Hervey Bay (udtales Harvey Bay) har været mit hjem af to omgange. I alt har jeg brugt knap 6 måneder i denne stille kystby. Umiddelbart har Hervey Bay ikke vanvittig mange attraktioner, udover at man kan tage til K’gari (Fraser Island) og Lady Elliot Island, men det er også noget af charmen ved Hervey Bay! Her er mulighed for at komme helt ned i gear og få nogle skønne naturoplevelser indenfor kort afstand.

Reklamelinks er markeret med *

pukkelhval i hervey bay, australien

Hvalerne i Hervey Bay

Mellem juli og oktober (august og september er de bedste måneder) hvert år flokkes hvaler til Great Sandy Strait Marine Park nær Hervey Bay. Her holder de pause på deres lange rejse fra Antarktisk til det nordlige Australien og tilbage igen.

Det er et helt særligt område som også er verdens første Whale Heritage Site og et af 700 UNESCO Biosphere Reserve områder i verden (et af fem i hele Australien) – sammen med K’gari (Fraser Island). Det er helt særlige steder, hvor hvaler, delfiner og marsvin omfavnes af kultur, økonomi, sociale og politiske liv i samfundene, og hvor dyr og mennesker lever sammen i en autentisk og respektfuld måde. Der findes kun fem Whale Heritage Sites i verden. 

sejlads langs Fraser Island

Med andre ord er Great Sandy Strait Marine Park et helt unikt sted, hvis man vil se hvaler, og nogle gange svømmer hvalerne også helt op til bådene og tjekker dem ud. Det sker dog ikke hver gang. 

Jeg kan naturligvis anbefale, at du tager med Pacific Whale Foundation*, hvor jeg har arbejdet som forskningsassistent. Det er den eneste non-for-profit organisation, hvor alt overskud går til forskning i og bevarelse af hvaler samt uddannelse som lærer børn og unge, hvordan de kan passe på havet. Derudover er de et af de billigste firmaer at tage på tur med, og de har den hurtigste båd. 

Ønsker man dog mere komfort, så kunne Tasman Venture*, Whalesong* eller Blue dolphin* være et oplagt valg. Whalesong* er i øvrig kørestolsvenlig. 

Andre bådture i Hervey Bay/Great Sandy Strait Marine Park

Udover hvalture kan man naturligvis også komme på andre bådture, hvor man fx snorkler med skildpadder og lærer om det lokale Butchella-folk med Hervey Bay Eco Tours*, tage på et cruise i solnedgangen*, tage en tur til dele af K’argi (Fraser Island) som sjældent er besøgt* med Tasman Venture.

Så der er rig mulighed for at blive klogere på det oprindelige folk, se uberørte steder af K’gari (Fraser Island) og generelt bare nyde den skønne natur omkring Hervey Bay.

Hervey Bay

Strandene i Hervey Bay

Okay, strandene i Hervey Bay er ikke lige så gode som fx Nudey Beach på Fitzroy Island eller Whitehaven Beach i Whitsundays, men strandene i Hervey Bay kan alligevel noget! Vandet er altid omkring 20 grader varmt, og stranden er bred og lang. Derfor er det ikke svært at få en hel del strand helt for sig selv. Så bliver det altså ikke bedre!

fiskeørn i scarness, hervey bay

The Esplanade

The Esplanade er vejen langs kysten. Her går der en kombineret cykelsti/fortov hele vejen langs byens strande. Hele vejen strækker sig 17 km fra Urangan til Point Vernon! Stien tager dig forbi lækre spisesteder, legepladser inkl. en lille vandlegeland, masser af flotte træer og forskelligeartet strande. Brug gerne nogle timer på denne cykeltur og se de fleste af Hervey Bays seværdigheder.

Rejsetip: Er du vild med dyr, så kan jeg anbefale, at du stopper ved træet overfor Sunrise Units/The Vinyard og ser fiskeørne-reden der og/eller går en tur ud på broen ved Ernie Organ Park, hvor man kan se Australian humpback dolphins omkring solnedgangen.

Derudover anbefales det at få is på Planet 72 Icecreamery som vandt en pris for bedste is i Australien i 2022 (kåret af Wotif)!

vernon point i hervey bay

Point Vernon

Point Vernon er et skønt naturområde. Her kan man opleve mangrove, uberørte strande og snorkelling. Tag ned for enden af Wattle Street og se vilde kænguruer (indtil byggeriet er færdig der) eller se dem i skoven for enden af Point Vernon. Cirka 150-200 meter fra strandkanten ved The Gables kan du snorkle eller dykke på et lille koralrev.

urangan pier, hervey bay

Urangan Pier

Urangan Pier er Hervey Bays stolthed, udover hvalerne selvfølgelig. Den 868 meter lange træbro blev bygget mellem 1913 og 1917 og blev brugt til at flyde skibe med sukker, træ og kul. I dag bruges broen mest af lokale lystfiskere som er på jagt efter dagens fangst. Det er dog ikke usædvanligt at se pelikaner og fiskeørne på broen. Broen er så populær, at der årligt afholdes en festival for broen. 

Hervey Bay Botanic Gardens

Hervey Bay botanisk have er bestemt også et besøg værd. Haven har alt fra kæmpe australske træer til en fin kinesisk-inspireret have samt et orkidée-hus med op til 15.000 forskellige orkidéer.

Flagermus/flyvende hunde

Hervey Bay har flere træer fyldt med flyvende hunde som hver aften begiver sig ud i samlet flok for at finde føde. Det er et spektakulært syn, når flagermusene dækker aftenhimlen! De flyvende hunde kan ses flyve over cykelstien ved siden af botanisk have og McDonalds samt over himlen i Scarness. 

Information

Hvor skal man bo i Hervey Bay?

Jeg kan især anbefale, at man bor i nærheden af Urangan Pier, så er man i nærheden af seværdigheder, lækre spisesteder og gode oplevelser. Men har man bil eller lignende, så kan jeg anbefale, at bor man i Torquay eller Scarness, så er det heller ikke dårlig! Steder, som jeg kan anbefale: 

Mantra Hervey Bay*

Mantra Hervey Bay har en fantastisk udsigt over Whale Bay marina, havet, Big Woody Island og Fraser Island. Du kan vade direkte ned til hvalbådene eller café Balena. Urangan Pier ligger også i gåafstand fra hotellet. Der er en stor swimmingpool og værelserne har et køleskab samt balkon med havudsigt. Se mere og tjek priser her*.

Oaks Hervey Bay Resort and Spa*

Oaks Hervey Bay Resort and Spa har store lejligheder med udsigt til vandet. Komplekset har sin egen restaurant og café. Stedet oser af luksus, men til en fair pris. Det er den ultimative hoteloplevelse i Hervey Bay. Se mere og tjek priser her*.

Støt gerne bloggen ved at booke dine overnatninger gennem mine reklamelinks til hotels.com* og booking.com* samt oplevelser gennem getyourguide*, udstyr gennem Friluftsland* og produkter gennem Matas* (reklamelinks er markeret med *). Det koster naturligvis ikke dig ekstra. Du kan også følge med på Facebook og instagram eller tilmelde dig nyhedsbrevet. På forhånd tak!

Mere fra fantastiske Australien

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *