Perth, en af verdens mest isolerede storbyer, som faktisk ligger tættere på Singapore og Bali end Australiens hovedstad, Canberra! Byen er derfor også væsentlig mindre besøgt end byer som Sydney, Melbourne og Brisbane, men heldigvis har Perth en masse at byde på!


Parker i Perth


Perth har ikke umiddelbart nær så mange seværdigheder, som mange af de andre australske storbyer, men byen har alligevel nogle flotte seværdigheder og ikke mindst en masse dejlige parker! Måske er det de mange parker, som giver byen dens low key stemning, uanset hvad så virkede Perth bare til at være en anelse mere afslappet end de byer, som jeg har besøgt på østkysten. Mine favoritparker var:

Kings Park i Perth
udsigten fra King's Park i Perth
udsigtspunkter i Perth

Kings Park and Botanic Gardens

Man kan ikke tage til Perth uden at besøge Kings Park, der er en grund til at den står i alle guidebøger og at alle de lokale anbefaler et smut forbi parken! Det er den fineste park, hvor mange brudepar får taget billeder. Her er fyldt med en masse australske blomster, smukke træer, et monument for de faldende i 2. Verdenskrig og ikke mindst udsigt over Perth og vandet!

Tip: Parken byder også på gratis guidede ture hver dag, kl 10 og 14

Parlamentet i PerthStirling Gardens

Stirling Gardens

Stirling Gardens er byens ældste park, som åbnede i 1845. Dengang var det byens botanisk have og nogle af de oprindelige træer står der stadig den dag i dag. Stirling Gardens er også den park, som jeg tilbragte mest tid i. Den ligger lige midt i centrum og er et dejligt pusterum fra trafik og den livlige gågade! Her sidder mange lokale og spiser frokost, læser avis eller nyder solen. I parken kan man også Perths ældste bygning som i dag hedder The Old Court House Law Museum samt byens retsbygning. I forlængelse af parken ligger også Supreme Court Gardens, som dog ikke er nær så fin 😉

Lake Monger

Lake Monger

Lake Monger er lidt fra den sædvanlige “turistrute” i Perth og her er nærmest ingen mennesker. Til gengæld kan du møde sorte svaner, få en flot udsigt over Perth skyline og nyde roen rundt i parken. Tag gerne turen hele vejen rundt om søen og nyd udsigten 🙂


Seværdigheder og oplevelser i Perth


Perth har måske ikke nær så mange seværdigheder som Sydney, men det skal du ikke lade dig gå på af. Noget af det bedste ved Perth er nemlig de naturseværdigher som ligger udenfor byen. Men her er også seværdigheder til den shoppeglade, den kulturinteresseret og andre typer rejsende.

gågade i Perth

Perths gågader

Perth har to hovedgågader, Hay Street Mall og Murray Street Mall, her er det ikke blot muligt at shoppe amok, der er også masser af muligheder for at nyde solen på en bænk, få lidt billigt og lækkert at spise samt opleve en masse gadeartister – lige fra fantastiske musikere og dygtige tryllekunstnere! En ting er sikkert, der sker altid noget i området! I nærheden ligger også Sankt Mary’s church, som også er et besøg værd!

Tip: Hay Street Mall, Murray Street Mall og 840 Wellington Street har mange fede outdoorbutikker!

Elizabeth Quay, Perth

Elizabeth Quay

Sydney har Circular Quay og Perth har Elizabeth Quay. Det er herfra alle både fra Perth sejler fra og det er endnu et hyggeligt område i Perth! Her er den dejligste udsigt over vandet, basketball baner, BHP Water Park og flere skulpturer, som “First Contact” som forestiller en fugl i en båd. Skulpturen symboliserer det første møde mellem europæerne og Noongarfolket (aboriginals fra Sydvestaustralien og de oprigtige ejere af landet, hvor Perth ligger). Noongar-folket troede først, at de mange både var deres forfædre, som vendte tilbage fra havet.

Perth Cultural Centre

Er du vild med kulturoplevelser og -seværdigheder, så skal du til Perth Cultural Centre! Her ligger Perth kunstmuseum, Perth bibliotek, Western Australia Museum, men er du ikke til museer? Så er stedet alligevel værd at besøge! For der er ofte gratis arrangementer, koncerter, et lille vådområder og pop up caféer!

Rejsetip: Mangler du et gratis toilet eller gratis drikkevand, så kan det fås på det lokale bibliotek 😉

Perths arkader og Laneways

Arkader og Laneways

Perth har en masse små arkader, en masse små sidegader, som er værd at udforske! De er alle sammen charmerende og vidt forskellige. Det kan næsten føles som om man har fundet en skjult skat, når man besøger de forskellige arkader. Jeg kan i hvert fald anbefale London Court, Picadilly Arcade og Trinity Arcade. Du kan se en fuld liste over arkader og laneways her.

street art i Perth

Street art

Noget af det som overraskede mig mest i Perth var mængden af street art i byen! Overalt i Perth er det muligt at se fantastisk street art! For mig gik der hurtigt skattejagt i den og jeg kan anbefale at besøge laneway’en bag Mary Street Bakery i Highgate, Wolf Lane og Grand Lane!

strande i Perth

Strande i Perth

Enhver storby i Australien har selvfølgelig en masse fantastiske strande. Cottesloe Beach og Scarborough Beach er blandt nogle af de mest populære strande i byen. Det var desværre lidt for koldt til at tage på stranden, da jeg var i Perth, men jeg besøgte alligevel Sorrento Beach med min lokale veninde, da det var hendes yndlingsstrand. Jeg kan godt forstå, at det er hendes yndlings for den er virkelig smuk! Men strandene er generelt et besøg værd også selvom det er koldt 😉

Open air cinemas

Open air cinemas er noget af det hyggeligste! Så sidder man i sækkestole, på et tæppe eller en strandstol og ser film under stjernerne. Jeg har tidligere prøvet det i Darwin, hvis bare jeg havde vidst, at der også var mange open air cinemas i Perth, mens jeg var der! Jeg er egentlig lidt ligeglad med filmen der bliver spillet, men stemningen er bare perfekt og alle pengene værd. Perth har en del open air cinemas, hvorfra at de fleste kun har åbent i den australske sommer, men få har åbent hele året rundt. Jeg skal klart i en open air cinema næste gang, jeg skal til byen! Du kan se en komplet liste over biograferne her


Ture ud af Perth


Perth byder ikke kun på seværdigheder i byen, men det er også oplagt at tage på endagsture ud af byen! Her er nemlig fantastiske oplevelser og seværdigheder, ikke så langt fra byen!

fremantle fremantle weekend marketFremantle Market

Fremantle

Fremantle er den hyggeligste forstad til Perth! Fremantle er lidt mere afslappet end Perth, det er blandt andet her de lokale selv tager på weekend, hvis de skal lidt væk fra byens larm. Jeg var vild med Fremantle med det samme! Det er som en lille provinsby og så alligevel ikke helt. Byen er fyldt med små søde bygninger, endnu en lækker strand og i weekenden er der marked med en masse lækkert mad samt en masse frisk frugt og grønt. Markedet tiltrækker mange turister og lokale, så selvfølgelig er der også en masse gadeunderholdning. Det er klart et besøg værd, men forvent en del mennesker.

Rejsetip: Tag gerne færgen til Fremantle, det er en flot sejltur.

rottnest island

Rottnest Island

Rottnest Island er et must do nær Perth! Forstil dig en dag med paradisstrande, god snorkling, cykling med en fantastisk udsigt og så kun 45 minutter fra Perth! Man kan nærmest ikke tage til Perth uden at besøge Rottnest Island! Læs om mine oplevelser på Rottnest Island her.

Sparetip: Det er billigere, at tage toget til Fremantle og dernæst færgen til Rottnest Island, fremfor at tage færgen til Rottnest fra Perth Centrum.

swan valley

Bells Rapids

Bells Rapids i den tørre sæson

Swan Valley

Australien er efterhånden ret berømt for deres vin. I Swan Valley er det muligt, at besøge en vingård. Det er egentlig gratis og det er egentlig muligt at smage lidt gratis ost, mens man skal betale for vinen. Er man på et budget, så kan det lade sig gøre, at købe sangria til tre personer for rimelig penge 😉

Rejsetip: Kombinér eventuelt turen med et stop ved Bells Rapids.

Pinnacles National Park i Vestaustralien

The Pinnacles Desert

Denne seværdighed ligger cirka 2,5 timer fra centrum ligger en af verdens mest særprægede ørkener – The Pinnacles Desert. Her tårner kalkstensformationer sig op af sandet og skaber et fantastisk landskab. Det er et must see på ethvert roadtrip op ad vestkysten, men er du ikke så heldig, at du skal roadtrippe op ad kysten, så kan det også fint ses på en dagstur fra Perth.


Praktiske informationer


Sådan kommer du til/fra Perth lufthavn

Den billigste måde at komme til og fra lufthavnen er med bus. Skal du til terminal T1/T2 er nummer 380 (rute) bedst, mens nummer 40 (rute) er bedst til terminal T3/T4, der er dog en gratis bus som kører mellem terminalerne, så det er ikke så vigtigt hvilken terminal du kommer til 🙂 Prisen for bussen er 4,7 dollars (cirka 22,5 kr)

Hvor skal man bo i Perth?

Hvor man skal bo kommer lidt an på ens præferencer. Personligt synes jeg, at det kunne være hyggeligt at bo i Fremantle, men vil man gerne bo i Perth, så ville jeg nok bo i nærheden af Elizabeth Quay. De fleste hostels ligger dog nær Northbridge området, der ligger i gåafstand fra centrum. Northbridge har også en del barer, hvis man gerne vil feste, det er dog let at undgå barerne 🙂

Selv boede jeg på Wickham hostel (reklamelink), som er et udmærket hostel tæt på centrum.

Støt gerne bloggen ved at booke dine overnatninger gennem mine reklamelinks til hotels.com og booking.com samt oplevelser gennem getyourguide, udstyr gennem Friluftsland og togbilletter gennem trip.com. Du kan også følge med på Facebook og instagram eller tilmelde dig nyhedsbrevet. På forhånd tak! 

Flere indlæg fra Vestaustralien

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.