluftsland* og produkter gennem Matas* (reklamelinks er markeret med *). Det koster naturligvis ikke dig ekstra. Du kan også følge med på Facebook og instagram eller tilmelde dig nyhedsbrevet. På forhånd tak!

Mere fra fantastiske Australien

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *