Ubud er min favoritby på Bali. Her er masser af kultur, skøn natur, lækre restauranter og jeg tror at det er de færreste, som ikke er vilde med Ubud når de først har besøgt byen. Den af masser at byde på til enhver smag, så her kommer mine favoritoplevelser i Ubud, Bali!

Campuhan RIdge Walk

Campuhan ridge walk

Den ekstremt populære Campuhan Ridge walk

1. Vandring i rismarkerne

Ubud er fyldt med smukke og frodige rismarker. Det er enormt afslappende at gå en tur i rismarkerne. I rismarkerne er der ingen der dytter, ingen der råber og ingen maskiner. Her er ikke andet end smuk natur og ro, så det kan hurtigt blive helt terapeutisk at gå i rismarkerne! De ligger tæt på centrum og turene er lette så alle kan være med!

Læs også om min uturistet gåtur i Ubuds rismarker

Tip: Det er også muligt at leje en mountainbike (med eller uden guide) og cykle i rismarkerne, hvis du har brug for lidt mere aktion

Monkey Forest
seværdigheder i Ubud, Bali

2. Monkey Forest

Monkey Forest er efterhånden ret berømt. Det er som navnet antyder en skov fyldt med aber, men skoven i sig selv kunne være taget ud af Indiana Jones eller Tomb Raider. Man føler lidt, at man går på opdagelse og finder et forladt tempel midt ude i junglen, bort set fra at man faktisk er i en større by og man sjældent er den eneste turist i junglen. Jeg ville egentlig gerne have været der igen, her anden gang jeg var på Bali, men nåede det desværre ikke…

Pris for indgang: 50.000 rupiah (∼25 kr) for voksne og 40.000 (∼20 kr) for børn
Åbent: 8.30-18.00

Tip: Kom sent om eftermiddagen, så er aberne nemlig blevet stopfodret af turister og er mindre aggressive, men der er også færre turister på den tid.

Ubud Market, Ubud Marked

3. Ubud market

Jeg elsker generelt markeder og Ubud market er bestemt ikke en undtagelse! Her kan du finde alt fra frisk vanilje og krydderier til smukke saronger, smykker, flotte kurve og selvfølgelig også det sædvanlige souvenirsskrammel. Men jeg synes bestemt, at markedet er et besøg værd! Stemningen er god, selvom nogle sælgere godt kan være lidt for meget, altså lidt for aggressive. Jeg nød at gå rundt på markedet med lidt koldt at drikke og kigge på de mange smukke ting. Jeg fik selvfølgelig også købt lidt – husk, at prutte godt om prisen!

Tip: Kommer du tidligt eller sent, så kan sælgerne være særlig desperate, så du kan ofte få en lidt bedre pris, men du vil også opleve at nogen af sælgerne bliver lidt for ivrige…

Kultur i Ubud, Bali

4. Oplev den balinesiske kultur helt tæt på

Ubud er Balis kulturelle centrum. Du kan opleve alt fra træudskæring, atelier, templer og traditionel dans. Er du til kultur, så er der helt sikkert en kulturform som passer dig! Af templer i byen kan jeg anbefale Pura Taman Saraswati, også kendt som lotustemplet, der ligger lige bag ved Cafe Lotus og Starbucks, det i Monkey Forest selvfølgelig, men ellers er der også masser af andre særpræget templer lidt udenfor byen.

templer på Bali

5. Få en balinesisk massage

Okay, det er måske ikke helt unikt for Ubud, men let’s face it, det er skønt med noget forkælelse! Så forkæl dig selv med en ægte balinesisk massage. Du kan vælge en af de billige massager til kun 30 kroner (så kan enhver backpacker altså have råd til lidt forkælelse!) eller gå all in  og tage ud til et spa i rismarkerne, her bliver der kælet for alle sanser og det skulle eftersigende være alle penge værd.

Tip: Vælg gerne en lidt ældre massør, da de trods alt har lidt mere erfaring og derfor har lidt bedre styr på tingene 😉

Bonus: Besøg nogle af områderne udenfor Ubud

Ubud ligger rimelig centralt på Bali, så det er også en oplagt mulighed, at leje en chauffør eller en scooter for en dag og tage ud i de fantastiske landskaber på Bali. Tag til Kintamani og se den smukke udsigt over Mount Batur eller bestig Mount Batur, besøg Tvillingesøerne (Lake Buyan og Lake Tamblingan), se Muduk Waterfall, Tegenungan vandfaldet og meget mere!

Læs også om mine oplevelser med at leje en chauffør i Ubud

Flere indlæg fra betagende Bali

4 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *